Pravá láska


22.08.2015 - 21:58
(Kozoroh) Lubo-k2
Pravá láska
myslíte že existuje niečo také ako pravá láska, že je niekde vo hviezdach napísané že táto bude tvoja žena alebo je to len otom čo si vybereme ? :)

Řazení:
22.08.2015 - 22:14 | Filtr
(Beran) Háňa*
Myslím, že lidé se nepotkávájí náhodou, už proto, že náhody neexistují. Nejen parteři, lásky, ale i přátelé, sousedi, spolupracovníci ....
Koho máš potkat, toho určitě potkáš. Druhá věc potom je, co a jak se bude dít dál, jakým způsobem se "ujmete" toho, co spolu máte "na práci". Ale to už ovlivnit lze.
22.08.2015 - 22:41 | Filtr
(Vodnář) ILA ♥ » Háňa*
Jj, souhlasím, nic není náhoda, jen cesta jeden k druhému je někdy trnitá a nekonečná a někdy ani nevýjde, to co bychom osobně chtěli, ale na osud věřím, jen někdy si ho necháme projít mezi prsty a nedáme mu ani šanci a to je škoda, ale i to se stává....:-)
23.08.2015 - 20:03 | Filtr
(Ryby) thééé
řekla bych, že je na to stejná odpověď jako na otázku, jestli máme svobodnou vůli nebo ne. Z pohledu absolutního si myslím má všechno dokonalý systém, řád a ví se, co bude, z pohledu relativního se můžeme svobodně rozhodovat, existuje několik možností a scénářů a výběr je na nás, stejně jako následky rozhodnutí..
Každý si vybíráme a přitahujeme dle svého nastavení. Já třeba věřím na nějaký duchovní vývoj bytostí, a věřím, že si vyberu vždy takového, který jak podpoří to dobré ve mě, tak provokuje to nejhorší :1: ale má-li to tak každý, tak to si nejsem jistá.
24.08.2015 - 00:43 | Filtr
(Býk) player
Ne.

I když takhle , podle toho , co jsem vyčetl z moudrých knih máš nějakou karmickou duši po níž ve všech inkarnacích toužíš a sem tam se s ní potkáš ale nemůžeš jí mít, až v poslední inkarnaci se sejdete a jelikož už budete v tu dobu oba osvícení , už se vlastně ani moc potřebovat nebudete.

Ale potud je to daleko složitější a jednodušší zároveň.

Je pravej sex , levej sex hudba a radost. Když tohle přijmeš , vykašleš se na "pravou lásku".


Jinak - mě se líbí citát Františka Ringo Čecha.

Jediná pravá a nepokrytecká láska je láska k penězům. Spolehlivě vám vydrží celý život. :61:
24.08.2015 - 08:34 | Filtr
(Ryby) thééé
Ještě jsem chtěla k té první části otázky, jsem si jistá, že pravá láska jako taková existuje - je jedno, jestli jen tak, nebo k dceři, manželce, psům nebo lyžování..a pokud je i ve vztahu, tak je to bonus..
a vztahy má teda, jak vidíš, každý postavené na něčem jiném..
26.08.2015 - 10:44 | Filtr
(Býk) Glimmer Man
Nemyslím si. Podle mě je vše otázka myšlení, které vytváří charakter, který definuje tvůj vkus a ten určuje tvoje volby.

Je to od toho, co máš v hlavě.

No, ale když se vrátím k mému pocitu z tvého příspěvku, tak ti můžu jen říct to, ať se netrápíš tím, že tě nechce a najdi si jinou. Protože pravá láska umí nechat jít...
27.08.2015 - 20:00 | Filtr
(Kozoroh) Lubo-k2 » Glimmer Man
Glimmer možno si to trošku odhadol, no ja som sa vzdal lásky kvoli rozumu a je mi to lúto(srdce lubi/lo u oboch ale každý mal iné predstavy o vzťahu)...presiel som si zlým obdobím, a bolo to už v pohode až kým som sa nedopočul že si niekoho našla a teraz na to myslím celé dni....akosi moj rozum nechce prijať že sa pohľa daľej...ešte som sa jej ja tupec aj ozval snáď to zlé obdobie nezačne odznova, a zmierim sa stým....možno som len moc majetnícky alebo čo :41:
27.08.2015 - 20:53 | Filtr
(Lev) vltavínka
Víš, Lubo, ve vztazích je s rozumem vždycky potíž... ono by to srdce mělo mít asi hlavní slovo. Proto se trápíš...

Ale tyhle řeči Ti nepomůžou :25:

Zpět k Tvé původní otázce.
Osobně si myslím, že pokud jste si souzeni, pokud spolu opravdu máte být, tak se Vaše cesty opět spojí, aniž bys o to nějak usiloval. Prostě to jen nech plynout a přijmi to tak, jak to v tuhle chvíli leží a běží.
Nech osud, ať Ti sám ukáže, kam Tě vede...

28.08.2015 - 09:29 | Filtr
(Býk) Glimmer Man » Lubo-k2
Přesně tak. Moc majetnický. A to není láska... Jen sis poranil ego. :37:
29.08.2015 - 15:40 | Filtr
(Býk) player » vltavínka
To ano. Jenže srdce (i když ve skutečnosti to není srdce ,ale mozek) si dělá stejnak co chce hlavně směrem k tomu ,aby mu nevyhnila duševní hygiena. O tom to celé je.


Vztah v páru - to není ani o srdci ani o rozumu ani o citech. Je to o CHTÍČI , zachování druhu a velikých věcech.

Žel - veliké věci se v páru , který se má tvářit jako definitivní a uzavřený dají dělat jen chvílí , chtíč je nasycen , než bys řekl švec. Zůstává to zachování druhu...no...a tudíž morální kodex.

Jenže civilizace je na pokraji zkázy či odpoutání se od Země , je to na hraně. Na sentiment ani kodexy není dobrá doba. Nedokážu říci , zda je to dobře nebo špatně. Je to prostě tak.

A dejme už tomu srdci pokoj. Pumpuje a pumpuje a na žádný serepetičky nemá čas.
07.09.2015 - 00:04 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Samanthaa, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Jestli existuje pravá láska? - Doufám že ano, protože jinak by byl život jen ztráta času. :18:
07.09.2015 - 15:00 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele onka, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Přidám se k "epoxitovi". Tím, že poznáš dívku (paní), kterou pro svůj život potřebuješ, je projevem pravé (chceš-li) lásky. Někdo může říct, že prožil 10 let v manželství, které skončilo rozvodem, a on oněch 10 let promarnil. Není tomu tak. 10 let v partnerství člověka obohatí v těch pro něj nejdůležitějších místech, i když on sám by to slovo "obohatil" ve chvíli rozpadu zrovna nepoužil. Asi by to bylo na rozsáhlejší psaní, ale myslím, že "epoxit" to hlavní napsal .. já jen připomínku, že vysvětlení přináší až čas, takže si ho dopřejme :1:
07.09.2015 - 18:00 | Filtr
(Býk) Glimmer Man » Samanthaa
No můj teda ne... Pokud by mi pořád chutnalo, viděl bych a slyšel, tak by mi pořád ještě bylo hodně fajn. :75: :75: :75: :2: :2: :5:
08.09.2015 - 13:56 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Glimmer Man
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Samanthaa, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Hmm, jenom jídlo, zrak a sluch? nic víc??? izolovaný vůči okolí a žádný cit? Ani máma, ani táta, babička, kamarádi, práce koníčky, louky, lesy, zvířata, .... :75: :75: :75:
08.09.2015 - 14:11 | Filtr
(Býk) Glimmer Man » Samanthaa
Řeč byla o životě někoho bez lásky, nikoliv o světě, ve kterým by žil. :37: :76:
09.09.2015 - 20:14 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Glimmer Man
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Samanthaa, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
jj., ale to je taky láska (bez ní je život dost prázdný) i když jiná, něž na kterou se ptá autor příspěvku. :3:
Takže podle tebe nic takového jako pravá láska neexistuje? a i kdyby existovala, je ti to volné "Pokud by mi pořád chutnalo, viděl bych a slyšel.." Takže tento život by pro tebe nebyla ztráta času, pokud by v něm byly ty malé lásky, jako mateřská, kamarádská, láska zvířátek, láska partnerská (ale ne ta pravá :6:, takže klidně sobecká, nebo jakákoli) láska ke koníčkům, k přírodě, k vědě, k televizi,ke sportu,k jídlu, ke kanapi...a pod. (nemyslím tím nutně, že by člověk měl pocítit lásku ke všem VĚCEM, co jsme zde vyjmenovala :61:). :74:
Hmm, ne jen tohle by mě nestačilo. :37:, zachovám si svoji romantickou představu :27::12: :18: :4:
10.09.2015 - 08:01 | Filtr
(Býk) Glimmer Man » Samanthaa
Až nedostaneš měsíc najíst, a pak se tě někdo zeptá, jestli chceš nekončící bezmeznou lásku nebo krajíc chleba, tak chci vidět tu tvojí romantickou představu v praxi... :75: :3: :3: :2:
10.09.2015 - 08:42 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Glimmer Man
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Samanthaa, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
:75: No jo, ale diskuzní otázka nezněla, "Co chci já?" ale "Myslíte že existuje niečo také ako pravá láska, že je niekde vo hviezdach napísané že táto bude tvoja žena alebo je to len otom čo si vybereme ? " no a já si myslím, ŽE ANO. :43:
Přeji ti hodně krajíců chleba :75: :61: :4: :36: :37:
12.09.2015 - 20:23 | Filtr
(Blíženci) berik
Ahoj, věřim v pravou lásku. Právou lásku jsem měla a snad ji stále mám a budu mít. Už jako mala holka jsem snila o muži s kterým bych chtěla žit a kolik bych chtěla mit s ním děti. Vše se mi splnilo, svého muže stále miluji i když se oba svym způsobem začináme měnit. Pevně věřim že přicházejí období lepši a horši da se říci zkoušky života. Nevim jestli je to napořád nebo si máme navzájem něco předat a jit každý svou cestou.

PRAVA LASKA EXISTUJE. PA
19.11.2015 - 15:05 | Filtr
(Štír) Freja » berik
Dnes mi přišlo mejlem:
:1:
-----------------------

Asi proto, že jsme založením bytosti sociální, máme touhu najít toho pravého partnera, se kterým bychom spokojeně zestárli a strávili zbytek života. Osobu, se kterou máme pocit, jako bychom se znali odjakživa, a pro kterou se v angličtině objevilo označení SOULMATE. Soulmate je persona, se kterou zažíváme pocity hluboké a přirozené sounáležitosti, což zahrnuje podobnost, romantiku, přátelství, vášeň, sexuální přitažlivost, intimitu, spiritualitu a vzájemné doplnění jeden druhého.
Příběh Soulmate se vyskytoval už v historii, v Platonově Symposiu, kde Platon prezentuje verzi dle Aristofana. V tomto příběhu Aristofanes vypráví, že lidé měli původně čtyři paže, čtyři nohy, dvě pohlaví a jednu hlavu, která však byla tvořena dvěma tvářemi. Líčí, jak zde na zemi existovala tři pohlaví: muž, žena a androgyn aneb oboupohlavní bytost. Androgyn měl obě pohlaví - genitálie mužské i ženské. Muži byly dle báje syny slunce, ženy dcerami matky země a androgyni byli dětmi měsíce, který se zrodil ze slunce a země. Tradovalo se, že lidé v těch dobách disponovali velikou silou a hrozilo, že přemůžou bohy. Bozi mohli lidi jednoduše zničit, ale přišli by tak o pocty, kterých se jim od lidí dostávalo. Zeus tedy vymyslel výhodnější řešení, jak potrestat lidi za jejich pýchu. Rozdělil lidi ve dví, čímž je potrestal a zároveň zdvojnásobil počet osob, které vzdávaly bohům čest. Každý člověk měl tedy nyní dvě ruce, dvě nohy, jednu tvář a jedny genitálie a byl navždy odsouzen k toužení po své druhé polovině sebe samého. Lidem bylo řečeno, že pokud člověk najde partnera, se kterým si bude rozumět i nevyslovené, bude se s ním cítit jako jedno tělo a jedna duše, bude to forma nejvyšší radosti, kterou na zemi může prožít. Toto spojení odděleného, setkání obou polovin, bylo nazváno soulmate.

Co ale vůbec znamená, že se k nám někdo hodí? Co znamená vzájemnost, sounáležitost, tzv. kompatibilita, pokud hovoříme o vztazích? Dr. Hudson z Texaské univerzity provedl velmi zajímavý výzkum právě na toto téma. Srovnával úroveň spokojenosti a štěstí v manželstvích, která byla rodiči předem dohodnutá (např. v Indii) s euroamerickým modelem, kdy si partnera vybíráme sami. Ukázalo se, že partneři v rodiči dohodnutých manželstvích byli o něco spokojenější než partneři, kteří si vybrali manžela/ku dobrovolně. Dále studie ukázaly, že z hlediska tzv. objektivní kompatibility (testovaly se zájmy, podobnost povahy atd.) nebyl žádný rozdíl mezi páry, které žijí ve spokojeném partnerství, a mezi těmi, kdo jsou spolu nešťastní. Jinými slovy to, jak se k sobě páry hodí, nebo nehodí z objektivního hlediska, nevytváří rozdíl mezi šťastným a nešťastným párem. Rozdíl byl však v jejich přístupu. Partneři, kteří žili ve vřelých a naplněných vztazích, tvrdili, že neřeší, zda se k sobě hodí, ale vědomě vytvářejí takové prostředí, aby se jeden ke druhému hodili. Nejde tedy o jejich vzájemnou slučitelnost, spojitelnost či podobnost, ale o společnou a vědomou práci. Naopak partneři z „nešťastných“ párů často považovali právě faktor kompatibility za vysoce důležitou hodnotu. Jednoduše si mysleli, že jejich partnerství není šťastné, protože se k druhému nehodí.

Pokud tedy chcete nalézt tu správnou osobu, se kterou byste rádi strávili zbytek života, nezapomeňte, že jste to vy dva, kdo kompatibilitu ve vztahu vytváří. Ráda bych v této souvislosti připomněla slova mého oblíbeného autora Ericha Fromma: „Většina lidí se domnívá, že láska znamená být milován. Avšak pravda je opakem: láska znamená milovat.“


19.11.2015 - 22:15 | Filtr
(Býk) 144 » Freja
velmi zaujimave a poucne
slovami GWBusha : mam na to svoj nazor, ale nesuhalsim s nim :61:

americky vyskum na americkych obcanoch nesmieme prenasat na seba

jednak je to ina kultura ine tradicie ale hlavne na uzemi horneho amikova
takmer neziju ludske bytosti teda skutocna ludska dusa v ludskom tele
aspon pokial sa to tyka tej nepovodnej casti obyvatelstava (teda indianov z toho vytahujem)

cize co je to pre nas platne ako sa spravaju tamojsi obyvatelia

my sme (teda hm aspon polovica obcanov) ludia s ludskou dusou, vacsina pokracovatelia velkej cistej slovanskej duse

nase spravania a nasa skusenost nema nic spolocne s tou amickou
napriek akymkolvek snmaham zostaneme sami sebou a mozme len pozorovat aky plytky je zivot syntetickcyh dusi v hornom amikove

India, ina ale principalne podobna situacia.

Povodna staroindicka takmer vedicka civilizacia uz neexistuje

takze ich spravanie a ich system partnerstiev a precitovanie zivota je pre nas zaujimavou studiou ale nesmieme sa tym nechat ovplyvnovat.

a slovami ineho negativneho vodcu :

my nie sme ako oni !

:27:


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v PannaPanně
ukázat kalendář »