Vylepšenej zázvorák


21.11.2011 - 11:59
(Hadoken) ži.va
Vylepšenej zázvorák
Ehm...je podzim... zatížený střeva, plíce.Doporučují se pikantní chutě, očisty (výborná je šank prakšalána).Miluju zázvorovej čaj- prohřeje, probudí. Vylepšila jsem ho a solidně "dává".Klasicky se nastrouhá zázvor (nešetříme) do hrnce s vodou, dáme vařit, přidávám skořici (mletou) a tak 5-6 kousků hřebíčku (na litr a půl cca)... nechám přejet varem, a po 3-5 min. cedím. Citron, med (po vychladnutí tak na šedesát)...

Stránka: 1 2
Řazení:
21.11.2011 - 12:06 | Filtr
(Kozoroh) OldDog21
Hmmm, znal jsem ho jen nastrouhanej a přelitej vařicí vodou s medem... příště to zkusím s tím hřebíčkem a skořicí (a kolečkem citrónu)... :15: :30: :2:
21.11.2011 - 12:06 | Filtr
(Panna) Mirma
Místo hřebíčku můžeš zkusit kardamon ...
Pokud použiješ mletý zázvor, zkus přidat ovesné mléko a osladit medem.

21.11.2011 - 12:08 | Filtr
(Hadoken) ži.va » OldDog21
přelitej vařící vodou je slabší...když ho trochu převaříš, pustí do vody víc látek. Citron dávám celej na litr a půl- má to grády, ale já to beru hodně jako prevenci před nachlazením...
21.11.2011 - 12:09 | Filtr
(Hadoken) ži.va » Mirma
mletej jsem nepřelívala, dělám z čerstvýho, ale zajímavej tip, ovesný mlíko mám zrovna doma...a kardamon rvu taky všude :)
21.11.2011 - 12:12 | Filtr
(Panna) *Bara*
Pred tydnem jsem poprve ochutnala caj ze zazvoru, ktery jsem sama uvarila, ale nevim, zda spravne.

Cetla jsem totiz takovy recept, ze se nastrouha 8 cm zazvoru a uvari v 1 litru vody 15 minut. Neni to zbytecne varit tak dlouho?

Muzete nekdo - prosim - napsat spravny postup vareni caje ze zazvoru?
Moc mi chutna... predem moc dekuji.

Jeste jedna vec, pokud dam skorici, tak asi kolik na 1 litr... dekuji. :1:
21.11.2011 - 12:17 | Filtr
(Hadoken) ži.va » *Bara*
to je zbytečně dlouho...to potřebný se z nastrouhanýho zázvoru vyloučí dřív, pak už to je spíš na škodu bych řekla...

jak píšu, já to převařím tak 3-5 minut.8 cm je možná taky až moc...

já to dělám všechno od oka... skořice mleté tak třeba půl lžičky.
21.11.2011 - 12:19 | Filtr
(Býk) kapka růžové
Vyzkouším :3: :15: :27:
21.11.2011 - 12:21 | Filtr
(Rak) HappyLu
mňam,prosila bych si jednu termorku expres do Pha :35:
21.11.2011 - 12:24 | Filtr
(Hadoken) ži.va » HappyLu
hehe, bych si mohla založit nějakou rozvozovou službu...


ajvyiny tekuté dobroty s překvapením :21:
21.11.2011 - 12:26 | Filtr
(Panna) *Bara* » ži.va
Diky za radu :74:
21.11.2011 - 12:29 | Filtr
(Kozoroh) OldDog21 » ži.va
+ 6000 Vietnámců, co klepou kosu celou zimu ve stáncích... :3: :4:
21.11.2011 - 12:30 | Filtr
(Kozoroh) OldDog21 » OldDog21
...a nic jim neni, protože to pijou jako prevenci před nachlazením.... :1:
21.11.2011 - 12:32 | Filtr
(Ryby) siouxsie
Ja strúham zázvor (u nás je to ďumbier) úplne na drobno, cca 5 - 8 cm kus na 1 liter vody. Nechám prejsť varom, oheň stiahnem a na miernom ohni varím ešte cca 10 minút. Zvyknem k nemu pridať čo mám aktuálne po ruke - škoricu, kardamon, klinčeky, kúsok vanilky, skúšala som už aj miešanú koreninovú zmes na perník. Potom odstavím, nechám lúhovať odhadom 20 minút. Samozrejme, že niekedy sa pozabudnem a zbadám sa aj po polhodine a viac, ale to mi vôbec nevadí, lebo čím má výluh väčšie "grády" tým to mám radšej. Pridávam podľa chuti citrón, limetku, med, cukor obyčajný, alebo hnedý, vanilínový cukor. No a podľa mňa, najväčší zázrak urobí v tomto čajíku čerstvá mäta (nešetriť). Keď nemám čerstvú, tak dám spolu so zázvorom variť sušenú. Mňam! Narobila som si chute, idem si navariť. :3: :6: :27: :29:
21.11.2011 - 12:36 | Filtr
(Rak) HappyLu » ži.va
jj AJVYTEK :37:
21.11.2011 - 12:45 | Filtr
(Panna) *Bara* » siouxsie
A co kdybych ho nastrouhala misto nadrobno, tak na jemnoucke platky ???
Asi dnes zkusim nastrouhat, misto nadrobno, tak na platky, pak sem napisu jak mi chutnal :3:
21.11.2011 - 12:46 | Filtr
(Hadoken) ži.va » HappyLu
:23: :23: :23: :61:
21.11.2011 - 12:48 | Filtr
(Hadoken) ži.va » *Bara*
na jaký plátky?
strouhat na co nejmíň drobno, páč čím víc se to rozmělní, tím snadněji se z toho ty silice a látky uvolňují....
21.11.2011 - 12:49 | Filtr
(Ryby) siouxsie » *Bara*
Skúšala som, ale najsilnejši výluh je jednoducho a proste, keď sa nastrúha na strúhadle úplne na jemnúčko.
21.11.2011 - 14:22 | Filtr
(Váhy) Buddha/2
Ha,koncentovaný stimulant,samý oheň.Zní to moc slibně :69:.
Čekal jsem něco s přídavkem nemrznoucí směsi,Portským,nebo tak něco :117: :4: :37:
21.11.2011 - 14:25 | Filtr
(Kozoroh) Zornička » HappyLu
:61: nenáročná .. :50:
21.11.2011 - 14:26 | Filtr
(Střelec) terere
:3:zázvorovej výbornej,jen bych dodala,neužívat dlouhodobě ...zvyšuje tlak...
a je pro ty východní lidičky... :4: :3:
21.11.2011 - 15:16 | Filtr
(Hadoken) ži.va » Buddha/2
to pravé ořechové pro ty, co trpí v zimě nedostatečným prokrvením...


ale tak jako to Portský si dát můžeš taky...(ale nekaž si ho čajem :3:)

21.11.2011 - 15:17 | Filtr
(Hadoken) ži.va » terere
fakt jo? hmmm...já si ho dávám tak dvakrát-třikrát týdně... a nevadí mi.

21.11.2011 - 15:21 | Filtr
(Ryby) už zase ocelová žena » terere
Nooo, ale jak tedy preventivně, když mám imunitu na nule, prý... :63:

Teď v období marodění jsem ho dělala klukovi snad 5x denně :3:...
21.11.2011 - 15:38 | Filtr
(Ryby) staroba » už zase ocelová žena
:32:něco je špatně :1:ty máš imunitu na nule ale čaj děláš klukovi :32: :75: :75:,tak si taky lokni a přidej půl citronu na hrnek :69:a trochu medu určitě :69: :27:
Příspěvky: 1-25 26-33
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v PannaPanně
ukázat kalendář »