
Najdise.cz ... najdi a poznej lidi, kteří se narodili ve stejný den jako ty ...
Jednoduché, RYCHLÉ obědy (večeře) - Diskuze a zkušenosti
- Astrologie
online
Osobní horoskop (radix)
Partnerský horoskop
Tranzitní horoskop
Psychologická astrologie
Online výpočty
solár, direkce, revoluce, kompozit a další ...
Lunární kalendář
- Horoskopy 2026
kalendáře a jiné
Znamení zvěrokruhu
Partnerský horoskop
Ascendent a Descendent
Horoskopy na rok 2026
Čínský, Keltský, Výklad karet, Léčivé kameny, a další ...
Kalendáře na rok 2026
Čínský horoskop 2026
- Slavné osobnosti
astro databáze - Narozeniny
jména, svátky - Numerologie
online - Poznej
znamení - Galerie
uživatelů - Diskuzní
fórum
Jednoduché, RYCHLÉ obědy (večeře)
18.02.2020 - 13:55
Nabi*
Jednoduché, RYCHLÉ obědy (večeře)
Hned na začátek se omlouvám, že prasím, ale fakt potřebuju tipy na vaření. Nemám mozek to vymýšlet. Hovězí a vepře nejím, tak prosím bez toho.
Díky
Později asi smažu..
Díky

Později asi smažu..

Příspěvky v diskuzi


18.02.2020 - 14:51
| Filtr
Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Khalia Zvlčelá, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:=====
Jo a ještě naprosto miluju pečený brambory, s trochou česneku (nebo s HODNĚ česnekem
).Jakýkoliv maso nebo zelenina na houbách. A co třeba žampiony? Restovaný, omáčka z nich apod.
Plněné...A taky jsem si vzpomněla, že jsem dlouho neměla chřest, ten úplně miluju.

No a z ryb... treska, kapr, pstruh, candát, tuňák, losos - restovaní, grilovaní. Rybí prsty - teď se ke mně dostala moc fajn verze v celozrnném obalu, strčit do trouby a je to za chvilku.
Domácí kebab, tortilla, hamburgery, nebo nějaká směska v pita chlebu.



18.02.2020 - 15:13
| Filtr
Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Khalia Zvlčelá, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:=====
Dušené fazolové lusky na másle, může být s bramborem, já dělám samotné.

Listoví šneci - na sladko nebo slano.



18.02.2020 - 15:36
| Filtr
verka96
KDyž nemám čas na vaření, ohřeju si tempeh, brambory, povařím 5min. brokolicu nebo červenou řepu (někdo ji vaří déle) a když mám omáčku tahiny, dám do ní trochu česneku a pepř, a je oběd hotový. Anebo místo brambor jáhly se špenátem na česneku a cibulce.

18.02.2020 - 18:12
| Filtr

18.02.2020 - 18:13
| Filtr
Nabi*
» Mici Angóra
Prasato nejím, ale vyřešila jsem to karbanátkama z čočky nakonec. Jestli to bude co k čemu, tak vám tu hodím recepis

18.02.2020 - 18:15
| Filtr
tajga
V zimě třeba dýňovou omáčku, osmažim cibulku, dýni, zaliju vývarem, chviličku dusit, zahustím většinou kukuřičným škrobem, rostlinnou smetanu, rozmixuju tyč. mixérem. Někdy přidám k smažené cibulce droždí a taky osmažim, někdy slunečnicová, sezamová seminka, mořské řasy, sušené droždí.....spousu variant. K tomu tofu, temmpeh, luštěniny. Příloha cokoli. Což se dá dělat s jakoukoli zeleninou, petržel, řepa, mrkev.....Ale mám štěstí na strávníky, co jsou ochotni to sníst a dokonce jim to i chutná.Taky placičky dost dělám z jakékoli nastrouhané zeleniny, luštěniny, semínek. Jsem typ improvizátor. takže si nic přesně nepamatuju.

18.02.2020 - 18:15
| Filtr
thééé
Tak záleží, jestli obědy, nebo ty večeře.Rychlé a budu postupně editovat.
Napíšu Ti, na co jsem teď najela já, jednoduchý systém podle Jíme jinak https://www.jimejinak.cz/kategorie/…, je to vegan a zdravé a rychlé.
Příloha - obiloviny - udělám na 2 dny.
k tomu omajda JJ ze zeleniny, nebo jen dušená zelenina.
(př. Omáčka z cukety a petržele s koprem, dokyselená ume octem, plus jablečný ocet, nebo omajda z kořenové zeleniny, můžeš přidat dýni, nebo jen dýňová omáčka, cizrna na paprice (podle kuře na paprice, jen s kokosovým mlékem) - je to moc dobré a uspokojuje to moji mlsnou hubu). Místo mléka používám rostlinné, nebo vůbec, mě to nechybí.
Výhodou je, že nakrabičkuju a zamrazím a vytahuju.
Zeleninu jakoukoliv, teď jsou třeba kapustičky..zelí..řepa.. cukýna..kedlub..květák. Kombinace i jednodruhově (př. brambor, kapustičky s česnekem pepřem solí a v tom tempeh)
(mě to takhle moc pomáhá a nemusím furt vařit)
No a pokud tam není luštěnina, tak k tomu mám zase do mražáku tempeh, tofu, naporcováno, jen prohřeju v majdě, kvůli bílkovině, jednou za den potřebuju, jinak se dojídám sladkým.
Nebo si udělám více všelijakých luštěninových karbenátků, nebo zeleninových (nedělám karboše, ale ve formě,jako sekanou, v srnčím hřbetu. Karbenátky jsou lepší, ale takhle je to rychlé), nakrájím a taky zamrazuju.
Přidávám tam i semínka.
Taky mám ráda jídla z jednoho hrnce, husté polívky - zelenina, luštěniny, zelí.. (třeba hrstková, zelňačka, zelňačko-fazolová, hrachová, fazolová, čočková, nebo dneska mám rajskou ale s červenou čočkou, rýží a strouhanou mrkví, gulášovka z hlívy). Snažím se to udělat, ať je to komplet, a nemusím k tomu žádné pečivo.
Mám ráda rizota ala indie (rýži udělám taky na 2 dny a pak jen čerstvě na oliváči prudce osmažím zeleninku se semínky a kořením, ale základem je dobře osmažená mrkev, dodá tomu vegetoidní chuť)
nebo sabji - což je zelenina na kari koření, podušená, dejme tomu.
Dýňové krupoto (kroupy promíchat s dýní na cibulce)
Zeleninový gulášek s fazolema.
Rýžové těstoviny na studeno, se syrovou zeleninou a ume octem.
Těstoviny se zelím.
Kroupový Kuba s hřiby, ale dělala jsem i se sójovou drtí.
Pečená kořenová zelenina, i řepou, ale to je na dlouho, jen se s tím nemusím tolik piplat.
Quinoa s červenou řepou, a balkánem.
Pohanka s osmaženou cibulkou a bryndzou.
Nebo máme rády uvařený květák s bramborem, s máslem..
nebo nevegan květákové placičky, jen brambor, ten vařím s květákem, nakrájím na kousíčky, s vajíčkem, smažím je malé, dají se pak i studené.
ano ano, dušená mrkvička s bramborem, mňami, pro některé přidávám i hrášek.
Bramborovo zeleninové placky, popř. přidávám nějakou obilninu - majoránka, česnek.
Brambor s kukuřicí (pro děti krabí tyčinky, na kousky)
Zahušťuju všechno už jen pohankovou moukou s kukuřičnou - ta pohanková lepí a dělá krémovitost, ale zase když je jí moc, tak jde cítit. Proto napůl.
Pro děti jak co z toho, a chlap si osmažuje vajíčka anglickou párky. Ale ty polívky má rád.

18.02.2020 - 18:15
| Filtr
Nabi*
Jinak moc děkuji všem za tipy. Určitě si je nechám na další vaření. Na tu mrkvičku se těšííííííím 
A klidně přispívejte dál




18.02.2020 - 18:41
| Filtr

K příspěvku je přiložený obrázek, který se zobrazí pouze přihlášeným uživatlům.
(Přihlásit)


18.02.2020 - 19:58
| Filtr
Najdise.cz
» thééé
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Khalia Zvlčelá, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:=====
Já mám osobně nejradši úplně obyčejně pečený, třeba právě s těma bramborama a česnekem se solí. Není to žádná věda.
Ještě se dá udělat třeba polévka nebo omáčka.




18.02.2020 - 20:57
| Filtr
Bosch
» Khalia Zvlčelá
Pakory jsou obalovana zelenina v cizrnovem teste smazena na panvi nebo friteza.Mastne jako svina. Prepaleny olej. Radsi uz ten rizek.
Ale obstojne pakory delaji krisnaci.

© 2007-2025 Najdise.cz





Interesantní!
(A teď nevím zda nemám chybu ve slovu


Vahách