Mirma
» Jedna duše od studánky sv.Zdislavy
O zeleninovém vývaru jsem se dočetla v knize pana Janči - Stopové prvky a kovy v přírodě, str. 22 - 25 Jsem ráda, že to sem Inkateo dala a připomněla mi to. Když byl syn malý, měl několik dní průjem a vše vyzvracel, vařila jsem tyto odvary a stříkala mu je po trochách injekční stříkačkou. Když udělali v nemocnici rozbor krve, tak se doktorka divila, jak je možné, že je pouze dehydratovaný, ale krevní rozbor má lepší než zdravé dítě. Nějakou dobu jsem si je připravovala sama a cítila se skvěle... Pak jsem na ně zapomněla.
Mám tyto 4 stránky okopírovaný, tak můžu přeskenovat a poslat ...
ja@aja
» Mirma
Voda z varených zemiakových šupiek sa tiež zvykla používať pri žalúdočných ťažkostiach, a čo sa týka zeleniny celkovo, doporučuje sa nešúpať ale poriadne poumývať a použiť v celosti.