Babatko - spanok


31.01.2018 - 13:38
(Blíženci) kralovna.palic
Babatko - spanok
Ahojte,

mozno mi niekto poradi,pozreli by ste sa mi na male babatko, narodene 2.2.2017 o 21,25 h Bratislava?? Teraz bude mat rok, okrem velkej empatie mame problemy a velmi velke problemy so spankom. Uz neviem co robit, dieta je uplne zdrave a skusila som asi vsetko.. :/
Da sa na to pozriet z hladiska astrologie?

Dakujem,uz som zufala, tomuto smeru sa nerozumiem a som laik.

Příspěvky v diskuzi

Řazení:
31.01.2018 - 13:45 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele ., který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Neastrologicky - jaké problémy? Ať vím, jestli nemám taky mrknout na syna. Taktéž válčíme :4:
31.01.2018 - 14:39 | Filtr
(Blíženci) kralovna.palic » .
Ahoj, dik za fajn koment, aspon som sa pousmiala a viem ze nie som jedina. Topiaci sa slamky chytaaa.. :75:

Spime tak 3 az 6 hodin od sestonedelia (tych 6 je "rarita") za cely den- aj noc ratam, nehovoriac o tom ze v noci ked uz spime tak aj to prerusovane 5 az 10 krat hore. A takto to mame uz rok. Je to ako teror, uz niekedy sa ani nezobudim cize mozno aj viac. :23:
A uz tak povediac neviem co robit?! :63: :24:
Mozno niekto aj neastrologicky poradi. :63: :25:
Stale drzim a verim ze raz sa to zlomi. Verim, ze to nebude v 15tich?!?

Bo ja uz budem asi 5 kilova a sediva.. :39:
31.01.2018 - 14:55 | Filtr
(Blíženci) kralovna.palic
A uz ked bude mat tie narodeniny.. Je tu niekto velmi sikovny, kto by mi urobil aj pre neho horoskop? Na cene sa dohodneme dakujem.

Mozte aj spravu poslat.
31.01.2018 - 15:52 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý
Nevím, zda bych to dokázal jednoznačně říct takto podle horoskopu, ale napadly mne dvě věci:

1. naučit se upouštět energii, aby se nehromadila (ulehčit tím napěťovým aspektům), protože jeho energetický "generátor" je mocný. V tomto duchu naučit střídání klidu (odpočinku) s výrazným výdejem energie. Ať má co nejvíce pohybu, lítá do vzduchu, tatínek ať jej vyhazuje nad hlavu atd., pak zase ať přijde zklidnění. A toto klidně i s emocemi, ať ví, že přijde zase klid.

2. Bude velmi citlivý na náladu v domově, mezi rodiči a blízkými. Vycítí vše a nesoulad a věci nevyřčené, ale dušené někde pod pokličkou, se před ním neschovají. Navíc jako dítě ani nemusí tušit, odkud tyto pocity přichází, takže zmatek pro něho je o to větší. Zde je velmi důležité udělat si pořádek u obou rodičů mezi sebou, mít pohodu.
Astrologicky však děťátko mezi rodiči by mělo vnímat spíše soulad (alespoň z jeho pohledu), proto bych se zabýval i širší rodinou (například prarodiče, není zde nějaký nesoulad třeba k jednomu z rodičů, které by malý moh pociťovat?) a domovem jako takovým. Je to skutečně místo bezpečí (vnímá jej tak)? Nemohou zde být nějaké vlivy rušící (a zde toho může být vskutku mnoho, sledoval bych, zda se kupříkladu nebojí, nerozhlíží ustrašeně, jak se ujišťuje, zda jsou rodiče nablízku, zda nesleduje "neviditelné" atd.). Někdy pomůže třeba i přestěhování postýlky na jiné místo v místnosti (druhá strana postele) atd.


Jenže jak psala Khali, taky bojujeme. Teď nám dvakrát usnul už večer v půl deváté, tak to je skoro na oslavu (počkáme dnes do třetice), jinak před půlnocí bez uspávání na balonu ani omylem. :41:
:62:
31.01.2018 - 16:51 | Filtr
(Ryby) thééé
Mám vlastní zkušenost, že tyhle děti kladou obrovské nároky na stabilitu a uzemnění maminky. Takže žádné pobíhání, útěky od povinností, úlety, musy. Naopak hodně přítomnosti, klidu, doteků, vychutnavat okamžik i jidlo.Hledat nehybné místečko v sobě, jít si lehnout s ním, i když máš pocit, že to v žádném případě nejde..Taky se časem naučit prostridat pořádný ventil s následným zklidnenim. Hodně sil a vnitřní inspirace :1:
31.01.2018 - 16:57 | Filtr
(Kozoroh) ES
aj numerologicky s tými dvojkami budeš mať čo robiť aby si ho ukočírovala :76:....Ale treba vydržať ja som mala zamenený noc za deň do jedného roku bola so mňa zúfalá celá rodina....a moja dcéra spala zle až do štyroch rokov,jednoducho nepotrebovala toľko spánku a chodila spať až okolo 23.00 nech som robila čo som chcela,zobúdzala sa minimálne 5x....ona má zas veľa pätiek v dátume narodenia,celkovo podobné dátumy ako má syn si vyžadujú veľkú mieru empatie vo výchove
31.01.2018 - 17:26 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » kralovna.palic
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele ., který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ach, jak já soucítím.

Syn spal 2 dny po porodu, od tý doby - přes den vůbec, usíná po půlnoci s buzením po 10-15 minutách. Dřív byl takhle už od 6 ráno čilej, teď slavím, že mě nechá do devíti aspoň ležet. :4:

Padám na hubu - doslova :4: 2-3 hodiny spánku za noc jsou mou normou (kouskované). A to je mu zatím ani ne 8 měsíců. Naučila jsem se pít kafe plus vytěsnit bolest z komplet zničených zad ze skákání na balonu. :4:

Bohužel - jestli dítěti jinak nic nechybí a je spokojené, jen stěží to jde nějak změnit. Pokud dítě nespí samo v postýlce a nevolá častým buzením po blízkosti maminky, tak se s tím opravdu nedá nic moc dělat. Případně zkusit ještě Bachovy esence. :1:

Neboj, nebude malej večně :62: Přijde zlomový bod, kdy se to začne zlepšovat, věřím tomu. U dětí to fakt může být i ze dne na den.

Důležitý poznatek - syn reaguje naprosto precizně na mou náladu a vnitřní svět. Jemu se nedá lhát, prohlédne přetvářku, když mi není dobře. Dokáže být brutálně vzteklý, když vidí mou potlačovanou nespokojenost. A naopak - když se upřímně raduju, ani jednou za den nezapláče a poslední dva dny dokonce usnul před desátou, jak píše Sosna výše :4: Protože poslední dva dny považuju za extrémně krásné pro můj osobní růst a tedy mou dobrou náladu.

Třeba i Tvůj syn reaguje na něco z Tebe nebo Tvého okolí. Můj synek je extrémně vnímavý, možná je i ten Tvůj. :1: :62:

Jak se u dětí říká - ono nejlíp ví, co potřebuje. A "až uzraje, odpadne". :3: V 15 letech už bude stát určitě o jiný věci, než o to, aby měl mámu za zadkem, fakt se neboj. :4: :3:

_______
EDIT
Ještě mě napadlo - jak probíhal porod? Nastala nějaká komplikace či separace, nebo byl hned u Tebe? Může pociťovat i úzkost, se kterou si neví rady.
31.01.2018 - 19:39 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele bubobubo, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Soucítím,také máme ročního a spí od narození velmi málo.
Dneska byla mamka na návštěvě a vzpomněla si,že kdysi nad nimi bydlela paní,která měla nespavou holčičku a někdo jí prý poradil,že má v noci k dítěti jít,jen přebalit v postýlce,nebrat do ruky,pohladit a zase odejít.Asi to u nás nezabere,ale zkusím to,protože mám ještě další děti a spoustu povinností a už jsem celkem vyšťavená. :3:Dám vědět za 14 dní. :1:
31.01.2018 - 20:15 | Filtr
(Blíženci) tajga
Astrologicky jsem se ani nedívala, protože bych to stejně nepoznala. Moje dítě spalo jako pařez celé miminkovské období. Měli jsme hacku, spal jenom v ní. Je pravda, že spal i po přesunu do postýlky, ale to bylo skoro až ve 2 letech. A taky jsem si vzpomněla, že jsem ho hrozně dlouho zavinovala, opravdu nenormálně dlouho, až bych se to bála někomu říct, aby mě nepodezříval z týrání. Ale on to prostě měl rád, uklidňovalo ho to.
31.01.2018 - 21:51 | Filtr
(Rak) Loen
kamarádka má holčišku narozenou ve stejný den - jinou hodinu a místo

a pochvaluje si jak od narození krásně spí celou noc a brečí jednou za tejden...a to má asc v beranu a na nšm uran

těch příčin může být nekonečně...

jinak momentálně mi sedí na klíně můj rok a půl letý syn - taky je to nespavec...buzení v noci klidně i 10x...ted je to lepší, ale je to jak na houpačce...min týden dokonce spal od 22:00 do 4:00 v kuse :61: pecka... na to se zas v noci vzbudil min 5x...a to spal od 23:00 do 7:00

nevíme co si dítě s sebou nese, nebo co vše za venergie, sféry...atd vnímá...

nemusí se to vnímat hned negativně, jsou děti, co tak moc milují život, že si nechtějí nechat nic ujít...a spí opravdu málo... což asi nebude případ mého syna, páč ten je hodně ubrečenej - v 80% případů vstává s pláčem...

primárně bych zjistila geopatogenní zony + poladit feng shuej...
a potom ten gordickej uzel s emocema no...kdo reaguje na koho?
31.01.2018 - 23:16 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele :):):), který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Tak já mám vnoučka třináct měsíců a od narození tedy taky nespavec. Zlepšilo se to lehce myslím kolem osmého měsíce, ale i teď , když jsem hlídala přes noc, naspala jsem dvě hodiny, on dohromady asi čtyři.To dělá často i dceři a to já ho od jedenácti asi do půl třetí chovala, on jako usíná a vždy ho vytrhne něco ze spaní.Kolikrát je vidět jeho urputná snaha usnout, pak už chudinka se převaluje,někdy trochu pláče, kope do deky...(no občasně to v noci důvěrně znám sama, tak ho chápu).Přes den se ale už poslední měsíc ustálil a po obědě spí jednu až dvě hodiny.Podotýkám, že má necelých devět kilo a je pořád v pohybu.

Takže vám tady chci něco říct.Ptala jsem se u terapeutky SRT metody(najdete na netu samozřejmě), byla tam spojitost s ukončením minulého života a udělala mu odblok ( dcera to nevěděla, řekla jsem jí to až když se zlepšil se spaním). Následující noc spal pět hodin v kuse, další se za deset hodin vzbudil dvakrát...no je to čerstvé, uvidíme, jak to bude fungovat, na dnes prý zase trochu divočina.Jenže je úplněk a to klidně může ovlivnit...
Víc info sem dávat nebudu, kdo bude chtít za čas vám na vzkazníku ráda odpovím, jestli to opravdu pomohlo :76:.
01.02.2018 - 00:18 | Filtr
(Rak) diké
Tak ja skúsim poradiť cez čísla a farby k nim prislúchajúce. Dvojky a sedmička to je až príliš, farby v kolese čísel ktoré prisúchajú juhu a červenej. Dúfam , že si mu nedala niečo červené na kočík, ako sa zvykne...ubližuje mu to. Vyhoď všetko červené, čo má okolo, hračky, hrkálky, plyšákov, tá farba mu nepomáha a jej odtiene tak isto nie...ružová, purpurová, ak je dievčatko, neobliekaj ho do týchto farieb...
Treba mu vela zelenej, prechádzky v lese sú ideálne, žltá a biela sú takisto super...vyskúšaj to prosím a ozvi sa :1:
A ešte malá rada z astra...je všeobecne známe, že deti narodené s lunou v Baranovi potrebujú energickú, bojovnú mamu s neprehliadnuteľnou osobnosťou, ktorá sa často zapojí do hier, vedie ľudí a ukazuje im smer (čiže vzor bojovnosti a hravosti)...držte sa :3:
01.02.2018 - 09:58 | Filtr
(Střelec) tiferett
Dieťatko sa narodilo pod výrazným vplyvom Neptuna- navyše Neptún ako vládca 6.domu zdravia stojí priamo na hrote 6.domu, čím je tento aspekt ešte viac zvýraznený - a neptúnski ľudia sú takí citliví a vnímaví na všetko, čo sa okolo nich deje, v ich vedomí aj nevedomí, že len ťažko všetky tieto podnety spracovávajú a to spôsobuje problémy so spánkom.
Navyše Merkur - vládca 12.domu (nevedomie, spánok) Ja v konjunkcii s Plutom - a to v kvadratúra na Urán a Mesiac - čo poukazuje na mimoriadne dráždivú nervovú sústavu a celý mozog - Dieťa sa napája na podvedomie všetkých ľudí naokolo, vníma myšlienky a emócie všetkých naokolo, vníma podvedomie celého vesmíru a je to na takúto nevyzretú nervovú sústavu skrátka priveľa.
Dieťa musí všetkými týmito okolitými podnetmi veľmi trpieť, lebo skrátka vníma omnoho viac, ako je jeho nervová sústava a mozog schopný spracovať.
Tieto problémy s nespavosťou bude mať zrejme celý život, ale postupne sa to naučí spracovať a nervová sústava dozreje, takže sa to snáď zlepší.
Jediné, čo môžete urobiť je, maximálne znížiť okolité podnety na jeho vedomie, snažiť sa aspoň o to, aby vaše myšlienky a emócie boli láskyplné a pozitívne, lebo na každú negativitu zrejme reaguje obrovskou vnútornou úzkosťou. A to opätovne spôsobuje vnútorný stres a nespavosť.
Potrebuje sústavné nežné dotyky, najlepšie spať s ním v jednej posteli s rodičmi, držať ho celú noc v objatí, púšťať do jeho vedomia len príjemné zvuky - jemnú hudbu, alebo celkom ticho, aby impulzov, ktoré budú dráždiť jeho mozog bolo čo najmenej.
Spievať mu tichým hlasom príjemné detske pesničky. Hladkať ho, nechodiť do nákupných centier, chodiť vela do prírody..skrátka zdržovať sa len tam, kde sú okolité podnety príjemné, pokojné a harmonické.
Jeho mozog, neho nervová sústava, celé jeho vedomie je také vnímavé že dieťa je predráždené, z prípadnej okolitej negativity úzkostné a možno aj vydesené.
Aj vaše emćie nešťastia a stresu on vníma ako obrovský stres a ohrozenie života- a opäť nasleduje nespavosť.
Skrátka snažiť sa, aby emócie matky boli maximálne pokojné a harmonické - to sa prenesie na dieťa a ono sa upokojí. Je to lekcia hlavne pre rodičov..aby sa naučili vytvoriť krásne harmonicke prostredie - to jediné dieťa upokojí.
01.02.2018 - 13:51 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele bubobubo, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Dneska jsem byla se synem na neurologii,jelikož se nechce rozlézt,ač je mu rok a jsem šťastná,že po všech možných vyšetřeních,které jsme podstupovali kvůli těžkému porodu a jeho pomalejšímu vývoji se ukázalo,že je zdráv a jen je to megapohodář a nikam se nevášní.Tak to ať si klidně po nocích vykecává,hlavně,že je zdravý a všechno dohoní. :79:
Ale díky za diskuzi,je zajímavé číst,že to třeba může být i ve hvězdách. :74:
02.02.2018 - 06:11 | Filtr
(Blíženci) kralovna.palic
Ahojte,

Velmi pekne dakujem za reakcie aj sa k nim vyjadrim len teraz nejako nestiham okrem splnu, ktory bol vcera - nespali sme takmer vobec, mam chore dieta aj muza. Cize chore dve deti s teplotami 39. :D Tak neviem kde mi hlava stoji, verim ze este na krku.
Urcite sa vyjadrim ku kazdemu komentaru a velmi si ich vazim !!!
Dnes ma drobec rok, zobudil sa cca 3,30h a vtedy mi pred rokom zacali porodne bolesti, ktore trvali cca 18 hodin. Som sa pousmiala ked sa drobec zobudil, presne ako pred rokom kedy dal o sebe vediet, ze ide von...
Nic sa nedeje nahodou. :D
02.02.2018 - 06:41 | Filtr
(Blíženci) kralovna.palic » .
Krpec spal dobre do sestonedelia, budil sa kazde 3 hodinky ako podla knizky a potom prisli koliky a trvali do pol roka to plakal vela a vsetko sa tym pokaslalo. Inak ako ho uspat na fit lopte neslo plus ho stale nosit, na fit lopte mi zaspaval do 11 mesiaca. Tak som zacala nosic pouzivat, v kociku byt ani sekundu a doteraz v nom nevydrzi. Cize nosim 10 kg, kedze akurat zacina chodit pri nabytku. A na prechadzky treba chodit. Cize posilka kazdodenna, chrbtica boli plus som schudla 35 kg a stale to ide dolu a to este aj dojcim.

Teraz asi mesiac uz mi zaspi na prsniku v posteli, hladkam a spievam mu, aj ked to ho tiez uspavam cca pol hodinu az hodinu. No lepsie ako skakat na lopte. A spime spolu v jednej posteli nakolko pri prekladani do postielky uz by som asi vobec nespala.

Porod som mala v pohode, aj ked trval cca 18 hodin od prvych bolesti. Bol prirodzeny bez epiduralky a oblbovakov, spontany nic sa neurychlovalo. Do nemocnici som prisla cca 2 a pol hodky ako som porodila cize bez stresu uplna pohoda. Mala som muza pri sebe a o vsetkom ma dula informovala plus porodnu asistentku v nemocnici som poznala.
Maly bol zdravy ako rybka a hned som ho dostala na prsnik a mala som ho asi 2 hodiny pri sebe. Cize krasny porod. :)

On je celkovo velmi dobre dieta, usmiate, poslusne, ludia okolo ho ani plakat nevideli. Len NESPI poriadne, vcera skoro vobec dnes 3 h.. :( Preto uz som skusila aj sem napisat. :3:
02.02.2018 - 07:01 | Filtr
(Kozoroh) ES » kralovna.palic
Ja som to riešila tak,že ak som dcéru dávala spať cez deň,lahla som si s ňou aj ja nedá sa fungovať bez spánku v noci aj cez deň :27:
02.02.2018 - 07:06 | Filtr
(Blíženci) kralovna.palic » Sosna zvlčelý
Achh no vidim, ze nie som jedina co pada na "hubu". :/
Uz som pisala, ze bez fit lopty do 11 mesiaca som ho tiez neuspala alebo zaspal na prechadzke v nosici.

My mame s muzom vyborny vztah sme patky (aj syn je 5) a mame venusu v bykovi atd..
Aj on aj ja sme z uplnej a stastnej rodiny.

Co ale som si vsimla.. Len som to tu nechcela pisat. Vidi viac "veci" ako ja. Zakyva a rozprava len tak na nieco, ja to zial nevidim i ked citim. V noci je namesacny, mrmle si, stvornozkuje a spi pritom, obcas zaplace, trha sa zo spania, toci a mrvi. Len co s tym? :/
02.02.2018 - 09:10 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » kralovna.palic
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele ., který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Jojo, rozumím. Můj malej měl taky ideální porod, sice bych dnes pár věcí udělala trochu jinak, ale to jsou opravdu detaily a já jsem perfekcionista.. :4: Myslím, že při porodu ho nějaké estetické nedostatky opravdu nezajímaly :4:

Syn taky vnímá různý věci, no.. a posledních několik dnů už ze spaní přímo řve jak tur, od čtyř ráno nespím vůbec, protože co pět minut spustí :41: A na balonu je to taky mor... Za chvíli má 11 kg a včera jsem se před zrcadlem dost zhrozila z toho, jak vypadá moje páteř. Na váhu si nestoupám. Radši. :4: Ale uvažuju, že by se šikl krevní rozbor kvůli kojení.

Mám na něj šátek i nosítko, ale v obojím vždycky neskutečně řve, protože má pocit, že se nemůže hýbat, je svázanej. Takže už to na něj raději ani nezkouším. Jediný pozitivum je, že už nemá hysteráky při koupání. :4: Je to pořádnej vztekloun.
02.02.2018 - 09:43 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » .
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele bubobubo, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Vzteklounek... :4:Si vždycky vzpomenu na třetího synka,jak se vztekal všude a pořád a jak jednou jsme si to s jeho záchvatem vyšlapovali pěší zónou u nás a jedna prodavačka vylezla z krámu a povídá mi:"Jste neuvěřitelně trpělivá,já bych ho seřezala,že by si nesedl!" :4:
Dneska je Honzík kliďas,chodí do páté a lepí modely (trpělivost),energii vybasketuje a vyflorbaluje. :3:
To je ten,co jsem ti psala,jak spal jestě mnohem hůř než Jaroušek.Zrovna jsme na to dneska s manželem vzpomínali,protože zalézáme do postele téměř neslyšně a beztak se vždycky z postýlky ozve "jé,ááá,tá,má" :4: a u Honzíka jsme kdysi asi ani nedýchali ze spaní. :61:
02.02.2018 - 10:13 | Filtr
(Beran) Háňa* » kralovna.palic
Dokud budeš lámat a stresovat, nezmění se nic, jen budete polámaní a vystresovaní - a to se špatně spí.
První rok bývá hodně náročný, co se spánku týká. Věř, že se to urovná.
Pomáhá klid (hlavně tvůj), rituály před spaním, ukládání ve stejnou dobu a za stejných podmínek a v noci se s dítětem moc nezaobírat, jen nejnutnější úkony, pokud možno bez rozsvěcení. Prostě v noci důsledně dodržovat noční režim.
Ikdyž chápu, že to je v dnešní době sprosté slovo, pro dítě je nenahraditelný - dává mu pocit bezpečí, snadněji se zklidní.
02.02.2018 - 11:14 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » bubobubo
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele ., který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Rozkošné. :4:

No, já si nemyslím, že by se z Vojtíka stal cholerik. Spíš ho beru jako osobnost, co si hodně staví na svobodě. To má nejspíš po mně, s tím rozdílem, že já to v dětství raději dusila v sobě. Neřekla jsem, co se mi nelíbilo, a proto jsem se to musela učit až později. Vlastně bych ho za to vztekání měla chválit. :61:

A vůbec... po kom by ten cholerismus zdědil... po dvou flegmaticích.. :4:


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »