Najdise.cz ... najdi a poznej lidi, kteří se narodili ve stejný den jako ty ...
Domáce recepty pre naše zdravie - Diskuze a zkušenosti
- Astrologie
online Osobní horoskop (radix) Partnerský horoskop Tranzitní horoskop Psychologická astrologie Online výpočty
solár, direkce, revoluce, kompozit a další ...
Lunární kalendář
- Horoskopy 2024
kalendáře a jiné Znamení zvěrokruhu Partnerský horoskop Ascendent a Descendent Horoskopy na rok 2024
Čínský, Keltský, Výklad karet, Léčivé kameny, a další ... Kalendáře na rok 2024
Čínský horoskop 2024
- Slavné osobnosti
astro databáze - Narozeniny
jména, svátky - Numerologie
online - Poznej
znamení - Galerie
uživatelů - Diskuzní
fórum
Domáce recepty pre naše zdravie
16.11.2011 - 18:41
Zornička
Domáce recepty pre naše zdravie
V diskusii o cesnakovom zázraku navrhla agajka založiť diskusiu na tému domáce recepty.Akosi sa k tomu nikto nemá tak to sem dávam a prosím všetkých, aby prispeli s akýmkoľvek receptíkom, ktorý by nás urobilmladé, krásne, zdravé, štíhle, detoxikované, odpočinuté atď..Mužské polovičky sa samozrejme môžu pridať, aj keď oni sú zvyčajne dokonalí a nič zvláštneho nepotrebujú.. Recepty, rady a skúsenosti by mohli byť všeobecné, či na choroby, krásu, vlasy, chudnutie, ale napríklad aj na relax a dobrý pocit - len tak Hlavne by to mali byť rady akoby domáce, overené, rôzne odkazy na internete a ponuky firiem si môžeme nájsť sami ..a v tej komerčnej ponuke sa hrabať nemáme všetci chuť ..Každému prispievateľovi vopred ďakujem a každému, kto si toto otvorí, prajem, aby si niečo vybralVšetkým nám prajem, aby tie zaručené recepty aj fungovali ..
16.11.2011 - 22:51
| Filtr
Jedna duše od studánky sv.Zdislavy
super receptíky..
Já jsem dnes "študovala" černou ředkev..., mám ji koupenou a chystám se na salátek.. a teda zírám jaký je to zázrak a právě je to aktuální, protože je to sezonní záležitost, tak třebas to někoho osloví..
Suroviny:
100 g černá ředkev
100 g celer
100 g červeného zelí
100 g karotky
1 citron
1 čili paprička, nebo feferonka
sůl, olej do slalátu
Postup
Černou ředkev oloupeme. Zeleninu očistíme, pokrájíme na slámové nudličky, vložíme do mísy, osolíme a dáme do ledničky odležet. Po odležení přidáme šťávu z jednoho citronu a lžíci oleje
Ř e d k e v č e r n á
Nejen chutná zelenina, ale také účinná léčivá rostlina se vzácnou a velmi bohatou nutriční hodnotou.
Původem z Egypta, kde se pěstovala již před 4. tisíci lety. V našich zemí se objevila až ve středověku a nyní se díky svým jedinečným účinkům znovu vrací na výsluní.
Černá ředkev obsahuje více vitamínu C než citrony. Kromě toho také vysoké množství vitamínu E, B1, B2 a B6. Z minerálů potom železo, draslík, fosfor, měď, síru a vápník. Látkám zvaným fytoncidy je vděčná za svůj antibiotický účinek. Nejvýznamnější složkou jsou však hořčičné silice obsahující síru. Těm vděčí ředkev nejen za svou chuť, ale hlavně za svůj blahodárný vliv na naše játra. Tyto silice najdeme ve všech ředkvích či ředkvičkách, avšak v černé ředkvi v nejvýraznějším množství.
Je velmi vhodná pro všechny ty, kteří trpí nedostatečnou funkcí jater a následnými bolestmi hlavy, zvýšenou únavou, páchnoucím dechem, trávicími obtížemi, nažloutlým zbarvením očního bělma či jazyka.
Konzumace ředkve je vhodná pro všechny, hlavně při změně ročním období, kdy jsou játra zatěžována nejvíce. Samozřejmě jako všechny ředkve působí příznivě při nadýmání, zácpě a pocitu těžkosti po jídle. Používá se také k rozpouštění žlučových kamenů. Není však vhodná pro ty, jež trpí průjmy, žaludečními a dvanácterníkovými vředy a pro ty, kdo po jejím požití pociťují žaludeční potíže.
V kuchyni se používá zejména syrová, podobně jako ředkvičky, oproti kterým je větší a tužší. Loupat se nemusí.
V lednici a stejně tak ve studeném sklepě se dají skladovat i několik týdnů.
Já jsem dnes "študovala" černou ředkev..., mám ji koupenou a chystám se na salátek.. a teda zírám jaký je to zázrak a právě je to aktuální, protože je to sezonní záležitost, tak třebas to někoho osloví..
Suroviny:
100 g černá ředkev
100 g celer
100 g červeného zelí
100 g karotky
1 citron
1 čili paprička, nebo feferonka
sůl, olej do slalátu
Postup
Černou ředkev oloupeme. Zeleninu očistíme, pokrájíme na slámové nudličky, vložíme do mísy, osolíme a dáme do ledničky odležet. Po odležení přidáme šťávu z jednoho citronu a lžíci oleje
Ř e d k e v č e r n á
Nejen chutná zelenina, ale také účinná léčivá rostlina se vzácnou a velmi bohatou nutriční hodnotou.
Původem z Egypta, kde se pěstovala již před 4. tisíci lety. V našich zemí se objevila až ve středověku a nyní se díky svým jedinečným účinkům znovu vrací na výsluní.
Černá ředkev obsahuje více vitamínu C než citrony. Kromě toho také vysoké množství vitamínu E, B1, B2 a B6. Z minerálů potom železo, draslík, fosfor, měď, síru a vápník. Látkám zvaným fytoncidy je vděčná za svůj antibiotický účinek. Nejvýznamnější složkou jsou však hořčičné silice obsahující síru. Těm vděčí ředkev nejen za svou chuť, ale hlavně za svůj blahodárný vliv na naše játra. Tyto silice najdeme ve všech ředkvích či ředkvičkách, avšak v černé ředkvi v nejvýraznějším množství.
Je velmi vhodná pro všechny ty, kteří trpí nedostatečnou funkcí jater a následnými bolestmi hlavy, zvýšenou únavou, páchnoucím dechem, trávicími obtížemi, nažloutlým zbarvením očního bělma či jazyka.
Konzumace ředkve je vhodná pro všechny, hlavně při změně ročním období, kdy jsou játra zatěžována nejvíce. Samozřejmě jako všechny ředkve působí příznivě při nadýmání, zácpě a pocitu těžkosti po jídle. Používá se také k rozpouštění žlučových kamenů. Není však vhodná pro ty, jež trpí průjmy, žaludečními a dvanácterníkovými vředy a pro ty, kdo po jejím požití pociťují žaludeční potíže.
V kuchyni se používá zejména syrová, podobně jako ředkvičky, oproti kterým je větší a tužší. Loupat se nemusí.
V lednici a stejně tak ve studeném sklepě se dají skladovat i několik týdnů.
16.11.2011 - 23:01
| Filtr
Zornička
» Jedna duše od studánky sv.Zdislavy
Vynikajúci sirup NA KAŠEĽ
z čiernej reďkovky
Reďkovku nakrájame na polovice a tie na hrubšie plátky. Tie polovice poskladáme dokopy a dáme rezom naspodok mištičky. Popresýpame asi zarovnanou polievkovou lyžicou cukru. Po čase reďkovka pustí šťavu. Šťava je veľmi chutná a deti ju nebudú odmietať.
Reďkovky majú byť veľké, a do mištičky sa zmestí len jedna polovica.
Ešta lepšia a zdravšia verzia je s medom. Plátky reďkovky proste zalejeme 2 lyžicami medu.
Vynikajúci sirup NA KAŠEĽ
z čiernej reďkovky
Reďkovku nakrájame na polovice a tie na hrubšie plátky. Tie polovice poskladáme dokopy a dáme rezom naspodok mištičky. Popresýpame asi zarovnanou polievkovou lyžicou cukru. Po čase reďkovka pustí šťavu. Šťava je veľmi chutná a deti ju nebudú odmietať.
Reďkovky majú byť veľké, a do mištičky sa zmestí len jedna polovica.
Ešta lepšia a zdravšia verzia je s medom. Plátky reďkovky proste zalejeme 2 lyžicami medu.
K příspěvku je přiložený obrázek, který se zobrazí pouze přihlášeným uživatlům.
(Přihlásit)
17.11.2011 - 15:29
| Filtr
mitea
» Jedna duše od studánky sv.Zdislavy
Mnam...ten salát vyzerá dobre,z tej redkvicky
17.11.2011 - 19:57
| Filtr
Jedna duše od studánky sv.Zdislavy
» mitea
Však Mitejko.., dnes jsem dělala tenhle - nastrouhala jsem najemno dvě černé ředkve, jednu červenou řepu,osolila, opepřila, přidala šťávu z půlky limetky, asi 3 lžíce UMEOCTA, půlku červené cibule nadrobno nakrájené a kysanou smetanu... výborný to je i jako příloha a dávala jsem to i na topinky udělané na sucho... Krásný večer všem a díky za receptíky.
© 2007-2024 Najdise.cz