Najdise.cz ... najdi a poznej lidi, kteří se narodili ve stejný den jako ty ...
Co děláte s dýněmi? - Diskuze a zkušenosti
- Astrologie
online Osobní horoskop (radix) Partnerský horoskop Tranzitní horoskop Psychologická astrologie Online výpočty
solár, direkce, revoluce, kompozit a další ...
Lunární kalendář
- Horoskopy 2024
kalendáře a jiné Znamení zvěrokruhu Partnerský horoskop Ascendent a Descendent Horoskopy na rok 2024
Čínský, Keltský, Výklad karet, Léčivé kameny, a další ... Kalendáře na rok 2024
Čínský horoskop 2024
- Slavné osobnosti
astro databáze - Narozeniny
jména, svátky - Numerologie
online - Poznej
znamení - Galerie
uživatelů - Diskuzní
fórum
Co děláte s dýněmi?
09.10.2015 - 10:09
Bosch
Co děláte s dýněmi?
Hokaido se urodilo i francouzský muškát a taky butternus dýně máslová.Kromě polívky a pečené dýně na plechu případně dušené jako příloha ale to se rychle přejí. Máte nějaké dobré recepty?
K příspěvku je přiložený obrázek, který se zobrazí pouze přihlášeným uživatlům.
(Přihlásit)
Stránka:
1 2
09.10.2015 - 21:57
| Filtr
lucirachel
Z hokaido je dobrý salát. Nakrajiš ji na malé kousky společně s paprikou, rajčaty, jablky a cuketou . Dochutiš chilli a špetka soli, skořice a olivolý olej . Vynikajic? . Když tě to omrzí můžeš tuhle směs orestovat společně s masem a podávat s rýž?. Když se to doplní trochou tandori másaly je to ještě lepší. A nebo je dobrá na marmeladu trocha muškátového oříšku a chytrý likéru ji přidá jedinečnou chuť .
09.10.2015 - 22:01
| Filtr
Bosch
» lucirachel
Jaký to je ten chytrý likér?
To je super tip nasyrovo zítra vyzkouším na snídani. Tandori mám taky takže menu na neděli je a teď sehnat to víno.
To je super tip nasyrovo zítra vyzkouším na snídani. Tandori mám taky takže menu na neděli je a teď sehnat to víno.
K příspěvku je přiložený obrázek, který se zobrazí pouze přihlášeným uživatlům.
(Přihlásit)
10.10.2015 - 21:05
| Filtr
11.10.2015 - 01:42
| Filtr
Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele bubobubo, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Nechutná to nikomu,tak různorodé svítilny....
=====
Nechutná to nikomu,tak různorodé svítilny....
11.10.2015 - 08:20
| Filtr
13.10.2015 - 19:17
| Filtr
Bosch
» Lidyenka
Ahá. Díky za tip. Karbenátky ano zkoušel, loni. Popravdě mi taky stačí jedna. Ale letos se to nějak rozjelo samo. Na jaře 90 procent sazenic sežral slímák, a ten zbytek byl asi už tak bojem o přežití zocelený že vydal desetinásobek.
Ale pomohl mu 2 let? koňský hnůj. Tak to rozdávám.
Ale pomohl mu 2 let? koňský hnůj. Tak to rozdávám.
14.10.2015 - 17:43
| Filtr
Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele shakti11, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Hokaido mi nejvíc chutná v troubě pečené spolu s bramborami - hokaido na větší kostky, brambory na silnější plátky (aspoň půl cm), vše na plech, k tomu několik stroužků česneku (i ve slupce), osolit, kmín, hodně čerstvého rozmarýnu, lžíce oliv.oleje a odkryté upéct - výborné samotné i jako příloha k masu.
Rodiče dělají výborné dýňové zelí - nahrubo nastrouhat, povařit, okyselit a dochutit podobně jako zelí.
Dál dýňový guláš - něco na způsob klasického buřtguláše, ale nedávají maso, ale dýni, jinak vše stejné - cibule, paprika, rajče...
Polévka mimo té klasickou mixované jde udělat ještě také něco na způsob boršče, kam kromě všech známých ingrediencí přijde i na kostky hokaido, maso není potřeba.
Dá se péct společně s masem, buď úplně rozpéct a pak třeba rozmixovat na omáčku (je výborná i se smetanou) nebo přidat až na posledích 30-40 min, aby se úplně nerozpadla.
Jedla jsem i smaženou dýni - nakrájet na půl cm plátky, osolit, potřít česnekem obalit v trojobalu nebo v tom, co máme rádi a na tuku osmažit. Bylo to výborné.
Ještě dýňová marmeláda - přesný recept neznám, ale obsahuje jen hokaido, třtinový cukr, hřebíček a šťávu z citronu. Výborná.
=====
Hokaido mi nejvíc chutná v troubě pečené spolu s bramborami - hokaido na větší kostky, brambory na silnější plátky (aspoň půl cm), vše na plech, k tomu několik stroužků česneku (i ve slupce), osolit, kmín, hodně čerstvého rozmarýnu, lžíce oliv.oleje a odkryté upéct - výborné samotné i jako příloha k masu.
Rodiče dělají výborné dýňové zelí - nahrubo nastrouhat, povařit, okyselit a dochutit podobně jako zelí.
Dál dýňový guláš - něco na způsob klasického buřtguláše, ale nedávají maso, ale dýni, jinak vše stejné - cibule, paprika, rajče...
Polévka mimo té klasickou mixované jde udělat ještě také něco na způsob boršče, kam kromě všech známých ingrediencí přijde i na kostky hokaido, maso není potřeba.
Dá se péct společně s masem, buď úplně rozpéct a pak třeba rozmixovat na omáčku (je výborná i se smetanou) nebo přidat až na posledích 30-40 min, aby se úplně nerozpadla.
Jedla jsem i smaženou dýni - nakrájet na půl cm plátky, osolit, potřít česnekem obalit v trojobalu nebo v tom, co máme rádi a na tuku osmažit. Bylo to výborné.
Ještě dýňová marmeláda - přesný recept neznám, ale obsahuje jen hokaido, třtinový cukr, hřebíček a šťávu z citronu. Výborná.
10.11.2015 - 12:05
| Filtr
Bosch
Muscade de Provence - muškátová dýně
Více zde: http://www.dynovysvet.cz/products/…
Musím říct že tato dýně je ebsolutní špička mezi dýněmi chutná jako něco mezi mekev a meloun a dá se jíst nasyrovo. Syrový salát z ní je super. Směle doporučuju příští rok sadit.
http://img19.rajce.idnes.cz/d1902/…
Více zde: http://www.dynovysvet.cz/products/…
Musím říct že tato dýně je ebsolutní špička mezi dýněmi chutná jako něco mezi mekev a meloun a dá se jíst nasyrovo. Syrový salát z ní je super. Směle doporučuju příští rok sadit.
http://img19.rajce.idnes.cz/d1902/…
© 2007-2024 Najdise.cz