Vysoký cholesterol


07.03.2012 - 18:40
(Vodnář) mitea
Vysoký cholesterol
Ako sa dá znízit vysoký,zlý cholesterol v krvi???Prosím babské rady :27:

Stránka: 4 3 2 1
Řazení:
10.03.2012 - 08:46 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » Buddha/2
:15:
10.03.2012 - 08:45 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » Buddha/2
ale cukr není problém kdyź je pŕírodní, babičky cukr měly jenom občas, v neděli.
kachna knedlík zelí jsou zdravé potraviny
a máš pravdu ztužené tuky a ty dnešní jogurty hnus and co.vyrábějí další pacienty pro doktory aby měli co dělat :8:
babička dožila zdravě 98 let, chodila do poslední chvíle. jedli jenom co vyrostlo doma na zahradě, kupovali jen mýdlo a občas homoli cukru, jednou za rok, asi 2-3 kila. Pro celou rodinu. Jinak celozrnné chleby+bravek slepice a tak. A to jde i dneska zase přejít zpátky, maso stačí jednou týdně.
09.03.2012 - 21:02 | Filtr
(Váhy) Buddha/2 » hajounek
ono je těch zlepšováků víc-umělá sladidla,americký sajrajt jménem glukozo-fruktozový sirup,který tělo neumí zpracovat,protože není přírodní a tak ho ukládá (u nás se přidává do jogurtů,sušenek...,u nich tím sladí colu :28:)

atd...nechci se :21: :4:

09.03.2012 - 20:51 | Filtr
(Kozoroh) hajounek » Buddha/2
Moje řeč. Živočišné tuky jsou látky tělu vlastní a tudíž si s nimi umí poradit. Od dob "zlepšováků" jako třeba zmiňované margaríny, to jde se zdravím globálně z kopce.
09.03.2012 - 20:48 | Filtr
(Váhy) Buddha/2 » Bosch
Já už tyhle pindy o tom,co je a nebo není zdravé neberu vážně.Dost často je něco nezdravé a za pár let se zjistí,že je to naopak.A ty největší svinstva mají i největší reklamu,podle toho se dá taky řídit.Mají totiž nejnižší výrobní náklady a tím je taky daná kvalita výchozích surovin.A samozřejmě pro prodejce "zajímavou" marži.

Tady např.jedna stoletá babča si dává klasiku -kachnu,knedlíky,zelí,odpolení káva a :65:to jistí :4:a je v poho :5:.
Kdyby jedla zdravě-tj. ztužené tuky,nízkotučné jogurty a podobný hnus,byla by už dávno na pravdě boží :76:
09.03.2012 - 20:19 | Filtr
(Váhy) Mysterious
Velmi účinným prostředkem ke snížení hladiny cholesterolu je pití odvaru ze 2 dílů estragonu a po 1 dílu květu vřesu a nati rdesna ptačího(truskavce).
09.03.2012 - 14:20 | Filtr
(Štír) ivy7 » Bosch
Jedna kava rano mi staci...pry sklenka cerveneho vina denne taky pomaha.
09.03.2012 - 12:48 | Filtr
(Kozoroh) Bosch
tohle je zajímavé, káva. Kaźdou chvilku přijdou s něčím závratně novým, co úplně převrátí současné poznání naruby. :8:

Kávu si dáváme hlavně pro její povzbudivé účinky. Kromě kofeinu je v kávových zrnech také lipidová složka, jež obsahuje terpeny a jedním z nich je kafestol. Podle Dr. David Moore, profesora molekulární a buněčné biologie na Baylor College of Medicine je kafestol tou nejúčinnější ze všech známých látek obsažených v potravinách, které zvyšují cholesterol.


David D. Moore, profesor na Baylor College of Medicine

Výzkumy provedené amsterdamskou universitou na populaci Nizozemců ukázaly, že vypitím pěti šálků kávy z francouzského lisu denně, dostáváme do sebe 10 – 13 miligramů kafestolu. Pokud to praktikujeme po dobu čtyř týdnů, stoupne nám obsah cholesterolu v krvi o 6 až 8 procent.
http://www.osel.cz/index.php/…
09.03.2012 - 08:00 | Filtr
(Štír) ivy7
Je to nebezpecne, uzivej omega 3,6, 9 fatty acids..

Z WIKI"

Cholesterol je jedním z významných rizikových faktorů srdečně-cévních onemocnění (tato onemocnění způsobují více než 50 % všech úmrtí V ČR). Problém zvýšené hladiny cholesterolu se přitom týká téměř 70 % dospělé české populace (Studie Post-Monica, IKEM, 2000-2001). Onemocnění charakteristické zvýšenou hladinou cholesterolu v krvi se nazývá hyperlipidemie neboli hyperlipoprotenie (HLP). Jednou z dalších život ohrožujících onemocnění je familiární hypercholesterolemie, která je charakteristická částečnou nebo úplnou absencí receptorů pro LDL částice.

Může být:
primární (familiární, čili geneticky podmíněná)
sekundární (získaná, lze ji tedy odstranit)

Při zvýšené hladině cholesterolu je třeba upravit životosprávu a dodržováním zásad zdravého životního stylu se snažit o její snížení. Častým mýtem je přesvědčení, že je třeba hlídat pouze příjem cholesterolu. Denně bychom proto měli ve stravě přijmout max. 300 mg cholesterolu, v případě, že máme zvýšenou hladinu cholesterolu pak maximálně 200 mg denně. Ještě důležitější je ale zaměřit se na složení tuků, protože nevhodné tuky ovlivňují hladinu LDL cholesterolu v krvi. Přednost bychom měli dávat kvalitním rostlinným tukům a olejům, které obsahují velký podíl omega 6 a omega 3 vícenenasycených mastných kyselin, které působí příznivě na náš srdečně-cévní systém a pomáhají snižovat hladinu LDL cholesterolu v krvi. Oproti tomu tuky živočišné obsahují více nasycených mastných kyselin, jejichž příjem je třeba omezovat, protože hladinu cholesterolu zvyšují.

Mezi další zásady nízkocholesterolové diety patří dostatečný příjem ovoce, zeleniny a dalších potravin bohatých na vlákninu, omezení příjmu soli, preference drůbeže a ryb a dostatečný pitný režim.
08.03.2012 - 22:57 | Filtr
(Vodnář) mitea
Vsetkým vám velmi pekne dakujem za vase rady a ochotu pomoct...
Mám scoho vybrat a idem na to...zmena jedálnicku,nie je problém,nejaké prípravky a hlavne disciplína..

Este raz dík :17: :17: :17:
Uz v tom mám o hodne jasnejsie :27:
08.03.2012 - 22:39 | Filtr
(Panna) alassea » mitea
Z múdrej knihy o zdravom stravovaní som sa dozvedela,že hladinu cholesterolu znižujú jablká,banány,čučoriedky,hrach,artičoky,čakanka,,kel,pór,reďkovka,kvasená kapusta
Transport a využitie cholesterolu,ktorý chráni nervy,zabezpečujú polynenasýtené mastné kyseliny.
ideálnymi potravinami sú preto fazuľa,sója,olivy,kukurica a hlavne avokádo.
na lepšie využitie cholesterolu v tele organizmus potrebuje cholín /vitamín skupiny B/.Nachádza sa napríklad v tofu,ale telo si ho dokáže vyrobiť syntézou kyseliny listovej...proste zelenina :2:
ja by som si,Mitea,zistila niečo o olejoch do šalátov...obsahujú tie potrebné neviemakénasýtené kyseliny,ktoré sú veľmi fajn,ja mám doma horčičný olej,alebo z hroznových semiačok,konopný...a také avokádo,napriek tomu,že je poriadne mastné,znižuje cholesterol a dokonca pomáha telu pri chudnutí. :27:
08.03.2012 - 10:02 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » Rachelinka 5
a žinčica :69: :46:
08.03.2012 - 09:59 | Filtr
(Panna) Rachelinka 5 » Bosch
no snad mysleli varenu brokolicu ci spenat :39:
surovy cesnak a cibula :69:
08.03.2012 - 09:57 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » Piháček
Něco jsem našel, myslím si že toto je nejrozšířenější příčina všech nemocí ever.

Kamasutra and Healthy Life: Why Releasing Sexual Energy is Important to Keep Mind and Body Healthy

Unfulfilled love is fatal – says Kamasutra. If a man or a woman doesn´t get a chance of union after seeing and the liking the other person, it can cause them such symptoms like constant thinking about their subject, lose of sleep, emaciation, abstinence, shamelessness, madness, fainting and death – in that order. Kamasutra gives guidelines to avoid such miserable conditions and to fulfill their desires to stay physically healthy and mentally strong.

The fear of society and lack of knowledge of sexuality of the other sex are the principle reasons of suppressed sexuality. The notion and societal programming that sex is wrong also counteracts on their minds. Even within married life, man and woman may be suppressing their sexual desires. This too is not healthy. These sexual feelings are like water in a reservoir – without a controlled opening, the dam can once collapse, causing huge lose to society.

Some interpreters put Kamasutra on yet another light too. That is putting Kama (fulfillment of lust) as one of the four steps of human life. The four stages are Dharma (good deeds), Artha (wealth acquired through dharma), Kama (lust fulfilled with Artha) and Moksha (ultimate salvation). They are of the opinion that kama is an important stage before salvation of soul.

The opposite of suppressed love (sex) is not uncontrolled erotica. Men and women need to take the measures to not suppress their feelings.

Though entirely different concept, there are similarities between Freudian and Kamasutra concepts of sex. Freud and Kamasutra acknowledge the importance of mentally fulfilling through sex. Not getting a chance to rightly use the sexuality of the person causes serious problems – modern research has reached up to effect of suppression of sex on cause of schizophrenia.
08.03.2012 - 09:40 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » Rachelinka 5
jsou tam takové lékařské obecné návody
"cholesterol najlepšie znižuje surový cesnak, cibuľa, paradajky, špenát, zeler či brokolica"
v praxi je dobré brát potraviny suché teplé hořké a trpké. Takže zelenina ani moc ne ta ochlazuje, když tak tepelně upravená, ale cibule a česnek ano.
08.03.2012 - 09:38 | Filtr
(Kozoroh) hajounek » Piháček
Ono vůbec nejde o moudra, ale o zamyšlení se na sebou. Je spousta věcí, které bychom si přály, aby byly a je těžké si přiznat, že realita taková není.

Tělo nám dává signály a my hledáme řešení jinde, než tam kde opravdu je. :62:

:17:

(toť moje zkušenosti se sebou samou)
08.03.2012 - 09:36 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » mitea
podle tvého typu, budeš asi spíše kaf, cholesterol je krevní tuk. ukládá se tam pokud do organismu dodáváš příliš mnoho cukrů, tuku, anebo prostě jídla obecně, pokud nemáš pohyb který tuky pálí, pokud nemáš v pořádku trávící oheň (nemíváš aspoň jednou denně hlad), při přejídání, při jezení po 6 hodině večer taky tělo neví kam s tím tak ukládá, pak třeba možná moc piješ, stres, ale největší vliv má strava, jak co a kdy jíš. Třeba ráno by jsi v žádném případě neměla jíst těžká jídla, snídat až po 8 hodině, nejméně 2 hodiny po probuzení a jen lehce. Žádné maso ani mlíko či mléčné a vůbec ne vločkové kaše ty jsou těžké, takže kornfleky či toasty. A pak na oběd se dobře najíst a večeře tak okolo 5 hodiny lehká atd atd ale to se dá určit co a jak teprve po identifikaci typu to na dálku neprovedu. To ještě neumím. :1:
08.03.2012 - 09:16 | Filtr
(Střelec) Piháček » hajounek
Hajounku?
mě už se nějak příčí všechna ta moudra..... :17:vysoký cholestorel = ucpává průchody radosti, strach přijímat radost :17:

nejsem smutný typ..nemám strach přijímat radost....raduji se :74:
08.03.2012 - 09:13 | Filtr
(Kozoroh) hajounek
http://www.celostnimedicina.cz/navr…

Tady ještě článeček. Možná máš ve stravě cholesterolu málo a proto tělo nutí produkovat víc než je zdrávo. :25:
08.03.2012 - 09:12 | Filtr
(Střelec) Piháček » Bosch
tak toto mě taky zajímá...... :74:
08.03.2012 - 09:08 | Filtr
(Kozoroh) hajounek
No cholesterol se odbourává v játrech, tak bych se zaměřila právě na játra a jejich posilnění (organické i to mentální).

Funkce jater
1. Hromadění energie. Játra vytvářejí glykogen (sílu) a ukládají jej (asi 500 kilokalorií). Kromě toho proměňují
uhlohydráty v tuk a shromažďují jej v tukových zásobárnách těla.
2. Výroba energie. Z aminokyselin a tukových složek obsažených v potravě vytvářejí játra glukózu (energii). Veškerý tuk přichází do jater a může tu být spálen, proměněn v energii.
3. Metabolizmus bílkovin. Játra mohou aminokyseliny jak rozkládat, tak syntetizovat nové. Jsou spojujícím článkem mezi bílkovinou (proteinem) rostlinnou a zvířecí, tedy zdrojem naší výživy, a bílkovinou lidskou. Bílkovina každého z těchto druhuje odlišná, ale stavební kameny, z nichž se skládá (aminokyseliny), jsou univerzální. Srovnání: nejrůznější typy domů (bílkoviny) jsou postaveny z naprosto stejných cihel (aminokyseliny). Individuální odlišnosti bílkovin rostlinné, zvířecí a lidské říše spočívají tedy v odlišném uspořádání aminokyselin. Jejich pořadí je zakódováno v deoxyribonukleové kyselině (DNK).
4. Odstraňování jedů. Játra inaktivují a rozpouštějí vlastní i cizí jedovaté látky, aby mohly být pomocí žluči a ledvin vyloučeny. Dále musí ze stejného důvodu zpracovat bilirubin (odpadový produkt krevního barviva hemoglobinu). Narušení tohoto procesu vede k žloutence. Játra konečně
syntetizují i močovinu, aby ji ledviny mohly rovněž vyloučit.
Tolik k nejdůležitějším funkcím jater. Symbolický výklad začněme u posledního bodu. Schopnost odstraňovat jedy předpokládá způsobilost rozlišit a ocenit, co je, a co není jedovaté. Jaterní poruchy a onemocnění tedy poukazují na problémy hodnocení a oceňování toho, co je užitečné, či škodlivé (potrava, otrava?). Posoudíme-li dobře, co je pro nás vhodné, tj. co můžeme zpracovat a strávit, nedochází k nadměrné spotřebě, která játrům škodí: příliš mnoho tuku, příliš jídla, alkoholu, drog apod. Nemocná játra
dosvědčují, že přijímáme více, než na co jejich zpracovatelská kapacita stačí, dosvědčují ztrátu míry, přehnané expanzivní
choutky a příliš vysoké ideály. Játra jsou dodavatelem energie. Při jejich onemocnění
ji ztrácíme. Dále ztrácíme životní energii, potenci, chuť k jídlu i k pití, chuť ke všem životním projevům. Chorobný příznak koriguje a kompenzuje svůj problém, jímž je v tomto případě nadměrná spotřeba, zvyk žádat příliš mnoho. Jde o tělesnou reakci na ztrátu citu pro míru a na přebujelou fantazii, o upozornění na naši nenasytnost. Klesá krevní srážlivost, krev - tato životní šťáva - řídne a uniká z těla. Nemoc nás vede k omezení, klidu a odříkání (sex, jídlo, pití) - velmi zřetelný je tento proces při hepatitidě. Játra mají dále symbolický vztah k světonázorovým a náboženským oblastem, jehož odvození nemusí být všem patrné. Připomeňme si syntézu bílkovin. Bílkovina je stavebním kamenem života a sama je vystavěna z aminokyselin. Játra vytvářejí z rostlinných a zvířecích bílkovin obsažených v potravě bílkoviny lidské tím, že mění jejich prostorové uspořádání. Jinými slovy: játra mění prostorové uspořádání při zachování jednotlivých stavebních kamenů (aminokyselin),
což znamená kvalitativní či evoluční skok z rostlinné a zvířecí říše do světa člověka. Ovšem tím, že identita stavebních
kamenů zůstala zachována, zachovalo se i spojení s oblastí jejich původu. Metabolizmus bílkovin je dokonalým mikrokosmickým zobrazením toho, co v makrokosmu nazýváme evolucí. Přestavěním a změnou kvalitativní předlohy vzniká nekonečné množství forem ze stále stejných „stavebních pramenů". Konstantním „materiálem" zůstává všechno navzájem spojeno, pročež mudrci tvrdí, že všechno je v jednom a jedno ve všem (totum pro parte, pars pro toto). Jiným výrazem tohoto poznatku je religio, doslova „zpětná vazba". Náboženství hledá zpětné spojení s prazákladem, s výchozím bodem, s všejednotou, protože mnohost, která nás odděluje od jednoty, není ničím jiným než iluzí (mája) vznikající věčnou proměnou téže předlohy
bytí. Proto také zpáteční cestu najde jen ten, kdo prohlédne iluzi proměnlivých forem. Mnohé a jediné - v tomto energetickém poli pracují játra.
NEMOCI JATER
Při jaterních onemocněních je třeba položit si
tyto otázky:
1. V kterých oblastech jsem ztratil schopnost
správného posouzení a hodnocení?
2. Kde nemohu rozeznat, co je pro mě užitečné
a co škodlivé?
3. V čem jsem nenasytný a chci příliš mnoho, kdy ztrácím cit pro míru?
4. Starám se o své „religio", o svou oblast „zpětné vazby" a návrat k prazákladu, nebo mi mnohost zastírá jednotu? Nepřicházejí u mě světonázorová témata zkrátka?
5. Chybí mi důvěra?


Toliko z knihy Nemoc jako cesta



Luisa L. Hay
vysoký cholestorel = ucpává průchody radosti, strach přijímat radost


:62: :17:
08.03.2012 - 09:06 | Filtr
(Vodnář) mitea » Bosch
Aha...dík ..Aj tak neviem,ako to vyrovnat... :63:

08.03.2012 - 09:02 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » mitea
no to je regulátor země + voda, přemíra těchto prvvků v těle, anebo jejich poškození. Slabé spalování většinou.
08.03.2012 - 09:00 | Filtr
(Vodnář) mitea » Bosch
Premíru kaf v krvi...co to je prosím ???
:63:
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Střelec Střelci
ukázat kalendář »