Egometr


17.12.2017 - 15:46
(Ryby) MG34
Egometr
V komunikaci s ostatními lidmi si buď vůbec na nic nemusíme dávat pozor - víme, že jejich "egometr" nemáme šanci vytočit do červeného pole (typicky lidé se silnou sebereflexí a zadravým přístupem k životu) - anebo naopak si na to musíme dávat dost velký pozor (typicky lidé s různými poruchami osobnosti anebo s nějakou určující mocensky-společenskou funkcí), protože explodují při prvním náznaku zásahu.

Tohle si tu teď budu rozvíjet a pak to dám do příslušné souvislosti. Diskuze možná, ale omezeně. Můj blacklist je celkem dobře nastavený, takže není nutné se obávat reakcí notorických "ke všemu musím něco napsat, jen abych byl(a) vidět". Pište pouze kdo k tomu má skutečně něco zásadního anebo vás to prostě silně oslovuje.

EDIT: jednotky na egometru budou nejspíše objemové (resp. "prostorové", kde prostorem je i nehmotná oblast) a rozlišují se v klidovém a ve vytočeném stavu - jedná se o velikost hájeného osobního prostoru

Stránka: 5 4 3 2 1
Řazení:
28.12.2017 - 16:34 | Filtr
(Ryby) Kansass » MG34
A o tom je ten život. Poznat jak odstřihnutí, tak provázanost. Nelitovat ani jedné ze zkušeností. Poznáním toho, co nechceš si uvědomíš co chceš... Zažil jsi stagnaci? Skvělé, můžeš se od ní odpíchnout a směle do akce... :3:
Život je přece o tom poznávání, ať už je hořké nebo slaďoučké...Jsme lidi, žijeme v materiálním světě a na nás je vyvážit to materiálno s duchovnem, páč ani jedno bez druhého nemůže být. :27: :64:
28.12.2017 - 11:22 | Filtr
(Ryby) MG34 » Kansass
No, rozumím, ale... dnešní doba je plná "pastí provázanosti" a když si vydobudeš (dáš uvnitř) svou svobodu, znamená to víceméně se od všeho toho odstřihnout. K tomu jsem směřoval, ale cítím, že stagnuju. Jestli zase teď ty mně rozumíš. :5:

Takže zase trochu směřuju k jakési provázanosti se světem (teď hlavně materiálním) a to ssebou nutně ponese nesvobodu - u provázanosti se tomu asi vyhnout nedá.
28.12.2017 - 11:14 | Filtr
(Ryby) Kansass » MG34
Tak samozřejmě, každý má mít svůj prostor a svoje hranice, za které druhé nepustí, to je snad povinnost k přežití tady...
Ty období se logicky střídají. Po klidu přijde bouře. Krásné střídá hnus...Tmu střídá světlo, anarcho-hippie střídá vojna...nebo co... :4:
Kolikrát si tím lidé tady prošli? Země se ti může zdát těsnější, ale je to jenom zdání, ve skutečnosti máš tolik svobody, kolik si jí seš schopen dát ty sám uvnitř sebe, ne okolí....jestli mi rozumíš a ty mi jistě rozumíš, páč jsi ryba jako já... :4: :94:
27.12.2017 - 22:11 | Filtr
(Ryby) MG34 » Kansass
To je všechno "pěkné", ale když tahle Země je pro nás čím dál těsnější. Nedá se s každým jen tak míjet, když se v tom přibývajícím množství lidí čím dál víc srážíte. Je třeba si pomocí loktů trochu udělat místo kolem sebe...

Myslím, že "čas soudů" je naopak tady (po dlouhém anarcho-hippie období).
27.12.2017 - 18:01 | Filtr
(Ryby) Kansass » MG34
Každý je na své cestě na nějakém levlu, myslím duchovním levlu. Takže potkáváš samozřejmě lidi, co mají v sobě zpracované bebíčka, jak já říkám a můžeš se dotýkat jejich nitra, aniž by ses bál,že jim zabrnkáš o nějaký blok. No a pak potkáváš lidi s nějakou nedořešenou minulostí, se stovkama bloků v sobě...cítíš,že na ně musíš buď opatrně, nebo s nima nemluvit vůbec...Záleží taky,zda jste naladěni na stejnou vlnu a máte si co předat.
Někoho pošleš do prd... a jeho reakce je úsměv, anebo naopak vyjede po tobě s kudlou v ruce...ehm :4: Co tu chci ale vyzdvihnout je to, že každý jsme někde na té své životní cestě...Uvědomuji si (a dost často na to zapomínám),že ať to máme každý nastavené jakkoli, je fajn ty druhé nesoudit. Uvědomuji si,že v předchozím komentáři jsem napsala,že nemám v lásce lidi, co v sobě dusí, ale i oni si tím musí projít, protože i to je cesta, takže se tímto omlouvám všem " dusilům" ... A přeji všem, aby na své cestě potkali takové lidi, které právě potřebují pro svůj růst... :65:
27.12.2017 - 13:31 | Filtr
(Ryby) MG34 » Kansass
jj, chemie (hormony, drogy, atd.) - to je důležitý faktor

taky nemám rád ty, co to dusí - ale mám docela rád ty, co nemají moc co dusit, byť jsou třeba nudní - nedusí, protože není co

a když už je někdo, kdo nedusí a "má emocí hodně"... no, když má "styl", tak to taky beru :3:
27.12.2017 - 13:09 | Filtr
(Ryby) Kansass
I člověk se silnou sebereflexí může být důsledně ovlivňován (i stokrat nic osla umořilo). Na ženský mohou působit hodně hormony...Jindy vcelku klidná žena v předmestruační fázi dokáže zbourat řevem barák...( můj případ)...Je to špatně? Tak když má čloběk emoce ( a má je každý, nejsme roboti, ne?) ať jdou ven. Nemám v lásce takové ty rádoby kliďase, co to v sobě dusí a po půlroce zjistím,že mám kolem sebe sebedestruktivního jedince, který když to na na něho příjde, sopka Etna je proti němu slabota. Prosím vás vy jste někdo někdy viděl nebo osobně poznal někoho tady v ČR s opravdovým klidem v duši? :4: Trochu nuda s ním ne? :97:
27.12.2017 - 08:52 | Filtr
(Ryby) MG34 » Ase
Iniciace je prakticky totéž, co ty popisuješ jako rozvíjení. Jen to někdy bývá skokové (ne vždy).
27.12.2017 - 02:35 | Filtr
(Býk) Ase » MG34
To s tou iniciáciou píšeš ty sám, nikde som nič také nenapísal. Potrebuje človek k talentu nejakú iniciáciu? Buď sa človek rozvíja s talentom, alebo bez talentu. Talent je "len" taký bonus, menšia "skratka".

Talent je vec, ktorá napomáha rozvinúť znalosť, dovednost. Ale talent nieje nutná podmienka, nieje to vec, ktorá by prímárne určovala, či človek nejakú dovednost v sebe rozvinie alebo nie. Majú to dnes potvrdené aj vedecky, skrz genetiku, talent môže urýchliť učenie, ale nieje tým, čo by nejak rozhodovalo.

Napríklad aj absolútny hudobný antitalent a človek, ktorý k tomu nemá žiadne predpoklady sa môže vypracovať na úroveň hudobných majstrov, ak tomu venuje úsilie. To je v zhode s tým čo píšeš, každý má možnosť na sebe ktorýmkolvek smerom zapracovať, a dosiahnuť výsledky (ak úsilie bolo správne, to je druhá vec).

V najvyššom a najduchovnejšom aspekte sa ryby prejavujú ako čistý súcit. Súcit je ďalším stupňom lásky.

Čo to je láska, vygooglené z netu:

LÁSKA
pozitivní citové projevy, na jejichž základě se člověk zříká něčeho vlastního ve prospěch toho, koho má rád. Lásku není možno hledat v pocitech příchylnosti, které pramení ze lpění a žádosti mít u sebe toho, koho má člověk rád. Tento vztah je druhým pólem lásky; je to princip zosobňující, na rozdíl od pravé lásky, která vede k odosobnění.
26.12.2017 - 09:03 | Filtr
(Ryby) MG34 » Ase
Ok, takže ty a uživatel MIKULAS si myslíte, že jsou nutné předpoklady a nějaká iniciace sice může být, ale není zásadní. Oproti tomu já si myslím, že nějaké předpoklady má každý, jen ta iniciace je u každého individuální. Nemám to ale ničím podložené - je to jen na základě čistě rovnostářského přístupu k lidem.
25.12.2017 - 21:38 | Filtr
(Býk) Ase » MG34
Iné slovo, ktoré by som použil, je talent. Tie talenty môžu v človeku spať, ale človek ich môže začať v sebe rozvíjať, alebo začať v sebe rozvíjať niečo úplne iné. Alebo môže talent využívať, ale má to všetko v sebe prehlušené aj inými vecami, takže vzniká ešte väčší "guláš". Oveľa dôležitejšie je to ostatné, čo Mikuláš písal. Iniciácia je termín, pod ktorým si zvyčajne predstaví každý inú vec, preto k pojmu iniciácia neviem nič konkrétne napísať.
24.12.2017 - 08:34 | Filtr
(Ryby) MG34 » Ase
Takže je to podle tebe jak jsem psal "iniciační" záležitost? Tzn. člověk si něčím projde (ať už nějaké nedobrovolné trauma anebo složitá záměrná procedura) a stane se to?
24.12.2017 - 02:04 | Filtr
(Býk) Ase » MIKULAS
Pekná reakcia, pochopil som plne :-). Želám pekný večer.
24.12.2017 - 02:02 | Filtr
(Býk) Ase » MG34
Schopnosť okamžitého prenosu dát je niečo ako dar, výsledok snáh z minulosti. Nemajú to všetci. Súvisí to s rozvinutím príslušných energetických centier vedomia. A sú rôzne úrovne tohoto prenosu.

Každý si nesieme z minulosti niečo iné, inú konfiguráciu bytosti a "darov", niečoho v čom vynikáme.
23.12.2017 - 21:00 | Filtr
(Ryby) MG34 » MIKULAS
No, docela jsem si nechal odstup - co k tomuto napsat. Kontext celé té věci je samozřejmě to, že smysl života nikdo nezná a ty ho teď (byť možná v dobré víře) oznamuješ jako fakt.

Berme nějakého hypotetického tvůrce a jeho záměry a oproti tomu obyč. bytosti - jeho produkty. Nebyl by problém, aby ty bytosti byly nastavené tak, aby se měly nějak dobře. Přehrávejme někomu jeho nejkrásnější den, pak ho nechme v noci spát a ve spánku mu vymažme veškeré vzpomínky na tento den. A furt dokola. Jak prosté.

Ale to by z toho ten tvůrce možná nic neměl. Chce si užít svoje - milovat a být milovát - skrze pocity těch nižších. Ale co když někomu stačí jen jeho "nejkrásnější den"?

Nechci být za každou cenu milován. Ne rozhodně každým. I mateřská láska může člověka dusit. Cizí láska je svazující - klade očekávání, vytváří pocit dluhu, omezuje možnosti, krade soukromí, atd. Co teď s tím?
23.12.2017 - 18:14 | Filtr
(Střelec) MIKULAS » MG34
Dobrý večer.
Děkuji za zpětnou vazbu.

Všichni lidé mají společné jedno – každá lidská bytost se narodila proto, aby milovala a proto, aby byla milována.

Tedy – když budete chtít
23.12.2017 - 17:09 | Filtr
(Ryby) MG34 » MIKULAS
Nevím, kde bereš ty závěry, ale když už sis dal tu práci, asi je fér ti dát zpětnou vazbu.

Ano. Většina těch archetypálních věcí na mne sedí, v tomhle bych měl být celkem "průhledný". Zkušenosti s nečekanými "iracionálními odhady", komunikací na dálku atd. - to všechno mám. Nesnažím se to nějak extra vysvětlovat, prostě to beru jak to je.

Ale mám pár dotazů: ta schopnost "okamžitého přenosu dat" - to nemají podle tebe všichni lidé? Myslel jsem že ano, že se to neurčuje nijak archetypálně - ale spíše nějak "iniciačně".

k tomuhle: Okamžitě – napřímo s jedinci i se skupinou přes čakry.
přes čakry - ano, tak nějak to asi je, se skupinou asi taky - pro mne skupina je jako jeden - nemám problém (když si zrovna dost věřím) si stoupnout proti davu a tvářit se, že síly jsou vyrovnané - já su jeden a oni jsou taky jeden (dav) - možná proto mám hrozně rád kolektivní sporty - resp. situace, kdy se jeden může sólo prosadit proti všem (protože s nimi se všemi "komunikuje" současně a rozhodí si je jako figurky na šachovnici) - chápu to správně jaks to myslel?

Okamžitě – transferem přes planety i hvězdy k jedincům i skupinám - tohle úplně přesně nevím, jak myslíš - jak je ten "transfer" myšlen? Vztahuje se pod to ten můj příklad s kolektivními sporty?

Jinak na posledním odstavci mne zaujala jedna věc: kolty a pistole... Proč zrovna kolty a pistole? :5: Proč ne kolty a pušky? Nebo proč ne pistole a samopaly? Nebo prostě jen kolty? :1:
23.12.2017 - 14:36 | Filtr
(Býk) Onirique » MIKULAS
:15: :22:
Tak teď mi vyloženě padla brada.
Toto co jste napsal, si o něm totiž(téměr všechno) myslím já...
I když ho zatím neznám úplně dokonale teda.
:68:
23.12.2017 - 12:59 | Filtr
(Střelec) MIKULAS » MG34
Dobrý den,
jsou ještě jiné knihy s jinými soubory statistických dat, která astrologicky vykládají postavení planet v natálním horoskopu.

Když se lidská bytost, muž nebo žena, narodili v roce Buvol, jde vždy o trpělivé vládce lidských skupin (bez ohledu na počet hlav ve skupině).

Když se narodili v roce s modulací Voda, jsou obdařeni jasnozřivostí i předpoklady pro hypnotizaci.

Když se narodili s Duší Zajíce(Ryby), jsou obdařeni citlivostí a následnou schopností absolutního přenosu dat (to znamená v reálném čase – OKAMŽITĚ) za bdělého stavu i ve spánku.
Okamžitě – napřímo s jedinci i se skupinou přes čakry.
Okamžitě – transferem přes planety i hvězdy k jedincům i skupinám.

Když se narodili v den a s ascendentem jako tomu bylo u Vás, mají vrozenu schopnost nastolovat řád a pořádek, kdykoliv a kdekoliv se budou nacházet, aniž by cokoliv museli konat.
Aniž by pohnuli brvou.

Během svého dospívání jsem v kině zaslechl frázi přibližně tohoto znění – ..Já se vrátím, a se mnou přijde zákon..
Asi to byl film o Vás.

Snad Vás přiměje k úsměvu úvaha, že podobné filmové hrdiny překonáváte v tom, že se obejdete bez krátkých ručních palných zbraní a dosáhnete nastolení harmonie i v největším chaosu.
Tedy – když budete chtít!
23.12.2017 - 12:46 | Filtr
(Ryby) MG34 » vibe
Uživatel vibe smazal registraci na tomto serveru. Nemám v tom prsty ani nepřímo (moje přání rozhodně nemá takovou sílu, aby způsobilo rozhodnutí druhých), ale dilema "co s videospamerem" se tím vyřešilo - to je víc než blacklist - předpokládám, že je to nevratné, resp. případný nový účet už nikdy neprokáže kontinuitu s původním.
23.12.2017 - 11:33 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » onka
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Buh je tlak, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
a zaplaťpámbů za to.
23.12.2017 - 08:38 | Filtr
(Ryby) MG34 » onka
To sem nepatří. Nicméně "polarizace" se kolem mne opravdu děje a vím i proč a umím s tím žít. Astrologický způsob tohohle vysvětlení ale neznám.
22.12.2017 - 23:03 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » MG34
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele onka, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ad. Vážno .. Přemýšlel jsi někdy, proč je na jedné straně Tebou opovrhováno, ale na straně druhé probouzíš zájem? Čím si to vysvětluješ? :3:
22.12.2017 - 19:08 | Filtr
(Ryby) MG34 » Buh je tlak
No, jednak je ten osobní prostor u někoho tak nějak větší než normálně už v "klidovém stavu" a jednak v tom excitovaném stavu u někoho pulsuje brutálně a u někoho jen tak trochu.

Zúžení je v pořádku - o to přece jde - je nás tu x miliard a bud hůř.
22.12.2017 - 19:04 | Filtr
(Ryby) MG34 » onka
Smysl pro humor je k ničemu. "Srandy" je všude plno v této dekadentní době, svět se změnil - to není jako dřív, kdy nikomu moc do smíchu nebylo, umíralo se hladem.

Toho vážného je tu teď jaksi málo. Lidi už neumí být vážní. Je třeba to vyvážit.
Příspěvky: 117-93 92-68 67-43 42-18 17-1
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Střelec Střelci
ukázat kalendář »