Jednoduché, RYCHLÉ obědy (večeře)


18.02.2020 - 13:55
(Štír) Nabi*
Jednoduché, RYCHLÉ obědy (večeře)
Hned na začátek se omlouvám, že prasím, ale fakt potřebuju tipy na vaření. Nemám mozek to vymýšlet. Hovězí a vepře nejím, tak prosím bez toho.
Díky :62:

Později asi smažu..

Příspěvky v diskuzi

Stránka: 1 2 3
Řazení:
18.02.2020 - 14:43 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » Freja
S tím já nemám zkušenosti, zatím snáším lepek, laktózu atd., ale asi je to dobře zaměnitelné... :17:
18.02.2020 - 14:44 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Freja
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Khalia Zvlčelá, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Jsem si musela vygůglit, co jsou to pakory. :6: Interesantní! :4:
18.02.2020 - 14:51 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Khalia Zvlčelá, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Jo a ještě naprosto miluju pečený brambory, s trochou česneku (nebo s HODNĚ česnekem :4:).

Jakýkoliv maso nebo zelenina na houbách. A co třeba žampiony? Restovaný, omáčka z nich apod. :1: Plněné...

A taky jsem si vzpomněla, že jsem dlouho neměla chřest, ten úplně miluju. :15:

No a z ryb... treska, kapr, pstruh, candát, tuňák, losos - restovaní, grilovaní. Rybí prsty - teď se ke mně dostala moc fajn verze v celozrnném obalu, strčit do trouby a je to za chvilku.

Domácí kebab, tortilla, hamburgery, nebo nějaká směska v pita chlebu.
18.02.2020 - 14:55 | Filtr
(Blíženci) Lupi » Nabi*
Ani když ji uděláš takovou trochu dušenou? Aby nerozbředla? Nebo sladkokyselou?
18.02.2020 - 15:08 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » Lupi
Nechci mluvit za Nali, ale někteří jedí zkrátka zeleninu jen propasírovanou přes prase :4:
18.02.2020 - 15:13 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Khalia Zvlčelá, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Dušené fazolové lusky na másle, může být s bramborem, já dělám samotné. :1:

Listoví šneci - na sladko nebo slano.
18.02.2020 - 15:25 | Filtr
(Štír) Freja » Mici Angóra
Však ale píše, že dušenou mrkev miluje....?
18.02.2020 - 15:27 | Filtr
(Štír) Freja » Khalia Zvlčelá
ale místo cizrnový mouky já dávám kukuřičnou...
18.02.2020 - 15:36 | Filtr
(Střelec) verka96
KDyž nemám čas na vaření, ohřeju si tempeh, brambory, povařím 5min. brokolicu nebo červenou řepu (někdo ji vaří déle) a když mám omáčku tahiny, dám do ní trochu česneku a pepř, a je oběd hotový. Anebo místo brambor jáhly se špenátem na česneku a cibulce. :5:
18.02.2020 - 18:12 | Filtr
(Štír) Nabi* » Mici Angóra
Ještěže to máme na koho svést :61: (A teď nevím zda nemám chybu ve slovu :61:)
18.02.2020 - 18:13 | Filtr
(Štír) Nabi* » Mici Angóra
Prasato nejím, ale vyřešila jsem to karbanátkama z čočky nakonec. Jestli to bude co k čemu, tak vám tu hodím recepis :21:
18.02.2020 - 18:15 | Filtr
(Blíženci) tajga
V zimě třeba dýňovou omáčku, osmažim cibulku, dýni, zaliju vývarem, chviličku dusit, zahustím většinou kukuřičným škrobem, rostlinnou smetanu, rozmixuju tyč. mixérem. Někdy přidám k smažené cibulce droždí a taky osmažim, někdy slunečnicová, sezamová seminka, mořské řasy, sušené droždí.....spousu variant. K tomu tofu, temmpeh, luštěniny. Příloha cokoli. Což se dá dělat s jakoukoli zeleninou, petržel, řepa, mrkev.....Ale mám štěstí na strávníky, co jsou ochotni to sníst a dokonce jim to i chutná.
Taky placičky dost dělám z jakékoli nastrouhané zeleniny, luštěniny, semínek. Jsem typ improvizátor. takže si nic přesně nepamatuju.
18.02.2020 - 18:15 | Filtr
(Ryby) thééé
Tak záleží, jestli obědy, nebo ty večeře.
Rychlé a budu postupně editovat.
Napíšu Ti, na co jsem teď najela já, jednoduchý systém podle Jíme jinak https://www.jimejinak.cz/kategorie/…, je to vegan a zdravé a rychlé.
Příloha - obiloviny - udělám na 2 dny.
k tomu omajda JJ ze zeleniny, nebo jen dušená zelenina.
(př. Omáčka z cukety a petržele s koprem, dokyselená ume octem, plus jablečný ocet, nebo omajda z kořenové zeleniny, můžeš přidat dýni, nebo jen dýňová omáčka, cizrna na paprice (podle kuře na paprice, jen s kokosovým mlékem) - je to moc dobré a uspokojuje to moji mlsnou hubu). Místo mléka používám rostlinné, nebo vůbec, mě to nechybí.
Výhodou je, že nakrabičkuju a zamrazím a vytahuju.
Zeleninu jakoukoliv, teď jsou třeba kapustičky..zelí..řepa.. cukýna..kedlub..květák. Kombinace i jednodruhově (př. brambor, kapustičky s česnekem pepřem solí a v tom tempeh)
(mě to takhle moc pomáhá a nemusím furt vařit)

No a pokud tam není luštěnina, tak k tomu mám zase do mražáku tempeh, tofu, naporcováno, jen prohřeju v majdě, kvůli bílkovině, jednou za den potřebuju, jinak se dojídám sladkým.

Nebo si udělám více všelijakých luštěninových karbenátků, nebo zeleninových (nedělám karboše, ale ve formě,jako sekanou, v srnčím hřbetu. Karbenátky jsou lepší, ale takhle je to rychlé), nakrájím a taky zamrazuju.
Přidávám tam i semínka.

Taky mám ráda jídla z jednoho hrnce, husté polívky - zelenina, luštěniny, zelí.. (třeba hrstková, zelňačka, zelňačko-fazolová, hrachová, fazolová, čočková, nebo dneska mám rajskou ale s červenou čočkou, rýží a strouhanou mrkví, gulášovka z hlívy). Snažím se to udělat, ať je to komplet, a nemusím k tomu žádné pečivo.

Mám ráda rizota ala indie (rýži udělám taky na 2 dny a pak jen čerstvě na oliváči prudce osmažím zeleninku se semínky a kořením, ale základem je dobře osmažená mrkev, dodá tomu vegetoidní chuť)
nebo sabji - což je zelenina na kari koření, podušená, dejme tomu.
Dýňové krupoto (kroupy promíchat s dýní na cibulce)
Zeleninový gulášek s fazolema.
Rýžové těstoviny na studeno, se syrovou zeleninou a ume octem.
Těstoviny se zelím.
Kroupový Kuba s hřiby, ale dělala jsem i se sójovou drtí.
Pečená kořenová zelenina, i řepou, ale to je na dlouho, jen se s tím nemusím tolik piplat.
Quinoa s červenou řepou, a balkánem.
Pohanka s osmaženou cibulkou a bryndzou.


Nebo máme rády uvařený květák s bramborem, s máslem..
nebo nevegan květákové placičky, jen brambor, ten vařím s květákem, nakrájím na kousíčky, s vajíčkem, smažím je malé, dají se pak i studené.
ano ano, dušená mrkvička s bramborem, mňami, pro některé přidávám i hrášek.
Bramborovo zeleninové placky, popř. přidávám nějakou obilninu - majoránka, česnek.
Brambor s kukuřicí (pro děti krabí tyčinky, na kousky)

Zahušťuju všechno už jen pohankovou moukou s kukuřičnou - ta pohanková lepí a dělá krémovitost, ale zase když je jí moc, tak jde cítit. Proto napůl.

Pro děti jak co z toho, a chlap si osmažuje vajíčka anglickou párky. Ale ty polívky má rád.

18.02.2020 - 18:15 | Filtr
(Štír) Nabi*
Jinak moc děkuji všem za tipy. Určitě si je nechám na další vaření. Na tu mrkvičku se těšííííííím :75:
A klidně přispívejte dál :34: :45:
18.02.2020 - 18:17 | Filtr
(Štír) Nabi* » thééé
Oooooo, já myslím, že si ještě přijdu za tebou do vzkazníku :75: :35:
18.02.2020 - 18:20 | Filtr
(Ryby) thééé » Nabi*
určtě pošlu i odkazy
18.02.2020 - 18:22 | Filtr
(Štír) Nabi* » thééé
Jsi zlatá :62: děkuju. Těším se na dobrotky. :65: :69:
18.02.2020 - 18:41 | Filtr
(Ryby) thééé » Khalia Zvlčelá
a jak děláš chřest, jsem se do toho nikdy nepustila a láká mě
18.02.2020 - 19:37 | Filtr
(Štír) Nabi*
Čočkové karbanátky. Nejsou zcela vege, ale do budoucna vychytám :3:
K příspěvku je přiložený obrázek, který se zobrazí pouze přihlášeným uživatlům.
(Přihlásit)
18.02.2020 - 19:49 | Filtr
(Ryby) thééé » Nabi*
:15:
18.02.2020 - 19:58 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » thééé
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Khalia Zvlčelá, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Já mám osobně nejradši úplně obyčejně pečený, třeba právě s těma bramborama a česnekem se solí. Není to žádná věda. :75: Ještě se dá udělat třeba polévka nebo omáčka.
18.02.2020 - 20:01 | Filtr
(Ryby) thééé » Khalia Zvlčelá
jakože pokapeš olejem, a na sucho ?
18.02.2020 - 20:54 | Filtr
(Kozoroh) Bosch
Tak treba..sardinky. Konzerva?
18.02.2020 - 20:56 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » thééé
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Khalia Zvlčelá, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Jj, třebas. Trocha oleje a sůl. :1: Jo a odřízni ty dřevnatý konce, jsou tvrdý. :4:
18.02.2020 - 20:57 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » Khalia Zvlčelá
Pakory jsou obalovana zelenina v cizrnovem teste smazena na panvi nebo friteza.
Mastne jako svina. Prepaleny olej. Radsi uz ten rizek.
Ale obstojne pakory delaji krisnaci.
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v KozorohKozorohu
ukázat kalendář »