?


30.05.2022 - 11:23
(Střelec) feryn3
?
Jak se pozná "Stará duše" a proč se vrací?

Příspěvky v diskuzi

Stránka: 2 1
Řazení:
09.06.2022 - 20:37 | Filtr
(Střelec) verka96 » aktigram
ano, je to tak... :16:
09.06.2022 - 18:39 | Filtr
(Blíženci) cimi » aktigram
Ano je pravda, že tu přichází i moudré duše, které jdou vyloženě pomáhat, držet pole...hmota sama o sobě není špatná, jen připoutanost ubližuje...
osvícené duše přichází pomáhat tam kde je třeba...a tam už se nedá ani pojednávat o čase, ani o hmotě, jelikož to jsou veličiny relativní...osvícené bytosti čas nevnímají tak jako ostatní bytosti...
A vše spěje beztak do stejného bodu, kde je i počátek :74:

Tak to vnímám já :74:
09.06.2022 - 17:32 | Filtr
(Rak) aktigram » verka96
No vyspelosť môže duša v tele dosiahnuť aj počas jediného života takže tu naozaj neplatí výspelá - stará.
Tiež netreba zabúdať že môžu byť duše v ľudskom tele ktoré prišli pomáhať aj ked sú z iných planét. To sú vyspelé duše taktiež.
09.06.2022 - 16:54 | Filtr
(Střelec) verka96 » aktigram
Já myslím, že v tomto slova smyslu "stará" duše není vnímána jako "počtem" inkarnací, ale spíš tou vyspělostí, jak píšete - už má hodně zkušeností, je poučená jak to tady na Zemi chodí, hodně si vyzkoušela a "ví", že hmota jí je v mnoha věcech na obtíž. A svou vyspělostí i více svobodná.
Jinak taky to vnímám podobně jako Lupi, ale už nevím, jestli jsem to někde slyšela nebo jak jsem k tomu přišla... :23:
09.06.2022 - 15:03 | Filtr
(Blíženci) Lupi » aktigram
No vida - a já jako "starou" vnímám tu, co se naopak naučila a poučila...........i když vlastně to může být ta i ta.
Jak je to "podle duše" a "proti duši" to moc pěkně píše právě Whitton: že pokud se nám zdá, že se náš život zlepšuje, projasňuje, pokud jsme s ním čím dál spokojenější - tak jdeme v souladu s duší. Bez ohledu na to, co jsme museli překonat, rozlousknout, přetrpět.
A naopak.
09.06.2022 - 14:58 | Filtr
(Blíženci) Lupi » LemmOny
Máš pravdu, musíme - v pravém smyslu toho slova - jen umřít.
Pravým smyslem tohoto slova mám na mysli, že skutečně není volby.
Použila jsem slovo "muset" v přeneseném smyslu, protože psát "jakožto výsledek volby s přihlédnutím k ne/prospěchu věci" mi přišlo kapánek kostrbatý :46:
09.06.2022 - 08:25 | Filtr
(Rak) aktigram » cimi
Jako starou duši vnímám tu, která má silné karmické zatížení. Většinou to je totiž takový pocit, že už jsem zažil vše a vše si nesu s sebou. Taková je velmi připoutaná k "hmotě"...

No a to potom hovorí o tom že sa nevie dostať z tohto vzorca a teda nežije tak aby naplnila svoj život.
No pravda je taká že sú aj múdre duše - presne napísané - múdrí ľudia a sdušou starou či mladou? toto som nikdy neriešila, ktorí prišli preto lebo ich rod to potreboval aleboich krajina, Zem a pod.
Tí väčšinou aj naplnia svoj život.
Život u takých ľudí je ťažký, plný prekážok a bolesti či nepochopenia no je to ako Božia aarmáda, vedia kde sú a čo robia.
Ich telo nebojuje proti duši ale je spolu s ňou spojené, vedomie pomáha namiesto brzdenia.
Skutočne vyspelá duša sa nikdy nedá spútať hmotou, vie že žije v hmotnom svete ale je slobodná.
Takže pre mňa vyspelosť duše je oveľa viac ako stará či mladá.
09.06.2022 - 03:52 | Filtr
(Váhy) Buddha/2 » cimi
Aha, tak to máme dvě pojetí stáří. Jedno v rámci jednoho života, druhé v řetězci životů. Ale je mezi nimi paralela. Dítě nemá vztah k hmotě ve smyslu majetnictví, má pro něj cenu jen to, co v tu chvíli k životu potřebuje. Honba za majetkem a kariérou je další etapa (střední věk) a hodně starý člověk se zase vrací jen k tomu co nutně potřebuje - což se někdy nazývá zmoudření :4:. A tohle se myslím opakuje i ve "velkém cyklu".
Nebrat doslova, spíš v globálu, samozřejmě jde o "průměrný" vývoj a existuje řada odchylek na obě strany ...
08.06.2022 - 22:10 | Filtr
(Blíženci) cimi
Na to vracení mi asi nejvíc sedí vysvětlení, že všichni jsme multidimenzionální bytosti. Na mnoha rovinách se toho odehrává mnoho.

Jako starou duši vnímám tu, která má silné karmické zatížení. Většinou to je totiž takový pocit, že už jsem zažil vše a vše si nesu s sebou. Taková je velmi připoutaná k "hmotě"...
08.06.2022 - 14:37 | Filtr
(Býk) player » Buddha/2
To není tak úplně pravda. Protože jsou lidé , co potřebují vědít kolikrát jsem ještě budou muset...ale to se nedozvědí...takže vlastně máš pravdu. A vesmír je starej hodně.
08.06.2022 - 13:48 | Filtr
(Váhy) Buddha/2 » LemmOny
:15:
Jo. Ptát se na stáří má význam u zrajícího sýra, pak snad ještě u duše do kola.
Ptát se na stáří duše nebo vesmíru je čistá mentální prokrastinace :4:
08.06.2022 - 10:30 | Filtr
(Váhy) LemmOny » Lupi
ach Lupi, tobě se těžko odporuje :74: ..ale přece jen si dovolím říci ne, nemusí :5:
Jen chce a to je veliký rozdíl, na který tu poukazuji v podobných diskuzích, už několik let.

Nejprve člověk chce, to je základ všeho. Teprve poté si řekne že musí. V některých případech se "musím" mění na dogma, které je již "nezpochybnitelné" a takhle ta sekvence funguje úplně u všeho :27:

Jediné co člověk skutečně musí, je umřít :64:
04.06.2022 - 20:24 | Filtr
(Blíženci) Lupi » LemmOny
Což o to....furt se všechno mění podle našich dostupných poznatků :46: Ale něčeho se člověk chytit musí.
03.06.2022 - 18:10 | Filtr
(Střelec) verka96 » LemmOny
Já ti moc nerozumím, ale nabídla jsem nějakou možnost. Nikdo asi neví, jak to "opravdu je" nebo není, i když to třeba někdo zkoumal a došel k nějakého závěru (např. Raymond Moody). Jsou to prostě nehmatatelné věci, které do života patří. Je to spíš otázka víry, smyslu, založení člověka apod.
A já nevím, jak se pohled mění??? :27:
03.06.2022 - 12:19 | Filtr
(Váhy) LemmOny » Lilith Surya
moc se mi líbí jak je to napsané..

"nikdy se nic nestalo a nikdy s nic nestane" :15:
03.06.2022 - 12:17 | Filtr
(Váhy) LemmOny » verka96
Je zajímavý ale, že se ten pohled na posmrtný život, včetně vizualizace a pojmenování onoho, stále mění podle našich dostupných poznatků. To už samo napovídá, že si jen myslíme, ale nevíme vůbec nic. Navíc to co si myslíme se neustále mění. :3:
03.06.2022 - 12:14 | Filtr
(Váhy) LemmOny » verka96
Člověk musí v první a poslední řadě akorát umřít, to všechno ostatní buď jen chce nebo nechce.

Ale jo fandím vám, i když si o tom myslím své. :74:
Ona ta teorie není špatná a někomu může dost psychicky pomoci.
Každý si v životě hledáme tu svojí berličku před strachem ze smrti. Naše vědomí respektive psychika není stavěna na tolik podnětů a strachu a lásky, kterou ve svých životech prožíváme. To si ale jenom myslím já. Nemám to klinicky ověřené :1:
02.06.2022 - 11:24 | Filtr
(Střelec) verka96
Ještě jsem dřív viděla tento film, jak to všechno asi funguje... Možná pro někoho přijatelný. :29:

https://www.tarak.cz/nas-domov/
01.06.2022 - 22:53 | Filtr
(Býk) player » Lupi
Zdej je druhá varianta výtisku.

https://www.antikavion.cz/kniha/…
01.06.2022 - 22:51 | Filtr
(Býk) player » Lupi
Já jednu dostal darem a půjčil a nevrátila se mi. Tak jsem si zadal antokvariát a najednou na mě vyběhlo asi 8 knížek. Tak jsem jednu prostě objednal - asi za stovku. A navíc - já myslím , že to vyšlo u dvou různých.

A furt jsou. Třeba zde , kdyby někdo chtěl.https://knihobot.cz/b/1537061/…
01.06.2022 - 20:17 | Filtr
(Váhy) Lilith Surya
zajímavé téma..i to, jak k němu přistupujem, co člověk, to jiné vnímání...Na začátku hledání toho Něčeho mezi nebem a zemí se hodí ten odkaz, co psala verka96, že je dobré být svůj, jít si za voláním čehosi ve mně.J. Whiton to ve mně otevřel, ale jak se k tomu dostat?
Byla jsem i v pár ezo skupinách, ale vždy rychle vycouvala páč není všecko zlato, co se třpytí..a začala hledat na vlastní pěst, jak to s tím životem a duší je. Cítila jsem se na popis staré duše, ale co s tím, když nikdo neporadil jak vyskočit z mého masakrového scénáře. Pomohl mi hodně K. Minařík (Joga v životě dnešního člověka), který zmiňuje obrat do nitra a dle pokroku asi 9 tzv. budhistických vnorů. Nejzajímavější je to, že při prožití toho 4. si jen to vědomí dotyčného samo rozhoduje...co dál. A chce to joo pořádný trénink, jinak je to záležitost křehká. Protože při odcházení ze života stačí jediná silná myšlenka a všecko je jinak..jako když omylem dilítnu pracně napsaný výkaz. Myslím tím návrat zpět.. něco zůstalo ještě neprohlédnuto..nedožito. Nebo se někdo může vracet, aby pomáhal druhým, ale přechod přes Řeku zapomnění není jen tak...Hodně o tom píše Dolores Cannon Nová země. Ale stejně ty popisy tady jsou jen splétání slov. Poznávat, jaká seš duše - budeš stejně sám, i sám si svým životem lajnovat vracení či nevracení.
No a jen tak na okraj... Nisargadata - Vidžnána: Nic se nikdy nestalo a nic se nikdy nestane.. :41:
01.06.2022 - 15:34 | Filtr
(Blíženci) Lupi » verka96
No já nevim, v zimě tam zase takový vedro není :46: Co dál, to taky nevím. Já musím dořešit něco, s čím se pachtím bůhvíkolik životů a teď se mi s tím povedlo pohnout, tak to hodlám mít špíglnýgl.
Ale jestli bude něco jiného......
01.06.2022 - 15:24 | Filtr
(Střelec) verka96 » LemmOny
Tak člověk si to musí předělat do nějaké formy... Nebo jak??? :32: :29:
01.06.2022 - 15:20 | Filtr
(Střelec) verka96 » Lupi
Jo, to bych brala, nějaký leháro na Krétě. A nemusíš řešit, čím si v zimě zatopíš. :75: A pak bych to už fakt zabalila... :27:
A jinak se v tom moc nešťourat, paráda... :46:
01.06.2022 - 14:17 | Filtr
(Rak) aktigram
Aj ja, tak ako skoro každý som si tým prešla, v ezo sfére sa stále hovorilo akí sú úžasní lebo sú to staré duše. No aj mňa medzi ne zaradili a bola som potešená, ale roky idú a človek dozrieva a vidí to všetko inak.
Stará duša vôbec nemusí byť dobrá, ak by vedela žiť v jednote nemusela by sa stále vracať, dostala šancu na nápravu. Vidieť to naozaj v tom ezosvete , tam ich je hooodne a nepoučili sa.

Beriem to že duša nedokaže prežiť dlhý život lebo nie je pripravená alebo slabá - aj ked to všetko sa ťažko vysvetľuje lebo duša je nehmotná.
V tomto čase je množstvo - a ja by som povedala bezduše ľudí - vid politickú sféru ale tiež je veľa tých čo tu nemuseli byť ale chcú pomôcť Zemi a tým aj ľudom ktorí žijú na nej.

Nič nie je horšie ako rozdeľovanie duši, veľakrát tí čo o tom radi hovoria a radi sa chvália aké sú staré duše sú na tom opačne, tam je len ego a až na konci vzdialená duša.
Neviem či si duša všetko vyberá, ale určite vie o všetkom čo sa jej prihodí ale tiež vie o tom ktorú cestu by si mala zvoliť aby naplnila svoj život, vie to až do prvého nádychnutia, potom to ešte vie ale nevie hovoriť a potom už nastava život jedinca a je len ozvena niekde v diali ale tu málokto počuje,
Aj tie najťažšie prípady majú vždy mnoho ciest, lebo sa im prispôsobuje vždy aj to najlepšie a preto nemám rada ked v astrologií niekto povie to je aspekt vraha a pod. každý človek ma aj inú cestu k poznaniu.
Příspěvky: 33-9 8-1
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v PannaPanně
ukázat kalendář »