Milovat ineho viac ako seba sameho


23.10.2009 - 15:25
(Váhy) dreamer81
Milovat ineho viac ako seba sameho
"Co je vacsi egoizmus? Tuzit po niekoho pritomnosti pretoze to uspokojuje moje EGO, pretoze tuzim byt s tym clovekom, naplnat sa jeho pritomnostou a uspokojovat tak svoje potreby? Alebo milovat nezistne bez naroku na odmenu a ked ten clovek neciti to co ja nechat ho radsej ist. Co viac mozem urobit pre cloveka ktoreho lubim nez nechat ho byt stastnym ?"Co si myslite o tomto vyroku? Riadite sa nim? Zazili ste podobnu situaciu? Bojujete o lasku az do poslednych sil alebo ked Vas druhy nelubi dokazete ho bez vzajomneho ublizovania a vycitiek nechat ist za svojim stastim?

Stránka: 1 2 3
Řazení:
23.10.2009 - 15:45 | Filtr
(Váhy) LemmOny
Tohle je docela hodně citlivé téma a jelikož jsi na tom hodně hodně podobně jako já(astrologicky), tak nějak cítím i jak je to do morku kostí pocitově myšleno.

Je to těžké hodně těžké, ale je to tak v každém případě proto, že chceme. Až po čase vyprchá takové to chemické pobláznění a není to už o tom intezivním chtíči, pak se začíná jednat o opravdovou, ale jen jakoby "nesobeckou" lásku, jelikož ti začne na tom druhém záležet víc na sobě samém a to už není o chtíči, ale o "chtíči" je to zrcadlově stejně sobecké.

Lidská láska neexistuje v nesobecké formě. ..ale má nejsilnější dar, stejně jako ubližovat, tak i léčit duši.
..jinými slovy umí brát stejně jako dávat.
23.10.2009 - 18:00 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele neznamy, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
To je celá séria otázok... Najskôr človek musí mať rád sám seba a potom môže mať rád aj niekoho druhého. Veľa je ľudí,čo nemajú radi ani seba samých, tak nie sú schopní vytvoriť žiaden pevný vzťah. Každý vzťah tu na Zemi je prejav materializmu, čiže aj ega, okrem vzťahu k Bohu. Ak si niekto myslí, že potrebuje vzťah s niekým, najskôr by ho mal preskúmať, či tá osoba zato aj stojí, všímať si jej povahové vlastnosti a pod. Túžiť mať vzťah s niekým, kto nemá záujem, je popieranie reality a do istej miery sebaklam, ktorí nikam nevedie. Veľa ľudí si pletie závislosť na druhom s láskou, takisto sa to často zamieňa so sexualnou príťažlivosťou a vášňou. Takí ľudia však už nie sú viac slobodní, aj keby žili vo voľnom zväzku, sú otrokmi svojich túžob. Vyrovnaný človek je pánom svojej mysle a je slobodný. Bojovať sa má vtedy o niekoho, ak to má naozaj zmysel, keď sa jedná o vhodnú osobu, ktorá má aj záujem.
23.10.2009 - 18:04 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele KOZLÍK, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Tak mi se stalo nedávno že jsem chtěla být s někým aby nebyl sám a proto že mi na něm moc záleželo a psala jsem mu večer smsky že jsem s ním a že kdyby potřeboval tak jsem tu pro něj a pokud budu moct tak mu pomůžu když to bude v mých silách no a on to využil ale jen pro uspokojení svého ega a choutek a nikdy se mě nezeptal jak se cítím já nebo jestli něco nepotřebuji NIKDY tak jsem ho raději nechala jít ale je mi moc smutno jenže to tak asi bylo nejlepší než se nechat jen využívat :9: :9: :17:
23.10.2009 - 18:06 | Filtr
(Ryby) už zase ocelová žena
No, není to dlouhé, ale náročné, no prostě život...

Na tvoje otázky těžké odpovědi. Ale určitě, vezmu-li to odzadu, i když sám trpíš - nedolízat a nechat druhé osobě její volbu. Vždyť si nic nevynutíš, i kdyby, nebyl by zase ten druhý šťastný... Takže bez nároku a nechat to na druhém.
Ve vztahu by měli být šťastni oba, jen je to trošku těžké vždy toho dosáhnout:8:.

Hodně štěstí! :27: :15:
23.10.2009 - 18:08 | Filtr
(Panna) Aillé
Asi vím, jak to myslíš, já sama nechávám tomu, koho miluji, naprostou volnost, netěšilo by mne někoho svojí bytostí za každou cenu spoutávat nebo připoutávat, ale asi je to věc vkusu a ten nemáme všichni stejný :3:
23.10.2009 - 18:18 | Filtr
(Hadoken) ži.va
prošla jsem si cestou, která mi to ukázala...slova ani rady nepomůžou, dokud sám neprožiješ, nevíš... a já jsem za tohle poučení ráda :17:

23.10.2009 - 18:34 | Filtr
(Rak) Kretky
Ja sama za seba sa prikláňam k tomu - dať človeku, ktorého milujem slobodu, nech je šťastný - kdekoľvek, akokoľvek a s kýmkoľvek. Veď to nemusí byť iba tu a so mnou. Ak je láska k nemu skutočná, tak mi ide o to, aby bol šťastný. Zažila som to. Bolieť to bude vždy, lebo máme sklony hovoriť si - Čo by bolo, keby...

Hovorí sa - Ak niečo naozaj miluješ, pusti to, a ono sa ti to vráti.

Neviem, či je to pravda, ale aspoň to pekne zneje. Vrátiť sa to môže v inej forme - nie do vlastníctva. :6:
24.10.2009 - 21:31 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele militie, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Pokud se milují dva lidé, tak je pochopitelné, že oba dva mají své potřeby, které chtějí uspokojit.
Pokud se sejdou, tak není co řešit. Když se miluje, proč by se mělo odcházet? Naopak.

Nechápu, proč by dva lidé, bez těch slovních příkras o egocentrismu, neměli být šťastní.

Snad existuje, normální, nezištná láska, bez zbytečného uvažování, a když tak o milování :12:
24.10.2009 - 21:56 | Filtr
(Štír) tronco
V Pravdě nedokážeš milovat nikoho více či méně než sebe,přítele,či nepřítele.Jenže to by jsme museli mluvit o Lásce,nekonečné,věčné a na to jsme zatím všichni malí páni.V lásce lidské jsem zažil oba extrémy,kdy to byl rozchod z dopití jednoho kalichu,ten druhý byl prázdný od začátku.V druhém případě jsme se milovali tak,že jsme prostě nemohli být jeden bez druhého,jinak jsme umírali strachem.Museli jsme se rozejít protože nám ty kalichy přetekly.Je dobré poslouchat své srdce,intuici a udělat to,co je třeba i kdyby se Ti to mělo dotknout přes city,emoce.Ale vlastně je to o egu a tak trochu egocentrické psaní.Víš v partnerství nezáleží jen na tom,jak to cítíš jenom Ty.Je to hodně i o respektu obou ve věcech,které jim nemusí k té lidské lásce pomáhat,aby se s vlastnostmi druhého i sebe sama nějak dokázali vypořádat a tím prohlubovali další důležitou věc a to důvěru....jeje se projevuju dost idealisticky :6:
24.10.2009 - 22:17 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Aillé
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele militie, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Také si necháváme volnost. Ale partnerství a úplná volnost, vždyť je to hloupost.

Už láska lidi svazuje a v dobrém. Proč to stále tak dramatizujete? Neumím si představit, že bych ve vztahu byla partnerovi, tak lhostejná, že by mu bylo jedno
co si oba dva děláme.

Soužití je pěkné, pokud si dva nejsou lhostejní, s připoutáváním to nemá nic společného. Připadá mi to jako patologický výraz.

:4:
24.10.2009 - 23:01 | Filtr
(Váhy) bobule241
mas pravdu :34:
24.10.2009 - 23:47 | Filtr
(Panna) Aillé » militie
Mluvila jsem o lásce, která prostě zůstala nenaplněná z důvodu různých okolností, rozhodně jsem nemyslela fungující zajeté vztahy. Tam je to samozřejmě trochu o něčem jiném. :3:
25.10.2009 - 00:05 | Filtr
(Panna) Aillé » militie
Představ si například situaci, že Ti Tvůj partner řekne, že se zamiloval, chce s dotyčnou žít a odchází od Tebe a Ty ho přes velkou bolest v srdci NECHÁŠ bez výčitek JÍT.
25.10.2009 - 05:45 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Aillé
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele lidumila, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Tohle si dovedu představit. Nedávno jsem narazila na knihu o vztazích kde je psáno ,že skutečná láska nebolí,bolí jen ego čili sobecká.Tak nevím, asi pak žiju jeho štěstím, chce to promyslet do velké hloubky.Uvítala bych názor Jana P nebo Namchanův. :17:
25.10.2009 - 19:12 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Aillé
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele militie, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ona ta věta je dost jednoduchá. Jednak se to takto málokdy řekne - miluji jinou jdu.

A já na to: miluješ jinou fajn jdi. Mě to nepoloží, život není o tom, abych probrečela kvůli tobě celé dny, nebo měsíce. Naopak, jsi nevěrník, tak padej.

Ještě neznamená, že když miluji, že neumím vztah ukončit zcela reálně, bez nějakých skrupulí. Pochopitelně, že toto příjemné není pro žádnou stranu, ale trápit se kvůli tomu nemíním.

Vím, že život půjde dále. Možná lépe, kdoví. Jaképak výčitky, jakápak bolest. Nemá ji on, proč bych ji měla mít já.

Bolest v srdci, to je taková fráze, až budu mít infarkt, tak to asi bolest bude.

Přeji všem život s láskou :18:
25.10.2009 - 19:20 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele liena, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
:1: :45: :17: :74: :68: :15: :15: ...presne tak,strašne ťažké,ale stálo by za to aspoň sa o to pokúsiť :74:
25.10.2009 - 19:33 | Filtr
(Býk) Ajuse
Láska se nedá vynutit. Buďto tam je a nebo není. Ač je to těžké, musíme se naučit, že každý člověk je jiný a tak také na své životní cestě kledá každý toho pravého. Pravého pro něj. Může se stát, že pro někoho prostě my nejsme Ten pravý/Ta pravá, ale to neznamená, že jsme špatní. Nikdo by neměl slevovat ze svých požadavků. Na světě je lidí dost, tak proč bychom k sobě nemohli najít přesně toho, koho si po svém boku přejeme mít... :3: Teď už to vím, ale také mi to chvilku trvalo. :6:
25.10.2009 - 19:36 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » neznamy
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Janíčko Skútrista, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Každý vzťah tu na Zemi je prejav materializmu, čiže aj ega, okrem vzťahu k Bohu........Ak si niekto myslí, že potrebuje vzťah s niekým, najskôr by ho mal preskúmať, či tá osoba zato aj stojí, všímať si jej povahové vlastnosti a pod.

:15:
25.10.2009 - 19:53 | Filtr
(Rak) Saly
Stalo sa mi to a jediné čo môže človek v takom prípade urobiť, je želať tomu človeku šťastie s niekym iným.
Musia chcieť obaja a preto ak to nie je vzájomné, nemá zmysel robiť nič, len prijať skutočnosť, takú aká je no to niekedy trvá dlhšie, kým sa s tým človek vnútorne zmieri.
Ale ak sa to podarí, máš vyhrané :15:
Spoznáš z vlastnej skúsenosti, na vlastnej koži aké to je, mať niekoho rád nezištne a bez očakávaní a to ťa naplní viac ako by si si bol kedy myslel :16:
A až potom môže prísť tá s ktorou to bude vzájomné a neopakovateľné :68:
26.10.2009 - 00:13 | Filtr
(Štír) tronco » Saly
:45: :12: :34: :32: :66: :22: :21: :42: :47: :8:
:27: :49: :18:

promiň mi to Saly prosím,nemám slova...
i když je to těžké :9: ...vše má svůj důvod... :74:
26.10.2009 - 00:22 | Filtr
(Štír) tronco » tronco
:39: :63: :23: :4:..no jo...ty třináctky...to je sranda,dneska jsem byl v kině a dostal jsem lístek s č. sedačky s datem mého narození....To byla reakce na můj pocit u předešlého příspěvku poslaného v 00:13... :29:...jdu :46: s :18: a :7:...tak to snad ne...koukám o pět minut déle a já tenhle poslal v 00:22,teď jej jen upravuji,no to jsem z těch čísel.... :14:
26.10.2009 - 00:27 | Filtr
(Panna) Jája13
Jak se vlastně pozná,zda jeden člověk toho druhého miluje "víc než sebe"?

Že jej nechá jít,když ho ten oný nechce..není to spíš uvědomění si této skutečnosti a neplýtvat marnou snahou,jej získat?
Což je sice v dané situaci rozumné,ale je to opravu láska v něj víc ,jak v sebe..

Myslím,že taková láska se pozná jen v krajních životních situacích a i tam to může být diskutabilní...jak se vlastně síla lásky(milování druhého) měří?
...jen myšlenka...


26.10.2009 - 03:57 | Filtr
(Rak) Saly » Jája13
Podľa mňa v láske neide o kvantitu ale o kvalitu.
Milovať druhých aj seba smého zároveň, ani viac ani menej, len milovať :68:

"Milovať druhého, ako seba samého a milovať seba samého tak, ako druhého."
26.10.2009 - 07:16 | Filtr
(Váhy) dreamer81
Pozeram ze sa nam tu diskusia rozbehla. Dakujem vsetkym za prispevky.

A preco som sa vlastne pytal? Mam v tejto oblasti niekolko skusenosti pricom momentalne ma trapi najma jedna pomerne cerstva.

Ani nie pred 2 mesiacmi sme sa po pol roku rozisli s priatelkou. Velmi som si ju vazil pretoze je jemna, citliva, skromna, dobrosrdecna, chapava, obetava, pracovita a navyse velmi krasna. To co ju robilo vynimocnou bolo ale jej srdce, ktore nepozna nenavist a zavist a kazdy kto ju pozna ju ma rad pretoze je to taky anjelik na Zemi. Spravala sa ku mne tak ako dovtedy ziadna ina. Jej city ku mne ale casom ochabli a je pravdou ze aj ked nam to vyborne klapalo fyzicky a emocionalne na komunikacnej urovni nam to trochu skripalo (jednoducho sme mali niekedy problem pochopit ako kto co mysli, iny zmysel pre humor a pod). Preto sme sa rozisli a zostali kamarati. Bola to predovsetkym jej volba a aj ked som ju velmi miloval chcel som aby bola stastna preto som nerobil ziadne sceny a problemy... Odvtedy sme sa niekolkorat stretli a bolo nam spolu fajn a ja stale neviem co k nej citim... Naozaj najviac zo vsetkeho chcem aby bola stastna pretoze si to zasluzi a ked nie je stastna so mnou tak nech je stastna s inym... no niekedy mam chut o nu bojovat ale obavam sa ze tym vsetko akurat uplne pokazim. Preto si kladiem otazky? Ked niekto neciti to co ja mam ho nechat radsej ist vlastnou cestou? Alebo o neho bojovat do poslednych sil? Vacsina z Vas sa tu priklana k variante cislo 1 a ta bude asi jedina spravna...
26.10.2009 - 07:44 | Filtr
(Rak) Saly » dreamer81
Vieš, ono je dôležité rozumieť si po všetkých stránkach, nie iba po niektorých a ako sám píšeš, cítil si, že si nerozumiete na inteligenčno komunikačnej úrovni. To je už dôvod rozmýšľať nad tým, že či to stojí za to, aby si o ňu bojoval aj za týchto okolností. A navyše ona sama usúdila, že ako kamaráti sa môžete podržať a vzájemne si priať len to najlepšie, ale obávam sa, že na vzťah, akí by ste obaja túžili mať a aký si zaslúžite to pravdepodobne stačiť nebude. Ak sa žena rozhodne nepokračovať vo vzťahu, tak očakáva, že muž to bude rešpektovať. Vy ste sa však rozišli v dobrom a ostali ste v kontakte, čo je krásne ale pre teba aj dosť blestivé, lebo stále kdesi v kútiku duše snívaš, že by ste mohli byť predsa len nakoniec spolu a šťastní.
Vraví sa "Nikdy nehovor nikdy!" ... nič nemusí byť definitívne a ako sa každou sekundou, minútou, dňom meníme my, menia sa aj tí druhí. Nevravím ti to preto aby si si robil zbytočné nádeje, ale preto, aby si mal na mysli svoju lásku k nej. Lásku môžeme dávať najavo rôznymi spôsobmi, ale nesmieme zabúdať na to, čo ta láska naozaj je, že je to o slobode, o nezištnosti, o bezpodmienečnosti, o ochote pomôcť a nič za to neočakávať, vôbec nič!

"Nie vždy si vezmeme za životného partnera tú najmilovanejšiu bytosť. Môže ich byť pre nás viac než jedna, pretože rodiny milovaných bytostí cestujú pospolu." :74:
Příspěvky: 1-25 26-50 51-62
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »