Deprese a vztah


02.06.2011 - 22:43
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Rezulka, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====

Deprese a vztah
Dá se zvládnout deprese a přitom udržet pěkný vztah?S přítelem jsme začli před rokem krásný vztah.CCa po třičtvrtě roce mě přepadla moje známá kamarádka deprese, kt. vyústila velkými změnami co se týče práce, financí. Přítel mi strašně pomohl, zafungoval výborně po všech stránkách.Jen se to bohužel kolikrát obrátilo i proti němu, a důvěra je jaksi nejspíš trochu nalomená, navíc mě viděl najednou i z tý nejtemnější stránky. Teď už se blýská na lepší časy, jen mi čekají ještě dost velké stresy kvůli penězům a vracím se do poměrně náročné práce, a doufám, že to ustojím.Ale ta deprese se po mě plazí i nadále, a já už nezvládám ten tlak a nároky sama na sebe, abych se okamžitě mávnutím proutku vrátila zpět do tý roviny předtím.To prostě nejde.Člověka to mění.Mám tu zkušenost, že vždycky z toho naštěstí vytěžím, ale až po tom všem.Nikdy jsem neuznávala depresi jako takovou, v podstatě je to takovej malej únik, když se něco přetíží, pokud člověk nemá tu neoc jako takovou.Jen jednou jsem chvilku brala prášky.Ale bohužel neumím to zmáknout takhle rychle, jakože nastoupím do práce, smířím se s danou situací a jedu dál, a ona ta deprese rázem zmizí, TEĎ už musíš bejt přece v pohodě.Moc ráda bych, ale pořád se probouzím s neopodstatněným pláčem, nemůžu se pohnout, bojím se mezi lidi, a neustále se obviňuju a snažím se vybičovat k maximálním výkonům, což mě ještě víc sundavá.Sama sebe totiž teď za to nesnáším.

Stránka: 3 2 1
Řazení:
23.06.2011 - 18:57 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele srdceanicvic, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Držím palce :3: A hodně sil !! :1:
04.06.2011 - 01:17 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Glimmer Man
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Rezulka, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Hmmm, mám radost, že jsem rozjela tak zajímavou diskuzi.Chci všem poděkovat za veškerou vaší energii,kt. jste vložili do tohoto příspěvku :17:Já sama vždycky souhlasila s tím , že deprese je pouze únik od zodpovědnosti k sobě samému.U mě je to vždycky reakce na velké změny,a pak úplně zkratuju a nemám se ráda za to, jak daleko jsem to nechala zajít, a tak se to nabaluje víc a víc.Nemám to rozhodně poprvý a vím, že se to dá zvládnout jen vůlí.Jen mě překvapila tentokrát ta síla.Protože čím je člověk starší, tím víc vzniká zodpovědnost, a člověk o sobě ví víc, o to víc se prostě obviňuji a sundavám, a mám větší strach z té velké zodpovědnosti.Krásný večer, a opravdu všem děkuji,tohle má pro mě opravdu obrovskou cenu :1: :17: :27:
03.06.2011 - 21:05 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele majkl-sidor, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
V životě jsou události,které nás naladí smutně.
To je pro určitý stav vědomí typické.
Deprese je naproti tomu otupělý stav duše,z
něhož nic nemůže vyrůst.Podobá se zahnilé vodě.
Odložme to,to nemůžeme potřebovat.
Co je tedy nejlepší lék na tento stav?
Pokud nenajdeme dobrého člověka,který nám
pomůže se z toho dostat,je nejlepším lékem
akutní utrpení.Vím z ní to tvrdě ale utrpení
vede k uvědomění.
Deprese je stav neuvědomění si. Depresívní
osobě není jasné,jaký je život dar.
Když však onemocní tak těžce,že se musí obávat
o existenci svého těla,vyvine nový způsob
nazírání.Dostává nový pohled.

Budme si vědomi darů života a ocenujme je.
Vděčnost je totiž nejlepší prostředek proti
všem myslitelným temným duševním stavům :74:
03.06.2011 - 19:02 | Filtr
(Ryby) Countess » dora
Veď tak. Mohla som zvoliť iný tón formulácie tých riadkov. Mojím cieľom bolo len ukázať jednu z ciest ktorá existuje (pretože som tu čítala vyjadrenia, že takáto cesta vôbec neexistuje a je vylúčená) :20:
Je pravda, nie každý to zvláda sám.
Ale ak sa mu to predsa len vlastnými silami podarí, tak je to ako s ovčími kiahňami - raz ich človek prekoná a získa tým voči nim imunitu (samozrejme v prenesenom význame), a to je dobrá motivácia :27:
03.06.2011 - 18:49 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele shakti11, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Nečetla jsem všechny příspěvky, ale s dovolením napíši svoji zkušenost.
Měla jsem možnost sama pocítit, jaké to je nemoci vyjít ven, nemít chuť jíst, nespat, nemít sílu se ani osprchovat, ani zvednout telefon či setkat se s lidmi. Člověk má strach, že snad umře jakousi vnitřní bolestí a zároveň se bojí, že se to nestane..., a bude trvat dál....

Nebudu popisovat, co všechno následovalo, snad jen, že psychiatra jsem nikdy nenavštívila kvůli svým zkušenostem-celkové averzi na jakékoli Mudr...

Přesto všechno, čím jsem prošla a je možné, že se to ještě někdy v životě stane..., ale tvrdím, že je to reakce našeho organismu na něco. To něco je maximální strach, který není nikde jinde, než v naší mysli. Strach z čehokoli, z ublížení, samoty, zrady, vlastní nedostatečnosti, ze zklamání druhými i sami sebou......, s tím strachem je spojená úzkost (většinou jde o pocity naprogramované z dětství, táhnou se s námi celý život, a něco je vždy znovu vyvolá), máme-li úzkost, strach, organismus nás nutí bojovat, to je přirozená reakce, bojujem, ale nemáme-li sílu nebo odvahu proniknout až k jádru toho strachu, pochopit ho, přijmout, (a změnit emoci strachu na něco jiného) což opravdu moc bolí, pak podvědomě unikáme do deprese. Protože "tam" už nemusíme bojovat sami se sebou. Tam jsme "neschopní", nemohoucí.
Je to únik před sebou. Před vlastními stíny, vlastním strachem. Místo abychom tím prošli skrze a ať to zní jakkoli, tak silnější...
03.06.2011 - 17:44 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Countess
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele dora, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Každý jsme individualita - ty jsi sílu našla sama, ale nebylo by moc rozumné vyvozovat z toho, že se to musí podařit každému. Určitě je dobré podělit se o svůj příběh - ale podávat to způsobem "já jsem to dokázala - dokážeš to taky" může být kontraproduktivní.

Nemusí přeci jíst léky (i když ty jsou v některých případech nutností) - může jít k psychologovi, který nebude depresi "zahánět" práškama, ale pomůže ji dopátrat se příčiny. Je mi jasné, že dobrý psycholog se shání asi dost obtížně :( ale zkusila bych to spíš, než se nechat analyzovat lidmi na fóru.
03.06.2011 - 17:27 | Filtr
(Ryby) Countess » kentaur5
Zo skúsenosti :) Keby bola diskusia o niečom, čo som ešte "neprežila", tak sa neozvem.
Niekoľko rokov som bola uzavretá sama v sebe a stalo sa to mojou dennou rutinou, z ktorej sa mi nechcelo vychádzať na povrch, do toho "škaredého, krutého, zlého" sveta.
Keď s tým človek ide k doktorovi a ten mu predpíše na to lieky, tie sú len akousi kozmetickou úpravou, ktorá odstráni prejavy. Ale neodstránia príčinu. Akonáhle lieky človek vysadí, prejavy má naspäť. A to, že sa hovorí, že to je nemoc, je alibizmus - človeku sa nechce z toho stavu von, páči sa mu byť vo svojom vnútri. V určitých chvíľach je to celkom príjemný stav.
Stačí k tomu troška citlivosti voči svojmu vnútru a pevnej vôle, prekonať trhanie toho príjemného stavu uzavretosti, a dostať sa postupne na povrch, medzi ľudí :74:
03.06.2011 - 15:45 | Filtr
(Beran) Ruby » Glimmer Man
Ještě k tomuhle...
Lékařka se mě tehdy ptala na různé věci v nén životě dost nazpět, chtěla zjistit, co ten stav vlastně nastartovalo. Vysvětlila mi to tak, že je totiž vždycky nějaký zlomový okamžik, který to nevědomky nastartuje a už to jede. Například měla v péči muže, který se kdysi procházel po louce a žmoulal v puse stéblo trávy. Jenže to mu nějakým nedopatřením skočilo do krku a on se začal dusit a to doslova, nekonečně dlouho mu trvalo, než se mu podařilo stéblo vytáhnout a nikdo nablízku nebyl. Byl sám na nějaké louce daleko od lidí a věděl, že mu nemá kdo pomoct, jen on sám. Od té doby propadal záchvatům paniky, když se octl kdekoliv na jakémkoliv místě sám a začal se dusit, bez zjevné příčiny.
Ale máš pravdu, lidská mysl a psychika je vlastně strašně jednoduchá, ovšem dokáže s námi pěkně zamávat.Někdy vítězí tělo, někdy mysl. Optimum je, když jsou v rovnováze.
03.06.2011 - 15:28 | Filtr
(Štír) ivy7 » Glimmer Man
S tim bych souhlasila...dospely rozumne uvazujici clovek by mel vedet co chce...promin, ze jsem se zapletla...ano, bud se z toho chces dostat-hledas vsechny mozne zpusoby jak...a nebo se pasivne koukas sam na sebe...a nedelas nic... :29:
03.06.2011 - 15:27 | Filtr
(Štír) Freja » Glimmer Man
Jasně,jen...kdo nezažil,netuší,jak těžko se z toho člověk hrabe,když nemáš ráno ani dost síly vstát z postele :3:
03.06.2011 - 15:20 | Filtr
(Býk) Glimmer Man » Freja
Souhlas, čím níž se dostaneš, tím hůř. Ale sama říkáš, že to chce vůli vyskočit. To jsem se snažil říct... Ale pleskl jsem nepopulární názor (jen názor) a hned jsem viděl jak jsem blbej a že o ničem nemám ponětí. K vysvětlení a rozumný diskuzi jsme se dostali až teď s tebou, Ruby a n-inou. A dobře tak. Svůj názor musím ještě malinko vylepšit, ale pořád tak trochu trvám na svým a že platí, že těmi "dvěřmi" musí nakonec projít každý sám...
03.06.2011 - 15:15 | Filtr
(Štír) ivy7 » Freja
Slunce je porad, ted je ovsem zima...a topim... :23: :27: :74:
03.06.2011 - 15:15 | Filtr
(Štír) Freja » Glimmer Man
No to je fakt.Ale pokud jsi v permamnentním stresu,tak se z depresí dostáváš dost blbě.
Brát antidepresiva dlohodobě není žádná výhra,u těchhle "vychytávačů serotoninu" hrozí,jak by řekl doktor House usmažení mozku.
Pokud se někdo léčí navíc i utlumovadlama,tak je to začarovanej kruh...to chce vůli,z tohodle kolotoče vyskočit.A hodně dělají i okolní podmínky....
03.06.2011 - 15:12 | Filtr
(Štír) ivy7 » Glimmer Man
Ja chripku, nachlazeni ani nic jine nemela 20 let...hm...kdo to vi?...mysl muze za mnoho, ale ne za vse...malicke deticky nemysli a presto onemocni, a zemrou...takze...
03.06.2011 - 15:09 | Filtr
(Býk) Glimmer Man » Freja
Chci říct, že mysl má velkou moc... A že nemoc mysli nevyřešíš jen tabletama. Někdo bere antidepresiva léta a nic... a někdo, myslím Ruby, psala o třech měsících. Mezi takovýma dvěma jedinci pořád vidím jeden velkej rozdíl.
03.06.2011 - 15:09 | Filtr
(Štír) Freja » ivy7
Hele,Ty mě moc nedráždi tou pohodičkou v bazénu :47: :4: :4:
03.06.2011 - 15:05 | Filtr
(Štír) Freja » Glimmer Man
Proč se někomu zvrhnou buňky v rakovinný bujení?Chceš asi říct,že klíč je v mysli,ale kdo jí dokáže plně ovládnout?
03.06.2011 - 15:05 | Filtr
(Štír) ivy7 » Freja
Jo, slunce pomaha...snad i proto jsem tu tak rada....doma mam mizernou naladu kdyz je "sedivo" ....
03.06.2011 - 15:02 | Filtr
(Býk) Glimmer Man » Freja
Pravda, o těch jsem mluvil hlavně. Ale pořád mám otázku, proč někomu nefunguje mozková chemie a proč ostatním funguje. Proč já nejsem nachlazenej, když vyběhnu v únoru na hřiště jen v kraťasech??
03.06.2011 - 14:58 | Filtr
(Býk) Glimmer Man » Ruby
No myslím, že šťastnýho člověka od nešťastnýho poznáš vcelku snadno. Stačí se dívat.

A třeba se pletu, rozhodně tady neumím pomoct. Už nemám k tomuto tématu co říct.
03.06.2011 - 14:58 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » Glimmer Man
Pravda bude asi někde uprostřed, tzn. depresi lze předcházet např. tím, že si budu ventilovat problémy, nenechám je nakupit atd., ale když už ji máš, tak je to fakt na psychiatra a sám si nepomůžeš...leda tím, že si to hodíš :74:
03.06.2011 - 14:57 | Filtr
(Štír) Freja » Glimmer Man
Víš co...ony jsou exogenní a endogenní deprese...to na co ty asi narážíš je schopnost lidí vyrovnat se s určitýma životníma situacema...ale to se týká depresí exogenních,endog.jsou prostě jen o mozkový chemii.
03.06.2011 - 14:55 | Filtr
(Štír) ivy7 » Glimmer Man
Fyzikalni zmena ne..ja byla zdrava jako repa, a pomerne stastna...ale u me to mohlo byt zmenou pobytu, ztratou domova...mozno...protoze jsem asi mela strach...nevim...nejakou pricinu ma vse...
03.06.2011 - 14:54 | Filtr
(Beran) Ruby » Glimmer Man
A jak víš, že ji nemá? :3:
Každý jsme individualita, psychicky, fyzicky...
03.06.2011 - 14:53 | Filtr
(Štír) Freja » Glimmer Man
a jak víš,který jídlo je bez serotoninu? :4:
Příspěvky: 61-37 36-12 11-1
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Lev Lvu
ukázat kalendář »