Najdise.cz ... najdi a poznej lidi, kteří se narodili ve stejný den jako ty ...
Cukr - blog - Diskuze a zkušenosti
- Astrologie
online Osobní horoskop (radix) Partnerský horoskop Tranzitní horoskop Psychologická astrologie Online výpočty
solár, direkce, revoluce, kompozit a další ...
Lunární kalendář
- Horoskopy 2024
kalendáře a jiné Znamení zvěrokruhu Partnerský horoskop Ascendent a Descendent Horoskopy na rok 2024
Čínský, Keltský, Výklad karet, Léčivé kameny, a další ... Kalendáře na rok 2024
Čínský horoskop 2024
- Slavné osobnosti
astro databáze - Narozeniny
jména, svátky - Numerologie
online - Poznej
znamení - Galerie
uživatelů - Diskuzní
fórum
Cukr - blog
04.11.2015 - 15:56
Bosch
Cukr - blog
Ahoj.Zítra 5.11. dávají v 15.15 na ČT2 opakování dokumentu Anderei Culkové o cukru s názvem cukr - blog.Pokud máte možnost koukněte se případně si nahrajte stojí to za to. Já bohužel tv doma nemám ale snad to bude brzo na síti.Co dělá cukr jak funguje v těle na naše zdraví a jak s náma je skrze cukr úspěšně manipulováno.http://www.csfd.cz/film/…
08.11.2015 - 08:39
| Filtr
Bosch
» Buddha/2
Hele vznešený budho.
Kyselina citrónová je jednou ze základních součásti lidského spalování tedy základní meziprodukt tělesného metabolismu. Od toho citrátový cyklus neboli cyklus kyseliny citrónové. Tuto kyselinu si tělo varábí samo proto aby mohlo přeměňovat potravu na energii a metabolizovat živiny. Nějaké jezení jablek nemá na hospodaření s kyselinami v těle vůbec žádný vliv.
Něco si nastuduj o alkalitě těla jak se udržuje a hlavně jaké jsou mechanismy regulace pH v těle.
Dozvíš se že pokud se dá nějak vůbec zasáhnout do acidity těla, je to skrze plíce vydýcháváním co2. Dalším problémem jsou ledviny ale ty stravou neovlivníš. Neexistují žádné zásadotvorné ani kyselotvorné potraviny protože všechny se v těle přeměňují na kyseliny. Jedním z mála zásaditých meziproduktů v těle je například čpavek NH3. Ten je jinak taky silně jedovatý a tělo ho neutralizuje na močovinu. Ale je hlavním tělesným desinfekčním prostředkem proti bakteriím.
Tudíž pokud něco na acidémii čímž se myslí překyselení těla funguje pak je to pránájáma. Sport. Pohyb na čerstvém vzduchu.
Dále, kyselina jablečná a taky máselná a propionová jsou přirozenou součástí metabolismu tlustého střeva.
V tlustém střevě totiž fungují dva kvasné procesy, zásaditý a kyselý. Ten zásaditý vytváří anaerobní bakterie jako klostridia atd které produkují ty nejjedovatější produkty těla. Naopak ty kyselé procesy jsou velmi vhodné pro růst bifidobakterií jako acidus bulgaricus a další a je žádoucí aby bylo tlusté střevo osídleno právě těmito bakteriemi.
Je tudíž vhodné a doporučuje se dát si denně lžíci vinného nebo jablečného kyselého octa ! Kyselina máselná a propionová jsou důležitou součástí ochrany proti nádorům tlustého střeva a vysokému cholesterolu + mají další ochranné funkce těla.
Snižovat si tedy kyselost těla různými přípravky jako soda bikarbona a podobně je pořádná blbost.
Poslechni si nějaké přednášky o regulacích pH ať s tebou nemlátí alternativní pitomci o zeď, ty kyselino.
Kyselina citrónová je jednou ze základních součásti lidského spalování tedy základní meziprodukt tělesného metabolismu. Od toho citrátový cyklus neboli cyklus kyseliny citrónové. Tuto kyselinu si tělo varábí samo proto aby mohlo přeměňovat potravu na energii a metabolizovat živiny. Nějaké jezení jablek nemá na hospodaření s kyselinami v těle vůbec žádný vliv.
Něco si nastuduj o alkalitě těla jak se udržuje a hlavně jaké jsou mechanismy regulace pH v těle.
Dozvíš se že pokud se dá nějak vůbec zasáhnout do acidity těla, je to skrze plíce vydýcháváním co2. Dalším problémem jsou ledviny ale ty stravou neovlivníš. Neexistují žádné zásadotvorné ani kyselotvorné potraviny protože všechny se v těle přeměňují na kyseliny. Jedním z mála zásaditých meziproduktů v těle je například čpavek NH3. Ten je jinak taky silně jedovatý a tělo ho neutralizuje na močovinu. Ale je hlavním tělesným desinfekčním prostředkem proti bakteriím.
Tudíž pokud něco na acidémii čímž se myslí překyselení těla funguje pak je to pránájáma. Sport. Pohyb na čerstvém vzduchu.
Dále, kyselina jablečná a taky máselná a propionová jsou přirozenou součástí metabolismu tlustého střeva.
V tlustém střevě totiž fungují dva kvasné procesy, zásaditý a kyselý. Ten zásaditý vytváří anaerobní bakterie jako klostridia atd které produkují ty nejjedovatější produkty těla. Naopak ty kyselé procesy jsou velmi vhodné pro růst bifidobakterií jako acidus bulgaricus a další a je žádoucí aby bylo tlusté střevo osídleno právě těmito bakteriemi.
Je tudíž vhodné a doporučuje se dát si denně lžíci vinného nebo jablečného kyselého octa ! Kyselina máselná a propionová jsou důležitou součástí ochrany proti nádorům tlustého střeva a vysokému cholesterolu + mají další ochranné funkce těla.
Snižovat si tedy kyselost těla různými přípravky jako soda bikarbona a podobně je pořádná blbost.
Poslechni si nějaké přednášky o regulacích pH ať s tebou nemlátí alternativní pitomci o zeď, ty kyselino.
08.11.2015 - 09:00
| Filtr
144
moj nazor na tuky:
vyhybat sa takmer vsetkym rastlinnym olejom, prave nasytene tuky su to co treba a ku tomu samozrejme omega 3
co ja jedavam:
kokosovy olej, prave maslo neriedene rastlinnymi olejmi, lanove semiacka,
a ked varim tak na ryzovom oleji, kokosovy tepelne nepouzivam je mi to luto tak fantasticky vonia a chuti surovy
do surovych salatov si tam lyzicku kokosoveho, ked je chladno a zostal by tuhy tak vynimocne pokvapkavam ryzovym
ziadny iny flaskovy olej doma nemame uz roky
strasenie nasytenymi mastnymi kyselinami je stara vec, uz davno prekonana
ale nech si kazdy s vlastnym telom robi co chce
vyhybat sa takmer vsetkym rastlinnym olejom, prave nasytene tuky su to co treba a ku tomu samozrejme omega 3
co ja jedavam:
kokosovy olej, prave maslo neriedene rastlinnymi olejmi, lanove semiacka,
a ked varim tak na ryzovom oleji, kokosovy tepelne nepouzivam je mi to luto tak fantasticky vonia a chuti surovy
do surovych salatov si tam lyzicku kokosoveho, ked je chladno a zostal by tuhy tak vynimocne pokvapkavam ryzovym
ziadny iny flaskovy olej doma nemame uz roky
strasenie nasytenymi mastnymi kyselinami je stara vec, uz davno prekonana
ale nech si kazdy s vlastnym telom robi co chce
08.11.2015 - 09:32
| Filtr
Bosch
» 144
A rýžový a kokosový a lněný nejsou rostlinné?
Překonat vlastní tělo se ti podaří jenom jednou.
Nasycené mají jen tu výhodu že jsou stabilní. Ale mají blbé vlastnosti co se týče funkce buněčných membrán. To je nejdůležitější tělesný orgán udržující celou homeostázu. Je složena z lipidové tedy tukové dvojvrtsvy. Z čeho si tuto dvojvrstvu kdo utvoří tak pak funguje jeho zdraví. Nasycené MK nic moc. Tvoří nepropustnost. Tenhle fakt se vědecky nevyvrací ale potvrzuje.
Překonat vlastní tělo se ti podaří jenom jednou.
Nasycené mají jen tu výhodu že jsou stabilní. Ale mají blbé vlastnosti co se týče funkce buněčných membrán. To je nejdůležitější tělesný orgán udržující celou homeostázu. Je složena z lipidové tedy tukové dvojvrtsvy. Z čeho si tuto dvojvrstvu kdo utvoří tak pak funguje jeho zdraví. Nasycené MK nic moc. Tvoří nepropustnost. Tenhle fakt se vědecky nevyvrací ale potvrzuje.
08.11.2015 - 12:20
| Filtr
Bosch
» 144
A pozor na to ať nedojde k nepochopení problému.
Nikde netvrdím že nasycené tuky jsou zbytečné. Jsou důležité v poměru. Ten má svoje důvody. Nejde jen o civilizační choroby ale hlavně o dobré fungování buněčných membrán kde je přebytek nasycených tuků naškodu.
Je dobré nevybíjet jedním argumentem druhý a vylívat celou vaňu. Já si kokos taky dávám kupuju pastu. Ale dávám na poměr už větší pozor necpu se nasycenýma což je česká typická klasika. Takže ani žádné odezdi ke zdi nedoporučuju. Teď se vrhnout na kokos atd. Vše má být vyvážené.
"Současné výzkumy vůbec neprokazují žádný vztah mezi příjmem nasycených tuků a rizikem kardiovaskulárních chorob, přičemž nasycené tuky mají naopak ochranný účinek," potvrzuje doktor Malhotra.
Ideální je pak středomořská kuchyně, kde se sacharidy přijímají v podobě celozrnných obilovin a tvoří jen menší část denního energetického příjmu, zatímco jsou ve stravě bohatě zastoupeny bílkoviny z ryb a mořských plodů, drůbeže a libového masa. Středomořská strava je ale také bohatší na tuky z ořechů, olejů a másla.
Což ovšem znamená že středomořská strava je bohatá na n3 i na n6 a mononenasycené což není případ české klasiky. Ta je založená hlavně na NMK tedy sádlo máslo. Margaríny u nás hojně používané a bohužel jsou hlavní součást pečiv - až 45 procent transnasycenćh MK je jed na entou. Proto pečivo vůbec nekupuju. Oni to totiž pekárny můžou používat bez omezení takže tam margarín perou je nejlevnější. A nikdo s tím nic neudělá kvůli lobby. 45 proc tuků v pěcivu má transnasycené MK. Z toho jsou nejhorší nemoci.
http://zena.centrum.cz/zdravi/…
Nikde netvrdím že nasycené tuky jsou zbytečné. Jsou důležité v poměru. Ten má svoje důvody. Nejde jen o civilizační choroby ale hlavně o dobré fungování buněčných membrán kde je přebytek nasycených tuků naškodu.
Je dobré nevybíjet jedním argumentem druhý a vylívat celou vaňu. Já si kokos taky dávám kupuju pastu. Ale dávám na poměr už větší pozor necpu se nasycenýma což je česká typická klasika. Takže ani žádné odezdi ke zdi nedoporučuju. Teď se vrhnout na kokos atd. Vše má být vyvážené.
"Současné výzkumy vůbec neprokazují žádný vztah mezi příjmem nasycených tuků a rizikem kardiovaskulárních chorob, přičemž nasycené tuky mají naopak ochranný účinek," potvrzuje doktor Malhotra.
Ideální je pak středomořská kuchyně, kde se sacharidy přijímají v podobě celozrnných obilovin a tvoří jen menší část denního energetického příjmu, zatímco jsou ve stravě bohatě zastoupeny bílkoviny z ryb a mořských plodů, drůbeže a libového masa. Středomořská strava je ale také bohatší na tuky z ořechů, olejů a másla.
Což ovšem znamená že středomořská strava je bohatá na n3 i na n6 a mononenasycené což není případ české klasiky. Ta je založená hlavně na NMK tedy sádlo máslo. Margaríny u nás hojně používané a bohužel jsou hlavní součást pečiv - až 45 procent transnasycenćh MK je jed na entou. Proto pečivo vůbec nekupuju. Oni to totiž pekárny můžou používat bez omezení takže tam margarín perou je nejlevnější. A nikdo s tím nic neudělá kvůli lobby. 45 proc tuků v pěcivu má transnasycené MK. Z toho jsou nejhorší nemoci.
http://zena.centrum.cz/zdravi/…
08.11.2015 - 18:18
| Filtr
144
» Bosch
margarin nie je jedlo o tom je zbytocne sa bavit
transnasytene je nieco ine ako nasytene
ked sa do argumentacie zahrnu margariny apouzijeje sa slobo transnasytene MK
v citeajucej laicke verejnosti vznikne asociacia vseobecne k nasyteneym
stary trik
kokos ? alebo kokosovy olej ?
ja pisem o kokosovom oleji nie o kokose
transnasytene je nieco ine ako nasytene
ked sa do argumentacie zahrnu margariny apouzijeje sa slobo transnasytene MK
v citeajucej laicke verejnosti vznikne asociacia vseobecne k nasyteneym
stary trik
kokos ? alebo kokosovy olej ?
ja pisem o kokosovom oleji nie o kokose
08.11.2015 - 21:36
| Filtr
Bosch
» 144
no jistěže. píšu o transnasycených.
a kokos myslím kokos né kokosový tuk.
prodávají to běžně v takových tetrapacích u vietnamců v praze. nebo u indů a arabů ti to mají zaručeně. chce to brát bez éček a příměsí.
https://encrypted-tbn2.gstatic.com/…
a kokos myslím kokos né kokosový tuk.
prodávají to běžně v takových tetrapacích u vietnamců v praze. nebo u indů a arabů ti to mají zaručeně. chce to brát bez éček a příměsí.
https://encrypted-tbn2.gstatic.com/…
© 2007-2024 Najdise.cz