Najdise.cz ... najdi a poznej lidi, kteří se narodili ve stejný den jako ty ...
Vylepšenej zázvorák - Diskuze a zkušenosti
- Astrologie
online Osobní horoskop (radix) Partnerský horoskop Tranzitní horoskop Psychologická astrologie Online výpočty
solár, direkce, revoluce, kompozit a další ...
Lunární kalendář
- Horoskopy 2024
kalendáře a jiné Znamení zvěrokruhu Partnerský horoskop Ascendent a Descendent Horoskopy na rok 2024
Čínský, Keltský, Výklad karet, Léčivé kameny, a další ... Kalendáře na rok 2024
Čínský horoskop 2024
- Slavné osobnosti
astro databáze - Narozeniny
jména, svátky - Numerologie
online - Poznej
znamení - Galerie
uživatelů - Diskuzní
fórum
Vylepšenej zázvorák
21.11.2011 - 11:59
ži.va
Vylepšenej zázvorák
Ehm...je podzim... zatížený střeva, plíce.Doporučují se pikantní chutě, očisty (výborná je šank prakšalána).Miluju zázvorovej čaj- prohřeje, probudí. Vylepšila jsem ho a solidně "dává".Klasicky se nastrouhá zázvor (nešetříme) do hrnce s vodou, dáme vařit, přidávám skořici (mletou) a tak 5-6 kousků hřebíčku (na litr a půl cca)... nechám přejet varem, a po 3-5 min. cedím. Citron, med (po vychladnutí tak na šedesát)...
Stránka:
1 2
21.11.2011 - 12:06
| Filtr
OldDog21
Hmmm, znal jsem ho jen nastrouhanej a přelitej vařicí vodou s medem... příště to zkusím s tím hřebíčkem a skořicí (a kolečkem citrónu)...
21.11.2011 - 12:06
| Filtr
Mirma
Místo hřebíčku můžeš zkusit kardamon ...
Pokud použiješ mletý zázvor, zkus přidat ovesné mléko a osladit medem.
Pokud použiješ mletý zázvor, zkus přidat ovesné mléko a osladit medem.
21.11.2011 - 12:12
| Filtr
*Bara*
Pred tydnem jsem poprve ochutnala caj ze zazvoru, ktery jsem sama uvarila, ale nevim, zda spravne.
Cetla jsem totiz takovy recept, ze se nastrouha 8 cm zazvoru a uvari v 1 litru vody 15 minut. Neni to zbytecne varit tak dlouho?
Muzete nekdo - prosim - napsat spravny postup vareni caje ze zazvoru?
Moc mi chutna... predem moc dekuji.
Jeste jedna vec, pokud dam skorici, tak asi kolik na 1 litr... dekuji.
Cetla jsem totiz takovy recept, ze se nastrouha 8 cm zazvoru a uvari v 1 litru vody 15 minut. Neni to zbytecne varit tak dlouho?
Muzete nekdo - prosim - napsat spravny postup vareni caje ze zazvoru?
Moc mi chutna... predem moc dekuji.
Jeste jedna vec, pokud dam skorici, tak asi kolik na 1 litr... dekuji.
21.11.2011 - 12:32
| Filtr
siouxsie
Ja strúham zázvor (u nás je to ďumbier) úplne na drobno, cca 5 - 8 cm kus na 1 liter vody. Nechám prejsť varom, oheň stiahnem a na miernom ohni varím ešte cca 10 minút. Zvyknem k nemu pridať čo mám aktuálne po ruke - škoricu, kardamon, klinčeky, kúsok vanilky, skúšala som už aj miešanú koreninovú zmes na perník. Potom odstavím, nechám lúhovať odhadom 20 minút. Samozrejme, že niekedy sa pozabudnem a zbadám sa aj po polhodine a viac, ale to mi vôbec nevadí, lebo čím má výluh väčšie "grády" tým to mám radšej. Pridávam podľa chuti citrón, limetku, med, cukor obyčajný, alebo hnedý, vanilínový cukor. No a podľa mňa, najväčší zázrak urobí v tomto čajíku čerstvá mäta (nešetriť). Keď nemám čerstvú, tak dám spolu so zázvorom variť sušenú. Mňam! Narobila som si chute, idem si navariť.
21.11.2011 - 14:22
| Filtr
Buddha/2
Ha,koncentovaný stimulant,samý oheň.Zní to moc slibně .
Čekal jsem něco s přídavkem nemrznoucí směsi,Portským,nebo tak něco
Čekal jsem něco s přídavkem nemrznoucí směsi,Portským,nebo tak něco
21.11.2011 - 14:26
| Filtr
terere
zázvorovej výbornej,jen bych dodala,neužívat dlouhodobě ...zvyšuje tlak...
a je pro ty východní lidičky...
a je pro ty východní lidičky...
21.11.2011 - 15:38
| Filtr
staroba
» už zase ocelová žena
něco je špatně ty máš imunitu na nule ale čaj děláš klukovi ,tak si taky lokni a přidej půl citronu na hrnek a trochu medu určitě
© 2007-2024 Najdise.cz