Setkání se spřízněnou duší


26.12.2016 - 13:46
(Lev) Mona Ignita
Setkání se spřízněnou duší
Zdravím a přeji příjemně strávené svátky Vám všem. :37:

Pohltila mě jakási zvědavost v tomto astrologickém koutku. A chtěla bych oslovit všechny, kteří něco podobného zažili, nebo zažívají.
Chtěla bych znát vaše pocity, dojmy, zkušenosti - ze setkání s vaší spřízněnou dušičkou. I třeba jak jste se potkali.

Definici spřízněné duše chápejte jako člověka, se kterým kdy jste se v momentě střetli, tak byste jej definovali slovem "nezapomenutelné, neopakovatelné", "velká dynamika", apod.

Zkoumali jste blíže vaše aspekty?
Vnímali jste plynutí energií, když jste blízko spolu pobývali?
Jak Vás ten vztah změnil, co se zlepšilo/zhoršilo?
Co Vaše pocity z vašeho spojení, nějaký emocionální "boom" ?

O milování raději nemluvte, to je jasné :21: :14:

Řazení:
26.12.2016 - 15:01 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele ., který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Zdravíčko :29: :62: :17:

Hihi :4: Chvíli jsem přemýšlela nad svou definici "spřízněnosti". Napřed mě napadlo - to je přece každý člověk, který mi něco podstatného předá. No, pak mi došlo, že to tak úplně být nemusí, a napadla mě definice nová:

Pro mě je spřízněná duše každý člověk, s kterým silně rezonuji.

Párkrát se mi stalo, že se mi třeba zastesklo po někom, kdo už nežije, ale koho jsem za dobu jeho aktuálního života vůbec nepotkala. Jen vnímám, jak je mi velmi blízký. S některými takovými lidmi mám velmi podobné aspekty v radixu.

Nebo jindy - kdysi jsem málem zkolabovala v supermarketu. Přiběhl za mnou chlápek s dcerou jen o něco starší než já. Tan pán mi utkvěl však víc a zásadně. Spousta lidí ke mně je a bylo milých, když se mi něco stalo, ale ten mužskej byl jako můj dávný kamarád. I se tak choval, díval se tak, dokonce podotknul, že "se ještě uvidíme". Je mi jasné, že ho v tomto životě na 99% neuvidím, ale vím, že na něj nezapomenu. A přitom se vlastně mezi námi nic zásadního nestalo. Šlo o ten moment ´rád Tě zase vidím...´

Každopádně pokud bych měla zůstat u Tvojí definice, tak s tím problém nemám. Většina takových lidí skutečně byla o tom, co popisuješ - intenzivní od první chvíle, nezapomenutelné. A zdaleka nemluvím o nějaké milenecké tenzi, takové chvíle jsem měla a mám u lidí obou pohlaví, kteří v mém životě udělali "kus práce". Tedy partneři, ale hlavně dobří přátelé nebo učitelé. Posunuli mě ve vývoji o obrovský kus. Velké zkušenosti nebo velké inspirace. Ale hlavně v každém případě nesmírně silné a nezaměnitelné zrcadlení něčeho ve mně, co bylo vždy nutno prozkoumat, a dá se říct i napravit.

Vyústění takových vztahů může být - aspoň u mě - jakékoliv. U některých vím, že to tu se mnou zvládnou ještě velmi dlouho, u některých zase vím to, že tu budou jen chvíli. Ale na čase jako takovém v tomto směru vůbec nesejde. Jen na míře toho, co mi předají a já jim.
A když už se naše cesty rozcházejí, tak je fakt, že já se nikdy "nerozešla" s někým "spřízněným" ve zlém. Vlastně nikdy s nikým... Vždy to je jen o tom, že spolu sdílíme životy tak dlouho, jak potřebujeme, a oba to víme. A až přijde onen moment, kdy je třeba jít dál, tak se přátelsky rozloučíme a jdeme každý jinou cestou.

To ale nijak nevyvrací fakt, že s některými ty vztahy byly vždy podivné, možná až napjaté, někdy tam bylo i velké ublížení a bolest - ale to už je právě o tom zrcadlení a obrovské zkušenosti, která člověka zákonitě mění. A když mě nějaká taková zkušenost změní, je to jen dobře. Ale je důležité ponechat si otevřenou mysl... Každá změna je dobrá. Jen hlídat, aby člověk nezabředl v něčem, co ho zbytečně omezuje.

Pro mě je u takových lidí důležité si vše vyříkat, společně shrnout, co a jak bylo "špatně", co z toho bylo "moje" a co "Tvoje", a že "příště" to bude lepší. :1: A pak jít v míru každý svou cestou. :17:

Ať už to byl člověk, který mi ukázal obrovskou bolest nebo obrovskou radost ze života, pocity z takového spojení byly vždy v podstatě identické - z mé strany láska nesmírná, od první chvíle mi bylo jasné, že mě ten člověk nějakým způsobem poznamená. A do poslední chvíle svého života si ´spřízněných´ nepřestanu vážit, ať už žijí, nežijí, jsou se mnou nebo nejsou.

Když to shrnu - pro mě není spřízněnost žádná "chemie" mezi dvěma lidmi. Pro mě je spřízněnost naprosto jedinečný pocit pouta a hlubokého vztahu od první chvíle, a to s kýmkoliv - žena, muž, dokonce i zvíře.

Od prvního pohledu na dotyčného jsem vždycky věděla. "Ty jsi ten pravý, koho teď potřebuji..." a je jedno, jestli na 5 minut v supermarketu, na měsíc bolestné zkušenosti, nebo na celý život opory a hluboké důvěry.
26.12.2016 - 15:25 | Filtr
(Lev) Mona Ignita » .
No tedy.
Musím s tebou ve všem souhlasit :)

Duše to pozná nejlépe, co právě potřebujeme.
26.12.2016 - 22:02 | Filtr
(Býk) player
Bylo jich víc. A obou pohlaví , pozor. Spřízněná duše nemusí bejt milenec...

Ale rozdílnost v pocitech tam byla.

U muže takové vnitřní blaho , co mi ten vesmír vlastně nabízí za bombu.

Plynutí energií - to máš těžký. Protože každej čerstvě zamilovanej ti řekne , že právě potkal spřízněnou duši a že tohle je osudový. a to je holý nesmysl. protože - pokud by šlo o dvojplamen , potkáte se , ale okamžitě si zmizíte. Dvojplamen má nárok až v poslední inkarnaci na soužití , do té doby se jen zjevuje jako jakési...popsal bych - smaragdově blažené zrcadlo.

Takže za mě - ano. Vztah mě nezlepšil ani nezhoršil. Jen mě neskutečně prohřál. Byl velmi krátký ,ale byla je. Dvojplamen nepřestaneš milovat jen proto , že zmizí , v tom spočívá jeho vyjímečnost.

Nezapomenutelná je právě ta erotická shoda od prvních vteřin. Ale my to o sobě věděli už před prvním dotykem. Aspekty ale nezkoumám. Je mi to fuk.
27.12.2016 - 02:39 | Filtr
(Rak) Loreena Mckennitt
tak to je krasna tema :6: :17:

ked som stretla svoju spriaznenu dusu, citila som, ze moja dusa je doma.. lepsie to neviem opisat.. neopakovatelne, nikdy predtym ani potom som nic take nezazila.. :79: a este som dostala vnuknutie, ze toho muza si vezmem :1: ale vtedy som to povazovala za scifi, lebo svadbu som v plane nikdy nemala :4:
27.12.2016 - 10:54 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » tulačka
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Pietra di Luna, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
:1: :17: po těch svých různých vztahových a láskových peripetiích to vidím hodně podobně
27.12.2016 - 11:26 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Mona Ignita
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele ., který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Nečekala jsem, že budeš souhlasit, ale tedy díky :17: Navíc mám nějakou rozepisovací náladu posledních pár dnů. :4: :6:

Jako abych pravdu řekla, jako dítě jsem "spřízněnou duši" vnímala takovým tím klasickým stylem "jediný člověk pro život"... ale dneska už vím, že to tak nefunguje, aspoň u mě ne, nechci to zase generalizovat... Nebo jinak - jediný ne, jedinečný ano. :1:

Pro mě je "spřízněný" každý člověk svým vlastním způsobem. Tedy ten, který mi chce dělat ze života ráj, i ten, který chce peklo. Vlastně to asi už nevystihnu lepší definicí, než "člověk, s kterým silně rezonuji"... tam je asi obsaženo vše a o ničem dalším to nevypovídá a nemusí vypovídat.. prostě to tak je, tady a teď. :68:

Zazněl tu pojem ´skupiny duší´ - za mě ano i ne. Ale blíž to asi nevysvětlím. Domluva mezi námi proběhla, ale co na ní teď vlastně záleží. Stejně se známe všichni. Proto asi miluju i ty, které jsem v životě vůbec nepotkala... Ale jistý otisk tu po nich zůstal, proto je cítím, a nevím ani jak. :17:

Koukám, že se poslední dobou často setkávám s pojmem dvojplamen - teď dokonce koukám, že už je i trojplamen :39: :4: A zatím jsem asi moc nepochopila, oč jde. Možná jen jiný výraz pro to samé..? Ale to bych těch dvojplamenů měla fakt hodně...

Jenže když já vztahy partnerské vnímám tolik odlišně... Stručně řečeno - buďto vidím dva božany nebo dva blbce :61: A slušněji řečeno - dva otevřené nebo dva uzavřené. Po dobrém nebo po zlém. V chaosu nebo v klidu.
V každém případě jsou to ale žáci. A v každém případě si můžou vybrat, jestli budou žáky blbci nebo žáky božany. Preference mám jasně dané, ale hodnotově vnímám obě verze na stejné úrovni, aby nedošlo k omylu. Když to někomu vyhovuje jinak, pak je to tak dobře a nemá smysl to měnit. Hlavní asi je uvědomit si, že to změnit jde.

Vlastně je to tak jednoduché. Až mě to děsí, v čem se lidi plácají.
Spřízněnost, dvojplamen, dvojpaprsek, partner duše... A já na to vždycky říkám: Ale noták, když budete blbečky nenaslouchajícími, k čemu vám sakra ta spřízněnost bude? :4:

Lepší je pro mě vždycky chopit se příležitosti a ždímat až na kost, a ne pořád analyzovat, jestli je to teda už ten dvojplamen nebo ne. :4: Pro mě má větší cenu prožitek samotný než vědomosti a škatulky. :69:

Kdo je dobrý člověk, má u mě vždycky dveře otevřené. Nečekám na VIP kartu "Tvůj plamen". Asi takhle nějak... :4:
27.12.2016 - 11:26 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » tulačka
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele ., který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
"U mě to je tak, že buď člověk pro mě svítí, nebo prostě není. Buď je já, nebo kulisa. A i tehdy je já."

:62: :30: :30: :30: :30: :30:
27.12.2016 - 13:23 | Filtr
(Lev) Mona Ignita » Loreena Mckennitt
A smím se optat, jak to dopadlo? :16: :4:
27.12.2016 - 13:36 | Filtr
(Lev) Mona Ignita » .
Andělsky popsané :75:

Ano, ano, ždímat a ždímat.
Člověk by měl se na všechny definice a terminologie vykašlat.

Se rčením "škoda je umřít", sem upravila na "škoda je nežít". Umřít je bezbolestné. Ale Promarnit chvíle, které můžeš věnovat na rozvoji ať se svým protějškem, nebo jakoukoliv jinou týkající se věc, bolí asi nejvíc.
27.12.2016 - 22:40 | Filtr
(Rak) Loreena Mckennitt » Mona Ignita
sme spolu a mame sa coraz radsej :6: :79:

co sa tyka tych aspektov, ktore hraju rolu pri spriaznenej dusi a mame ich vo vztahu - podla mna asc a mesiac (obojstranny), a potom venusa-neptun - to na romantiku :4: :6:

ak chces, mozes sa pozret na synastriu, mozno tam vycitas nieco:

8.7. 1985, 13.04 ruzomberok
9.12. 1982, 18.34 martin
27.12.2016 - 23:13 | Filtr
(Býk) player » Loreena Mckennitt
A jak dlouho jste spolu?
28.12.2016 - 00:14 | Filtr
(Rak) Loreena Mckennitt » player
a este cislo topanok a telefon :4:

roky, to staci :1:
28.12.2016 - 00:17 | Filtr
(Rak) Loreena Mckennitt » player
ci sa ti ta synastria nezda, ze by to mohlo vydrzat? :61:
28.12.2016 - 00:41 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » tulačka
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Drzá Fikce, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Chvilku tu nejsem a co se tu děje? Tebe musel někdo hodně naštvat. :4:
28.12.2016 - 00:50 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Drzá Fikce, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Bohužel u mne se to nedá posuzovat tak, jako by třeba jedem hardware byl kompatibilní s druhým. Potřebují ovladače. Ovšem na některé lidi ovladač není. I když jasně řekneš co ano a co ne, tak to stejně nepochopí. Spřízněného člověka jsem zatím objevil jen v zrdcadle. Emoce se mi vytrácejí, protože je okolí ze mne vymlátilo a nic mi nezbylo. Nebyl by zde pojem "spřízněný nepřítel"? :75:
28.12.2016 - 13:22 | Filtr
(Lev) Mona Ignita
D Á M Y (!) :61: :75:

PROSÍM, nerozvíjejte tu chat x stran dlouhý. Vážím si vašich oduševnělých názorů, ale dala bych ráda prostor i jiným se vyjádřit. Svoje karmické účty si vyřizujte v tichosti v soukromí :34:
28.12.2016 - 21:39 | Filtr
(Rak) Loreena Mckennitt » Mona Ignita
co tvoje skusenosti? :1: ako si sa citila, ked si nasla svoje druhe ja? ake ste mali aspekty? :1: :83:
28.12.2016 - 21:59 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » tulačka
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Drzá Fikce, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Tak kolik Vám je? :4:
28.12.2016 - 22:11 | Filtr
(Váhy) Georgius » .
Vnimam to podobne :74:
28.12.2016 - 22:19 | Filtr
(Váhy) Georgius
Z meho pohledu/zkusenosti to nemusim poznat hned (i kdyz nekdy ano), ze ten clovek je ma tzv. spriznena duse.
29.12.2016 - 01:26 | Filtr
(Lev) Mona Ignita » Drzá Fikce
nebo tomu říkejte zprzněná duše (zprzněný přítel). :37:
29.12.2016 - 04:49 | Filtr
(Rak) Loreena Mckennitt » Mona Ignita
:61: tou slovnou hrackou si ma dostala :61: :15:
30.12.2016 - 15:29 | Filtr
(Lev) Mona Ignita » Loreena Mckennitt
Co se týče mých zkušeností, něco málo přispěji, jestli to poslouží i ostatním. :64:

Tak mezi ty nejvřelejší aspekty platí trigony se slunci, slunce-měsíc, můžou být také opozice vnitřních planet ku ascendentu, jako základny pro manželský svazek, zbytek už vlastně záleží v kombinaci s dalšími. Když je moc trigonů, vztah se stahuje do apatie a vlastně stagnuje, partneři spolu nepracují, a nevyvíjí se.

Když je zase moc kvadratur, je to minový pole, nenudíte se, ale může vás to stát nemalé úsilí. Stačí ale jeden důležitý aspekt v kvadratickém vztahu, a může vše být také jinak, ten vztah drží a funguje, i když vypadá jako venezuelská Telenovela.

Nicméně pro návštěvníky nezapomenu uvést napojení lunárních uzlů k měsíci, lůně, nebo ascendentu. Pak tento svazek nabývá na větším významu, kdo věří v karmické cykly, ví, o co jde.

Co se týče "expirace" vztahu :75:, tak nejvíc výdržné jsou Saturnovské napojení, na Venuši, asc, slunce. Co sem se dočetla, tak vztahy co mají aspekt Pluto konjunkce Neptun, tak prej vydrží velmi dlouho.
30.12.2016 - 19:18 | Filtr
(Blíženci) Nuna » player
...to je nějaká nová informace? To kde jsi vyčetl,že dvojplamen hned mizí.. nebo že soužití je možné až v poslední inkarnaci? Víš Ty,která je Tvá poslední? Třeba zrovna tahle.. plájovská ;-)..


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »