Nevím co dál...Poradíte mi???


26.11.2008 - 22:57
(Panna) pious
Nevím co dál...Poradíte mi???
Zdravím mám problém s přítelkyní.Trošku vás uvedu do děje.Má přítelkyně byla přede mnou bláznivě zamilována do jednoho kluka který jí chtěl v době kdy ona byla zadaná.Kvůli němu vztah ukončila a chtěla být s ním ale mezi tím si to rozmyslel a už ji nechtěl z důvodů že je mladá a tak.Pak jsem ji poznal já.Zamilovali jsme se do sebe byla to nádhera.Až do doby kdy se mi svěřila že mívá denně sny o něm a že jí pořád vrtá hlavou.Nemůžu se zbavit pocitu že si mě nabrnkla jen z toho důvodu že doufala že pak dokáže na něho zapomenout.Ale když zjistila že to nepůjde začala brečet a být smutná a mě jaksi dost odstrčila.Ikdyž mi říká že mě miluje že jsem pro ni jediný nemyslím si že mluví pravdu.Mám pocit že začíná litovat že je se mnou a toho že jí to s tím vysněným nevyšlo.Mám pocit že bude štastná jen s ním a se mnou se bude jen trápit protože na něho nedokáže přestat myslet.Když jí nabídnu aby si o tom se mnou promluvila tak mě odsekne že to nebude se mnou řešit to nemá cenu že si to musí vyřešit sama...Začínám ji ztrácet a bojím se...Nevíte co mám dělat??Jsme spolu necelých 5 měsíců.Mě je 22 jí 17.Prosím porad te mi jak dálBrečí a je stále smutná už přes týden.Ještě víc se to zhoršilo když zjistila že on si našel jinou holku.Prostě tohle jí prý vadí...Nechápu proč snad jen proto že ho pořád miluje ikdyž si to nechce přiznat a mě tvrdí že ho nesnáší a vyhýbá se jeho osobě jak jen to jde...

Stránka: 1 2
Řazení:
27.11.2008 - 01:37 | Filtr
(Střelec) Kutis
sak chlape hlavu vzhuru:) nase baby furt nevi co chcou, jenomze ted je problem, ze ty sam to reseni vis ale podle svych slov se ho bojis..neboj se toho, do oci ji rekni, ze mas ten pocit a ze nehodlas byt s nekym, kdo breci kvuli treti osobe...bud ma milovat tebe a ma byt s tebou stastna nebo s tebou byt nema..to ze si to chce vyresit sama tak to znamena, ze se to nikdy nevyresi, ona preziva, ze dne na den, tobe se vyhyba protoze ji je trapne pred tebou a misto toho bude radsi sedet doma a patrat po tom klukovi..to proste vubec nema cenu a ona proste nevi,akuratze v lasce podle me ma byt jistota a kdyz tam neni, tak tam neni ani ten pravy vztah..a mezi nama chlapama: stejne je to jenom zenska a ty sou blby:D hlavne se postavit celem a netrpet zbytecne :15: sila s tebou
27.11.2008 - 01:37 | Filtr
(Vodnář) anik
Ahoj,

tak to si teď v dost zapeklité situaci.
Víš, ženy sů hodně složité bytosti a odmítnutí od někoho, do koho sme byly zamilované nebo sme si to myslely, nedokážeme přejít jenom tak.
Mylsím, že tvoje přítelkyně tě miluje, ale zároveň ji láká zkusit to s tím chlapem, který ji odmítl kvůli věku. Pravdu má v tom, že si to musí ujasnit sama. Musí vzít pro a proti, uvědomit si, proč miluje tebe a proč riskovat, že tě ztratí kvůli někomu, kdo o ni možná vůbec nestojí. Bude to chtět teď z tvojí strany hodně trpělivosti. Jediné, co teď můžeš udělat, je dát jí najevo, že si tu pořád pro ni a netlačit ji k rozhovorům, které nechce.
Držím ti pěsti!! :3:
27.11.2008 - 01:47 | Filtr
(Střelec) Kutis » anik
beru sve rady zpet a skoro souhlasim s anik..ale proc by ji nemohl na toto tema "natlacit"?? sak aj on ma pocity a ne jenom on..kazdy den v nejistote je znicujici:(:(
27.11.2008 - 01:48 | Filtr
(Střelec) Kutis » Kutis
a ne jenom ona sem chtel rict :40:
27.11.2008 - 01:50 | Filtr
(Vodnář) anik » Kutis
Já myslím, že chlapi ani ženské si nemajů co vyčítat. Sů mezi nama blbci aj chytráci. A máme asi každý tak trochu z jednoho :)
27.11.2008 - 01:55 | Filtr
(Střelec) Kutis » anik
no sak vsechno mame ae preci nemuzeme nechat vsechno na nerozhodne holce a chudaka kluka nechat stat opodal:( takhle se vubec k ty holce nedostane zadny podnet a kluk muze jenom cekat a trpet??

trosku mi to pripomina tendleten obrazek..:
http://img.fotoalba.centrum.cz/img3…
27.11.2008 - 07:00 | Filtr
(Panna) pious » Kutis
Díky ze trochu rady.Ale s tím že si to má vyřešit sama to nevím pač ona s tím nechcee bojovat ale vyhýbá se tomu utíká před tím.Dokud bude jen utíkat tak nic nevyřeší.Až se tomu postaví a zvítězí nad tím teprve pak to bude ok.Do té doby to bude pořád dokola.Bude mi říkat že už jí to přešlo a jakmile ho uvidí znova se do toho dostane a bude opět v háji.Tak nevím.Nechám ji chvíli být na pokoji pač naposled byla ost protivná.Tak až si to vyjasní tak se ozve.Pokud se neozve dá mi jasně najevo koho opravdu miluje a kdo je pro ni důležitější...
27.11.2008 - 08:35 | Filtr
(Vodnář) vydra iva
Ahojky,
omlouvám se, nechci být ošklivá, ale proč to prožíváš tak bolestně?
Jsi mladej kluk a slečna je ještě mladší. Chodíte spolu 5 měsíců a co to je v životě člověka. Pokud se cítíš být nálepkou za někoho, tak to změň. Skus to z jiné strany. Dej slečně volnost, ať si vyřeší co má v hlavě a ty si užívej.
Pokud Tě bude slečna chtít určitě tě nenechá odejít a pokud se neozve, tak na ni prť. Láska je všude jen se pořádně dívat. Třeba je vedle tebe někdo, kdo se trápí tím, že někoho máš?
Hodně štěstí
27.11.2008 - 08:53 | Filtr
(Blíženci) Nuna
No,souhlasím s Ivou. Původně jsem měla v plánu sepsat elaborát o tom,že lidi se prostě často zamilovávají do někoho,kdo je nechce a jak taková láska bolí a že se dovedu vžít do toho,co prožívá Tvoje přítelkyně. Pak mi došlo,že tahle moudra nasbíraná životem nemá smysl předkládat 17ti leté holce a Ty ve svém věku nepotřebuješ rady,které si můžeš přečíst v každém časopise,ale potřebuješ ze sebe udělat trošku chlapa. Funguješ li jen jako náhražka,vždycky bude mít srdce a oči pro toho druhého. Ano,můžete spolu chodit,může vám být spolu dobře,ale zamilovaná do Tebe nikdy nebude. I přesto ale můžete vybudovat velmi hezký vztah. Jen to chce mnoho trpělivosti,tolerance a také něco,na tom ten vztah můžete založit. Ale vzhledem k tomu,že jí je 17,tak pochybuju,že by měla zájem do něčeho takového jít. A vlastně by to ani dělat neměla. Nech ji být,ať si proleze peklem neštastné zamilovanosti,pro život ji to jen zocelí. Nech ji být,ať se rozhodne, jestli s Tebou chce nebo nechce chodit,netlač na ni, stáhni se,nevnucuj se. Ona ji ta bolest přejde a až se z toho vyhrabe, tak třeba si uvědomí, že stojíš za to právě Ty. A pokud ne - taky se nic neděje. Máš ještě právo na hodně hodně vztahů a měl by sis je užít. Starostí Tě ještě čeká v životě dost a opravdových. Šetři si na ně energii a neřeš cizí problémy. :29:
27.11.2008 - 09:17 | Filtr
(Panna) Artep
Ono se říká " zakázané ovoce nejlíp chutná" Buď ten kdo bude nad věci, buď ten kdo je chytřejší, nedej najevo,že tě to tak vzalo, buď chlap. Řekni ji ať si rozmyslí co chce, že dáváš od toho ruce pryč,že zde budeš jako přítel ale nenecháš ze sebe dělat blba. Sám se přesvědčíš jak to funguje. Nebraň se novým známostem,třeba zjístíš že nevyzrála žába pro tebe není. :29:
27.11.2008 - 10:54 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Nuna
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Nova55, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Taky souhlasím. Určitě na ni netlač. Nech ji být. Tím, že se ji budeš "vnucovat", tak se ji jen "zhnusíš". Ona si sama musí rozmyslet co a jak dál. Jo a jen tak mezi rečí - jestli ti poví, že už ví co a jak a "vyhrál" jsi ty, mám pocit, že pokud by toho staršího přítele potkala a on jen kývnul prstem, tak poběží a ty budeš okamžitě na druhé koleji. Vím, že to strašně bolí, ale z mého pohledu by bylo nejlepší, kdyby jste se potkali za nějaký ten rok. Do té doby by ona mohla mít zkušenost s tím "starším", ty s jinýma a oba by jste tak trošku věděli, co chcete. Držím prsty a přeji ti, aby jsi se moc netrápil...
27.11.2008 - 11:05 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Romanečko, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Je pravda že chalan ktorého teraz strašne chce, nemusí byť posledný, ty by si ju mal niečim zaujať, a aby sa stebou nenudila, 5 mesiacov je doba kde by si už mohol vedieť, čo ju baví a zaujíma, tak nenásilne ju začni podporovať v jej koníčkoch, jednoducho baba sa stebou nesmie nudiť, babe musíš vyplniť všetok voľný čas, je to makačka ale" keď ju miluješ nieje čo riešiť "ak to nedokážeš musíš si nájsť inú povahu dievčata nie takú energickú inak sa budeš stále trápiť. Veľa šťastia :15:
27.11.2008 - 11:12 | Filtr
(Váhy) myriam
...prečítala som si tvoj príspevok päť krát, ty ju musíš nechať isť, k láske ju neprinúťiš a keď ju miluješ a chceš jej pomôcť, lebo máš o ňu strach, tak ju len sleduj z povzdálí a keď bude potrebovať pomoc tak pomôž ako kamarát.
Ale hlavne si najdi novú lásku tam niekde na teba čaká.
27.11.2008 - 11:57 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele sfinga, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Nevím, jestli ti poradím. Znám to z té druhé strany. Ze života kamarádky. Když jí bylo 17, hluboce se zamilovala. Chodila s jiným. Rozešla se s ním, aby byla volná. A on si v tu chvíli našel jinou. Odstěhovala se, odešla daleko, přerušila kontakty, zažila další vztahy, ale zapomenout se jí nedařilo. Ačkoli byla daleko a nemyslela na něj (alespoň ne vědomě), nepřestalo se jí o něm zdát. Hrozně ji to trápilo. Když jí bylo nejhůř (zrovna jsem nebyla v republice), jela za ním. Nic po něm nechtěla, stačilo, že byl. Jednu dobu to vypadalo, že vše bude dobré. Začínala věřit. Pak ho po nějakém čase uviděla a věděla, že marně. Opět odešla. Přestala věřit svým snům. A pak se objevil její nejlepší přítel. Byl v té době také na dně. Dali se dohromady, zamilovali se. Lásku nelze srovnávat, každý vztah je jiný. Po dlouhých letech jsem ji viděla šťastnou. Jen občas, z ničeho nic, se jí vrátily sny. Ale dokázala na ně nemyslet. Pak svému příteli řekla, že si ho vezme. Věřila v budoucnost, snila o rodině. A v tu chvíli se jí ozval ten, kterého tolik milovala. Že na ní čeká. Úplně ji to rozhodilo. Přesto se rozhodla zůstat se svým partnerem. Vážila si ho, věřila mu, byla s ním ráda, milovala ho. Ale už se jí nepřestalo zdát o tom druhém. Vdala se a většinou je v klidu. Ale někdy, čas od času, vidím v jejích očích bolest. Cítím, jak trpí, když si najde jinou a vzápětí mu to hluboce přeje. Trpí i tím, že svého manžela miluje a on stále chce, aby byla s ním. Takže se trápí trojmo. Že nedokáže zapomenout, a že nedokáže dát všechno tomu, kterého si vzala. A že stále touží jít pryč a začít úplně znovu. Jsou dobré dny a dny špatné. Myslím, že kdyby měla šanci si ten vztah prožít, mohla by to nechat za sebou a jít dál. Nevím, co ti poradit. Pět měsíců není tolik. Pokud s ní chceš být, padla tu dobrá rada, podporuj ji v tom, co má ráda, umožni jí, ať se směje. Ale stále tu bude riziko, že se budeš bát, že půjde za tím druhým. A myslím, že kamarádka by šla, kdyby byla možnost. Čeká už téměř 8let. Ale třeba se pletu. Nikdy nemůžeme o někom říct, že ho opravdu známe. Jak říkávala babička: Pro jedno kvítí, slunce nesvítí. Hodně štěstí, držím palce :15: . :17:
27.11.2008 - 12:42 | Filtr
(Panna) pious » sfinga
Páni no teda...Děkuji tohle je asi nejblíže tomu co se mezi námi odehrává.Dost ses trefila.A nevíš náhodou jak to vidí tvá kamarádka??Nesvěřila se ti??Problém je o to větší že ten druhý je můj kamarád ze stejné vesnice jako jsem já a je téměř nemožné aby se nevídali.Tudíš se jí to bude podle mě pořád vracet.Leda že by jí nějak ublížil a ona si ho zprotivila jinak není řešení.Taky si myslím že prostě on vyplnil její místo v srdci a já ikdyž mi to neřekne a bude lhát tak budu pořád jen ten druhý..
27.11.2008 - 12:58 | Filtr
(Panna) pious » pious
Lidi děkuji vám za vaše příspěvky a rady.Sice někteří zvás naznačují že to bude ok ale zase někteří říkají že ji mám nechat jít a dívat se po jiné že s touto to nebude klapat.Doufám že se mílíte :-)
27.11.2008 - 13:33 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Demeter, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Pious
Chodit se 17ti letou dívkou a myslet to s ní vážně, to je sci-fi. Dnes je doba, kdy se lidé seznamují a žijí spolu kolem 25 až 30 let. Takže vy dva máte rozbujelé bláznivé lásky, se kterými si nevíte rady. Spíše mi to připadá, jako nevyzrálost. A asi to je.
Pokud máš pocit, že tě má jako náhradu, a dává ti to najevo, tak nač čekáš? Máš 22 let, snad bys měl vědět, co chceš. Ona to neví určitě.
Tak se zachovej podle toho, co ti říká intuice. Ale myslím, že najdeš vyrovnanější dívku a i vztah. Jen nebruslit mezi tím, co nemá cenu, a co neumíte vyřešit.
Teď řešíte mladistvé nerozvážnosti. Za 10 let budete řešit rozvody, hádat se o děti, a majetek.
Život je o zodpovědnosti a chtít vědět +co chci+. Jednej podle toho. :29:
27.11.2008 - 13:45 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » pious
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Demeter, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Pious,

snad se MÝLÍM, ale tvůj vztah je opravdový omyl. :23: :1:
27.11.2008 - 14:44 | Filtr
(Panna) Anie95
Asi ti moc neporadím, hlavně ti přeji, ať se to vyřeší...Hodně štěstí..Budu držet palečky..
27.11.2008 - 15:23 | Filtr
(Vodnář) Leylah » Demeter
Šmarja... Trochu citlivěji by to nešlo? Vyznívá to jako: "Jsi neskutečný vůl."
27.11.2008 - 15:27 | Filtr
(Vodnář) Leylah » Demeter
Tak chlap ve 22 by měl vědět, co chce a současně tvrdíš, že chodit se 17letou a myslet to vážně, je sci-fi. Možná kdysi bylo. Doba je poněkud jiná. Mám v živé paměti svůj vážný vztah v 17 a 18 letech s o 9 let starším mužem. Jde to. Holka v 17 už neuvažuje jako trhlý puberťák. A kdo tvrdí, že se teď vezmou a pak se budou rozvádět... A po tom, co jsem teď ponořená ve vývojové psychologii, s tímto názorem vůbec nemůžu souhlasit.
27.11.2008 - 15:32 | Filtr
(Vodnář) Leylah
Víš, asi nikdo z nás ti tady nedá přesný recept na to, jak to vyřešit. Ale je fajn, že máš k dispozici tolik názorů.

Ty s ní chodíš a ty ji znáš, měl bys vědět jak na ni. Ale nejdřív se zastav a zapřemýšlej o sobě. Když budeš mít jasno v sobě, jsi schopný pochopit ji a pomoct situaci řešit. Vidíš, říkám pomoct situaci řešit, její situaci. Taky souhlasím s tím, že je to především její problém.

Podle toho, že říká, že je jí to jedno a nenávidí ho a přitom ji vykolejí to, že on někoho teď má, je jasné, že to není za ní. Přála by si ho nenávidět.

Dej tomu ještě nějaký čas. Možná se ti řešení naskytne samo.

Rozhodně držím palce. Snad dáš za pár týdnů vědět výsledek :27:
27.11.2008 - 17:02 | Filtr
(Panna) pious » Leylah
Děkuji za podporu.Vážím si toho.Určitě ti dám vědět jak to dopadlo.Děkuji všem nějak si to přeberu co ste mi tu napsali a vyvodím z toho záver...
27.11.2008 - 18:13 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » pious
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele picollka, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Osobně si myslím,že láska ve 22 letech není o nic menší než ve 40 letech...lehce se to mluví,rozumově víš co bys měl dělat,ale srdce je jaksi proti rozumu.Byla jsem v situaci tvé dívky.Chceš-li jí získat dej jí čas a bud trpělivý.Respektuj její stav,nech jí tu bývalou lásku probrečet..nebude schopná ti dát srdce které stále patří tomu druhému..Navrhni jí pouhé kamarádství..a víc nic...sám budeš muset udělat to,co ona.Zapomenout na ni.Až se s tím vyrovnáš...budeš připraven pro jiný vztah.Dej jí volnost,netzlač na ní..vzdej se jí v srdci a pak jí možná získáš...Pokud ale budeš pokračovat a dělat jí náhradníka,nebude si tě vážit a ztratíš jí úplně.Skus to,co jsem ti poradila..na mě to fungovalo a ten vytrvalý mě po půl roce získal :3:..Někdy i lásky v 17 letech jsou na celý život :15:
27.11.2008 - 19:15 | Filtr
(Beran) Irwin
Ahoj, začnu asi tím, že je mi taky 17 jako tvé přítelkyni. Sama prožívám něco podobného jako ona, ale bohužel nemám nikoho tak skvělého, kdo by mě podržel, zajímal se o ten problém a snažil se ho se mnou řešit.
Zjistila jsem, že holka chce vždy to, co nemá. A neváží si toho, co má. To pro tebe asi není útěcha, ale já to tak mám pořád. Vždycky začnu toho kluka srovnávat s jedním svým kamarádem - podle mě ideálem - a vztah jde do háje. Proto můj nejdelší vztah trval 2 měsíce.
Ale ona není jako já, alespoň v to doufám. Už to, že žádáš o radu, z tebe dělá skvělého přítele, jakého by si přála snad každá.
Takže i já radím, dej jí čas, ať si to ujasní, snad by byla na místě i menší hádka. To je sice dost necitlivé, ale třeba ji vybídneš k tomu, aby si konečně vybrala.
A nenech si sr*t na hlavu. To nesnáším. Když se nějaký kluk moc podbízí, okamžitě ztrácí na hodnotě.;)
Tak ti přeji hlavně hodně štěstí a ať to dobře dopadne! Pak dej vědět. Držím pěsti! :17:
Příspěvky: 1-25 26-48
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »