Najdise.cz ... najdi a poznej lidi, kteří se narodili ve stejný den jako ty ...
Jednoduché, RYCHLÉ obědy (večeře) - Diskuze a zkušenosti
- Astrologie
online Osobní horoskop (radix) Partnerský horoskop Tranzitní horoskop Psychologická astrologie Online výpočty
solár, direkce, revoluce, kompozit a další ...
Lunární kalendář
- Horoskopy 2024
kalendáře a jiné Znamení zvěrokruhu Partnerský horoskop Ascendent a Descendent Horoskopy na rok 2024
Čínský, Keltský, Výklad karet, Léčivé kameny, a další ... Kalendáře na rok 2024
Čínský horoskop 2024
- Slavné osobnosti
astro databáze - Narozeniny
jména, svátky - Numerologie
online - Poznej
znamení - Galerie
uživatelů - Diskuzní
fórum
Jednoduché, RYCHLÉ obědy (večeře)
18.02.2020 - 13:55
Nabi*
Jednoduché, RYCHLÉ obědy (večeře)
Hned na začátek se omlouvám, že prasím, ale fakt potřebuju tipy na vaření. Nemám mozek to vymýšlet. Hovězí a vepře nejím, tak prosím bez toho.
Díky
Později asi smažu..
Díky
Později asi smažu..
Příspěvky v diskuzi
18.02.2020 - 14:51
| Filtr
Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Khalia Zvlčelá, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Jo a ještě naprosto miluju pečený brambory, s trochou česneku (nebo s HODNĚ česnekem ).
Jakýkoliv maso nebo zelenina na houbách. A co třeba žampiony? Restovaný, omáčka z nich apod. Plněné...
A taky jsem si vzpomněla, že jsem dlouho neměla chřest, ten úplně miluju.
No a z ryb... treska, kapr, pstruh, candát, tuňák, losos - restovaní, grilovaní. Rybí prsty - teď se ke mně dostala moc fajn verze v celozrnném obalu, strčit do trouby a je to za chvilku.
Domácí kebab, tortilla, hamburgery, nebo nějaká směska v pita chlebu.
=====
Jo a ještě naprosto miluju pečený brambory, s trochou česneku (nebo s HODNĚ česnekem ).
Jakýkoliv maso nebo zelenina na houbách. A co třeba žampiony? Restovaný, omáčka z nich apod. Plněné...
A taky jsem si vzpomněla, že jsem dlouho neměla chřest, ten úplně miluju.
No a z ryb... treska, kapr, pstruh, candát, tuňák, losos - restovaní, grilovaní. Rybí prsty - teď se ke mně dostala moc fajn verze v celozrnném obalu, strčit do trouby a je to za chvilku.
Domácí kebab, tortilla, hamburgery, nebo nějaká směska v pita chlebu.
18.02.2020 - 15:13
| Filtr
Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Khalia Zvlčelá, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Dušené fazolové lusky na másle, může být s bramborem, já dělám samotné.
Listoví šneci - na sladko nebo slano.
=====
Dušené fazolové lusky na másle, může být s bramborem, já dělám samotné.
Listoví šneci - na sladko nebo slano.
18.02.2020 - 15:36
| Filtr
verka96
KDyž nemám čas na vaření, ohřeju si tempeh, brambory, povařím 5min. brokolicu nebo červenou řepu (někdo ji vaří déle) a když mám omáčku tahiny, dám do ní trochu česneku a pepř, a je oběd hotový. Anebo místo brambor jáhly se špenátem na česneku a cibulce.
18.02.2020 - 18:12
| Filtr
Nabi*
» Mici Angóra
Ještěže to máme na koho svést (A teď nevím zda nemám chybu ve slovu )
18.02.2020 - 18:13
| Filtr
Nabi*
» Mici Angóra
Prasato nejím, ale vyřešila jsem to karbanátkama z čočky nakonec. Jestli to bude co k čemu, tak vám tu hodím recepis
18.02.2020 - 18:15
| Filtr
tajga
V zimě třeba dýňovou omáčku, osmažim cibulku, dýni, zaliju vývarem, chviličku dusit, zahustím většinou kukuřičným škrobem, rostlinnou smetanu, rozmixuju tyč. mixérem. Někdy přidám k smažené cibulce droždí a taky osmažim, někdy slunečnicová, sezamová seminka, mořské řasy, sušené droždí.....spousu variant. K tomu tofu, temmpeh, luštěniny. Příloha cokoli. Což se dá dělat s jakoukoli zeleninou, petržel, řepa, mrkev.....Ale mám štěstí na strávníky, co jsou ochotni to sníst a dokonce jim to i chutná.
Taky placičky dost dělám z jakékoli nastrouhané zeleniny, luštěniny, semínek. Jsem typ improvizátor. takže si nic přesně nepamatuju.
Taky placičky dost dělám z jakékoli nastrouhané zeleniny, luštěniny, semínek. Jsem typ improvizátor. takže si nic přesně nepamatuju.
18.02.2020 - 18:15
| Filtr
thééé
Tak záleží, jestli obědy, nebo ty večeře.
Rychlé a budu postupně editovat.
Napíšu Ti, na co jsem teď najela já, jednoduchý systém podle Jíme jinak https://www.jimejinak.cz/kategorie/…, je to vegan a zdravé a rychlé.
Příloha - obiloviny - udělám na 2 dny.
k tomu omajda JJ ze zeleniny, nebo jen dušená zelenina.
(př. Omáčka z cukety a petržele s koprem, dokyselená ume octem, plus jablečný ocet, nebo omajda z kořenové zeleniny, můžeš přidat dýni, nebo jen dýňová omáčka, cizrna na paprice (podle kuře na paprice, jen s kokosovým mlékem) - je to moc dobré a uspokojuje to moji mlsnou hubu). Místo mléka používám rostlinné, nebo vůbec, mě to nechybí.
Výhodou je, že nakrabičkuju a zamrazím a vytahuju.
Zeleninu jakoukoliv, teď jsou třeba kapustičky..zelí..řepa.. cukýna..kedlub..květák. Kombinace i jednodruhově (př. brambor, kapustičky s česnekem pepřem solí a v tom tempeh)
(mě to takhle moc pomáhá a nemusím furt vařit)
No a pokud tam není luštěnina, tak k tomu mám zase do mražáku tempeh, tofu, naporcováno, jen prohřeju v majdě, kvůli bílkovině, jednou za den potřebuju, jinak se dojídám sladkým.
Nebo si udělám více všelijakých luštěninových karbenátků, nebo zeleninových (nedělám karboše, ale ve formě,jako sekanou, v srnčím hřbetu. Karbenátky jsou lepší, ale takhle je to rychlé), nakrájím a taky zamrazuju.
Přidávám tam i semínka.
Taky mám ráda jídla z jednoho hrnce, husté polívky - zelenina, luštěniny, zelí.. (třeba hrstková, zelňačka, zelňačko-fazolová, hrachová, fazolová, čočková, nebo dneska mám rajskou ale s červenou čočkou, rýží a strouhanou mrkví, gulášovka z hlívy). Snažím se to udělat, ať je to komplet, a nemusím k tomu žádné pečivo.
Mám ráda rizota ala indie (rýži udělám taky na 2 dny a pak jen čerstvě na oliváči prudce osmažím zeleninku se semínky a kořením, ale základem je dobře osmažená mrkev, dodá tomu vegetoidní chuť)
nebo sabji - což je zelenina na kari koření, podušená, dejme tomu.
Dýňové krupoto (kroupy promíchat s dýní na cibulce)
Zeleninový gulášek s fazolema.
Rýžové těstoviny na studeno, se syrovou zeleninou a ume octem.
Těstoviny se zelím.
Kroupový Kuba s hřiby, ale dělala jsem i se sójovou drtí.
Pečená kořenová zelenina, i řepou, ale to je na dlouho, jen se s tím nemusím tolik piplat.
Quinoa s červenou řepou, a balkánem.
Pohanka s osmaženou cibulkou a bryndzou.
Nebo máme rády uvařený květák s bramborem, s máslem..
nebo nevegan květákové placičky, jen brambor, ten vařím s květákem, nakrájím na kousíčky, s vajíčkem, smažím je malé, dají se pak i studené.
ano ano, dušená mrkvička s bramborem, mňami, pro některé přidávám i hrášek.
Bramborovo zeleninové placky, popř. přidávám nějakou obilninu - majoránka, česnek.
Brambor s kukuřicí (pro děti krabí tyčinky, na kousky)
Zahušťuju všechno už jen pohankovou moukou s kukuřičnou - ta pohanková lepí a dělá krémovitost, ale zase když je jí moc, tak jde cítit. Proto napůl.
Pro děti jak co z toho, a chlap si osmažuje vajíčka anglickou párky. Ale ty polívky má rád.
Rychlé a budu postupně editovat.
Napíšu Ti, na co jsem teď najela já, jednoduchý systém podle Jíme jinak https://www.jimejinak.cz/kategorie/…, je to vegan a zdravé a rychlé.
Příloha - obiloviny - udělám na 2 dny.
k tomu omajda JJ ze zeleniny, nebo jen dušená zelenina.
(př. Omáčka z cukety a petržele s koprem, dokyselená ume octem, plus jablečný ocet, nebo omajda z kořenové zeleniny, můžeš přidat dýni, nebo jen dýňová omáčka, cizrna na paprice (podle kuře na paprice, jen s kokosovým mlékem) - je to moc dobré a uspokojuje to moji mlsnou hubu). Místo mléka používám rostlinné, nebo vůbec, mě to nechybí.
Výhodou je, že nakrabičkuju a zamrazím a vytahuju.
Zeleninu jakoukoliv, teď jsou třeba kapustičky..zelí..řepa.. cukýna..kedlub..květák. Kombinace i jednodruhově (př. brambor, kapustičky s česnekem pepřem solí a v tom tempeh)
(mě to takhle moc pomáhá a nemusím furt vařit)
No a pokud tam není luštěnina, tak k tomu mám zase do mražáku tempeh, tofu, naporcováno, jen prohřeju v majdě, kvůli bílkovině, jednou za den potřebuju, jinak se dojídám sladkým.
Nebo si udělám více všelijakých luštěninových karbenátků, nebo zeleninových (nedělám karboše, ale ve formě,jako sekanou, v srnčím hřbetu. Karbenátky jsou lepší, ale takhle je to rychlé), nakrájím a taky zamrazuju.
Přidávám tam i semínka.
Taky mám ráda jídla z jednoho hrnce, husté polívky - zelenina, luštěniny, zelí.. (třeba hrstková, zelňačka, zelňačko-fazolová, hrachová, fazolová, čočková, nebo dneska mám rajskou ale s červenou čočkou, rýží a strouhanou mrkví, gulášovka z hlívy). Snažím se to udělat, ať je to komplet, a nemusím k tomu žádné pečivo.
Mám ráda rizota ala indie (rýži udělám taky na 2 dny a pak jen čerstvě na oliváči prudce osmažím zeleninku se semínky a kořením, ale základem je dobře osmažená mrkev, dodá tomu vegetoidní chuť)
nebo sabji - což je zelenina na kari koření, podušená, dejme tomu.
Dýňové krupoto (kroupy promíchat s dýní na cibulce)
Zeleninový gulášek s fazolema.
Rýžové těstoviny na studeno, se syrovou zeleninou a ume octem.
Těstoviny se zelím.
Kroupový Kuba s hřiby, ale dělala jsem i se sójovou drtí.
Pečená kořenová zelenina, i řepou, ale to je na dlouho, jen se s tím nemusím tolik piplat.
Quinoa s červenou řepou, a balkánem.
Pohanka s osmaženou cibulkou a bryndzou.
Nebo máme rády uvařený květák s bramborem, s máslem..
nebo nevegan květákové placičky, jen brambor, ten vařím s květákem, nakrájím na kousíčky, s vajíčkem, smažím je malé, dají se pak i studené.
ano ano, dušená mrkvička s bramborem, mňami, pro některé přidávám i hrášek.
Bramborovo zeleninové placky, popř. přidávám nějakou obilninu - majoránka, česnek.
Brambor s kukuřicí (pro děti krabí tyčinky, na kousky)
Zahušťuju všechno už jen pohankovou moukou s kukuřičnou - ta pohanková lepí a dělá krémovitost, ale zase když je jí moc, tak jde cítit. Proto napůl.
Pro děti jak co z toho, a chlap si osmažuje vajíčka anglickou párky. Ale ty polívky má rád.
18.02.2020 - 18:15
| Filtr
Nabi*
Jinak moc děkuji všem za tipy. Určitě si je nechám na další vaření. Na tu mrkvičku se těšííííííím
A klidně přispívejte dál
A klidně přispívejte dál
18.02.2020 - 18:41
| Filtr
thééé
» Khalia Zvlčelá
a jak děláš chřest, jsem se do toho nikdy nepustila a láká mě
K příspěvku je přiložený obrázek, který se zobrazí pouze přihlášeným uživatlům.
(Přihlásit)
18.02.2020 - 19:58
| Filtr
Najdise.cz
» thééé
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Khalia Zvlčelá, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Já mám osobně nejradši úplně obyčejně pečený, třeba právě s těma bramborama a česnekem se solí. Není to žádná věda. Ještě se dá udělat třeba polévka nebo omáčka.
=====
Já mám osobně nejradši úplně obyčejně pečený, třeba právě s těma bramborama a česnekem se solí. Není to žádná věda. Ještě se dá udělat třeba polévka nebo omáčka.
18.02.2020 - 20:57
| Filtr
Bosch
» Khalia Zvlčelá
Pakory jsou obalovana zelenina v cizrnovem teste smazena na panvi nebo friteza.
Mastne jako svina. Prepaleny olej. Radsi uz ten rizek.
Ale obstojne pakory delaji krisnaci.
Mastne jako svina. Prepaleny olej. Radsi uz ten rizek.
Ale obstojne pakory delaji krisnaci.
© 2007-2024 Najdise.cz