Otevřený dopis páteru Halíkovi


07.09.2016 - 17:32
(Kozoroh) kocour_mivik
Otevřený dopis páteru Halíkovi
Vážený pane profesore, monsignore,otče Halíku,omluvte prosím mou přílišnou smělost, možná opovážlivost obracet se na vás tímto způsobem.Léta, velmi dlouhá léta jsem si vás vážil nejen jako na slovo vzatého odborníka v oblasti teologie, konkrétně religionistiky. Vážil jsem si i vašich lidských a občanských postojů, jež odpovídaly křesťanskému vyznání a duchu evropské kultury.Před řadou let, jsem navíc byl přítomen jednomu křtu katechumenů, mezi nimiž byla i moje dlouholetá kamarádka a přítelkyně, leč to zmizelo v dávnéminulosti a do současnosti se už jaksi nehodí. Velmi mě znepokojují vaše současné postoje, nejen k uprchlkům, což lzez pohledu Křesťana pochopit a má svou lidskou dimenzi, ale především váš pohled na islám jako náboženství. Prohlásil jste, a nyní nevím, zdabudu citovat přesně, že islám a křesťanství vyprávějí jiné příběhy o témže Bohu. Dovoluji si s tím, ač pouhý laik vyslovit zásadní nesouhlas.Zdvořile, leč důrazně považuji za nutné se ohradit. Kde berete tu odvahu říci, že náboženství, jenž ponižuje ženy,káže kamenování a drastické tresty je náboženství srovnatelné s křesťanstvím, náboženstvím lásky k bližnímu.To snad nemůžete opravdu myslet vážně, nebo ano ? V každém případě bych z vaší strany uvítal vysvětlení, případnězdůvodnění, co vás k takovému tvrzení opravňuje, případně vede.Pokud ovšem mě za hodna této odpovědi uznáte, pokud vás vaše Ego zcela neovládlo.Tento mail mám v úmyslu zveřejnit na Facebooku, případně na dalších sociálních sítíchS úctouMilan Vichta

Stránka: 1 2 3
Řazení:
07.09.2016 - 19:03 | Filtr
(Kozoroh) kocour_mivik
A tak mi onen pokorny kretan pater Halik odpovedel
Můžete klidně šířit má kázání (v příloze) o muslimech a o tom, že tvrzení, že "existují 2 bohové - jeden náš a jeden muslimů", které bylo možné slyšet loni i v pražské katedrále (!), je nejen pitomost, ale pořádná hereze. Asi byste měl vědět, že kamenování (i upalování) žen (i mužů) nařizuje též Bible (ovšem, Starý Zákon, my křesťané jsme to v praxi změnili na upalování, jímž zahynulo několik milionů). Přesto beru odvahu se ke křesťanství, které napáchalo tolik (vírou a Biblí zdůvodňovaného) zla, hlásit.
Dovolí-li to vaše Ego, přijměte radu, abyste místo informací v bulváru naslouchal učení papeže Františka.
Tomáš Halík,
podržtaška papeže Františka
Mineni o tomto knezi si udelejte sami
07.09.2016 - 19:04 | Filtr
(Kozoroh) kocour_mivik
A toto je pro zmenu ma odpoved

Vazeny patere,
Od duchovniho Vaseho formatu jsem cekal trosku slunosti,
ale tu jste take ztratil, koukam ze psat stylem urazlivym bez osloveni
se vam stalo normou, kam se podela pokora ?
Jste plnu vzteku, jedu a nenavisti..
Zamyslete se nad sebou
Jeste k vam chovam posledni zbytky uctz, pokud vam na tom ovsem zalezi
pokud vas vase Ego nepohltilo
Milan Vichta
07.09.2016 - 19:44 | Filtr
(Blíženci) Matdamou
To, že se něco dělo v minulosti neznamená, že to nebylo.
07.09.2016 - 20:06 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Matdamou
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele musiúa, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
s tímhle úplně nesouhlasím - naše přítomnost mění naši minulost... mám ráda pohádky, je v nich všechno, a ne náhodou začínají větou "Bylo, nebylo..." :3:

měli bychom si konečně už vybrat co chceme! a ne se patlat v tom, kdo má na co fundovanější názor a pravdu - pravdu :61: pravdu nelze mít - pravda je svobodná... pravda Je svoboda...
07.09.2016 - 20:33 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » musiúa
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele musiúa, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
P.S. bych ten film dala do škatulky "takoví jsme byli" či přinejmenším chtěli být...
07.09.2016 - 20:56 | Filtr
(Býk) player
Nehodlám nikoho soudit , ani omylem.

Leč dospěl jsem k názoru , že všechna monoteistická náboženství jsou strašák na nespoutaného lidského ducha.

Takže - nemá cenu polemizovat se "svatými duchovními" , protože jsou to lidé s vypláchnutými mozky.

Petr nebo Abů Pavel , je to jedno.
07.09.2016 - 21:01 | Filtr
(Blíženci) Matdamou » player
moje řeč.....

07.09.2016 - 21:11 | Filtr
(Ryby) MG34 » kocour_mivik
A cos čekal, že na tvůj popud u něj dojde k otočení o 180 stupňů? Je to "elitní" křesťan a ti jsou nekompromisní - chybu zásadně nepřiznávají resp. vůbec nepřipouští.

Bývalá (pro kterou byl Halík velká autorita) mi jednou dala do ruky jakýsi manuál křesťana, či co to bylo, a on byl autor. Pročetl jsem první stranu a našel jsem tam zásadní (ale dobře maskovanou) chybu, na které padaly všechny další závěry. Mělo to tak 30 stran, jinak si podrobnosti už nepamatuju a zbylých +-29 jsem tímpádem už nemusel číst. Chybu a její závažnost pochopila, ale stejně měla v sobě jakýsi mechanizmus, který jí nedovolil změnit svůj postoj ke křesťanství (v jeho aktuální podobě) ani náhled na toho člověka. A totéž má v sobě on a většina křesťanů.

Je to neprůstřelné - vždycky, když jde do tuhého (a hrozí nějaký průlomový argument), tak křesťani spustí ty svoje klapky a vytěsní to. Paradoxně u většiny lidí tahle víra začíná nějakým pseudologickým závěrem, který to u daného jedince odstartuje a pak už je logika vytěsněna nebo přesněji řečeno znásilněna a ta víra se udržuje sama navzdory dalším případným argumentům.
07.09.2016 - 22:03 | Filtr
(Blíženci) tajga » MG34
Co to bylo za chybu?
07.09.2016 - 22:13 | Filtr
(Blíženci) tajga
Můj muž vždycky říkal ďábel Halík a já jsem se ho zastávala, že je celkem OK na to, že je křesťan. Teď to už delší dobu beru zpět. Naštěstí jsem si o něm nedělala natolik velké iluze, aby mě mohl výrazně zklamat. Souhlasím s tím, co tu zaznělo - nevěnovat pozornost, nekrmit - je to docela úlevné a zdravé.
07.09.2016 - 22:21 | Filtr
(Ryby) MG34 » tajga
Už přesně nevím, ale mám dojem, že to souviselo s tím, že podle něj k něčemu nutně musíme zaujmout nějaký postoj - vždycky. Ale to prostě není pravda, protože spoustu věcí neřešíme, nezaujímáme žádný postoj, není to pro nás téma.

No a to "něco" byla v jeho teorii samozřejmě existence nějakého boha. A na základě toho, že někdo se vyhraní vůči té existenci, tak musí podle něho něčemu jinému věřit, atd. a cosi se tím pokoušel dokázat (a důkazy mu fakt nejdou). Ale tady mu stačilo říct: "hochu, zapomínáš na lidi, kteří se nijak nevyhraňují - prostě tyhle věci neřeší, nekladou si tyhle otázky - je jim jedno, jestli nějaký bůh existuje nebo ne, takže si zbývajícíh 29 stránek strč někam..."
07.09.2016 - 22:45 | Filtr
(Hadoken) Hustokrutě obscénní Morti
Celkove k tomu muzu rict jen to, ze ackoliv nejsem krtena a k žádný vire vedena libi se mi. Líbí se mi veritv Boha, vyšší moc atd. Nikdy se mi ovsem nelibilo jakýkoliv omezovani jakejmakolic nabozenskejma skupinama a institucema. Cirkev a ji podobne organizace podle me s virou nemaj nic spolecnyho...i kdyz obřady a architekturu "cirkevni" miluju a dojima me..
07.09.2016 - 22:53 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Hustokrutě obscénní Morti
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele musiúa, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
to se hezky čte :15: :79:
07.09.2016 - 23:01 | Filtr
(Blíženci) tajga » MG34
Asi je to nezaujetí postoje pro ně nepřijatelnější než ateismus, to je docela pochopitelné. Tak apeluje na zaujetí. Nj. ať si ty svoje hlody fakt strčí někam. (Ale já mám jinak některé křesťany ráda, aby bylo jasno, jen ne takové)
07.09.2016 - 23:19 | Filtr
(Blíženci) Matdamou » Hustokrutě obscénní Morti
víra je povznášející....je to svoboda.....můžu věřit v co chci, kdy chci, jak chci....

Náboženství je omezující......

aspoň tak to vnímám já...

07.09.2016 - 23:44 | Filtr
(Hadoken) Hustokrutě obscénní Morti » Matdamou
Náboženství beru jako nauku která me teoreticky omezovat nemuze. S tou cirkvi a dogmatama je to uz horsi...
08.09.2016 - 07:19 | Filtr
(Ryby) MG34 » tajga
Přesně tak - už jsem na to narazil i u jiných monoteismů. Někdo z jiného monoteismu je pro ně snesitelnější než ateista. A ateista je pro ně snesitelnější než někdo, kdo to vůbec neřeší. A ještě méně snesitelný je nějaký "kacíř" - který sice spadá do toho stejného monoteismu, ale má tam nějakou drobnou odchylku typu že u poslední večeře jich nebylo 12, ale 15. A do té kategorie spadl kocour mivík :4:

Jinak lidi, co to neřeší, bych rozdělil na 2 skupiny - jedna jsou prostě ignoranti od přírody a druhá to neřeší až po zralé úvaze, že je lepší to hodit za hlavu. Nevím, která skupina by mu vadila víc, ale tipuju ta druhá.

A co se týká těch "ostatních" křesťanů... no, záleží jak moc s "tím" obtěžují druhé. Jistou toleranci k nim mám taky, jinak bych mezi nimi neměl 2 bývalé... Pokud zrovna někoho neupalují, tak mají docela úctu k lidskému životu, tak alespoň něco.
08.09.2016 - 10:42 | Filtr
(Střelec) endymion » musiúa
:15: :17: :74: :68: :1:
K příspěvku je přiložený obrázek, který se zobrazí pouze přihlášeným uživatlům.
(Přihlásit)
08.09.2016 - 10:53 | Filtr
(Štír) Freja
Mnohé asi jeho reakce vůbec nepřekvapí, zdá se, že pan Halík by se měl radši starat o svoje ego... :8:

http://euportal.parlamentnilisty.cz/…
08.09.2016 - 14:37 | Filtr
(Býk) player » Freja
Kněz by ego měl mít dávno rozpuštěné v lásce k bohu , neb motlitba je mu tou největší meditací.

Pokud tomu tak není , je něco špatně , v státě dánském...
08.09.2016 - 19:15 | Filtr
(Kozoroh) Bosch
Pokud ovšem mě za hodna této odpovědi uznáte, pokud vás vaše Ego zcela neovládlo.

To je hrozný brepta ten člověk co toto píše.
Nejdříve v předklonu poklonkuje pane monsignore a omluvte mou pŕílišnou smělot a pak..
pokud vás vaše ego zcela naovládlo.

Vlezdoprdelka s klackem v ruce připravený jebnout pana monsignora po kebuli.
Takovým nedávám hlas ani prostor tímto zapomínám že jsem tento hnus vůbec kdy četl. Maúcta kocoure. :29:
08.09.2016 - 20:41 | Filtr
(Střelec) Odyssea » Bosch
podle sebe soudím tebe... za sebe v tom vidím slušnou formou sdělené zklamání z člověka, ke kterému jsem dosud choval respekt a úctu (byť osobně tento názor nesdílím)... a taky obsah sdělení je pro mě důležitější než forma :29:
08.09.2016 - 21:15 | Filtr
(Kozoroh) kocour_mivik » Bosch
asi jso nic nepochopil a nlabolid vic nez monsignor halik. jsi schopen neceho jineho nez plivat jedovate sliny asi ne
08.09.2016 - 21:24 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » kocour_mivik
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele musiúa, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
to trochu odlehčím :3:

"A tak mi onen pokorny kretan..." :4: Kréťan! :61: a tak mi to připomnělo tuhle písničku :25: :6: nevim proč...

https://www.youtube.com/watch/… :43: :61:

08.09.2016 - 21:32 | Filtr
(Střelec) Odyssea » musiúa
Svižný Babylonan :37:
díky za odhlehčení! :1:
Příspěvky: 1-25 26-50 51-54
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Střelec Střelci
ukázat kalendář »