Vědomí versus nevědomost


24.02.2022 - 14:58
(Blíženci) cimi
Vědomí versus nevědomost
Tahle myšlenka přišla poprvé před 2 lety touto dobou a vrací se mi pravidelně.....

“Jsem vděčná za to, že i v chaosu, stále existuje prostor a příležitost pro ticho, pro vítr, pro slunce na tváři, pro mraky běžící po modré obloze, tlukot srdce, nádech, výdech a další velké drobnosti, které znamenají tak vzácný dar zastavení se v přítomném okamžiku... Vše se spolu snoubí nedbaje našich soudů...”

A je to tak....i když dnes kouknu na oblohu, říkám si...vždycky tu bude něco, co “ví” mnohem víc než my budeme vůbec kdy schopni pochopit....
K příspěvku je přiložený obrázek, který se zobrazí pouze přihlášeným uživatlům.
(Přihlásit)

Příspěvky v diskuzi

Řazení:
24.02.2022 - 16:38 | Filtr
(Ryby) thééé
:68: :62:jen tomu uvolnit misto
25.02.2022 - 08:12 | Filtr
(Blíženci) cimi
Vrstva....

Jsem znechucená z falše, která se zas světem valí. Lidi jsou jak ryby v obrovským hejnu. Kam plují ty první, tak za nima ostatní. A teprve z toho vznikají tvary. Tak strašně zpohodlněli, že sami nezvládnou ani kouknout na špičku svého nosu. Kam ukážeš tam se podívají. Ne proto, že by chtěli znát pravdu nebo cítili, ale protože jen reagují na podněty.
Jak žena služka která má navolený program sklízet bordel po svém tyranovi, než aby mu řekla “a dost” a začala žít...

~~~~

A cimi má zase co trávit :-/
25.02.2022 - 08:53 | Filtr
(Kozoroh) Tuatha Dé Danann » cimi
Uplne mi mluvis z duse. Cely zivot jsem nemel facebook, ani zadnou jinou soc. sit krom tady najdise. Poslednich par tydnu, se ale bohuzel trochu pohybuji na twitteru a ucim se s tim zachazet. Vcera jsem tam cely den sledoval nalady kolem ukrajiny, a mohu rict, ze jsem z toho totalne "emocne vycerpany" a vycucnuty.

To co jsi zde prave popsala, uplne presne do puntiku vystihuje moje vcerejsi uvahy a emoce.
Lide jsou obcas opravdu jak nemyslici stroje, ktery jsou naprogramovani tak, aby za ne mysleli ostatni. Neco jim predhodis, namalujes, a oni se na to sesypou jako kobylky, hned maji ve vsem JASNO, aniz by se nad tim pokusili zamyslet, vytvorit si vlastni nazor, nebo se na vec pokusili podivat z jineho uhlu.
Velmi trefne a casto, tuto "psyhozu" vystihuji v serialu The Simpsons. Odbornik a spoustec teto psychozy, byva zejmena barman Ocko, ale i ostatni charaktery, dokonce i deti ve skole.
26.02.2022 - 18:59 | Filtr
(Štír) Nabi* » cimi
I já s tebou souzním. Dneska mám skutečně velmi nepříjemný stav a asi i potřebu něco nepřímo vyventilovat. Kupa falše, kupa hnoje, bez přemýšlení, a jak píšeš: "Kam ukážeš, tam se podívají."


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v PannaPanně
ukázat kalendář »