PES - senior s dušou juniora


02.07.2024 - 12:17
(Beran) Sestra Luna
PES - senior s dušou juniora
Moja Luna vstúpila do ďalšej etapy svojho života.

Trpí chronickým zlyhávaním obličiek, artritídou a nedávno jej objavili Tumor pri dvoch bradavkách. Narkóza v jej prípade nepripadá do úvahy, nemusela by sa už z nej prebrať. Podľa veterinárky je Tumor buď zhubný alebo nezhubný, 50:50.

Ak máte skúsenosti s chradnúcim psíkom, poraďte mi prosím, ako predĺžiť Luniatku život.

Viem, že jej choroby úzko súvisia so mnou.
Čo mám na sebe zmeniť, aby sa jej zdravotný stav vrátil do normálu?
K příspěvku je přiložený obrázek, který se zobrazí pouze přihlášeným uživatlům.
(Přihlásit)

Příspěvky v diskuzi

Stránka: 1 2 3 4
Řazení:
02.07.2024 - 13:58 | Filtr
(Ryby) thééé
To je mi líto :-( , nevím, co poradit.
Jen napíšu, co bych dělala já - dala bych si pozor na svůj smutek a strach o ni - jakože přímo k ní. Může to přebírat. Strach o blízké, a celkový smutek v oblasti vztahů ledviny oslabují.
Určitě ji posílej víc síly a jakésiho "smíření" se vším. Hledej v sobě sílu, že to zvládneš, ona zvládne, vy zvládnete. :68:
A z přírodního léčení bych oslovila někoho šikovného, kdo dělá Joalis - kapičky, přírodní. Nebo nějakou Homeopatku. Něco, co bych zvolila pro děti.

Pes nám přehrává naše vnitřní dítě. Ty emoce, které ti ona spouští patří tvému vnitřnímu dítěti a dětskému zranění...pečuj o sebe a dovol si být šťastná

Fotka je úžasná :-D mmch. jak dlouho jsi ji potom myla??

Držím vám palce :78:
02.07.2024 - 14:59 | Filtr
(Blíženci) Lupi
Kolik je jí? Máš pravdu v tom, že psi přebírají naše energie natolik, že trpí našimi nemocemi. Když to budeme brát takhle je to tvoje - ale proto jsem se ptala, kolik jí je, jestli ta artritida není třeba stářím a všeobecnou únavou.
Jestli je to fakt převážně tvoje, pak bych to četla tak, že jsi ustrnula, nechce se ti pohnout ani za cenu, že se ti zhroutí páteř - ber to prosímtě všechno tak, že u tebe se to může klidně odehrávat v rovině energií a fyzicky to nemusíš vůbec cítit.
Tumory se vykládají blbě - po letech zkoumání zprava doleva a opačně jsem došla k tomu, že vyjadřujou diskrepanci mezi rychlostmi - jedna tvoje část by se hrnula dopředu, druhá brzdí o život. Jako když stojíš na brzdě a plynu najednou.
Nevím, jak moc ti to zazvoní - nemusela jsem se trefit.
Co se úlevy týče, mně se takhle povedlo srovnat situaci (taky to hrozilo tumorem) když mi šel Saturn přes Saturn, ale vždycky se to bohužel nepovede.
Chápu tvoji starost a úzkost - mám pátého psa........
03.07.2024 - 17:25 | Filtr
(Beran) Sestra Luna » thééé
Luna má perfektnú povahu, je škorpiónka, takže sa rada váľa v hnoji alebo si ľahne do bahna. Zbožňuje vodu, rada do nej skáče, ponorí sa, vytiahne 5 kilový kameň a s hrdosťou mi ho položí k nohám.
Loví myšky a zbožňuje ľudí, aj bezdomovcov a alkoholikov.

Keď si ľahla do tej špinavej mláky, tak som ju ani umývať nemusela, sama sa v potoku vykúpala.

Rada ju pozorujem, v jej prítomnosti je život taký krásny, už mi neprekáža ani to, keď občas nejaké hovienko zje.

Keď mi veterinárka oznámila, že sa jej zdravotný stav zhoršil, tak som sa tam pred všetkými rozplakala a roztomilá Luna sa na mňa dívala tým svojím nežným pohľadom....

To pochopí asi len ten, kto mal psa.

Aj napriek tomu, že je fyzicky chorá, má veľkú duševnú silu v sebe, mrzí ma, že musela kvôli mne ochorieť.

Pozrela som si tie kvapky Joalis, majú dokonca aj na obličky a mliečnu žľazu, obsahujú však 20% alkoholu a nie sú vhodné pre deti. Tak teraz neviem.

Ďakujem Ti, ďakujem každému, kto ešte na najdise nezanevrel. :17:

:74: :68:
03.07.2024 - 18:00 | Filtr
(Beran) Sestra Luna » Lupi
Ďakujem za príspevok. :74:

29.10. bude mať 10 rokov. V kútiku duše som verila, že sa dožije 16-ich narodenín.
Teraz však budem vďačná za každý jeden rok.
Krívať začala pred pár mesiacmi v zimnom období, v tej dobe som jej nahmatala i hrčku vo veľkosti hrášku pri jednej bradavke.
Bolo mi povedané, že je to len cysta, z ktorej sa teraz vykľul tumor, je už vo veľkosti vajíčka, nepravidelného tvaru, dosť často si tú bradavku škriabe a olizuje.
Šteniatka nikdy nemala, tak veľmi som po jednom s jej génmi túžila, až som nakoniec ten správny čas prešvihla.
Celý život trpí falošnou graviditou, pri tej poslednej odmietala 8 dní prijímať potravu.
Je však stále aktívna a plná radosti.

Počula som, že odchod prvého psíka je najbolestivejší, veľa ľudí, si už potom nedokázalo kúpiť druhého psa. Takže Vás obdivujem, že ste to zvládli už 5. krát.

Keď bola Luna ešte maličká, stáli sme na autobusovej zastávke, prihovorila sa ku mne mladá žena.
Pohladkala Lunu a všetok žiaľ pohltil jej smutnú tvár, plakala a mne jej bolo nesmierne ľúto.
Povedala mi, že mala rovnakého psíka, ktorý jej nedávno umrel, že druhého si už nemôže dovoliť, lebo ďalšiu stratu by už nezniesla.
03.07.2024 - 18:55 | Filtr
(Blíženci) Lupi » Sestra Luna
Deset - je to labroš, jestli dobře vidím? Brácha měl labroška, taky bílýho a ten začal s artrózou haprovat zhruba v 9 letech. Museli mu držet co nejnižší váhu, tak si dovedeš představit, jak takový labrador trpí, když musí baštit méně, než by chtěl :4: ale je pravda, že to zvládli do dvanácti a půl.
Alavis (to na ty klouby) to znáš? Je mimořádně účinný, i když taky nezvládne úplně všechno.
Co ti řekli na ten tumor? Dá se to operovat? Jo a jestli myslíš, že ho dostala kvůli tomu, že neměla štěňata, tak to je pěkná pověra - moje předposlední neměla štěňata a nebylo jí nic, ta před ní měla 3x a museli ji kastrovat, chytla strašný zánět dělohy. A co jsem se ptala, souvislost nebyla.
Nevím, jestli je nejtěžší oplakat prvního psa - mně to naopak připadá čím dál těžší a trochu se bojím, aby to se mnou nešvihlo, až odejde tahle, ale je jí teprve 4.5 tak na to mám ještě chvilku. Ale připravuju se už teď.
Mimochodem - víš, proč měla pořád tu falešku? Protože ty jsi toužila po jejích štěňatech......mám kamarádku s čubou stejného plemene a ony hárají společně. Letos ta její hárala jak šílená a ne a ne přestat, kdežto moje skoro vůbec, tak jsem to probíraly, čím to mohlo být.....no, kamarádka říká té svojí "nemůžeš mít štěníky, to bychom si je všechny musely nechat" kdežto já říkám té svojí "nemůžeš mít štěníky, je to strašný. Tátu bychom si nemohly nechat a děti bychom ti ukradli ještě maličké".
Takže to je ten rozdíl.
03.07.2024 - 19:02 | Filtr
(Blíženci) Lupi » Sestra Luna
Ještě bych dodala k těm Joaliskám holky - mně pomohly, jsou dobré, jen si neumím představit, jak by se přesně na ně diagnostikoval pes? Zkusila bych zvířecího homeopata - pokud možno ověřeného, ona to taky není sranda a nedá se to rozdávat jak bonbony. Ale mohlo by to pomoct.Mám kamarádku, skvělou homeopatku, která na akutní stavy a stavy, kdy se má poléčit vyloženě tělo trvá na nízkých potencích - 5-9. To jen pro případ, kdyby ti někdo chtěl cpát nějaké vysoké potence - ono to potom hodně zamává psychikou, ty vysoké.
03.07.2024 - 19:30 | Filtr
(Střelec) verka96 » Sestra Luna
Skoro každé bylinkové kapky máš v alkoholu, stačí nakapat do horké vody trochu se to eliminuje a po vychladnutí může vzít, pokud máš obavy z alkoholu. Jinak, tento problém co se týká děti a alkoholu v kapkách se jen zvelicuje, lékaři často berou dětem operativně mandle a to před zákrokem dostanou mnohonasobnou dávku opiatu, to se už neřeší.
Jinak různé druhy cyst, myomu na ženských orgánech podvedome souvisí s touhou po dítěti - nesplnenou. A tak to může člověk přenést na zvíře. Z cysty může časem vzniknout tumor.
Já měla loni cystu na vaječníku a věděla jsem, že pokud se už nemá vytvořit, musím změnit myšlení, na fyzické úrovni mi pomohl gynex, vyrábí se i pro zvířata.
Pomohl mi i psychicky a cysta se mi už neobjevila. Vždycky, když jsem byla v nemocnici, obě pacientky, které měly cystu a probraly se po operaci, první na co se ptaly - zůstal mi vaječník, budu moci otěhotnět? Ta druhá slečna, neměla ještě ani 30let,uz měla jen 1 vaječník a mela 6x cystu a také mluvila často o diteti.

Dá se vše pěkně vysledovat. Podvědomí je hodně s tělem propojené, obzvlášť ženské orgány, sama to od své puberty pozoruju na svém těle.
03.07.2024 - 20:28 | Filtr
(Štír) No.4711
No já nevím, všechno má svůj čas. Zrození i smrt. Nakonec stejně nezbyde nic jiného, než se se vším smířit. V psím nebi ji nic bolet nebude. (A nejsem bezcitná, sama jsem se musela vyrovnat s několika životními ztrátami asi jako každý, včetně dvou psích parťaček)...co bolí to přebolí a nezapomene člověk nikdy :76:
03.07.2024 - 23:04 | Filtr
(Býk) Deam
Možná by stály za zvážení CBD kapky?

https://topdogtips.com/cbd-for-dogs…

Jak jsem psal jinde, osvědčily se mi u mamky v případě zlepšení konkrétní diagnózy a podle dostupných informací to vypadá na dost univerzální účinky na mnoho potíží i u zvířectva.
04.07.2024 - 06:35 | Filtr
(Ryby) thééé » Sestra Luna
Když nakapeš kapky do právě uvařené vody, alkohol se odpaří. Tyto kapky se dají i vtírat do kůže, ale takovému chlupáči snad jen kápnout na páteř. Já nesnesu alkohol a takto mi to nevadí
Jako škorpionka tě léčí a ukazuje, jak můžeš ty sama :68: Držte se, holky. Bohužel jí trápením se nepomáháš...zkus to otočit a radovat se v každé chvilce, když jste spolu
04.07.2024 - 08:52 | Filtr
(Rak) aktigram
Moja, viem aké je to ťažké. Po odchode mojej Jenny som sa rozhodla že už žiaden pes aj ked spoločníka by som potrebovala, ale bolo to také hrozné.
Mala všetky bolesti ako ja, trpela a pritom ten jej krásny úsmev. Bolo to najťažšie rozhodnutie kedy som povedala - už je čas ona nesmie už viac takto trpieť a preplakala som za ňou mnoho dní a nocí a volala som ju ešte veľmi dlho.

No pritom viem že ak si zviera vyberie človeka - čo už hovoria aj veterinári, lebo na takom zvierati to je vidieť - on hovorí, pozri našiel som ju - tak prišiel pomáhať človeku, vedome bude s ním kráčať jeho trnistou cestou.
Prajem veľa síl a všetko bude dobre. :17:
04.07.2024 - 13:13 | Filtr
(Blíženci) Lupi » aktigram
Ano, některá zviřátka to umějí - vybrat si svého člověka. Ne všechna, ale umějí. Speciálně jsme měli čtyři taková štěňátka ( z různých vrhů) kde to bylo přímo průzračně jasné.
A ten jeden, když si vybral, tak na ty svoje ještě tři týdny čekal a celou tu dobu se mizera vytahoval na bráchy a ségry, že už si ukořistil :4:
Ale i když si nevyberou oni i tak pomáhají.
Mně vždycky vrtalo hlavou, co některá zvířata vedlo k tomu, že se přidala k lidem - zas moc jich není, že? Dočetla jsem se, že vedle nás mnohem rychle rozvíjejí vlastní duši, což se mi pak potvrdilo i osobně.
Plus zřejmě péče o rod - s jednotlivci často zacházíme jako ta čuňata, ale rod v naší péči zkrátka přežije.
04.07.2024 - 21:13 | Filtr
(Ryby) thééé » aktigram
To je pěkně napsané, souhlasím :68:
A já dokonce musím říct, že emočně mě Zuza ( kterou už nemám) potrápila víc, než moje děti. :14: A to už je co říct.

Teď mám kočky. A ty mě jakoby emočně netýrají, protože mě nepotřebují. Už bych taky nedala psa.
S mladší holkou bychom chtěly útulek pro všechny zvířata. Ale to by mě asi taky emočně semlelo.
04.07.2024 - 21:30 | Filtr
(Ryby) thééé
Na youtube byla u Duška veterinářka, která měla nádherné spojení se zvířaty. Mluvila o tom, jak uspávala Duškovic pejska, jak se v lese spřátelila s liščaty. Napsala o tom knížku. Nemůžu to najít :63:
04.07.2024 - 21:51 | Filtr
(Rak) aktigram » thééé
Súhlasím tie naviazané emócie sú nesmierne silné.
Zvierata rastú spolu s ľudmi, taký je ich vývoj, takže oni pomáhajú nám a my pomáhame im, to je tiež dôležitý fakt.
Ja mám tiež mačky ale tam nie vždy sa človek tak veľmi naviaže, myslím teda z môjho pohľadu že nie ja som si ochočila psa ale on si ochočil mňa a preto bolo toľko bolesti na konci.
04.07.2024 - 22:37 | Filtr
(Blíženci) Lupi » thééé
Jo, ta byla neuvěřitelná - tady ji máš:
https://www.youtube.com/results/…

Mimochodem, jak on tam vypráví, že si jeho pes nedokázal poradit s tím umřením a volal tak dlouho, až zavolali oni veterináře - přesně tohle se stalo předloni kamarádce. Když jsem jí to vyprávěla, hned si to šla poslechnout, aby tomu mohla úplně uvěřit, že to nebyla náhoda, ani její podivný výklad situace.
04.07.2024 - 22:40 | Filtr
(Blíženci) Lupi » Deam
Co to je za kapky, Deame? Můžeš to nějak vypodrobnit? Já prozatím pro vlkovou nic nepotřebuju, je zdravá jako řípa, ale pro všechny případy.
05.07.2024 - 07:20 | Filtr
(Rak) aktigram » Lupi
No myslím to tak, že takí psíci sú viac pred inými, vedie ich ten vnútorný pocit, lebo ich tlačí náplň ich poslania. Je všetko zle na to taký fakt, že nie sú to vo väčšine prípadov tie s papiermi, ale odrazu prišla móda že množiť sa môžu iba papierové psi. No bolo by pre všetkých najlepšie ak by sa rozmnožovali tie viac vyvinutejšie, lebo oni sa nespária s partnerom ktorý im nevonia a teda nie je na ich úrovni.
Preto veľmi silná falošná gravidita.
05.07.2024 - 08:39 | Filtr
(Ryby) thééé » Lupi
Jooo díky, to je ono
Sestra Luna to si poslechni, budeš pak schopná Lunu víc podpořit :15: svým smířením.
05.07.2024 - 08:44 | Filtr
(Ryby) thééé » aktigram
Jj .
Jedinou, věc, co jsem byla ve vztahu ke zvířatům pochopit, že mají kolektivní duši. Že odráží kolektivně kousek či díl, téma lidství, nás. To mi pomohlo.

Kočky jo pohoda, umí si hlídat svůj systém, v tom mě učí.
Ale zase je jim jedno, když přijdu domů. Nepotentují se že mne :4:
05.07.2024 - 09:19 | Filtr
(Střelec) verka96 » aktigram
Mě se na kočkách líbí, že jsou více samostatné, mají svůj život. Psi jsou hodně vázány na člověka, proto taková i ztráta když odejdou... :23: Já měla zatím jen akvárium s rybičkama, docela jsem s nima vyhrála, jak jsem jim tvořila vodní svět, různá zákoutí na skrýše, sbírala jsem kameny... asi nejméně náročné, když nějaká umřela... Pak když se narodili malé, to bylo radosti :27:, za týden asi polovina sežraných. Tak jsem jim hned vytvořila další skrýše, aby některé přežili.

Nyní přemýšlím, že bych si pořídila andulku. :6: No, nevím...
05.07.2024 - 10:10 | Filtr
(Rak) aktigram » verka96
áno aj ja som v meste ako prvé mala rybičky, zdali sa mi najprijateľnejšou voľbou. Mačku a psa som odmietala s tým že potrebujú v byte oveľa viac ako voľne v dome. Neskôr mi moja dcéruška 12 ročná doniesla ako darček k narodeninám mačičku, takú biednu, poriadne neodchovanú a vyrastla z nej nesmierne múdra silná Miťka, rozumela úplne všetkému a stále hojila naše telo - bola to pani mačka.
Psa sme medzitým mali ale to už dospelé dcéry, ja som ho v byte stále odmietala. No aj tak všetky zvieratá čo sme kedy mali a to aj v maštali ked sme sa presťahovali, sa tak veľmi naviazali na mňa až to bolo do plaču. Prasa ktoré ked počulo že prišiel autobus začalo kvikať a ked som prišla k nemu ležala na chrbte s nohami dohora a chcela škrabkanie po bruchu, darmo som jej hovorila že ja ju chovám kvôli mäsu a ona mi to nesmie robiť - no robila aj nadalej.
Sliepky - no proste všetko je na mňa natlačené .
Taký človek ako ja by vôbec nemal mať zvieratá a ja pritom nie sm ten terajší psíčkar či milovník zvierat - ja si stále myslím že namiesto toľkých liekov treba aj psa utratiť a že domáce zviera sa chová preto aby nás nakrmilo.
05.07.2024 - 13:50 | Filtr
(Blíženci) Lupi » aktigram
Tak to souhlasím, to asi jsou dost napřed, dokonce i v psím světě, který je napřed sám o sobě.
Jestli papíroví.....no nevím. Já mám papírovou až tu poslední, předtím byly bezpapíračky, ale čistokrevné - teda až na jednu, která měla superpapírovou mamičku a úchvatného tatíčka bez papírů a tam se zřejmě mihnul někde v rodě Faraon.
Každopádně tyhle čistokrevnice vytvořily takovou psí duši 4 v jedné s tím, že tahle pátá čubina, co mám teď, bude nějak důležitá pro vývoj téhle spolu - duše - jak, to nevím.
05.07.2024 - 13:53 | Filtr
(Blíženci) Lupi » aktigram
No tak to by byla moje noční můra, tohle :4: sežrat milující prasátko?? Já byla schopna zabít rybu k obědu......no aspoň je jasné, proč se na statcích chovali ke zvířatům tak, jak se chovali. Aby neumřeli hlady.
Jo vlastně slepici jsem taky zabila, ale tu jsem teda neměla ochočenou.
05.07.2024 - 13:56 | Filtr
(Blíženci) Lupi » verka96
Tak na andulku bacha - to je jak pes, udělá to s tebou holport a jsi ve vztahu, ani nevíš jak :4: Tedy zřejmě papoušci obecně. Já mívala Bourkovy a travní, ti jsou víc sami pro sebe.
Příspěvky: 1-25 26-50 51-75 76-90
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v RakRaku
ukázat kalendář »