(nepřímá) Energie příspěvku


18.07.2016 - 15:18
(Ryby) MG34
(nepřímá) Energie příspěvku
V nějaké předchozí diskuzi jsme se všichni shodli na tom, že slovo jako takové žádnou energii nenese. Teď se posunu dál.Existují situace, kdy "příjemce" slova vystavuje naodiv svůj "klíč urážlivosti" nebo "seznam náklonností" nebo prostě jinak předkládá svoje očekávané reakce. Odhlédnu-li od toho, že to je jeho boj, pak není podle tohoto návodu až takový problém se do něčeho "trefit" a vyvolat u něj nepřímo - jeho vlastními prostředky - jeho očekávanou energetickou reakci.A stejnětak není pro "přijímač" problém vystavovat svoje "klíče" v enormním rozsahu a značně znepříjemnit situaci hyperkorektnímu (což je zase jeho boj) "vysílači", který se nechce pohybovat jako slon v porcelánu. Nechá se takto šikanovat - co kdyby si na straně "příjemce" jeho slova někdo špatně vyložil nebo co kdyby to způsobilo bolest? Co má vlastně říct? je vůbec svobodný?Smutně-komické pak je, když se někdo snaží o nějaký efekt a dosáhne přesně opačného. To je asi nejtěžší boj ze zmíněných. :4:Tady na tomto webu by mne docela zajímal "planetární" pohled na věc. A připíšu sem další texty, jak mi "přijdou".DISKUSE JE MODEROVANÁ, v případě že jsou ponecháni "sirotci" - v reakci chybí původní příspěvek, smazání provedl sám autor příspěvku

Stránka: 3 2 1
Řazení:
16.08.2016 - 13:02 | Filtr
(Ryby) MG34 » vibe
Když soudíš vraždu, tak soudíš obsah.

Kdybys soudil "urážku na cti" nebo "rouhání" či "svatokrádež", tak soudíš formu.

V Africe nebo v zaostalých místech Asie rozhodně mateřská školka není...
15.08.2016 - 16:56 | Filtr
(Ryby) MG34 » vibe
životopis je celkem irrelevantní - svět není mateřská školka, aby se s každým mazlil :5:

"pro jistotu" myslím tak, že když někdo bude vrah a nebudeme si jistí, jak moc je napravitelný, tak ho pro jistotu na těch 20 let zavřeme - není podstatné, že třeba za určitých okolností by se napravil - podstatné je, že bude od něj pokoj - a myslím to vážně :5:
15.08.2016 - 15:03 | Filtr
(Ryby) MG34 » vibe
U soudce a jeho omezené perspektivy není žádný problém - máme tu institut obhájce a institut žalobce - ti mu perspektivu dostatečně rozvinou, takže soudce může dál zůstat jen cvičenou opicí.

Navíc máš spoustu důvodů, proč někoho soudit (a trestat). A jeden z mých nejoblíbenějších důvodů zní "pro jistotu"...
15.08.2016 - 13:25 | Filtr
(Ryby) MG34 » vibe
1 - nerozumím
2 - ano s velkými výhradami
3 - NE :5:

Už jenom to, že ti soudci existují, ti ukazuje, že to LZE. Navíc to máš trochu nedomyšlené - z tvého pohledu bys měl vidět problém úplně jinde než u soudce.

Soudce je totiž jenom cvičená opice, která se řídí podle zákonů. A zákony dělají poslanci a to jsou zase jenom cvičené opice, které se řídí podle společenské poptávky - křiku nejhlasitějších křiklounů a nadité peněženky nejbohatších lobbystů. A to (křiklouni a lobbysti) jsou 2 hlavní pilíře demokracie - takže problém bys neměl vidět v soudcích, ale v demokracii jako takové...

Pokud ztotožňuješ formu a 3D realitu, tak prosím nepoužívej oba pojmy současně - je to matoucí a dělá to dojem, že jsou to dvě různé věci.

Ještě mám s tím mazáním pro tebe jeden návrh - smaž si něco sám a tvař se, že jsem ti to smazal já. :3:
14.08.2016 - 15:51 | Filtr
(Ryby) MG34 » vibe
No, tady bude asi "trochu" problém v tom, co je forma a co je obsah. Dám ti k tomu přednášku ze sedmého patra. Není určeno k diskuzi.

Forma zasahuje primárně limbický systém, emoce a tak podobně.
Obsah zasahuje primárně přední mozek, logiku a prostě tyhle věci.

Druhotně může dojít na to, že forma je nějak ohodnocena a dojde na obsah (např. někdo použije lichotku a výsledkem je, že ti to vůbec nezalichotí, ale o tomhle člověku si pomyslíš, že je to lichotník a tímpádem možná hochštapler).

A stejnětak může druhotně dojít na posun obsahu směrem k formě. Třeba někdo ti dá zpět červeně proškrtanou tvoji diplomku s negativním hodnocením a ty místo toho aby sis z toho vzal ponaučení, tak se urazíš nebo prostě celkově nějak bráníš, protože tvůj limbický systém cítí (neexistující) ohrožení.

Netvrdím, že na mne forma nemá vliv (určitě je mi příjemnější, když někdo píše srozumitelně a spisovně než když to sype nečitelně s překlepama a obecnou češtinou). Ale rozhodně bych se tady řadil spíše k lidem, kteří formu až tak neřeší. Kdybys viděl, co tady je na mne třeba všelijakých explicitních nadávek. A já je nepoužívám - nevracím je ani neřeším. Já a forma? :5: To by ses divil, co by tu bylo za tanec, kdybych se já choval stejně jako ti křiklouni a tu formu nějak řešil (jak řeší oni) anebo jim oplácel stejnou mincí...

Zato se dost setkávám s tím, že mnou strhaný obsah působí na hodně lidí druhotně jako forma. Ale to není můj problém, to je jejich boj. Rozhodně nehodlám měnit výsledek matematického příkladu jenom proto, že většina lidí (pouze) tipuje jinak - já to poctivě "počítám". Rozhodně nehodlám vrátit písemku méně červeně proškrtanou jenom proto, že autor má hodně příznivců a jsou hodně slyšet. Existuje dost oblastí lidské činnosti (většina těch důležitých), kde demokracie rozhodně nefunguje a ani nemůže fungovat.

A zrovna tyhle složitější diskuze bych sem zařadil. Nemůžeš nechat všechny lidi, zmítané svýma problémama a slabostma, aby tím, že to nemají pod kontrolou, rozplizávali svým chaosem zvolené téma. Je potřeba je usměrňovat - klidně odmáznout, stejně jako když potlačuješ šum v hudební nahrávce.

A šum dělá vždycky víc lidí než čistý tón.

Pokud chceš, abych ti smazal nějaký konkrétní příspěvek, tak to do něj explicitně napiš a já to udělám - ať si můžeš teda zkusit, co to s tebou udělá.
12.08.2016 - 20:23 | Filtr
(Ryby) MG34 » vibe
Nevím, o co se tím videem snažíš, ale nestačilo mi prostě napsat, že soulad vědomí a podvědomí je hrozně důležitý a tečka? :1: To je obecně známý fakt. Ta omáčka, co ona tomu dává kolem, je zavádějící a může tě snadno přivést na scestí, když jí to začneš mechanicky odkývávat...

Pokud chceš udržet soulad vědomí a podvědomí, tak musíš svoje podvědomí trochu poznat a k tomu ti můžou nejlépe posloužit vlastní sny. Něco o tom vím...
10.08.2016 - 09:44 | Filtr
(Ryby) MG34 » vibe
Jasně, každý sám svého štěstí strůjcem se nedá brát doslova. Ale člověk je natolik přizpůsobivý, že si na tu startovací čáru dokáže tak zvyknout a brát ji za "normál", že skoro vždy se z ní dá posunout ke "štěstí".

K té pasáži o mozku nemám nic, je to takový výkřik do tmy vytržený z kontextu a navíc volně přebásněný - asi by to bylo o voze a o koze. Ale ten test mne zajímá. :1: Co přesně chceš testovat a jak?

Příspěvky uživatele Buddha/2 jsem nemazal, resp. smazal jsem tuším jen jeden a on se (asi) urazil a zbytek si smazal sám. :5: On to tak dělá.

Na tu spodní diskuzi se asi podívám, jak bude čas. K té Američance... no, jedině jak bude hódně čas. Na jednu stranu je dobrá - umí shrnout a podat a sype to z rukávu jakoby byla pevně napojená na nějaké univerzální informační pole (pokud vůbec takové pole existuje), ale nic extra objevného jsem z ní zatím neviděl. Nezazní od ní žádná revoluční myšlenka, žádný úlet, nic co by nebylo někde jinde.
09.08.2016 - 08:56 | Filtr
(Ryby) MG34 » vibe
Nevím, jestli jsem to správně pochopil, ale pokud existuje tebou naznačený vliv "jiných dimenzí" na náš známý hmotný svět (což úplně nevylučuji), tak je nejspíše marginální.

Resp. možná se to trochu víc projeví v krizové situaci. Pokud žiješ jako "řemeslník" a dáváš si dobrý pozor na všechny známé životní zákruty, tak pro "jiné vlivy" nezůstává moc prostoru. Pokud žiješ chaoticky odezdi ke zdi, tak to s tebou asi cloumá i pod vlivem těch "jiných dimenzí".

Každý sám svého štěstí strůjcem.
08.08.2016 - 15:27 | Filtr
(Ryby) MG34 » ovii
Pokud bereš strach ze smrti (sebe-konceptu) takto rozšířeně (podobně jako když Freud vidí za vším sexualitu), tak lze v zásadě souhlasit. Naše základní motory jsou vpodstatě velice jednoduché. Nenaděláš nic. Ale obecně se dá říct, že asi sídlí v těch "starých" částech mozku. Pokud mozek používáš především v jeho přední (logické) části, částečně se osvobozuješ - čím víc se v tomto směru rozvineš (logika, kombinace, atd.).

A nevím, jestli neexistuje i nějaká část mozku, která by se dala nazvat "duchovní spojnice" (ať už je to co je to) a jejíž využívání možná také může osvobozovat z pout automatu. Nechci tvrdit, že by nás to odlišovalo od zvířat - to podle mne není podstatné a hranice by stejně byla neostrá. Třeba tyhle "spirituální zážitky" (které já úplně nezpochybňuji, ale ani nějak nezastávám) můžou taky směřovat mimo pouta automatu.

Co znamená tento smajl? :81:

Ohledně testování "druhých automatů" - moc si s tím hlavu nelámu. Možnost chyb tam je a nechávám si vždycky otevřená zádní vrátka k jejich opravě. Tímpádem je kolem mne hodně věcí typu "možná", "snad", "předpokládejme", atd. Tímpádem mám kolem sebe všechno hodně otevřené, prakticky nic není jisté. Někomu to nemusí sedět, ale pro mne je to přirozenost - pracovat s neurčitostí. Ideální pak je, když se ve "vláknu uvažování" objeví nějaké milníky, které mi jistě potvrdí směr. Něco jako když v tomto filmu http://www.csfd.cz/film/… hlavní vyšetřovatel narazil na hmatatelnou stopu.

A v běžné komunikaci/činnosti prostě musím z těch neurčitostí risknout přechod na určité výroky (a ty mi někdy přinesou milníky). S tím kupodivu taky nemám problém. I když nemusím mít vždycky to štěstí jako ten vyšetřovatel z výše zmíněného filmu. Ale snažím se o to. Ten film mne napadl až teď - že by mohl být dobrý ilustrační případ. Nemám ho jako nějaký vzor. :1:

Ohledně toho maskování - to ti napíšu do vzkazu.

Znalost automatů mi život myslím nekomplikuje. Pod kontrolou "to" asi nemám, ale já to tak nějak neřeším. Jsem hráč a hraju hru. A lidi, co do mne skutečně vidí (jsou takoví), mám celkem rád. Takže ten "opačný směr" mne neděsí, naopak. Celkově je to prostě fajn. A není problém se občas zmýlit, s tím si (už) hlavu taky moc nelámu.
07.08.2016 - 21:29 | Filtr
(Ryby) MG34 » ovii
To je dobrý začátek - teď už "jen" stačí život brát jako film. :1:

S tím levelem krize je to asi dost individuální - ne pro každého je přežití to nejkritičtější. Příkladem jsou lidi, kteří se kvůli něčemu (sport, umění, ideály, atd.) dobrovolně (z)huntují a někdy i zemřou. Ale v zásadě se dá souhlasit.

Automaty... no ano. Kdysi šel voják na rozkaz na smrt a nestěžoval si (to byl taky automat ale zase trochu jinak). Dnes dostaneme (oprávněnou) pokutu za špatné parkování a hrozně se rozčilujeme, že ne, že to platit nebudeme - jako by šlo o přežití.

Jak říkám, tohle se asi dá brát jedině jako ten film - i sebe.

Co ti vlastně brání v tom, abys začala znalost "automatů" zneužívat? (myslím to jako motivační otázku po důvodu, ne jako "návod" ke zneužívání)
04.08.2016 - 14:09 | Filtr
(Ryby) MG34 » ovii
"tyhle "nízké" motivy jsou v nás všech ... i když možná je někdo překonal, takže se jimi nemusí nechat tolik vláčet"

Trochu jsem přemýšlel, kdo je překonal a jak se to projevuje. Každopádně jsem potkal hodně lidí, co to o sobě tvrdili, ale zjistil jsem jednoduchým "testováním", že to u žádného nebyla pravda. Nevím jak zbytek světa, co jsem nepotkal.

Ono se to dá trochu "odsunout" v běžných situacích, ale v krizové chvíli se to zase objeví. A u někoho se to dá odsunout i v krizových chvílích, ale v ultrakrizové chvíli se to zase stejně projeví. Jde jen o level krize.

Musel by mít přední mozek absolutní vládu nad celým zbytkem mozku - nepřijímat ani impulsy líbí/nelíbí, bolí/nebolí, atd. Nevím, jestli je to zdravý a dlouhodobě udržitelný stav.

Ale asi by se dalo bavit o lidech, co se takhle prakticky vůbec nekontrolují a naproti nim o těch "ostatních" - to by šlo.

Pohrdáš konkurenčním bojem i když se díváš na dokument o zvířatech? Pohrdáš jím když se díváš na dokument o zastrčeném kmeni v Amazonii? Pohrdáš jím když se díváš na historický dokument o nějakých lidech? Žádný chyták - jen hledám tvou hranici.
03.08.2016 - 21:52 | Filtr
(Ryby) MG34 » ovii
Tohle si musím rozmyslet (nechat uležet) než na to něco napíšu: "i když možná je někdo překonal, takže se jimi nemusí nechat tolik vláčet" - podle mne je v tom nějaký háček
03.08.2016 - 21:48 | Filtr
(Ryby) MG34 » ovii
Ani ne, pro tohle mám docela talent, přepínám přirozeně.

Ale s tím obranným modem mám podobnou zkušenost a s tímto také: "když je někdo vyvolá ve mně, automaticky to neznamená, že mě chce zákeřně obelstít". Už jsem musel mockrát korigovat. Jednou to bylo docela nečekané - borec takovým tím tónem jak to dělají somráci po mě chtěl 10 Kč - jsem ho automaticky poslal někam, ale on zoufale že chce jenom rozměnit na telefonní automat a nikde nikdo.
28.07.2016 - 15:22 | Filtr
(Ryby) MG34 » Martin108
Obě ukazují stejným směrem, jen každé přišlo z jiného směru.
28.07.2016 - 15:20 | Filtr
(Kozoroh) Martin108 » MG34
Pokud obě slova nemají žádnou energii, jakto že každé z nich ukazuje jiným směrem?
28.07.2016 - 15:16 | Filtr
(Ryby) MG34 » Martin108
Ale no tak, přemýšlej...

Představ si, že jsi stižen nějakou skoroobrnou, umíráš a z posledních sil napíšeš svým nejbližším do své oblíbené diskuze "nashledanou".

A představ si, že jsi grafoman, píšeš do x diskuzí současně a do jedné (stejné jako v ní je ten umírající) - protože už tě to tam nudí - vložíš pomocí CTRL+C slovo "nashledanou" a dál tomu nevěnuješ pozornost.

V té diskuzi pak jsou přímo pod sebou 2 stejné příspěvky: "nashlednanou". Chceš říct, že v jednom je enormní energie posledního vzepětí zoufalého člověka a ve druhém je pár kapek energie povrchního pisálka?

Nene - slovo žádnou energii nenese. Jsou to prostě dvě úplně stejná slova, ničím se neliší.

A co se týká spotřebované energie - ta se může přeměnit třeba v teplo, nějaký kyslík se ti v mozku přemění na CO2, nějaké cukry to odnesou, atd., ale rozhodně se to nijak neumístí do slova - slovo není žádný akumulátor.
28.07.2016 - 14:57 | Filtr
(Kozoroh) Martin108 » MG34
Zákon zachování energie v tomhle asi neobčůráš pozemstane. Pokud musím vynalozit energii na to, abych neco vyslovil, pak je tahle energie v tom slově obsažená :)
28.07.2016 - 14:39 | Filtr
(Ryby) MG34 » Martin108
Všechno pěkné, až na ten první nejzásadnější odstavec :1:

"Slova a především intonace nesou energii. Jsou to ukazatelé, směrovky ukazující na určitá místa v našich myšlenkách, které chceme s ostatními sdílet."

jednak vpodstatě ten následující celý text je o informacích a ne o energii

a jednak "nesou energii" a "ukazatelé a směrovky" je právě to chybné místo celé úvahy - ukazatelé a směrovky totiž nenesou energii - ty na energii jen ukazují a směrují...
28.07.2016 - 14:31 | Filtr
(Ryby) MG34 » ovii
No, já právěže tu urážku vůbec neuznávám, tak jak je postavená. Zkoušel jsem to někde dohledat v zákoně (možná zatím málo) a všechno, co jsem viděl, tak směřuje k subjektivnímu vnímání "uraženého" - jak moc je "dotčena" jeho "čest", atd. - ale to jsou všechno věci, co jsou na vodě a dají se snadno zpochybnit.

V případě, že chci být nenápadný a "neurážet", tak se řídím příklady - tohle se většinou považuje/nepovažuje za urážku, atd. Ale že se to tak považuje neoprávněně - to už se druhým hrozně špatně vysvětluje. Má to co do činění asi hlavně s egem.

Urážka totiž ve skutečnosti nezasahuje žádnou čest/hrdost, ale prostě ego. Přece když mám nějakou čest a hrdost, tak s tím žádný výrok nemůže nic udělat - mám stále stejnou čest nebo hrdost.

Podle mne první urážení se pochází z doby, kdy někdo měl v rukou moc (první civilizace nebo větší kmeny) a někdo ho nějak zpochybňoval a tohle se prostě vymyslelo jako záminka k likvidaci zpochybňovače.
28.07.2016 - 13:32 | Filtr
(Kozoroh) Martin108
Slova a především intonace nesou energii. Jsou to ukazatelé, směrovky ukazující na určitá místa v našich myšlenkách, které chceme s ostatními sdílet.

V podstatě je to jako když jdete po cestě a vidíte tam ceduli Křivoklát 15km po červené. Samotný ukazatel není tím hradem, ke kterému nás směřuje. Přesto si jako turisté vytvoříme o hradu domněnky už jen na základě toho ukazatele.

- je to ještě daleko
- po červené to bude i náročná cesta

A celou tu situaci si zabarvíme skrze své aktuální prizma. Bolí nás nohy. Máme žízeň. Paří na nás slunce, stín je v nedohlednu... děti šílí, pes je nezvladatelný a každou chvíli mizí někde za obzorem, manželka do nás duje, že jsme měli odbočit už dávno po té zelené, jak nám to ostatně sama několikrát říkala a na mobilu se nám pomalu ale jistě vybíjí poslední kousky baterie.

Chudák Křivoklát.

Nicméně jak jinak předat myšlenku, než prostřednictvím slov? Slova jsou jako ozvěna. Harmonická rezonance dvou sklenic, které doufají v to, že jsou obě naprosto identické. Stejné sklo, stejná textura, výška i tloušťka skla a stejné vady vzniklé během výroby. Takže pak jedna sklenice vydá tón a druhá se podle ní naladí na naprosto stejné frekvenci.

Zní vám to směšně? Ale takhle si lidé často představují, že to opravdu funguje. Málokdo uvažuje o tom, že jsme každý trochu jiná sklenice a tudíž co v nás vzbudí radost a obdiv vzbudí v baňatém džbánku stesk a nostalgii.

Pokud chceme někomu předat, co se odehrává na tak abstraktní rovině, jako je naše mysl a prožívání, musíme to předat na základě rezonančního vzorce a doufat, že příjemce naladíme danou rezonanční hladinou tak, aby vzniklý dojem dokonale zrcadlil vzor, podle kterého byl vytvořen.

Příjemce i vysílač by měl mít vždy na paměti, že způsob předání rezonančního vzorce je klíčový, musíme uvažovat i médium přenosu, které se skládá z prostředí, situace (atmosféry daného místa a času) a dalších aspektů (například kulturní pozadí příjemce).

Tak či tak předáváme pouze ukazatele, směrovky, které mají příjemce dovést do stavu, o který se s ním chceme podělit. Vzhledem ke komplexnosti celého procesu je skoro s podivem, že se velmi často dokážeme trefit a opravdu předat něco, co příjemce pochopí tak, jak to myslíme.

Celé je to o cviku, praxi a následně získané zručnosti s jakou rezonanční vzorce vytváříme. Vysílat můžeme jak na verbální, tak i neverbální úrovni.

Pokud máte problém dorozumět se s druhými, nezlobte se na ně za to. Uvědomte si, že to, co považujete za reálné, je pouze výsledek signálů, který naše receptory posílají z očí, uší, nosu, taktilních receptorů, termoreceptorů a dalších našemu mozku, který na jejich základě staví obraz toho, co nazýváme realitou.

Nikdo ve skutečnosti nevidí víc, než co mu sdělují jeho senzory. Stejně tak bychom mohli snít, protože ve snu, až má mnohem křehčí strukturu, než bdělý stav, také vnímáme bolest i další vjemy tak, jako by byly reálné. Přitom po probuzení pro nás pochopení toho, že celý svět snu byl pouhou iluzí, není nijak těžké akceptovat.
28.07.2016 - 13:10 | Filtr
(Ryby) MG34 » ovii
Nevěřím tomu, že by si člověk něco do života "přitahoval". Resp. alespoň ne jako pravidlo. To je na širší debatu - samostatné vlákno.
28.07.2016 - 10:15 | Filtr
(Ryby) MG34 » vibe
Ok, neviděl jsem to zdaleka celé, na to nemám prostor a na to je ta holka moc tlačící na pilu, ale asi jsem pochopil, co je tím myšleno. Je to ale složitější.

Různí lidé mají různý typ myšlení, někdo má zabíhavé myšlení a klouže po povrchu od jedné věci ke druhé, někdo se nechá myšlenkou vtáhnout a soustředí se jenom na ni. Někdo je optimista a nemá strach a myšlenku drží přesně tam, kde má být, někdo naopak je pesimista a strachy ho ovládají, takže jakákoliv pozitivní věc u něj evokuje zejména nebezpečí její ztráty, atd.

No a to všechno je jejich boj (těch lidí) - já to nějak neřeším, co si odemne kdo odnese (pokud to není "hájená osoba" - tam si trochu dávám pozor).

Modlení je jeden ze standardizovaných způsobů, jak se pokusit udržet myšlenky tam, kde mají být. Relativně osvědčený rituál, ale ne nutně každému fungující (pro ten účel soustředění myšlenek).

PS: už je tu zase klid, náhoda mi do rukou přihrála příznivé okolnosti (což se mi ani nevím proč stává docela často) a já jsem je bezezbytku využil - kampaň byla krátká a účinná.
26.07.2016 - 23:28 | Filtr
(Ryby) MG34 » onka
viz wiki
26.07.2016 - 23:27 | Filtr
(Ryby) MG34 » vibe
Ohledně "otevřené otázky" - pro mne je uzavřená. Lidé právěže nevnímají stejně. Je to subjektivní - např. ideál ženské krásy - vyvíjí se v čase a liší se kultura od kultury. Shodnou se možná pokud zrovna mají stejný vkus nebo patří ke stejné sociálně-kulturní (a věkové!) skupině.

To druhé bude chtít čas, než se na to podívám.

Na demokracii kašlu - lidí je tu dost, nemusím být s každým zadobře - tak ať jsou "na druhé straně" prostě ti uřvaní - trpaslíci, však oni to moc dobře pochopili, už to probírají týden, jakoby neměli dost vlastní invence a vlastních témat... Akorát to vypadá, že si budu muset zase dát nějakou kampaň a trochu to zase někde individuálně vyhrotit, protože obrana přestává fungovat... :8:
26.07.2016 - 20:35 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » MG34
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele onka, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Jak vnímáš intuici člověka? Co si pod tím pojmem představuješ?
Příspěvky: 68-44 43-19 18-1
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Střelec Střelci
ukázat kalendář »