Najdise.cz ... najdi a poznej lidi, kteří se narodili ve stejný den jako ty ...
Cukr - blog - Diskuze a zkušenosti
- Astrologie
online Osobní horoskop (radix) Partnerský horoskop Tranzitní horoskop Psychologická astrologie Online výpočty
solár, direkce, revoluce, kompozit a další ...
Lunární kalendář
- Horoskopy 2024
kalendáře a jiné Znamení zvěrokruhu Partnerský horoskop Ascendent a Descendent Horoskopy na rok 2024
Čínský, Keltský, Výklad karet, Léčivé kameny, a další ... Kalendáře na rok 2024
Čínský horoskop 2024
- Slavné osobnosti
astro databáze - Narozeniny
jména, svátky - Numerologie
online - Poznej
znamení - Galerie
uživatelů - Diskuzní
fórum
Cukr - blog
04.11.2015 - 15:56
Bosch
Cukr - blog
Ahoj.Zítra 5.11. dávají v 15.15 na ČT2 opakování dokumentu Anderei Culkové o cukru s názvem cukr - blog.Pokud máte možnost koukněte se případně si nahrajte stojí to za to. Já bohužel tv doma nemám ale snad to bude brzo na síti.Co dělá cukr jak funguje v těle na naše zdraví a jak s náma je skrze cukr úspěšně manipulováno.http://www.csfd.cz/film/…
Stránka:
1 2
04.11.2015 - 16:49
| Filtr
Freja
Asi to bude trošku přeťáplý,nevím,jestli se na to chci dívat...?
Každopádně kouknu aspoň na rozhovor s autorkou,třeba si to rozmyslim...
Každopádně kouknu aspoň na rozhovor s autorkou,třeba si to rozmyslim...
04.11.2015 - 17:03
| Filtr
Loen
No je to udělané hodně "americkým způsobem" - emocionální, dynamické, "fanatické" .. je to taky z velké části natáčené v USA... vědecké důkazy nejosu až tak vědecké...
Nicméně to stojí za vidění... ono to umí zasáhnout a to je asi dobře... odkrývá machinace nadnárodních firem... je to docela pecka
Nicméně to stojí za vidění... ono to umí zasáhnout a to je asi dobře... odkrývá machinace nadnárodních firem... je to docela pecka
04.11.2015 - 17:08
| Filtr
Bosch
» Freja
Domnívám se že to s tím cukrem není vůbec přeťáplý že je to tvrdá realita.
Biochemicky zcela nevyvratitelný fakt že cukr škodí.
Jednoduché cukry jsou normální fet. Jenomže vzdát se jich to je pro mnoho lidí jako uříznout si ruku. A u cukrovkářů se to pak často i děje.
Biochemicky zcela nevyvratitelný fakt že cukr škodí.
Jednoduché cukry jsou normální fet. Jenomže vzdát se jich to je pro mnoho lidí jako uříznout si ruku. A u cukrovkářů se to pak často i děje.
04.11.2015 - 17:13
| Filtr
Bosch
» Loen
Vědecky, no pokud zkoumáš vliv jednoduchých cukrů tak je to naprosto vědecké protože metabolický syndrom a soubor chorob co do něj patří je jednoznačně spouštěn přemírou jednoduchých cukrů a malým pohybem k tomu.
Ony jsou to záležitosti posledních let výzkum glykémie inzulínové odezvy atd není to starší než 10-15 let ty poznatky se hromadí postupně a doktoři se na katedrách toto neučili ani neučí.
Je to záležitost biochemiků a nutričních cpecialistů tam se to učí. A nutriční výživa má boom teprve posledních pár let. Takže lékař ti k tomu nic moc neřekne oni se výživou nezavýbají ani se ji neučili.
V této oblasti je to nastavené takto: poraď si sám.
Ony jsou to záležitosti posledních let výzkum glykémie inzulínové odezvy atd není to starší než 10-15 let ty poznatky se hromadí postupně a doktoři se na katedrách toto neučili ani neučí.
Je to záležitost biochemiků a nutričních cpecialistů tam se to učí. A nutriční výživa má boom teprve posledních pár let. Takže lékař ti k tomu nic moc neřekne oni se výživou nezavýbají ani se ji neučili.
V této oblasti je to nastavené takto: poraď si sám.
04.11.2015 - 22:05
| Filtr
Bosch
» Loen
To co říká má hlavu a patu co se týká užívání rychlých cukrů tedy mono a disacharidů. Ty se štěpí strašně rychle a působí hroznou pakárnu v nervovém tedy řídícím systému. Takže cloumá to hormonama nahoru a dolů a to je nebezpečné. Protože otvírá a zavírá vrata do buňek příliš rychle a příliš moc. To je jako průvan a tím průduchem lezou do buňek i svinstva všechny možné nejen ty živiny glukóza protože s ní se sveze spousta jiných věcí. Ale to je ten problém. Že organismus cukr není schopen takto metabolizovat bez problémů. Nejsme adaptovaní na sacharózu a fruktózu ta se v přírodě nikde v takto koncentrované verzi nevyskytuje. Člověk ho jí jenom posledních asi 25 let začalo to před pár desítkami let to cukrové šílenství a nikdo s tím neumí přestat. jinak nikdy předtím se cukr nejedl.
A protože ho i naleze do buňek příliš mnoho naráz, dělá to s buněčnou membránou strašné věci. Buněčná membrána má zůstat chráněna a má mít správné poměry živin to většina lidí vůbec neví a nedělá. Má se to dělat tak že neotvíráme ta vrata do buněk inzulínem tak často a tak moc. Má to být rovnoměrné a to je základem úspěchu ve zdraví. Tedy v boji s civilizačními nemocemi. Že mají ale také například jíst správné oleje ve správném množství. Dělají extremity a pak se diví že to nefunguje. Buněčná mambrána je složená hlavně z omega 3 mastných kyselin a ty jsou v rybách rybím tuku a lněných semínkách. Jinde skoro vůbec.
A protože ho i naleze do buňek příliš mnoho naráz, dělá to s buněčnou membránou strašné věci. Buněčná membrána má zůstat chráněna a má mít správné poměry živin to většina lidí vůbec neví a nedělá. Má se to dělat tak že neotvíráme ta vrata do buněk inzulínem tak často a tak moc. Má to být rovnoměrné a to je základem úspěchu ve zdraví. Tedy v boji s civilizačními nemocemi. Že mají ale také například jíst správné oleje ve správném množství. Dělají extremity a pak se diví že to nefunguje. Buněčná mambrána je složená hlavně z omega 3 mastných kyselin a ty jsou v rybách rybím tuku a lněných semínkách. Jinde skoro vůbec.
04.11.2015 - 22:18
| Filtr
144
ludia ktory sa o to zaujimaju tam zrejme nic nove nedajdu na nete je vela spicifickcyh diskusii
chcem len pridat ze vyslachtivane oviocie je tiez sucast cukroveho utoku na ludstvu
takze ak niekto s anapchava ovicim v predtsvae ze si robi dobre...
naprikald ovocne dzusy ( a je jedno ze su prirodne ze je to len stava rovno z pomaranca) to je zakerna pecka a ta americka kuktura pomarncovy dzus hned rano
telo zahniva uz potom cely den a clovek ma stale chut len na sladke
chcem len pridat ze vyslachtivane oviocie je tiez sucast cukroveho utoku na ludstvu
takze ak niekto s anapchava ovicim v predtsvae ze si robi dobre...
naprikald ovocne dzusy ( a je jedno ze su prirodne ze je to len stava rovno z pomaranca) to je zakerna pecka a ta americka kuktura pomarncovy dzus hned rano
telo zahniva uz potom cely den a clovek ma stale chut len na sladke
04.11.2015 - 22:27
| Filtr
Bosch
» 144
ale dát si džus po ránu to si myslím je úplně normální není na tom nic nezdravé naopak. Ovocná šťáva je velmi zdravá a hlavně když je čerstvá.
Ovoce je úplně v pořádku tam je ten cukr vázaný na vlákninu a je to celkově spolu velmi špatně rozpustitelné. Což znamená že se inzulin nijak razantně nezvedá, protože takový banán má třeba gylkemický index okolo 25 což je úplně v pohodě. Ale Sacharóza má GI100. A pivo má například GI110. což znamená že ovoce anebo ovocná šťáva jsou úplně v pohodě. Problém je například pivo. A bílý cukr. Ovoce je super potravina. Hlavně čerstvé.
A rozhodně ti v žaludku nic nezahnívá celý den to je nesmysl v žaludku ti nemá co zahnívat.
Problém může nastat teprve u těch doslazovaných šťáv. Kde musí být napsáno obsahuje cukr. Protože ho tam ti hajzlíci přidávají aby lidi více žrali a kupovali.
Ovoce je úplně v pořádku tam je ten cukr vázaný na vlákninu a je to celkově spolu velmi špatně rozpustitelné. Což znamená že se inzulin nijak razantně nezvedá, protože takový banán má třeba gylkemický index okolo 25 což je úplně v pohodě. Ale Sacharóza má GI100. A pivo má například GI110. což znamená že ovoce anebo ovocná šťáva jsou úplně v pohodě. Problém je například pivo. A bílý cukr. Ovoce je super potravina. Hlavně čerstvé.
A rozhodně ti v žaludku nic nezahnívá celý den to je nesmysl v žaludku ti nemá co zahnívat.
Problém může nastat teprve u těch doslazovaných šťáv. Kde musí být napsáno obsahuje cukr. Protože ho tam ti hajzlíci přidávají aby lidi více žrali a kupovali.
04.11.2015 - 22:35
| Filtr
144
» Bosch
ano mas obvykly nazor
moj je ten ze oviocny dzus nie je v poriadku
a kedze nema vlakninu....
zahnivanie nie v zaludku ale takniva vsade po tele kam krv cukor prinasa
nastuduj si nieco o fruktozovom niceni pecene, podobny efekt ako alkohilicka opecen
nakonec fruktoza-alkohol maju k sebe dost blizko, ako by ich jedna mater mala
ovocie je zdrave neslachtene to povodne co nam sily temna viacmenj uz dosledne znicili a este nejake lesne plody
najzakernejsie fruktozive bomby: hrusky, jablka, hrozno, cerveny melon
kto chce si to dohlada alebo si to nasebe odsleduje
moj je ten ze oviocny dzus nie je v poriadku
a kedze nema vlakninu....
zahnivanie nie v zaludku ale takniva vsade po tele kam krv cukor prinasa
nastuduj si nieco o fruktozovom niceni pecene, podobny efekt ako alkohilicka opecen
nakonec fruktoza-alkohol maju k sebe dost blizko, ako by ich jedna mater mala
ovocie je zdrave neslachtene to povodne co nam sily temna viacmenj uz dosledne znicili a este nejake lesne plody
najzakernejsie fruktozive bomby: hrusky, jablka, hrozno, cerveny melon
kto chce si to dohlada alebo si to nasebe odsleduje
04.11.2015 - 22:39
| Filtr
Bosch
» 144
ale má vlákninu i ten ovocný džus má velmi mnoho vlákniny ještě právě je to přírodní produkt tu vlákninu všechnu neodstředíš. a pokud nepiješ toho džusu 3 liry denně pak je to množství cukru v pohodě je ho jenom asi 20gramů celkem sacharidů v 100 gramech což je malá sklenice. to je nijak náročné množství. Když si dáš kokakolu deci tak máš v sobě nějaké 4 kostky cukru.
04.11.2015 - 22:48
| Filtr
144
» Bosch
ved prave preto ze vsetko ovocie bezne dostuopne je slachtene na cukor
pred ovocim varujem
su stravivacie sekty jkde sa je len suorve oviocie a nic ine
s tymi ludmni sa rokmi deju zaujimave veci
ak ta to skutocne zaujima urcite si to dohladas
skus : 811, 80-10-10, frutarianism
viac k tomu nemam co dodat, nejdem ta prsvedciat, ponukol som myslienku
nepaci neber,
pred ovocim varujem
su stravivacie sekty jkde sa je len suorve oviocie a nic ine
s tymi ludmni sa rokmi deju zaujimave veci
ak ta to skutocne zaujima urcite si to dohladas
skus : 811, 80-10-10, frutarianism
viac k tomu nemam co dodat, nejdem ta prsvedciat, ponukol som myslienku
nepaci neber,
04.11.2015 - 22:48
| Filtr
Bosch
» 144
Ještě nad tím pouvažuj to ti řekne úplně každý výživový poradce je to skutečně vědecky podložené co říkám.
Ledaže by to síly temna měly podchycené ty výzkumníky co dělají vědecké výzkumy. Tak to už mají asi síly temna pak prsty ve všem. I v tom že mi teďka zrovna došla voda a musím si ji jít načepovat.
Ledaže by to síly temna měly podchycené ty výzkumníky co dělají vědecké výzkumy. Tak to už mají asi síly temna pak prsty ve všem. I v tom že mi teďka zrovna došla voda a musím si ji jít načepovat.
04.11.2015 - 22:56
| Filtr
Bosch
» 144
takže varuješ před čím. před frutarianstvím? nebo před konzumací ovoce?
to ovoce je malý zdroj cukru pokud ho jíš v přiměřené míře což se pokládá podle dnešních doporučení okolo 100-150 gramů. vezmi si že z tohoto množství získáš průměrně 15-20 gramů podle zralosti cukru.
toto je zanedbatelné množství když si uvědomíš, že ze 100 gramů rýže(která je taky šlechtěná) získáš 80 gramů cukru!
Takže by jsi měl logicky bít na poplach že jezením rýže se ničíme. Ta má asi 4x více obsahu cukru než ovoce.
to ovoce je malý zdroj cukru pokud ho jíš v přiměřené míře což se pokládá podle dnešních doporučení okolo 100-150 gramů. vezmi si že z tohoto množství získáš průměrně 15-20 gramů podle zralosti cukru.
toto je zanedbatelné množství když si uvědomíš, že ze 100 gramů rýže(která je taky šlechtěná) získáš 80 gramů cukru!
Takže by jsi měl logicky bít na poplach že jezením rýže se ničíme. Ta má asi 4x více obsahu cukru než ovoce.
04.11.2015 - 23:07
| Filtr
144
» Bosch
vyzivovy poradca predsa studoval vyzivu v oficialnom skolstve
veris o bohu studovanemu fararovi, veris lekarovi ked vyutiahne vakcinaciu na tvoje decko, veris politikovi co studoval vysoku politiocku ze za teba dorbe rozhodne pri riadeni statu?
ovocie je ovocie ryza je ryza
ak chces ist dalej mozes si najst diskusie na nizkosacridive stravive stystemi
very low carbohydrate diets a podobne teraz to ide do vrcholoveho sportu a naprikald slovak majster sveta na 50km chodza Matej Toth na tomide uz roky
je to jediny sposob ako zostat zdravy mat vykonost a nebrat doping
veris o bohu studovanemu fararovi, veris lekarovi ked vyutiahne vakcinaciu na tvoje decko, veris politikovi co studoval vysoku politiocku ze za teba dorbe rozhodne pri riadeni statu?
ovocie je ovocie ryza je ryza
ak chces ist dalej mozes si najst diskusie na nizkosacridive stravive stystemi
very low carbohydrate diets a podobne teraz to ide do vrcholoveho sportu a naprikald slovak majster sveta na 50km chodza Matej Toth na tomide uz roky
je to jediny sposob ako zostat zdravy mat vykonost a nebrat doping
04.11.2015 - 23:18
| Filtr
Bosch
» 144
To co říkáš není vůbec pravda nízkosacharidové diety nejsou vůbec pro širokou veřejnost vhodné jsou dokonce dost nebezpečné. ony totiž znamenají že musíš úplně přesedlat na jiný druh spalování. a to si dlouhodobě nemůžeš bez toho aby ti začaly chybět závažné živiny dovolit. Protože i v terapeutických případech u epileptických dětí kdy se tato dieta nasazuje už asi 80 let se po dvou letech vypouští a přechází se na normální stravu. To jest smíšenou sacharidovou přibližně S:B:T 60 : 10 : 30. Je tam spousta jiných rizik například ohrožení ledvin. Ketonurie a jiné. I zdravý organismus to snáší různě né dycky příznivě.
To co říkáš jsou extrémní terapeutické kroky nedoporučuje se to pro lidi obecně.
Apropo pokud je to takové skvělé, fičíš na tom už sám? Jak dlouho se takto stravvuješ? A odkud čerpáš bílkoviny a tuky to mi taky řekni. Protože to je totiž na tom ten problém. Že pokud chceš jíst nízkosacharidově, nesměl by jsi přijímat více než řekněme 20-50gramů sacharidů za den. A kde by jsi vzal tu bílkovinu? Bude pak hlavně živočišná že? Takže budeš jíst hlavně a převážně živočišné tuky.
A co je na tom tak podle tebe zdravého? Jíst jako bílkovinu živočišnou? Řekni mi odkud si tu stravu seženeš a já ti řeknu jak moc ti bude nejen chutnat ale i zdravotně vyhovovat.
Protože kdyby toto bylo tak skvělé a přinášelo to ty výsledky, pak to dělají už dávno. Ale teďka dělají zase kšefty s něčím co se zná už 80 let. Tak do toho. Když je to tak zdravé. Ať už na tom frčíš.
To co říkáš jsou extrémní terapeutické kroky nedoporučuje se to pro lidi obecně.
Apropo pokud je to takové skvělé, fičíš na tom už sám? Jak dlouho se takto stravvuješ? A odkud čerpáš bílkoviny a tuky to mi taky řekni. Protože to je totiž na tom ten problém. Že pokud chceš jíst nízkosacharidově, nesměl by jsi přijímat více než řekněme 20-50gramů sacharidů za den. A kde by jsi vzal tu bílkovinu? Bude pak hlavně živočišná že? Takže budeš jíst hlavně a převážně živočišné tuky.
A co je na tom tak podle tebe zdravého? Jíst jako bílkovinu živočišnou? Řekni mi odkud si tu stravu seženeš a já ti řeknu jak moc ti bude nejen chutnat ale i zdravotně vyhovovat.
Protože kdyby toto bylo tak skvělé a přinášelo to ty výsledky, pak to dělají už dávno. Ale teďka dělají zase kšefty s něčím co se zná už 80 let. Tak do toho. Když je to tak zdravé. Ať už na tom frčíš.
04.11.2015 - 23:49
| Filtr
Bosch
» 144
Ano jistěže. Rozdíl je v tom že to co píšu mám v této oblasti i zažité protože se přesnětak stravuju jak říkám, bez bílého cukru. A nízkosacharidovou dietu jsem taky zkoušel mám ji za sebou a vím co dělá i po metabolické stránce.
Ani žádní mniši na ní nejeli a například sportovci, je zajímavé že etiopští maratonci kteří jsou přece nejlepší běžci na světě se nestravují na ketodietě protože jedí zhruba z 80 sacharidy jsou to etiopané a tam se jí hlavně kukuřice, sacharid. Je v něm více sacharidu než v pšenici. A ve vytrvalostních sportech se tato dieta hlavně má uplatnit.
Prostě jedou na cukrech. Takže to v reálu není jak to prezentuješ.
Mluví o té ketodietě hodně calábek mám tady o tom i diskusi, ale ani on se tak nestravuje, jí normálně sacharidy.
Na ten tvůj rozhovor s "babami o sexe" se taky asi půjdu podívat.
Ani žádní mniši na ní nejeli a například sportovci, je zajímavé že etiopští maratonci kteří jsou přece nejlepší běžci na světě se nestravují na ketodietě protože jedí zhruba z 80 sacharidy jsou to etiopané a tam se jí hlavně kukuřice, sacharid. Je v něm více sacharidu než v pšenici. A ve vytrvalostních sportech se tato dieta hlavně má uplatnit.
Prostě jedou na cukrech. Takže to v reálu není jak to prezentuješ.
Mluví o té ketodietě hodně calábek mám tady o tom i diskusi, ale ani on se tak nestravuje, jí normálně sacharidy.
Na ten tvůj rozhovor s "babami o sexe" se taky asi půjdu podívat.
05.11.2015 - 06:58
| Filtr
144
» Bosch
skusim vysvetlit kam prisla debata
ja upozornujem ze fruktoza moze byt ovela nebezpecnejsia ako biely cukor kde je G:F=50-50
priemyslene vyrobky maju vsetko sladene cistou fruktozou zvycajne z kukurice
tzv HFCS high fructose corn sirup
toto sa prestalo uvadzal na obale pod touto skratkou ked sa verejnost dosvedela o nasledkoch fruktozy tak to vseiljak inak oznacuju
ano je teoria ze fruktuza z ovocia je ina ako fruktoza z kukurice izolovana a pridavana priemyslene do vyrozbkov
myslym ze pecen vnima fruktozu a je jej u prdele skadial je ta molekula fruktozy
hodil si do diskusie ze ked ovocie tak to aj ryza
nba tom som ja nemal reagivat a nechat to len pri ovoci
vcelku zbyticne som sa snazil ti teda povedat trisku viac
ze ked uz zacinas do toho tahat sacharidy ako take tak to uz by muselo ist na tu verylowcarb
jedina myslienka co som do tejto tenmy chcel dat je ze ak bude dokument utocit na biely cukor a to je vsetko co v ludoch zostane a budu utekat radsej do ovocncyh koncetrativ a do fruktozovtych prisladovatiel mozu dopadnut zdravotne ovela horsie
mozu ziskat obezitu ktoru neskor mnezvladnu ked pecen bude uz dobre poskodena a atk dalej
to je jedine co chcem povedat
ze dokumnet zdanlivo dobry (uz aj tak zbyticny ved kazdy kto sa bude zaujimat o cukre aj tak vie) moze byt len manipulacia posunut viac obyvatelstvo smerom ku fruktoze
to ze na to nereaguje inzulin je taka pasca zdanlivo senzacne riesenie
ja tu nikoho nenahovaram na verylowcarb, to nebola tema, ale ked uz to padlo tak strasenie v tomto smere tiez odmietam
ja upozornujem ze fruktoza moze byt ovela nebezpecnejsia ako biely cukor kde je G:F=50-50
priemyslene vyrobky maju vsetko sladene cistou fruktozou zvycajne z kukurice
tzv HFCS high fructose corn sirup
toto sa prestalo uvadzal na obale pod touto skratkou ked sa verejnost dosvedela o nasledkoch fruktozy tak to vseiljak inak oznacuju
ano je teoria ze fruktuza z ovocia je ina ako fruktoza z kukurice izolovana a pridavana priemyslene do vyrozbkov
myslym ze pecen vnima fruktozu a je jej u prdele skadial je ta molekula fruktozy
hodil si do diskusie ze ked ovocie tak to aj ryza
nba tom som ja nemal reagivat a nechat to len pri ovoci
vcelku zbyticne som sa snazil ti teda povedat trisku viac
ze ked uz zacinas do toho tahat sacharidy ako take tak to uz by muselo ist na tu verylowcarb
jedina myslienka co som do tejto tenmy chcel dat je ze ak bude dokument utocit na biely cukor a to je vsetko co v ludoch zostane a budu utekat radsej do ovocncyh koncetrativ a do fruktozovtych prisladovatiel mozu dopadnut zdravotne ovela horsie
mozu ziskat obezitu ktoru neskor mnezvladnu ked pecen bude uz dobre poskodena a atk dalej
to je jedine co chcem povedat
ze dokumnet zdanlivo dobry (uz aj tak zbyticny ved kazdy kto sa bude zaujimat o cukre aj tak vie) moze byt len manipulacia posunut viac obyvatelstvo smerom ku fruktoze
to ze na to nereaguje inzulin je taka pasca zdanlivo senzacne riesenie
ja tu nikoho nenahovaram na verylowcarb, to nebola tema, ale ked uz to padlo tak strasenie v tomto smere tiez odmietam
05.11.2015 - 09:43
| Filtr
Mici Angóra
Paní režisérka je mi nesympatická a má nějaký tik, asi jí chybí cukr...
Zhlédla jsem trailer a úplně mi to stačí, jdu si dát něco sladkého
http://sugarbluesfilm.com/cs/
Zhlédla jsem trailer a úplně mi to stačí, jdu si dát něco sladkého
http://sugarbluesfilm.com/cs/
05.11.2015 - 10:06
| Filtr
Bosch
» 144
Tak jasně fruktóza je disacharid spadá taky mezi cukry říkám že tady o tom mám diskusi nebudu se opakovat.
http://diskuze.najdise.cz/prispevek…
Fruktózu pokud jíš v přirozeném stavu tedy v ovoci a nejíš více než doporučené množství což se znovu opakuju 100-150g/d což je asi 15g cukru tak ti neudělá s játrou naprosto nic.
Pokud lidé začnou užívat sladidla typu sirup z agáve - takzvaná zdravá sladidla za která zaplatí majlant viz sirup javorový pak si nepomůžopu vůbec. To je jako když si daj bílý cukr je to jedno je pravda že ta fruktóza z agave například udělá větší maras v těle než bílý cukr. Ale to bys musel sladit denně sirupem z agave.
Margit Slimákovou moc nemusím ale tady má o tom dobrý příspěvek.
https://www.youtube.com/watch/…
Mluví tady o té fruktóze není to tak dramatické jíst ovoce rozhodně děláš paniku mezi lidma aby nejedli ovoce takže klídek. Ovoce si dejte a klidně sklenici pomerančového džusu naráno je naprosto v pohodě. Nebudu si ale kupovat přislazovaný z nějakého koncentrátu ale dám si čerstvě vylisovaný z pomerančů.
https://www.youtube.com/watch/…
http://diskuze.najdise.cz/prispevek…
Fruktózu pokud jíš v přirozeném stavu tedy v ovoci a nejíš více než doporučené množství což se znovu opakuju 100-150g/d což je asi 15g cukru tak ti neudělá s játrou naprosto nic.
Pokud lidé začnou užívat sladidla typu sirup z agáve - takzvaná zdravá sladidla za která zaplatí majlant viz sirup javorový pak si nepomůžopu vůbec. To je jako když si daj bílý cukr je to jedno je pravda že ta fruktóza z agave například udělá větší maras v těle než bílý cukr. Ale to bys musel sladit denně sirupem z agave.
Margit Slimákovou moc nemusím ale tady má o tom dobrý příspěvek.
https://www.youtube.com/watch/…
Mluví tady o té fruktóze není to tak dramatické jíst ovoce rozhodně děláš paniku mezi lidma aby nejedli ovoce takže klídek. Ovoce si dejte a klidně sklenici pomerančového džusu naráno je naprosto v pohodě. Nebudu si ale kupovat přislazovaný z nějakého koncentrátu ale dám si čerstvě vylisovaný z pomerančů.
https://www.youtube.com/watch/…
05.11.2015 - 10:22
| Filtr
Bosch
» 144
Naprosto přesné vyjádření odbornice na výživu které koresponduje s vědeckými poznatky. S tímto se ztotožňuju a v podstatě celá dnešní odborná obec, podotýkám nepředpojatá. Nevím co je to cukrovošlechtěné ovoce co máš na mysli ovoce obsahuje okolo 15-20 proc sacharidů což je normální není to nijak hnané do supersacharidových podob. Pokud jde o problém ten by se mohl vyskytovat pokud by jsi konzumoval velké množství sušeného ovoce kde je už koncentrované. Takové sušené datle jsou supercukrbomba stačí tak max 5ks denně.
https://www.youtube.com/watch/…
Co jsou to cukrovošlechtěné ovoce? Víš kolik by jsi musel toho ovoce sníst aby ti ztučněla játra? Pár kilo denně a i o tom pochybuju. Játra po ovoci netuční to se ještě nikomu nepodařilo.
https://www.youtube.com/watch/…
Co jsou to cukrovošlechtěné ovoce? Víš kolik by jsi musel toho ovoce sníst aby ti ztučněla játra? Pár kilo denně a i o tom pochybuju. Játra po ovoci netuční to se ještě nikomu nepodařilo.
05.11.2015 - 10:39
| Filtr
Bosch
» Mici Angóra
Ty jsi na jídlo docela citlivá jakožto správná panna. Takže si to můžeš ověřit. Ale asi ti to nebude vyhovovat pokud jsi zdravá a nic tě netlačí.
Když je člověk už nalomený a má potíže tak to dokáže snadno vnímat co cukr dělá. Sladké mám rád taky ale dopřávám si ho ve formě polysacharidů v obilninách něco sušené ovoce ke slazení ale hlavně čerstvé ovoce v sezóně a zelenina je taky sacharid. Například dobré kyselé zelí je docela sladké samo o sobě. Čokoládu lindt kupuju 90% čtvereček má sotva 1g cukru což je prakticky nic a je to docela i tak sladké. Časem se citlivost na sladké přenese do jemnějších prožitků takže ti přijde jedna syrová mrkev jako hodně dobrá a dostatečná sladkost.
Když je člověk už nalomený a má potíže tak to dokáže snadno vnímat co cukr dělá. Sladké mám rád taky ale dopřávám si ho ve formě polysacharidů v obilninách něco sušené ovoce ke slazení ale hlavně čerstvé ovoce v sezóně a zelenina je taky sacharid. Například dobré kyselé zelí je docela sladké samo o sobě. Čokoládu lindt kupuju 90% čtvereček má sotva 1g cukru což je prakticky nic a je to docela i tak sladké. Časem se citlivost na sladké přenese do jemnějších prožitků takže ti přijde jedna syrová mrkev jako hodně dobrá a dostatečná sladkost.
05.11.2015 - 10:44
| Filtr
Mici Angóra
» Bosch
Problém není v tom, že bych nevěřila tomu, že cukr škodí (fakt objevila Ameriku), problém mám s formou, kterou to autorka předává. Bububu! Nemám ráda extrémy a tahle paní je celá extrém. A taky si myslím, že když člověk dodržuje určitou míru, tak může jíst cokoli.
P.S.: 90% čokoláda není čokoláda, to radši nic
P.S.: 90% čokoláda není čokoláda, to radši nic
© 2007-2024 Najdise.cz