Kameny na mandlích


16.01.2021 - 08:02
(Ryby) Maek
Kameny na mandlích
Dlouhodobě mě škrábe v krku a když se mi tam podívá nějaký doktor, tak většinou řekne, že to je slabě zarudlé a tak to svedu na to, že jsem zrovna nachlazený :43:
Nic proti doktorům, ale vím, že jedno z jejich řešení je vyříznout mandle a to není nic pro mě :3:
Na angíny netrpím, kdo ví, jestli jsem ji měl v minulé dekádě :25: ale občas vykašlu cosi, co někteří označují jako kamínek z mandlí.
Není to nic příjemného.
Rýmu mám asi odjakživa :14:
Taky jsem na něco alergický, ale snažím v tomto směru spíše “otužovat” než se schovávat :3:
Zbavil se někdo z vás kamenů na mandlích? A poví jak?
Nebo znáte někoho, kdo by pomohl najít příčinu?
Děkuji za odpovědi k tématu :1:

Příspěvky v diskuzi

Řazení:
16.01.2021 - 08:15 | Filtr
(Blíženci) fanik
Nejspíš nejsi otužilý...Já začal v září plavat venku a hned první zimu nevím, co je rýma, nachlazení, krk, nic.. :29:
16.01.2021 - 08:39 | Filtr
(Ryby) thééé
Prosáklost, prokrvení v oblasti krku, přetížen. Lymfatický systém v oblasti krku nemusí stíhat. Ty kamínky - o tom jsem neslyšela, ale to může být hnis, který se Ti někde za - tvoří.
No, mohl by jsi si udělat vyšetření na nějakého toho potvoro-koka (streptokok apod.)
Ale myslím si, že je to hodně o schopnosti se vyjádřit, mluvit, vykomunikovat, pustit ven něco, co nedokážeš "zpracovat".
Leden únor je období, kdy se mají podporovat ledviny. Existují směsi na podporu ledvin. Pokud chceš, napíšu, co znám.
A ještě bych doporučila na podporu lymfy Svízel syřitový v kapkách, mám vyzkoušeno, je to velký pomocník.
Kloktat můžeš třeba vodu se solí, nebo šalvěj.
No a řekla bych - zbavit se šutru, co Tě tíží, "rozproudit " to místo, i v psychice i těle.
Vypsat se z toho, vyřvat, vymluvit, vyzpívat....
Může se stát, že se dostáváme do situace, kde máme pocit, že se nemůžeme domluvit. Ale ty druhé lidi samozřejmě nezměníme..pak je otázka, fakt potřebuju, aby mi rozumněli? Je to opravdu pro moje sebevědomí důležité..atd...

Edit: jo a psychosomaticky se to prosáknutí spojuje s nevyřčeným hněvem, nespokojeností, s napětím.
16.01.2021 - 09:39 | Filtr
(Střelec) verka96
Kromě toho, co tu bylo řečeno taky záleží hodně na stravě. Dřív jsem taky každý rok měla rýmu, jednou až tak hnusnou, že trvala více než měsíc, to už jsem mela obavy... Pak jsem zkusila změnit stravu tak, že nejdřív jsem omezila mléčné výrobky, denně jsem jedlá sýry. Bylo to lepší, rýmy skoro nebyly, pak jsem si našla jiné zdroje vápníku apod.
Jinak kamenky, ať už jsou zlucnikove, ledvinové nebo v mandlich je o stravě, taky je tam lymfatický systém.
Taky se doporučuje na očistu prerusovany půst, podle toho jak ti bude vyhovovat, můžeš zkusit půl dne a noc nebo celý den.
Rozhodně zhodnotit zánětlivé a naopak nezanetlive potraviny, najdeš na webu.
16.01.2021 - 10:36 | Filtr
(Býk) Deam
Když čtu příspěvky ostatních, napadá mi, že by mohla dobře pomoci mrkvová šťáva. :) Mě zbavila ledvinových kamenů a mamce se spravil hlas a zbavila se, nebo zmírnila do nepoznatelnosti, reinkeho edému.

Taky to mohlo být konopnými cbd kapkami a pravidelnou konzumací lžíce konopného oleje případně souběh všeho.
16.01.2021 - 13:03 | Filtr
(Rak) aktigram
Pred mnohými rokmi som mala podobný problém, lekár na krčnom napísal že chronický zápal a mám sa s tým naučiť žiť lebo sa to nedá vyliečiť.
Bola som nútená presťahovať a prišli aj noví lekári a na krčnom lekárka povedala - to je čo za hlúposť, aká diagnoza - liečil vás už niekto?
Mandle mi vytrela jódom ale tak hrozne že som videla hviezdičky, napísala penicilin a prikazala o dva týždne prísť na kontrolu.
Hrdlo ma prestalo škrabať už na tretí deň, ked som prišla pre istotu ešte raz vytrela hrdlo a pichli mi pendepon a po chronickom zápale ktorý mal byť do konca môjho života neostalo ani stopy a to takých pár rokov som sa nesmierne trápila, nie je nič príjemné deň začínať škrabaním v hrdle.
16.01.2021 - 16:45 | Filtr
(Blíženci) Lupi
Jo, to si pamatuju, mívala jsem to jako dorostenka - a vyvinuly se z toho skutečně odporný záněty.
Vzala bych to ze dvou stran: pro okamžitou pomoc si kup měkký tvaroh, na krk si dej hadru, na to další hadru, na kterou nakydáš ten tvaroh (tvarohem k tělu, samozřejmě) a to celé převážeš. Možno i igelitem, nebo prostě jen teplým šátkem. Až bude tvaroh horkej, vyhoď ho - ne aby sis ho dal na palačinky! K tomu se popíjí šťáva z cibule - to se na kolečka nakrájená cibule zasype cukrem a nechá tak, dokud nepustí tu šťávu. Je to velice hnusné a velice účinné, zvláště takto v kombinaci.
No a to bych dělala, kdykoli by se mi zdálo, že je to potřeba.
Tolik k zmírnění následků; odstranění příčiny je ale samozřejmě třeba, jinak se z toho nevyhrabeš.
Příčina je, že něco nechceš/nemůžeš říkat - jednoznačně, mám to odpozorováno na spoustě případů. Buď se bojíš (nejčastěji, že někomu ublížíš, nebo že tě pak nebude mít rád) nebo se stydíš - následky dtto.
Pořádně si to prober sám se sebou, co přesně by to mělo být - dokud to nevyslovíš (forma může být klidně měkká a mírná, na tom nesejde) bude tě to trápit.
Takže lovu zdar!
Mmch, co že to bylo tý tvojí fenečce? Jen jestli to nesouvisí.
16.01.2021 - 16:47 | Filtr
(Blíženci) Lupi » aktigram
Jo, jódem mě trápili taky - fuj! ale pomohlo to, to je fakt.
16.01.2021 - 19:40 | Filtr
(Ryby) Maek
Děkuji všem :1:
začal jsem dýchat podle Wima Hofa a tak třeba dojde i na otužování, ale dost se tomu bráním, protože se v chladu celkově dost zatínám a spíše potřebuji uvolnit. A taky nejsem moc dobrý plavec :41: a u otužování mám trochu strach, abych něco ne po :93: protože jednou jsem na radu jedné ... začal, při bolestech zad, běhat a málem jsem to neustál :41: tak aby to nebylo podobné :63:

Ano, nevyřčené odtud asi taky vítr fouká, ale je to něco hodně hluboko a ani pořádně nevím co to je :43:

I strava je asi správný směr, jen mi tak nějak moc dobře nejde to pozorování co dělá dobře a co ne :25:
Mám doporučeno nejíst mléko, to celkem dodržuju, ale někdy nekdě asi něco proklouzne ... doma ne, a taky nemám jíst pšenici, no a to je horší :85:

Půsty mě zajímají, ale nemohu si dovolit, protože jsem hubeňour a čím míň vážím, tím víc bolí záda a tak jsem rád za každé kilo a mám strach nejíst :63: potřeboval bych půst, při kterém se tloustne :3:

obkládek zkusím :3:

Ještě jednou děkuju :6:
18.01.2021 - 13:44 | Filtr
(Střelec) verka96 » Maek
Chtěla bych se zeptat, jestli to, že tě bolí záda nesouvisí ještě s něčím jiným a že běháš??? Protože já mám trochu skoliózu, není to nic výrazného, ale běh, jakékoliv otřesy (skoky, apod.) anebo na nějaké bolesti zad je běh špatně. Ale nevím, jestli ses o tom s někým neradil... Spíš jít k fyzioterapeutovi, aby ti poradil, co je třeba špatně, najít vhodné cvičení, masáže, apod.
Jinak jak píšeš, pšenice je problém, bohužel je v hodně potravinách, cpou ji i tam, kde není potřeba. :24: Já sice nemám nějaké omezení, ale kupuju si žitný chleba, tedy aspoň na střídačku...
Jinak taky když se vrátím k půstu. Ono pro hubené lidi to není zas takový problém, pokud není např. nějaká porucha příjmu potravy, podvýživa apod. Spíš je to náročnější pro ty, co mají nějakou nadváhu. Ale to to fakt individuální.
Osobně jsem to sama zkoušela ne pro hubnutí /sama nemám absolutně s nadváhou problém/, ale pro očistu a taky jsem jedno období neměla moc "čas na jídlo"... Zní to divně, ale opravdu, tak jsem si řekla, že ten den, když jsem už ráno nestihla jídlo, tak si prodloužím na celý den a budu jen pít... :4: Zadařilo se mi nejdéle 1 den + 6 hodin dopoledne. Ale vydržela bych déle, protože ten druhý den už jsem neměla takový problém s hlavou to prostě dodržet, ale cítila jsem se mnohem lépe, vitálněji, lépe mi fungoval mozek (líp mi šlo učení, potřebovala jsem pochopit VŠ matiku a na čísla já opravdu nejsem...). Ale velkým pokušitelem byla lednička.
Pak jsem taky četla knihu od MUDr. Vilmy Partykové Hladovění pro zdraví...
Ono jenom úprava stravy, že si necháš mezi jídly větší časový odstup je lepší než pořád něco v menším množství jíst pořád během dne.
Ale tolik o stravě, ať se ti daří najít svůj způsob, určitě bych se nebála něco vyzkoušet.. :74: :15:
18.01.2021 - 20:05 | Filtr
(Ryby) thééé » Maek
Myslím, že dýchání je dobrá volba :15:
Na záněty je výborná dračí krev.
Jinak k tomu stravování. Já třeba zkoušela vysadit mléčné, maso, lepek, ale nevyléčilo mě to.
Co se týká půstů - mají jistě své místo v léčbě. Ale třeba ajurvéda říká, že v případě zánětů, zánětlivých onemocnění, je rázný a přísný půst energeticky stejný, jako přemíra horkosti, a samotný ten zánět. Jestli mi rozumíš. Obojí je něco velmi silného, radikálního a přemíra. Proto se doporučuje spíše protizánětlivá dieta, než přímo půst.
Mě půst při zánětech nepomohl, začala jsem skoro odpadat, omdlívat.
20.01.2021 - 09:26 | Filtr
(Ryby) Maek » verka96
No, mě bolela záda a tak jsem něco cvičil ... už nevím co, ale potřeboval jsem k tomu ruce, ale protože mi na ruku padla palice, tak bylo po cvičení a jedna dobrá duše mi poradila ať běhám, jo už jsem si vzpomněl ... chodil jsem s hůlkama ... tak jsem začal běhat a vyběhl jsem asi třikrát a když to bylo po čtvrté, tak jsem asi po deseti metrech málem padnul na zem, protože ty otřesy opravdu zádům nedělali dobře, takže neběhám. Jo jo byl jsem se zády u hodně lidí a dokonce i u doktora :1:, ty hůlky jsem měl od trenéra za kterým mě poslala fyzioterapeutka, která byla trochu ,lízlá” čínskou medicínou :3:
No nevím jestli mám poruchu příjmu potravy, ale vím, že mám dost často hlad :4: a docela dost toho sním :3: den bez jídla přežiju v klidu, ale nesmím se najíst ráno a pak musím něco dělat :3: ale raději to nedělám, abych nepřišel o nějaké to kilíčko :1:
Jo jo pořád něco zkouším :3:
20.01.2021 - 09:37 | Filtr
(Ryby) Maek » thééé
Jo jo dračí krev dávám i té mé spí spolubydlící :3:
Už týden jsem neměl ani kousek čokolády a ani nic jiného v čem by byl ten bílý kamarád cukr a vlastně ani žádnou sušenku :43: trochu cukříku jsem jistě měl, protože je schovaný všude, ale dosti radikálně jsem jen omezil :1: a podobně jsem se postavil i k pšenici :3:
Tak uvidím ....
:1:


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v PannaPanně
ukázat kalendář »