Déja vu


16.11.2010 - 15:45
(Býk) シュメール
Déja vu
Chtěl bych tomuhle jevu porozumět víc do hloubky a proto zakládám tuhle tajuplnou diskuzi. Zajmalo by mě jestli někdo z vás poznal člověka nebo partnera s kterým tento jev prožívá častějc a nebo jenom s ním .Myslím že se to k minulím životním partnerům vztahuje .Takže lidi budu rád za každej příspěvek a směle do toho :15:

Stránka: 1 2
Řazení:
16.11.2010 - 15:52 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Kordelie, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
S pár přátelema :3: jsem ten pocit měla...najednou se zastavíš a promítne se Ti pocit něčeho již známého, prožitého...poznaného...je to dobrej úlet...

16.11.2010 - 16:00 | Filtr
(Ryby) cymbaline
hmhmm, s partnery ani ne, stává se mi to občas jen tak nečekaně, nezáleží na tom, kdo je se mnou... :32: ale vypozorovali jsme zvětšený výskyt déja vu, když jsme někde s bráchou (ale možná to je jen tím, že jsme spolu hodně často :4:)
16.11.2010 - 16:19 | Filtr
(Býk) シュメール » cymbaline
U důvěrně známejch lidí se to bezpochybi stává častějc ale nemyslim si že se to vztahuje na to jak často s člověkem jsme :1: Já těd prožívám tenhle jev jen s moji drahou polovičkou někdy to záleží na tom co mi řekne jindy co ji řiknu já )
16.11.2010 - 19:51 | Filtr
(Panna) otovka
Jedna moje výborná kamárádka kartářka mi tenhle jen vysvětlovala v souvislosti se znozrozením.
Když se duše chystá znovu narodit na tenhle svět, naplánuje si pečlivě svojí cestu životem a zkušenosti, které chce prožít. A zrozením tento plán přirozeně zapomene. A déja vu je jenom přopomínka, že kráčíme svým životem po cestě, kterou jsme si naplánovali.
Mě se tohle vysvětlení líbí a zdá se mi velmi logické.
16.11.2010 - 20:37 | Filtr
(Vodnář) ohenvoblacich » otovka
"A déja vu je jenom přopomínka, že kráčíme svým životem po cestě, kterou jsme si naplánovali."

Jakože pocit deja-vu ( z francouz. "už viděno,už prožito") nás má upozornit,že svůj úkol tady si plníme správně? A v čem teda spočívá ta logika?:3: Osvětli,pls :17:


Jinak jsem zažívala,teď už dlouho ne..nyní jenom sporadicky,takový fakt vteřinovky :32: Ale jednou jsem vedla rozhovor s mým otcem a přesně jsem věděla,co řekne v následující vteřině a kterým směrem se bude rozhovor ubírat..to bylo hustý :75:
16.11.2010 - 20:46 | Filtr
(Blíženci) hela215 » ohenvoblacich
někde jsem četla,že deja vu se nejvíc objevuje tak do 25let.pak to ustává.
16.11.2010 - 21:00 | Filtr
(Vodnář) ohenvoblacich » hela215
Chm,tak to bude vono :4: :3:

I když..
nyní,po hrozně dlouhé době,s mým současným partnerem prožívám takové mikro deja-vu,jako třeba určitá vůně z dětství,díky které se mi vybaví "zasutá" situace apod.On to má podobné.Ale to asi nelze nazvat deja-ve v pravém slova smyslu :17:
16.11.2010 - 21:20 | Filtr
(Vodnář) raduza.s » hela215
je mi 40 a s mým nynějším partnerem,se kterým jsem asi 4 roky máme podotýkám,oba Deja vu každou chvíli...nevím sama proč,ale je to spíše příjemný pocit,ikdyž zvláštní :25: :4:
17.11.2010 - 01:34 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » otovka
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele A., který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
jou taky jsem slyšela podobný názor, do té doby mi pocity dejavu naháněly děsnou hrůzu :43: :49: :4: hm už jsem delší dobu žádný dejavu neměla.. že bych se odklonila od správné cesty?? :32: :61: asi jsem našla nějakou ještě správnější :46: :4:
17.11.2010 - 09:43 | Filtr
(Panna) janikajana
|Také to občas prožiji ,je to někdy příjemné,někdy ne, záleží na dané chvíli.Také mě to pomůže v těžké chvíli ,jít dál. :63:
17.11.2010 - 10:05 | Filtr
(Lev) Renata9871
Kdosi tu napsal že Deja vu ustává po 25 roce, tak to vyvracím. Zažívám do dost často, ani ne tak s lidma, jako místa a situace- někdy sny. Někdy je to fakt síla a ´zdravý´ rozum se bouří. Taky myslím, že tu nejsme jen jednou... protože jak jinak to vysvětlit ??
:1:
17.11.2010 - 10:14 | Filtr
(Blíženci) hela215 » ohenvoblacich
tak samozdřejmě,ale mi přijde že to deja vu už není to pravé deja vu.holt už to není jako dřív. :4:jsou to spíš nějaké ty vůně a tak.
no možná to souvisí nějak s vývojem duše :32:
17.11.2010 - 10:21 | Filtr
(Blíženci) movvin » Renata9871
A co takové prolnutí časoprostoru? Však čas je relativní.... Minulost přítomnost i budoucnost se děje právě teď v tomto okamžiku. :25:
17.11.2010 - 10:27 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » hela215
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele A., který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
tak vzpomínky na dětství vyvolané nějakými podněty bych už nenazývala dejavu.. mi se to teda děje absolutně nezávisle na lidech nebo prostředí nebo podnětech.. prostě v nějakou chvíli jako bych viděla všechno ze strany, jako bych se dívala na nějaký film a přesně vím co se za chvíli stane, co kdo řekne, udělá, a přitom jsem ten film nikdy předtím neviděla, prostě psycho :32: :4:
17.11.2010 - 11:31 | Filtr
(Býk) UreaNayal » ohenvoblacich
Ale jednou jsem vedla rozhovor s mým otcem a přesně jsem věděla,co řekne v......
.... :22:toto se mi stávalo poměrně často a stejně mě to pokaždé uplně "ochromilo" :22:-v těch okamžicích jsem si připadala trošku jako nějaký"stroječek"-co vede dialog,který vlastně nemá smysl-protože už "se udál" :23:-ted už to má trochu jiný průběh-když se to"spustí"-jako bych se"odštěpila"od sebe a jsem jen pozorovatel :39: :4:-velmi zvláštní pocit,kdy sleduješ sebe a XY,jak spolu hovoří a víš přesně ,co bude v každém momentu následovat...

líbí se mi axiom= minulé vzpomínky na budoucnost,nás dovedou k naší přítomnosti :23:

...a Nabokov to v nějaké povídce hezky vystihuje na popisu města-jako stínohry- odrazu stínu budoucnosti - vrhající "světlo"na přítomnost...
17.11.2010 - 12:09 | Filtr
(Býk) シュメール » UreaNayal
Věkem Déja vu určitě nemizí takže to taky vyvracim .Mělo by to souviset z retrográdními planetama které zasahují do minulosti v přítomnosti a určují karmu z minulého života .člověk s větším počtem těchto planet by měl zažívat větší počet déja vu než člověk s direktníma planetama .A o ty zprávný cestě myslim že by to mělo souviset :1:takže já mám 4 retrográdní planety .Takže bych to bral jako další stopu .Jak jste na tom s těmahle planetama a déja vu vy?
17.11.2010 - 12:11 | Filtr
(Hadoken) ži.va
já myslím, že se to nemusí vztahovat k minulým partnerům...pouze.

deja vu pocity mám, i když jsem sama někde.

líbí se mi vysvětlení od movvin

17.11.2010 - 12:15 | Filtr
(Býk) shanky » movvin
souhlasim:-)povedlo se mi udrzet deja vu 3 tydny, az jsem spinavou karmu poradne procitila a mohla se znovu nevinne narodit:-) pekny casoprostorovy vylet:-)
17.11.2010 - 12:16 | Filtr
(Býk) shanky » A.
jeste je fajn u takovyho filmu zapojit zrcadlovou projekci, to je pak pokoukanicko:-))))
17.11.2010 - 12:21 | Filtr
(Býk) shanky » シュメール
nevim zda to ma neco s planetama co do cineni, zajimalo by me, jakou techniku pouzit, na ktera pracovat, aby clovek mohl libovolne dejavu spustit..nevite nekdo?

Ku podivu jsem prozivala pouze kdyz jsem nejvice trpela a chtela byt osvobozena.
17.11.2010 - 12:33 | Filtr
(Býk) shanky » UreaNayal
co by me jeste zajimalo jak rozeznat budoucnost od sna v stavu dejavu?
V obrazkach budoucnosti jsem mela jednoho cloveka, stal pedemnou a ja plaka stestim. Jenze v momentalni pritomnosti uz spolu nejsme, jelikoz nase zivotni cesty vedou jinam.
18.11.2010 - 01:09 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý
Déja vu...
Mnoho se o tomto jevu mluví a málo ví. I když... je to opravdu tak tajemné? Nedržíme si tu tajemnost u tohoto jevu tak trošku sami, protože se nám tajemství zkrátka líbí?
Je to již pár let, kdy přišel nějaký lékař, odborník na lidský mozek, s vysvětlením teoretickým tohoto jevu. A svoji teorii pak dokázal mnohokrát prakticky. Odkaz na článek jsem neobjevil, proto zkusím vlastními slovy co nelépe popsat, oč se podle tohoto lékaře jednalo:
Mozek má dvě důležité funkce. První ukládá vše do paměti, ať již jde o vjemy vizuální, zvukové, čichové..., všechno se natrvalo otiskne do mozku. Druhá funkce pak tuto informaci vyvolává a vyhodnocuje. Proto ucítíme nějakou vůni a ihned se nám vybaví vzpomínka z dětství, která se k této vůni váže, třebas jsme ji jinak již dávno zapomněli. Spatříme známou tvář a už víme, že toho člověka odněkud známe, jen si "doprdelepráce" :6: nemohu vzpomenout, kde jsem ho vlastně viděl? Aha, v televizi! No tak to se neznáme. Teda já jeho jo, on mě ne. Škoda. atd.
Toto vše není nic nového, to lidi vědí už dávno. Avšak kupodivu pouze tyto dva poznatky naprosto stačili onomu lékaři (kéž bych teď zažil déja vu a vybavil si jeho jméno!) k vysvětlení tohoto jevu.
(Ne-)Zmíněný lékař totiž přišel na to, že v určitém stavu vědomí lidský mozek provede oba úkony téměř naráz, ale ejhle s malým, avšak zásadním zpožděním v určitých procesech.
Někoho spatříme (nebo slyšíme něco říkat) a mozek to okamžitě uloží! Jenže než my si uvědomíme, co vidíme (vnímáme) trvá nám to o setinky vteřiny déle a tyto setinky rozhodují! Stále vidíme téhož člověka, ale mozek náhle zjistí, že jeho obraz je již uložen a posílá nám informaci, že jsme toho člověka již někdy viděli. On už nám nepošle informaci s tím, že jsou to 4 setiny vteřiny, co jsme toho člověka viděli, takže my náhle máme pocit, že toho člověka odněkud známe, ačkoliv ho vidíme jednoznačně poprvé v životě. Totéž platí o slovech, kdy víme dopředu, co dotyčný řekne (je to klam, on to řekne dříve, ale mozek nám informaci o uvědomění si významu slov trošku zpozdí, zkrátka delší vedení, takže nám připadá, že člověk říká něco a my to víme už dopředu.

Doufám, že jsem vás nepřipravil o iluze, je to stále jen hypotéza, ale velmi věrohodná, která stále prochází výzkumem a výzkum jí dává stále více a více za pravdu. A mně to nevadí, protože pravda je mi milejší, třebas není tentokrát tak tajemn. A nakonec vy máte taky právo volby, můžete tomu věřit a nemusíte. :15:
A jestli jsem déja vu sám někdy zažil? Ano, stalo se mi to. A toto vysvětlení na to docela sedí.
18.11.2010 - 01:21 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Sosna zvlčelý
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele A., který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
a jak je to v případě kdy je dejavu spuštěno např jenom místem, o kterém víme že jsme tam nikdy nebyli, a přesto nám připadá důvěrně známé? :25:


jako já nechci za každou cenu zpochybňovat výsledky vědeckých výzkumů, ale taky mi přijde absurdní snažit se naprosto všechny jevy vysvětlit pomocí všemocné vědy.. to je jak náboženství už :23: myslím si že naše chápání tohoto světa a jeho pravidel fungování se ani zdaleka neblíží opravdovému pochopení jeho podstaty :32:
18.11.2010 - 01:50 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý » A.
Můžeš se spolehnout, že já jsem ten poslední, kdo chce všechno vysvětlovat vědecky, natož abych na vědě lpěl! To bych se asi nevěnoval Astrologii, že? :4: A nedokázal bych asi lásku k astrologii skloubit s láskou k astronomii, kde zejména astronomie se bůhvíproč stále snaží dokázat, že astrologie je pavěda. Budiž ke cti většině astrologů, že jim je toto tvrzení u :71: a nemají potřebu se hádat, takže tato hádka je jednostranná a tudíž zbytečná.
Ale vědu nezavrhuji, naopak, mám ji rád. :18: Tedy jen do té doby, pokud jsem schopen ji mým primitivním mozečkem pochopit. Pak už ne. Zkrátka hlupáci nemají rádi chytřejši lidi. :66: :40:
Jo a s tím místem - to je naprosto totožné, jako když vidíš člověka. Prostě zpoždění v přenosu informací v mozku a vyvolání pocitu, že už to místo znáš.
Hele, já netvrdím, že to tak skutečně je. Ale bylo to dosti věrohodné a podloženo výzkumy, kdy byla testována více než stovka lidí. Ne pacientů, normálních zdravých jedinců. A lékař dokázal celkem spolehlivě naladit lidi do stavu, kdy déja vu zažívali, ať již šlo o chuťě, čich, sluchový i vizuální vjem. A to už o něčem svědčí, ale nikdy bych si netroufal tvrdit, že to je nezvratitelný důkaz. Já jen rád rovnováhu. A nikdo se nepokusil hledat vysvětlení někde jinde. I já věřím na minulé životy (přinejmenším tuto možnost připouštím), ale nesvádím na ně vše. Není to potřeba, často se stačí pohrabat v tom současném a dostaneme naprostou většinu odpovědí. :15: :62:
18.11.2010 - 02:07 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Sosna zvlčelý
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele A., který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
klídek :46: jsem neměla vůbec v úmyslu tě nějak napadat, jen jsem si tak obecně zapostěžovala, něco si přece najít musím když je mi jinak tak hej :75: :4: :61: netroufám si posuzovat, co je pravdy či nepravdy na tom výzkumu :14: :49:
Příspěvky: 1-25 26-35
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »