Zdi, ploty


08.02.2012 - 14:07
(Ryby) Ettelea
Zdi, ploty
Ahoj, dnes se mi zdál velmi živý sen (normálně takhle živé sny nemám a většinou si je ani nepamatuji, ale tento mi zůstal v hlavě až do odpoledne, tak by mě zajímalo co za ním je). Zdálo se mi, že unikám se skupinou přátel a známých z nějakého domu, kde nás drželi "pro naše vlastní dobro", ale všichni jsme to vnímali jako vězení a potřebovali jsme utéct a osvobodit se. Jenže během tohoto útěku jsme v cestě stále nacházeli překážky- nejdříve obyčejné ploty,na které jsem se bez přemýšlení vrhala a přelézala je (protože jsme se báli aby nás nikdo nezačal pronásledovat).Jenže vždy když jsem dosáhla téměř vrcholu plotu, tak se plot začal (pouze mě,nikomu dalšímu) prudce hýbat, házet sebou, prostě bylo nemožné ho přelézt. Čím dál jsme pak byli, tím obtížnější ploty byly, až nakonec jsme se dostali k ohromné zdi.Zeď byla vysoká a my na ní museli vylézt bez jištění, takže pád by znamenal téměř jistou smrt. Když jsem byla skoro na vrcholu, dostala jsem se do momentu, kdy prostě nebylo možné vylézt výš a já musela sléz dolů.Mezitím se přes zeď dostali ostatní a začali mi z druhé strany házet provazy ať se pomocí nich dostanu na druhou stranu. Ale vždy, když jsem se o takový provaz zapřela, provaz nikdo nejistil, byl volný a spadl dolů.Vše nakonec dopadlo tak, že jsem zeď přelezla na nějakém nízkém místě. Kdovíproč jsem si ho nevšimla dřív. Na druhé straně zdi to bylo nádherné, slunce moře. Zeď z druhé strany byla holá a nebezpečná a kdybych dosáhla její vrchol, nedostala bych se z druhé strany dolů. Ale přesto se touto cestou dostali téměř všichni mí spoluutečenci!Význam útěku by se dal nějak pochopit, každý chce nekdy od něčeho utéci, cesta mívá překážky, ale ta pointa na konec toho všeho mi uniká

Řazení:
08.02.2012 - 17:24 | Filtr
(Ryby) Kansass
Mě tak napadlo, jak jsi psala, o té potřebě se osvobodit a utéct...možná už se stavíš na vlastní nohy, ale víš že před Tebou jsou překážky, kterých jsi si vědoma...máš pocit, že ostatní ty překážky zvládají líp a musej Ti někdy i pomáhat (lana) No a nakonec když přijde na věc a jsi před problémem, hledáš nejjednodušší cestu...(nízké místo zdi) a když se otočíš zpátky, vidíš, že bylo dobře, že jsi poslechla samu sebe a nepřelezla jako všichni po nejvyšší zdi...Možná by sis měla víc věřit a nehledat záchranné lana u ostatních???
Tak to vidím já... :6: :16:
08.02.2012 - 19:03 | Filtr
(Ryby) MG34
Asi se shodneme na tom, že tu bude nějaká "situace", ze které se snažíš vymanit. To, co tě původně chránilo (zdi, ploty), je ti najednou na obtíž a zdá se úplně nepřekonatelné. Způsob, jakým se snažíš překážky zdolávat, se u té poslední ukázal jako nedostačující.

Přátelé jsou pravděpodobně jen symboly pro lehkovážnější složky tvé osobnosti, možná i tvoje snové představy o životě. Oni se nemusí zabývat běžnými materiálními záležitostmi, takže jsou venku raz, dva.

Dost důležitá jsou ta lana. Ta lana pravděpodobně symbolizují nabízené citové a sexuální vazby.

Snad by se mohlo skutečně jednat o postavení se na vlastní nohy, ke kterému ale je nutno udělat nějaký jednoduchý krok, který uděláš ty sama. ...a raději se nezkoušet osamostatnit přes partnerství - to by mohla být ta pointa.
08.02.2012 - 21:21 | Filtr
(Rak) almas
Nemas v soucasne dobe nejake problemy ve vztazich myslim milostnych.Pletky flirt? :63:
08.02.2012 - 23:48 | Filtr
(Ryby) Ettelea » MG34
hm, no to je zajímavý, vztahy mě ve spojitosti s tímto snem nenapadly. Studuji teď již půl roku v cizině a koncem roku se vracím, takže vztahy jsou tu trochu problematické (přátelé mi tedy stále odjíždějí a přijíždějí noví). Je pravda že to docela řeším, protože pobyt tady je hlavně o lidech a potkávání se s nimi. Citových vazeb se tady dost obávám, protože jsou mým odjezdem celkem odsouzeny, ale přesto jako by mi stále chyběly..
09.02.2012 - 19:42 | Filtr
(Ryby) MG34 » Ettelea
A chtěla bys tam zůstat nebo tě to táhne domů?
10.02.2012 - 17:30 | Filtr
(Ryby) Ettelea » MG34
Určitě bych tu ráda zůstala, ale domů se musím vrátit v každém případě, protože je přede mnou poslední ročník mého vysokoškolského studia
10.02.2012 - 18:41 | Filtr
(Ryby) MG34 » Ettelea
No, nabízí se kacířská myšlenka - kdybys dodělala ten titul - byl by ti tam v té cizině vůbec k něčemu? :1:
10.02.2012 - 19:43 | Filtr
(Ryby) Ettelea » MG34
haha, no to určitě ano, studuji na jedné z nejprestižnějších a poměrně speciálních škol (famu)- studium mě tam opravdu baví a mám z něj radost (takovou kliku všichni vysokoškoláci nemají). Otázka je spíš jestli bych v cizině sehnala v současné době práci (Itálie - krize), ale to už je momentálně vhled moc do budoucnosti :1:
10.02.2012 - 20:06 | Filtr
(Ryby) MG34 » Ettelea
V Itálii se přece pracovat nemusí, ne?
Dolce fare niente... nebo jak to je? :3:

Itálie... Tak teď už chápu ty lana, co nic nevydrží... Typičtí makaróni... :61:

Taky se tam někdy chystám, byl jsem tam jen jednou pracovně a to byla trochu netypická část (Torino). Místní lidé mi vyhovují a řeč se mi zvukově moc líbí, i když neovládám. A filmy ze 60. a 70. let... chtěl bych nasát tu atmosféru a ty přehnané gesta a to hulákání a troubení a všechno... :1:

Sám introvert, ale v jejich společnosti roztávám. Máš to podobně (díval jsem se, že máš náhodou narozeniny ve stejný den)?
11.02.2012 - 09:22 | Filtr
(Ryby) Ettelea » MG34
jééé tak to se povedlo!! ale vlastně je to jasný, čtvrtý březen je totiž poměrně ideální den na to se narodit :75:
Jinak s těma italama je to zajímavý. Oni navenek působí jako velcí extroverti s těma všema rukama, nohama, mávání s věcma kolem a tak, ale byla jsem překvapená jak moc jsou veškerá jejich přátelství povrchní, taková "zběžná". Možná je to tím, jak jsou jako národ semknutí-že si né příliš často pouštějí někoho příliš k tělu...a nebo to prostě nedělají, já vlastně nevím :) já tu měla nejsilnější přátelství s němci, poláky, turky a švédy :) Ale je pravda že roztát jako introvert se tu daří dobře, to zase jo. Jen mám pocit že kolikrát ten jejich temperament ze mě dělá většího introverta, než jsem byla dřív :4:

Ale jinak to co jsi napsal o svých zkušenostech s Itálií to je víceméně můj příběh :4: Filmy tady studuji, miluju mluvit italsky, potkávat italy a v Turíně jsem byla před měsícem :-) Bydlím tady asi 3 minuty pěšky od moře páááč mi to jako rybě nesmírně svědčí :3:
11.02.2012 - 19:11 | Filtr
(Ryby) MG34 » Ettelea
No, popravdě, nedokážu si představit nějaký jiný den narození a ta záhadná Stela by mi v kalendáři taky chyběla... :1:

Italové jsou asi povrchní už od přírody - podívej se na takového Mastroianniho ve všech jeho rolích :4: Ale tak nějak mi to na nich nevadí. Možná proto, že jsou jako děti.

Hloubku bych taky hledal spíše na severu - Skandinávci, Rusové...

V které části boty bydlíš? Mne to k moři moc neláká, spíše venkov někde v Apeninách. Ospalá náves, horko, banda výrostků na kolech a na Vespách zevluje na náměstí a na kolemjdoucí pěknou ženskou pokřikují bella, bella! a strašně se předvádí. :1:
12.02.2012 - 00:48 | Filtr
(Ryby) Ettelea » MG34
Jé, to bude možná tím, že stella v italštině znamená hvězda :3:
Ale mluvě o Mstroiannim, je to můj oblíbený herec- ve všech polohách (veselých i vážných) je prostě dokonalý :30: Chápu že ti to na nich nevadí, ale já tu s nima musím žít rok - pak je to všechno trochu matoucí :1: ale zajímavý je, že s mojim spolubydlícím (z albánie) jsme se na téma "italové" nějakou chvíli bavili, a závěr nám z toho vyšel, že italové jsou prostě jako děti...takže jsi to vlastně trefil i bez rozmluvy s třetím :1: V sever rozhodně věřím. Nejsem si jistá Ruskem, ale Skandinávií stoprocentně.
Mě to k moři láká ohromně, proto jsem tady - Janov. Na ženskou tady pokřikujou všude (jakmile ženská nemá čeré vlasy a hnědé oči, tak je tady blondýna=terč) vejrostci spíš s ipodama než s kolama, a ospalé návse se tu najdou, akorát si musím popojet autobusem :46:
12.02.2012 - 15:28 | Filtr
(Ryby) MG34 » Ettelea
A máš ráda i filmy od Pasoliniho? Tam mám jednoho oblíbeného herce, který mi připadá jako typický Ital - Ninetto Davoli.

Mimochodem dívám se, že z Janova to není daleko do Cannes, třeba i obrazně... :3:


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »