Cukr - blog


04.11.2015 - 15:56
(Kozoroh) Bosch
Cukr - blog
Ahoj.Zítra 5.11. dávají v 15.15 na ČT2 opakování dokumentu Anderei Culkové o cukru s názvem cukr - blog.Pokud máte možnost koukněte se případně si nahrajte stojí to za to. Já bohužel tv doma nemám ale snad to bude brzo na síti.Co dělá cukr jak funguje v těle na naše zdraví a jak s náma je skrze cukr úspěšně manipulováno.http://www.csfd.cz/film/…

Řazení:
04.11.2015 - 17:03 | Filtr
(Rak) Loen
No je to udělané hodně "americkým způsobem" - emocionální, dynamické, "fanatické" .. je to taky z velké části natáčené v USA... vědecké důkazy nejosu až tak vědecké...

Nicméně to stojí za vidění... ono to umí zasáhnout a to je asi dobře... odkrývá machinace nadnárodních firem... je to docela pecka

04.11.2015 - 17:13 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » Loen
Vědecky, no pokud zkoumáš vliv jednoduchých cukrů tak je to naprosto vědecké protože metabolický syndrom a soubor chorob co do něj patří je jednoznačně spouštěn přemírou jednoduchých cukrů a malým pohybem k tomu.
Ony jsou to záležitosti posledních let výzkum glykémie inzulínové odezvy atd není to starší než 10-15 let ty poznatky se hromadí postupně a doktoři se na katedrách toto neučili ani neučí.
Je to záležitost biochemiků a nutričních cpecialistů tam se to učí. A nutriční výživa má boom teprve posledních pár let. Takže lékař ti k tomu nic moc neřekne oni se výživou nezavýbají ani se ji neučili.
V této oblasti je to nastavené takto: poraď si sám.
04.11.2015 - 22:05 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » Loen
To co říká má hlavu a patu co se týká užívání rychlých cukrů tedy mono a disacharidů. Ty se štěpí strašně rychle a působí hroznou pakárnu v nervovém tedy řídícím systému. Takže cloumá to hormonama nahoru a dolů a to je nebezpečné. Protože otvírá a zavírá vrata do buňek příliš rychle a příliš moc. To je jako průvan a tím průduchem lezou do buňek i svinstva všechny možné nejen ty živiny glukóza protože s ní se sveze spousta jiných věcí. Ale to je ten problém. Že organismus cukr není schopen takto metabolizovat bez problémů. Nejsme adaptovaní na sacharózu a fruktózu ta se v přírodě nikde v takto koncentrované verzi nevyskytuje. Člověk ho jí jenom posledních asi 25 let začalo to před pár desítkami let to cukrové šílenství a nikdo s tím neumí přestat. jinak nikdy předtím se cukr nejedl.
A protože ho i naleze do buňek příliš mnoho naráz, dělá to s buněčnou membránou strašné věci. Buněčná membrána má zůstat chráněna a má mít správné poměry živin to většina lidí vůbec neví a nedělá. Má se to dělat tak že neotvíráme ta vrata do buněk inzulínem tak často a tak moc. Má to být rovnoměrné a to je základem úspěchu ve zdraví. Tedy v boji s civilizačními nemocemi. Že mají ale také například jíst správné oleje ve správném množství. Dělají extremity a pak se diví že to nefunguje. Buněčná mambrána je složená hlavně z omega 3 mastných kyselin a ty jsou v rybách rybím tuku a lněných semínkách. Jinde skoro vůbec.
:4:


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v BeranBeranu
ukázat kalendář »