Kulinářský tukový dotaz


04.05.2016 - 12:58
(Býk) player
Kulinářský tukový dotaz
Koupil jsem si medvědí gril (koření s medvědím česnekem) a coby kuchaři poměrně nezkušenému mi bylo doporučeno péct brambory v troubě s tímto kořením. Je to skutečně skvělé , na druhou stranu , recepty píšou na oleji , ale zase oleje asi není to pravé ořechové, že?Nešlo by to na másle?Či na sádle?

Řazení:
04.05.2016 - 13:34 | Filtr
(Kozoroh) Bosch
tuky jsou ok člověk je potřebuje.
bez nich se nevstřebají A, D, E, K vitamíny a v bramborách a zelenině obecně tuk není musí se přidávat.
navíc je tuk nosičem aroma takže bez tuku to moc chutné nebude.
vše je otázkou množství pro dospělého člověka je přiměřená dávka asi 1-2 lžíce přidaného tuku denně.
brambory na másle ok, na sádle ještě lepší + škvarky.
je dobré je střídat a vyhýbat se extrémům, přemíra rostlinných škodí mají hodně n-6 které způsobují záněty.
určitě bych se vyhnul tepelné úpravě panenských za studena lisovaných ty jenom nakonec do hotového jídla salátů atd.
nejradši mám brambor předvařit na kolečka pak polosyrové vyválet v koření s tukem + česnek může být a zapéct.
ale zdravější jsou brambory ve slupce uvařit nakrájet na kostky a smíchat s tukem + kyselé zelí a dělávám je v omáčce z tapioky s kořením a trochou zeleniny. omáčku samozřejmě ze zeleninového vývaru.




Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Lev Lvu
ukázat kalendář »