Najdise.cz ... najdi a poznej lidi, kteří se narodili ve stejný den jako ty ...
Polévka jako antibiotikum - Diskuze a zkušenosti
- Astrologie
online Osobní horoskop (radix) Partnerský horoskop Tranzitní horoskop Psychologická astrologie Online výpočty
solár, direkce, revoluce, kompozit a další ...
Lunární kalendář
- Horoskopy 2024
kalendáře a jiné Znamení zvěrokruhu Partnerský horoskop Ascendent a Descendent Horoskopy na rok 2024
Čínský, Keltský, Výklad karet, Léčivé kameny, a další ... Kalendáře na rok 2024
Čínský horoskop 2024
- Slavné osobnosti
astro databáze - Narozeniny
jména, svátky - Numerologie
online - Poznej
znamení - Galerie
uživatelů - Diskuzní
fórum
Polévka jako antibiotikum
15.12.2016 - 13:26
balschemtov
Polévka jako antibiotikum
Kuřecí vývar je tradiční prostředek proti nachlazení. Já mám trochu vylepšenou a osvědčenou verzi na zimní dobrotu. Potřebujeme: kuřecí polévkovou směs, polévkovou zeleninu, nať petržele, kopr, hřebíček, bobkový list a klidně další oblíbená koření. Nejdřív uděláme vývar z masa. Já ho nesolím, pouze maso vložím do vody a vařím, vařím dokud nemám vývar. Necháme vývar pěkně vychladnout a sebereme z vrchu ztuhlý tuk, který si dáme stranou. Pak do vývaru dáme zeleninu (opět nesolím) pěkně na velké kousky a vaříme až do změknutí. Mezitím si vyrobíme to nejchutnější z celého jídla to jsou knedlíčky. Na ty potřebujeme strouhanku, vejce a právě ten stranou odložený tuk z masa, který dá knedlíčkům tu správnou chuť. Knedlíčky osolíme a dáme si je stranou. Z vývaru vyndáme zeleninu a vložíme tam knedlíčky, které krátce povaříme a opět je vyndáme někam na stranu. Pak polévku osolíme, přidáme maso a pokrájenou zeleninu a případně dochutíme.
Stránka:
2 1
16.12.2016 - 08:19
| Filtr
balschemtov
» terere
Co na to odpovědět že? Můj jídelníček je nastaven tak, aby mi poskytoval dostatek živin, energie a nezatěžoval zbytečně mé trávení. Jsem si jistý, že je nastaven velmi dobře, protože předevčírem jsem byl u lékaře na preventivní prohlídce a ten mi řekl, že moje orgány fungují skvěle a moje hodnoty cholesterolu ho přímo udivují. Žiji na venkově v domě bez centrálního vytápění. Mám každodenní kontakt s přírodou a moje tělo má šanci reagovat na rytmus roku a proměnu teplot a může si dovolit ten luxus poprat se s chřipkou. Můj názor zase je, že máš popletený hodnotový systém a tím pádem máš zmatené názory. Neschovával bych to za čínskou medicínu, té určitě nerozumíš a rozumět ani nemůžeš, protože nevěřím, že bys ovládala mandarínskou čínštinu a studovala si ji u nějakého čínského odborníka. To co mi předkládáš jako čínskou medicínu je bohužel asi jen odvar typu čínské polévky v sáčku. Úplně klidně to někde zahoď a věnuj se třeba tradiční české cestě. Chápu, že to není tak exotický a na úrovni, ale to je omyl. Včera jsem se bavil s kamarádkou, která se věnuje českým tradicím a vždy mne totálně překvapí jak mnoho jsme toho zapomněli. Neber to jako kritiku, ale spíš jako námět k diskusi. Já osobně vidím jádro našeho konfliktu v postoji ke zdraví. Dnes je takový trend "posedlosti zdravím", který ale považuji za dětinský a který má téměř náboženský rozměr. Snažím se to pochopit, neboť jsem zažil jak tahle posedlost dovede zničit hodně pěkných věcí mezi lidmi. Zvláštní je, že jsem našel odpověď přímo v naší kultuře. V životě člověka nejde vůbec o zdraví, ale o něco jako štěstí a naplnění. Hebrejské slovo pro to použité je od kořene rovný, přímý. Zdraví je špatné paradigma musíme to změnit.
15.12.2016 - 19:48
| Filtr
Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele :):):), který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Tak to si nějak nedokážu představit s hřebíčkem, koprem a ještě si tam tedy můžu dát oblíbenou skořici...
Já si dělám jednoduchý nápoj a to zázvor,skořice, hřebíček, když trochu zchladne tak med, šťávu z citronu.Nebo česnečku a do toho vyvařím cibule i se slupkou.
Pokud dělám vývar,tak z celého kuřete, jelikož to, co je prodáváno jako polévková směs je kostra,dvě křídla s peřím a kůží.Každopádně jak kuře, tak polévková směs už samo o sobě je antibiotikum.
=====
Tak to si nějak nedokážu představit s hřebíčkem, koprem a ještě si tam tedy můžu dát oblíbenou skořici...
Já si dělám jednoduchý nápoj a to zázvor,skořice, hřebíček, když trochu zchladne tak med, šťávu z citronu.Nebo česnečku a do toho vyvařím cibule i se slupkou.
Pokud dělám vývar,tak z celého kuřete, jelikož to, co je prodáváno jako polévková směs je kostra,dvě křídla s peřím a kůží.Každopádně jak kuře, tak polévková směs už samo o sobě je antibiotikum.
15.12.2016 - 18:04
| Filtr
terere
» balschemtov
ano ...jsem psala z pohledu čínské medicíny...ta se zabývá hlavně příčinou a protože máš špatně nastavený jídelníček,dostal jsi chřipku
15.12.2016 - 17:32
| Filtr
Najdise.cz
» balschemtov
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Drzá Fikce, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Jak by to mohlo obsahovat éčka? Vždyť je to jen čistá ropa....
=====
Jak by to mohlo obsahovat éčka? Vždyť je to jen čistá ropa....
15.12.2016 - 15:50
| Filtr
balschemtov
» terere
Promiň, ale to je fakt hrozná a kýčovitá pitomost to, co píšeš.
Chřipka není žádný přehřátý ohřívač, ale tělo napadené virem. Tělo se mu brání imunitní reakcí. Samo dokonce zvýší teplotu a pokud ho v tom podpoříme máme velmi dobrou šanci se virózy zbavit rychle bez větších následků, což je tradiční metoda ověřená generacemi. Vypotit se a to řádně.
Před čtrnácti dny jsem podobný stav zažil. Měl jsem chřipku pouze tři dny. Ten třetí den jsem nekompromisně zatopil v kamnech tak že v místnosti bylo nesnesitelně horko, sám jsem se ještě oblékl a přikryl jsem se péřovou peřinou. Ráno jsem se probudil úplně bez horečky i příznaků nachlazení. Polévku jsem použil jako podpůrný prostředek k rekonvalescenci.
Chřipka není žádný přehřátý ohřívač, ale tělo napadené virem. Tělo se mu brání imunitní reakcí. Samo dokonce zvýší teplotu a pokud ho v tom podpoříme máme velmi dobrou šanci se virózy zbavit rychle bez větších následků, což je tradiční metoda ověřená generacemi. Vypotit se a to řádně.
Před čtrnácti dny jsem podobný stav zažil. Měl jsem chřipku pouze tři dny. Ten třetí den jsem nekompromisně zatopil v kamnech tak že v místnosti bylo nesnesitelně horko, sám jsem se ještě oblékl a přikryl jsem se péřovou peřinou. Ráno jsem se probudil úplně bez horečky i příznaků nachlazení. Polévku jsem použil jako podpůrný prostředek k rekonvalescenci.
15.12.2016 - 15:42
| Filtr
terere
recept je dobrý,jen z pohledu čínské medicíny je kuře horkého charakteru a to bych tedy nedoporučovala,protože chřipka je vlastně přehřátý střední ohřívač a tak jen přiložíme do kotle...tím spíše podpoříme nemoc...je třeba ochlazovat tělo potravinami chladnějšího charakteru,ale to je třeba znát...
15.12.2016 - 14:11
| Filtr
balschemtov
» Drzá Fikce
To je ovšem éčková a někdy i melaminová specialita, která zarušeně zlikviduje i poživatele samotného:)
15.12.2016 - 13:53
| Filtr
Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Drzá Fikce, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Recept: Koupíme čínskou nudlovou polévku...
:75
=====
Recept: Koupíme čínskou nudlovou polévku...
:75
© 2007-2024 Najdise.cz