Polévka jako antibiotikum


15.12.2016 - 13:26
(Beran) balschemtov
Polévka jako antibiotikum
Kuřecí vývar je tradiční prostředek proti nachlazení. Já mám trochu vylepšenou a osvědčenou verzi na zimní dobrotu. Potřebujeme: kuřecí polévkovou směs, polévkovou zeleninu, nať petržele, kopr, hřebíček, bobkový list a klidně další oblíbená koření. Nejdřív uděláme vývar z masa. Já ho nesolím, pouze maso vložím do vody a vařím, vařím dokud nemám vývar. Necháme vývar pěkně vychladnout a sebereme z vrchu ztuhlý tuk, který si dáme stranou. Pak do vývaru dáme zeleninu (opět nesolím) pěkně na velké kousky a vaříme až do změknutí. Mezitím si vyrobíme to nejchutnější z celého jídla to jsou knedlíčky. Na ty potřebujeme strouhanku, vejce a právě ten stranou odložený tuk z masa, který dá knedlíčkům tu správnou chuť. Knedlíčky osolíme a dáme si je stranou. Z vývaru vyndáme zeleninu a vložíme tam knedlíčky, které krátce povaříme a opět je vyndáme někam na stranu. Pak polévku osolíme, přidáme maso a pokrájenou zeleninu a případně dochutíme.

Stránka: 2 1
Řazení:
16.12.2016 - 08:20 | Filtr
(Beran) balschemtov » :):):)
Hřebíček ani kopr nejsou ve vývaru nijak výrazně cítit, pokud ovšem nepoužiješ čerstvý kopr, který do polévky přidáš zcela na závěr.
16.12.2016 - 08:19 | Filtr
(Beran) balschemtov » terere
Co na to odpovědět že? Můj jídelníček je nastaven tak, aby mi poskytoval dostatek živin, energie a nezatěžoval zbytečně mé trávení. Jsem si jistý, že je nastaven velmi dobře, protože předevčírem jsem byl u lékaře na preventivní prohlídce a ten mi řekl, že moje orgány fungují skvěle a moje hodnoty cholesterolu ho přímo udivují. Žiji na venkově v domě bez centrálního vytápění. Mám každodenní kontakt s přírodou a moje tělo má šanci reagovat na rytmus roku a proměnu teplot a může si dovolit ten luxus poprat se s chřipkou. Můj názor zase je, že máš popletený hodnotový systém a tím pádem máš zmatené názory. Neschovával bych to za čínskou medicínu, té určitě nerozumíš a rozumět ani nemůžeš, protože nevěřím, že bys ovládala mandarínskou čínštinu a studovala si ji u nějakého čínského odborníka. To co mi předkládáš jako čínskou medicínu je bohužel asi jen odvar typu čínské polévky v sáčku. Úplně klidně to někde zahoď a věnuj se třeba tradiční české cestě. Chápu, že to není tak exotický a na úrovni, ale to je omyl. Včera jsem se bavil s kamarádkou, která se věnuje českým tradicím a vždy mne totálně překvapí jak mnoho jsme toho zapomněli. Neber to jako kritiku, ale spíš jako námět k diskusi. Já osobně vidím jádro našeho konfliktu v postoji ke zdraví. Dnes je takový trend "posedlosti zdravím", který ale považuji za dětinský a který má téměř náboženský rozměr. Snažím se to pochopit, neboť jsem zažil jak tahle posedlost dovede zničit hodně pěkných věcí mezi lidmi. Zvláštní je, že jsem našel odpověď přímo v naší kultuře. V životě člověka nejde vůbec o zdraví, ale o něco jako štěstí a naplnění. Hebrejské slovo pro to použité je od kořene rovný, přímý. Zdraví je špatné paradigma musíme to změnit.
15.12.2016 - 19:48 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele :):):), který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Tak to si nějak nedokážu představit s hřebíčkem, koprem a ještě si tam tedy můžu dát oblíbenou skořici...
Já si dělám jednoduchý nápoj a to zázvor,skořice, hřebíček, když trochu zchladne tak med, šťávu z citronu.Nebo česnečku a do toho vyvařím cibule i se slupkou.
Pokud dělám vývar,tak z celého kuřete, jelikož to, co je prodáváno jako polévková směs je kostra,dvě křídla s peřím a kůží.Každopádně jak kuře, tak polévková směs už samo o sobě je antibiotikum.
15.12.2016 - 18:04 | Filtr
(Střelec) terere » balschemtov
ano :4:...jsem psala z pohledu čínské medicíny...ta se zabývá hlavně příčinou a protože máš špatně nastavený jídelníček,dostal jsi chřipku :6:
15.12.2016 - 17:32 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » balschemtov
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Drzá Fikce, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Jak by to mohlo obsahovat éčka? Vždyť je to jen čistá ropa.... :75:
15.12.2016 - 15:50 | Filtr
(Beran) balschemtov » terere
Promiň, ale to je fakt hrozná a kýčovitá pitomost to, co píšeš.
Chřipka není žádný přehřátý ohřívač, ale tělo napadené virem. Tělo se mu brání imunitní reakcí. Samo dokonce zvýší teplotu a pokud ho v tom podpoříme máme velmi dobrou šanci se virózy zbavit rychle bez větších následků, což je tradiční metoda ověřená generacemi. Vypotit se a to řádně.
Před čtrnácti dny jsem podobný stav zažil. Měl jsem chřipku pouze tři dny. Ten třetí den jsem nekompromisně zatopil v kamnech tak že v místnosti bylo nesnesitelně horko, sám jsem se ještě oblékl a přikryl jsem se péřovou peřinou. Ráno jsem se probudil úplně bez horečky i příznaků nachlazení. Polévku jsem použil jako podpůrný prostředek k rekonvalescenci.
15.12.2016 - 15:42 | Filtr
(Střelec) terere
recept je dobrý,jen z pohledu čínské medicíny je kuře horkého charakteru a to bych tedy nedoporučovala,protože chřipka je vlastně přehřátý střední ohřívač a tak jen přiložíme do kotle...tím spíše podpoříme nemoc...je třeba ochlazovat tělo potravinami chladnějšího charakteru,ale to je třeba znát... :17:
15.12.2016 - 15:41 | Filtr
(Štír) Freja » balschemtov
:4: :4:
15.12.2016 - 14:11 | Filtr
(Beran) balschemtov » Drzá Fikce
To je ovšem éčková a někdy i melaminová specialita, která zarušeně zlikviduje i poživatele samotného:)
15.12.2016 - 13:53 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Drzá Fikce, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Recept: Koupíme čínskou nudlovou polévku...
:75 :75: :75:
Příspěvky: 35-11 10-1
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v RybyRybách
ukázat kalendář »