Blokace=nepřijetí?


23.02.2021 - 20:07
(Ryby) Maek
Blokace=nepřijetí?
Mám dojem, že každého potkává to, co mu náleží, tedy zkráceně, jak uvnitř, tak i venku.
Občas vidím, že tu sem tam někdo někoho “blokne” :63:
Je tedy “bloknutí” výraz nepřijetí nějaké své vnitřní “složky”?
Jak moc se pletu?
Děkuji za odpovědi k tématu :1:

Příspěvky v diskuzi

Stránka: 1 2 3
Řazení:
23.02.2021 - 20:11 | Filtr
(Blíženci) Lupi
Asi ano, aspoň částečně. Něco, co nechceš vidět, o čem nechceš přemýšlet, a zároveň se bojíš, že neodoláš a vtáhne tě to. Protože kdyby ne, tak nač blokovat....stačilo by prostě nečíst/nereagovat.
Ale blokády jsou mnohdy velmi užitečné - v těle i duši.
23.02.2021 - 20:21 | Filtr
(Ryby) Maek » Lupi
Můžeš prosím trochu rozvést toto: Ale blokády jsou mnohdy velmi užitečné - v těle i duši.
Děkuju :3:
23.02.2021 - 21:33 | Filtr
(Váhy) Buddha/2
Těch důvodů může být víc.
Je to vlastně cenzura a to znamená odfiltrování všeho, co v očích dotyčného narušuje základy jím vytvářeného obrazu reality.
Nepřijetí nějaké své vnitřní “složky" vede k pokroucenému vidění, které ale dotyčný vnímá jako správné, proto je tak vysazený na toho, kdo se ho snaží "narovnat" :21:.
Uf ... it´s complicated :4:
23.02.2021 - 22:08 | Filtr
(Lev) Tuvalu
V prní řadě, když se lidi pohádaji, poblokujou
Tak to neni žádná Nemoc.

Co se mi u tebe nelíbí je to, že vše formuluješ , tak
Aby jsi dostal tu skupinu co zvolí blokování
Do takové ponižující situace.

jeden zářivě blbej vole, a ten ho za to zablokuje, mě se to nelíbí, ale ruku do ohně bych za sebe nedal že bych to neudělal.
Udělali to dobrovolně, a podle mého si to později
Vyřikaji a bude z toho humor, a když ne taky ok.

Takže od mě - punkt.
24.02.2021 - 08:58 | Filtr
(Rak) aktigram » Tuvalu
Tak už nemusím nič písať, napísal si to tak ako to myslím aj ja. :15:
24.02.2021 - 09:33 | Filtr
(Blíženci) Lupi » Maek
Jakož i ve světě. Jako když máš zábranu, protože je za ní výkop, kam bys zbuchnul - třeba. Někdy duše zkrátka nedovolí někam vstup, protože by z toho byl malér, který bys nemusel zrovna zvládnout.
Někdy je to samozřejmě zbytečný strach - ale to se pokud vím blbě rozeznává.
24.02.2021 - 09:45 | Filtr
(Lev) Tuvalu » aktigram
až na ty chiby. :) :)
24.02.2021 - 10:18 | Filtr
(Rak) aktigram » Tuvalu
nerozumiem
24.02.2021 - 11:07 | Filtr
(Lev) Tuvalu » aktigram
Pravopisné chyby, protože mám i jiné mateřské řeči.
Tak jsem to myslel. A nebo sem blbej :).
24.02.2021 - 11:21 | Filtr
(Blíženci) cimi
To máš na tak omezeném prostoru akorát výraznější. Když se lidi vídají naživo, tak se to rozprostře a prostě se nevídají ti, kteří si nerozumí. Tady taková separace funguje skrz bloknutí. Člověk se tak musí učit žít s tím, že prostě pro někoho je ok a pro někoho ne. Je to normální zdravý proces nastavit si zdravé hranice.
Ale tak samozřejmě to může souviset i s tím že něco člověk nepřijímá (co by teoreticky mohl) ale to už je na každém člověku, jak se k tomu postaví a je to tak v pořádku.

Ale vím jak to myslíš...jako když člověk přitahuje to co vysílá - je to fráze, ale ono to tak opravdu funguje, i když ten život vysílá různé "metafory"...
24.02.2021 - 11:52 | Filtr
(Ryby) MG34 » cimi
Tahle odpověď je celkem blízko (i když ne úplně přesně). Ale má to ještě trochu hlubší příčinu. Nejlépe to uvedu na příkladech:

Společnost násilnických vrahů - občas na ně člověk narazí a musí se jim vyhnout a rozhodně se ohrazuji proti tomu, že si je nějak "přitáhl" do života - vyjde to náhodně, že se ti lidi vyskytnou někomu na cestě. Zvlášť pokud existuje něco jako svobodná vůle - za takového předpokladu nelze s někým "manipulovat přitáhnutím", když má svoji vůli. Svobodná vůle je pro všechny ostatní prvkem nepředvídatelné náhody (jinak by nebyla svobodná).

Nebo skupinka ožralých "fanoušků" nějakého fotbalového klubu - ani takové si člověk nijak nepřitahuje ke stolu v restauraci a je normální, že se jim chce vyhnout.

S příklady se samozřejmě dá pokračovat, některé se někomu klidně můžou už zdát diskutabilní - ať už z hlediska účelnosti separace nebo z hlediska toho, že jim někdo trochu "jde naproti". Nicméně "uraženost separovaných/ignorovaných" a jejich pokusy o "přelití problému" ze své strany na tu druhou stranu, je .. nejvýstižněji řečeno asi trapná. Každý má PRÁVO si vybírat, s kým komunikuje.

A to píšu jako člověk, který má na svém blacklistu přes 20 lidí z různých důvodů (shodou okolností jsem tu zahlédl vlákno, kde se jich asi 5 "těch mých" sešlo a brečeli tam na toto téma). Pěkně se tam sešli a pobrečeli si - a pak kdo má problém?
24.02.2021 - 12:10 | Filtr
(Blíženci) cimi » MG34
"Pěkně se tam sešli a pobrečeli si - a pak kdo má problém?" já si myslím, že je to logická reakce, protože ten člověk je v tu chvíli zainteresovaný a zatímco, ty jsi třeba měl prostor se rozhodnout, "uklidit si" a zavřít, tak ten druhý člověk je zaskočen a vyrovnává se s odmítnutím a také s tím, že část jeho energie zůstala viset někde v prostoru a než si ji vezme zpět tak je vyhozen z rovnováhy. Ale záleží na povaze, někdo s tím problém nemá, záleží na tom, jak moc je zainteresován. To je věc emocí, možná i sklonů k závislosti, tedy absence odstupu a nadhledu a případného následujícího zrání, podle toho jak to kdo vezme.
Kdyby všichni dokázali být v míru ve svém středu a starali se o sebe, tak by bylo na světě báječně...
24.02.2021 - 12:37 | Filtr
(Ryby) MG34 » cimi
No, tady je částečně důležité to "v tu chvíli" - to mohl napsat jenom jeden z nich - ostatní byli bloknutí spousty let, někteří dokonce už od zavedení této funkčnosti..

Nicméně "ztracená energie někde v prostoru" je "riziko podnikání" - kdo s tím nepočítá, má problém především sám se sebou, resp. svým egem.. :1:

Každopádně protiváha proti tendenčně založenému tématu zazněla. To je dobře.
24.02.2021 - 12:59 | Filtr
(Rak) aktigram » MG34
No ono je to vždy aspoň dvojstranné a ukazuje to tiež aj na tu druhú stranu, ale ako píšeš nie vždy sa dá tomu vyhnúť.
24.02.2021 - 13:15 | Filtr
(Štír) Freja
Myslím, že většinu lidí spíš pobaví, když zjistí, že je někdo záměrně zablokoval :5:...ale co už, je to každého právo...a občas prostě vítězství cenzury nad autocenzurou :14: :4:
24.02.2021 - 13:59 | Filtr
(Ryby) Maek » Tuvalu
Promiň, ale asi si moc nerozumíme.
O nemoci jsem nehovořil.
Popsal jsem stručně můj dojem a zeptal se, jak moc se pletu.
Nikoho neponižuji v běžném životě a nevím proč bych to dělal tady.

jeden zářivě ......... nechybí něco před?

Přeju ať se Ti daří.
24.02.2021 - 14:16 | Filtr
(Ryby) Maek » aktigram
Nepobral jsem předešlé a tak ani toto.
Třeba jsem drnknul o nějakou strunu, kterou sám neslyším, a ta vás podráždila. To určitě nebyl záměr. Chtěl jsem se dozvědět, proč tu sem tam někdo někoho zablokuje. Nic víc.
24.02.2021 - 14:23 | Filtr
(Rak) aktigram » Maek
Ja sa pamätám na časy kedy tu bol pozemšťan a ten blokoval vo veľkom a bol riadny rozruch a mne sa páčilo jeho vysvetlenie - prečo blokujem? lebo niekto tu funkciu sem dal a ja mám tu možnosť, ak by tu nebola tak by som to neurobil.
Ja to vnímam obojstranne aj ten čo blokuje aj ten čo je bloknutý, ale ja si z toho nerobím veľkú drámu, každý robí tak ako si myslí že je správne a povedzme si úprimne - koľkokrát urobíme aj hovadinu, ale sme predsa len ľudia a nie dokonalé stroje.
24.02.2021 - 14:44 | Filtr
(Panna) Mici Angóra
Koukám, že téma je stále žhavé, tak ti jako správná potrefená husa odpovím :1: Za dobu existence najdise jsem donedávna blokla asi 2 lidi (u nich šlo o vzkazy), jedno byl podezřelý profil, ze kterého chodily nějaké linky a který pak tuším admin úplně smazal a druhý byl otrava, který si nedal říct a pořád psal a pořád psal, v zásadě neslušné návrhy. Někdo tady zmínil, že stačí nečíst a nereagovat, ale lepší je, když ti to vůbec nepřijde, od toho ta možnost je.

Je tu pár lidí (už jsem to psala), kterým nestačí, když jim v jedné diskuzi něco napíšeš, otrávili dokola omílanými tématy celé najdise, nalezli do všech diskuzí a zprasili je a na upozornění nereagují a pořád píší a pořád píší, tak je jediná možnost je zablokovat, aby aspoň nemohli reagovat přímo na mě a kazit další diskuze příspěvky od věci. V podstatě i v diskuzi na téma: "to je ale dneska hezky" se nakonec dozvíme, že jsme všichni jen Sorosovy loutky, které "nevědí". Já se přiznám, že na toto opravdu nejsem schopna věcně reagovat a racionálně argumentovat, protože ta úvaha mi přijde prostě natolik směšná, že se tím odmítám zabývat. Ale to pro tyhle lidi právě není argument a budou ti to horem dolem cpát, až ti to poleze i ušima a v tu chvíli nastupuje blokace. Stejně reagují oklikou přes nový příspěvek a pořád píší a pořád píší, tak to už holt nečtu. Konkrétně jsem takto blokla 2 dámy a jeden pán vycouval sám. :17:
24.02.2021 - 14:45 | Filtr
(Blíženci) tajga
Myslím, že nepřijetí sebe se ukáže až podle reakce na blokaci. Pokud se člověka dotkne, naštve, prostě ji nepřijme, potom je něco špatně i se vztahem k sobě samotnému. Samotná blokace určitě ne, to by potom výrazem nepřijetí k sobě mohla být jakákoli nesympatie, kterou ke mně kdo chová a já se o ní dozvím.
Teď, když čtu reakce některých, nevím, jestli si to vlastně nemyslel tak, že kdo blokuje, ten nepřijímá nějakou svou složku. V tom bych nutně souvislost neviděla. Člověk se prostě někdy chránit musí a je to spíš projev sebeúcty, než narušeného vztahu k sobě.
24.02.2021 - 15:04 | Filtr
(Ryby) MG34 » aktigram
potvrzuju, protože "pozemšťan" byl můj nick (předtím než jsem ho změnil na mg34)

jinak souhlasím i s ostatními (většinou dámami), co mají zástupy "dotěrných pronásledovatelů" - zadavatel tohoto vlákna se evidentně nedokáže vcítit do role oběti "stalkingu"

tu roli jsem si (bohužel) nechtěně zkusil i na vlastní kůži (blokace jako obrana nestačila) a musel jsem to dokonce řešit s provozovatelem webu, naštěstí úspěšně..
24.02.2021 - 15:09 | Filtr
(Rak) aktigram » MG34
teeeeda :1:
24.02.2021 - 15:37 | Filtr
(Lev) Tuvalu » Maek
Z nemocí sem to přehnal, sorry.

Ja tomu rozumím tak že ten co blokuje má nějakou frustraci, jako je chudáčk, a to mi případá i všeobecně, ponižující.

Ať se daří i tobě.
24.02.2021 - 17:36 | Filtr
(Blíženci) Lupi » Tuvalu
Tak nevím, proč by měl:
a) kdo blokuje mít rovnou frustraci?
b) kdo má frustraci měl být chudáček?? To bych svého času musela být všech chudáčků kapitánka a přitom jsem se tak nikdy necítila.
25.02.2021 - 07:11 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » Korzárka
Jo, to jsi dobře vystihla. Neuzavírám se tomu, protože odmítám nějakou část sebe, ale protože mě to nezajímá a někdo to prostě odmítá respektovat.
Příspěvky: 1-25 26-50 51-64
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Úplněk ve Štír Štíru
ukázat kalendář »