Pavel na hrad


21.01.2023 - 09:07
(Kozoroh) Bosch
Pavel na hrad
Tak zdá se že s tou lunou ve lvu u dračí hlavy se i nějaký autor trefil. Ještě by byla sranda kdyby se potvrdilo že má asc leo. :4:

Příspěvky v diskuzi

Stránka: 6 5 4 3 2 1
Řazení:
07.03.2023 - 22:26 | Filtr
(Býk) player » MIKULAS
To vůbec netuším , já už jsem pátým rokem šťastný invalidní důchodce a s drahami už mám nulový kontakty. Ale asi za dost...
06.03.2023 - 17:58 | Filtr
(Býk) player » MIKULAS
Dá se vymyslet jedno. Mám kamaráda, kterej dělá finančního poradce. málokdo to ví , ale penzijko si lze nastavit různě. Konzervativně - to lidi , kteří ho zavedou okamžitě po škole "nějak" zajistí. A pak s mírnými riziky. A tam už to dokonce může bejt tak , že i při pětistovce měsíčně může dotyčný odcházet do penze vysmátý.

Ale jinak - my to děláme jednoduše. Půjčujem si. A tisknem peníze. obojí je špatně. A nechceme legálně pracující migranty , kteří by platili do systému, protože jsme dost xenofobní.

Na tlačenku by jsi mne i nalákal , ale já teď ji dostávám z tolika zdrojů... :3:
04.03.2023 - 09:10 | Filtr
(Štír) Svá štírka » player
Obušku z pytle ven! ....... okamžitě po práci začínám pracovat na tomhle staronovém vynálezu, aby fungoval a ještě tak najít odborníka, který by tam vmontoval trochu té umělé inteligence, aby rozeznal úmysly dotyčné "zadnice", po které pak bude tancovat. No jo, já vím, sci-fi :4: Nobelovka nebude, takže aspoň ta eutanázie - i to je víc než dost. :63:
27.02.2023 - 15:13 | Filtr
(Býk) player » Svá štírka
K euthanázii asi taky jednou dojde. A se zdravím to bude do budoucna horší , protože aktivního sportovního pohybu ubývá. Už máme mileniály, ti si většinou odsedí život u compu či mobilu...takže zdraví nebudou.

Ale vymyslet nic jinýho nejde. Prostě - kolik máme , tolik rozdělíme. Kdo by vymyslel něco lepšího , tak ho Nobelova cena nemine.
20.02.2023 - 16:40 | Filtr
(Štír) Krok » Znovuzrozená
Já se omlouvám, že jsem to tady zmotal dohromady, takže Vaše poznámka je oprávněná. Rozežranost nebyla v žádném případě míněna tak, že co důchodce, to rozežranec. Více jsem uvažoval v rovině zátěže, kterou tady necháme dalším generacím, ať už je to státní dluh, nebo ekologie. To jsem nemusel dávat k důchodům.
Na druhou stranu oni budou muset toto vyřešit (zaplatit) za nás a ještě si našetřit na svoje stáří. Mi přijde, že jim rozhodně není co závidět!
19.02.2023 - 01:36 | Filtr
(Rak) HappyLu » ES
souhlas,oba z jedné líhně
18.02.2023 - 16:06 | Filtr
(Štír) Svá štírka » player
Doba žití je delší, ale ne v plném zdraví. I lékaři nesouhlasí s prodlužováním věku odchodu do důchodu a tvrdí, že se jen zvýší počet těch, kteří budou v invalidních důchodech, na nemocenské a na jiných dávkách. Prostě po 65 roku už není zcela zdráv skoro nikdo a přibývá demencí i jiných omezení. Takové pracovníky ani firmy nebudou chtít a co pak s těmi lidmi bude? Budou právě na málo placených nemocenských a tak. https://www.novinky.cz/clanek/…..
No a vezmu-li konkrétně sebe, tak moji synové v době, kdy já už budu stará, budou ještě v pracovním procesu, budou ještě vychovávat svoje děti a už budou též pociťovat první zdravotní problémy. No to bude paráda....to určitě žádný slušný a inteligentní člověk by nechtěl - takovou reformu. A kolik si asi ušetří na svoje důchody, no hádejte, můžete 3x, ale bude vám každému stačit jen jeden pokus a zcela jistě uhodnete. :42:
Aspoň uzákonit eutanázii by mohli, já bych ji jednou ráda podepsala. Než se dívat na ten bor*el a být na obtíž vlastním dětem, raději bych se nechala uspat jako pes. :8:
18.02.2023 - 15:56 | Filtr
(Štír) Svá štírka » player
Tak....mělo by to být o tom, aby to bylo na přežití pro většinu slušných a pracovitých lidí, ale zatím si tu dobře žijí jen zloději, nefachčenka a ti, kteří si stále zvyšují platy, ale ostatním káží utahovat opasek. :9:
17.02.2023 - 12:11 | Filtr
(Býk) player » Znovuzrozená
... Moje matka šla asi v 53 letech

ono je to složité. Když jsem končil gympl , tak se každý třetí důchodu nedožil vůbec (dnes 15%). průměrná doba čerpání panze tehdy byla asi 4 roky. Muži tehdy umírali v průměru v 68 ůetech a ženy v 71. Před covidem to bylo 78 - 82 necelých (nyní o dva méně , ale to se zase natáhne). A že jdou do důchodu Husákovo děti je taky fakt.

Jako jasný - můžem udělat referendum: každej důchodce dostane 7 000 a může se chodit v 55 letech. řešení je víc. Migranty - kteří by tu dělali , platili do systému a množili se nechcem. Tak jak to chcem udělat? Tiskárnou na peníze? A ropu taky nemáme.Jsou země , kde nejsou důchody vůbec , jsou země , kde se chodí v 67...

Na druhou stranu , je velmi pravděpodobné , že do deseti let bude mít pracovní týden už jen 4 dny, tudíž zase bude menší to opotřebování...já bych penzijní reformu dělat nechtěl. Ať uděláš tak či onak , vždycky ti někdo dá po čuni. Jsme chudá země plná bohatých lidí. Je to složité.
17.02.2023 - 12:03 | Filtr
(Býk) player » Svá štírka
..."A taky musíme počítat s ryze českou vlastností - závistí."


V zásadě naprostý souhlas. Všimněme si , že když se lidi hádají o politice , vždycky je to hádka o vlastní peněžence. Ne o filosofii či "síle" státu. My jsme hrozní materialisti. Úspěch se tu moc neodpouští. A komplexy tu mají ráj.
08.02.2023 - 19:19 | Filtr
(Vodnář) Znovuzrozená » Krok
Mě by zajímala ta věta o "rozežranosti předchozích generací". :63:
V důchodu jsou ročníky čtyřicáté - ty pomalu vymírají a v životě se asi až tak moc dobře neměly a pak převážně ročníky padesáté. Šedesáté ročníky ještě makají a mají to taky už do skoro 65 let, maximálně bez pár měsíců. Stávající generaci důchodců začal uplácet právě Babiš a to jen z jeho vypočítavosti, aby měl silnou voličskou základnu. Je pravda, že někteří z těch důchodců to neustálé navyšování nepotřebují a už z principu procentuální navýšení je špatně. Takže důchodce s důchodem kolem třinácti tisíc určitě rozežraný není.
08.02.2023 - 18:56 | Filtr
(Vodnář) Znovuzrozená » Svá štírka
:61:
Tak to je ještě v pohodě.
Ony jim občas ty apky v mobilu nebo hodinkách nejdou jak by si predstavovali a pak to končívá u nás, protože to určitě máme "blbě nastavený", klientsky nepřívětivý, nepřehledný apod. :61:
08.02.2023 - 16:40 | Filtr
(Lev) Gryphon » Krok
Astrologové se na domech shodují. Odhadem tak z 80%. Placidus (respektive Topocentr jakožto aproximace Placida) je nejpoužívanější a nejfunkčnější. Jednu z mála odchylek tvoří Rudhyarovci, kteří jedou bůhvíproč v Campanovi, druhou Hamburská škola, která používá Kocha. Dnes je škola v podstatě vymírající. Regiomontanův systém byl používaný v minulosti, dokud se v 19. a 20.století masově nerozšířil Placidus, jeho lepší dny už ale vzaly zasvé. Minoritní systémy typu Krusinski, Sunshine ignoruju, a systémy, které nectí zásadu, že AS je hrot prvního a MC desátého domu, neberu nijak vážně.
08.02.2023 - 11:12 | Filtr
(Štír) Krok » Gryphon
Zajímavý názor. Já Vám bohužel neodpovím astrologicky k tomu dotazu na Jupiter a Cheiron na hrotu druhého domu. Ale zeptal bych se, proč bazírovat na pozici na hrotu nějakého z nerohových domů, když sami astrologové se nejsou schopni shodnout v tom, který systém domů je správný? Vy máte třeba topocentrický, v jiném je to jinak, takže lze volit takový systém, kde něco "vyjde". Je vhodné klást důraz tam, kde panuje taková nejistota?
Přiznám se, že mi to důvěru v astrologii zrovna neposiluje. Tedy astrologii to nevytýkám, té bych i věřil. Ale jejím vykladačům... Dá se to dobře použít. Nebo zneužít.
08.02.2023 - 10:48 | Filtr
(Štír) Krok » Svá štírka
To nijak zle neberu. Naopak, já s Vámi souhlasím. Ale zase bych nezlehčoval tu druhou stranu a nesnažil se vše vidět jen svojí optikou.
Na nás už možná žádné důchody nevyzbydou, možná symbolické. Říkají nám: Musíte si našetřit na svůj důchod. Fajn. Jenže k tomu musíme platit na stávající důchodce. K tomu máme hypotéky, máme malé děti. Chcete vědět, kolik mi zbývá na to, abych si spořil na důchod? Nebo mám být slušný a mlčet?
Mohu to vzít do vlastních rukou a spořit si na důchod, ano. Ale za jakou cenu?
A víte co? Nestěžuji si. Myslím, že lidi, co jim je 20, jsou na tom ještě hůře. Kdo z nich (kolik procent) si někdy našetří na svoje bydlení? A ti, co přichází na svět nyní, ještě daleko hůře. Oni sice mohou vzít celý svůj život do svých rukou, ale budou taky platit dluhy za rozežranost předchozích generací, nejen své vlastní. A nemyslím zde v první řadě dluhy nějaké státní, ale ekologické atd. Pořád tady drancujeme, co se dá. Abychom se my měli o fous lépe, upisujeme budoucí generace peklu.
Takže si nemyslím, že bych měl nějaké výsadní právo si stěžovat a nadávat.
08.02.2023 - 05:10 | Filtr
(Štír) Svá štírka » Znovuzrozená
Ty poslední 3 řádky bych též podepsala......Nervózní, nevyychovaní, přijdou, nepozdraví, s mobilem u huby na mně u pultu něco štěknou, pak mobilem zaplatí nebo si mohou ukroutit ruku, aby zaplatili hodinkami a bez rozloučení a poděkování dokončují svůj hovor a odchází. No paráda :47: Naštěstí neřeším nic až tak důležitého, ale ten přístup mi vadí. Proč si nevyřídí svoje "hovory H" před prodejnou? Mně fakt nezajímá, kolikrát kakala Betuška, jestli ještě mají ty šaty ve slevě a jestli pojede někdo o víkendu na hory nebo zůstane doma. :85:
07.02.2023 - 18:46 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » Gryphon
Očividně v tom každý vidí to, co se mu hodí :3: Tranzit Jupitera coby vládce 10. domu může vypovídat jednoduše o zlepšení finanční situace díky "kariérnímu postupu", případně o větším pocitu sebehodnoty, jakémsi zadostiučinění, člověk se sebereflexí může začít o sobě v takové funkci trochu pochybovat, to je celkem přirozené - počítám, že ten Chiron bude spíš o sebehodnotě než o léčení finanční situace.
07.02.2023 - 17:15 | Filtr
(Střelec) verka96 » MIKULAS
Válka vyhlášena nebyla, to ale nikdo v TV ani nehlesl (to ani nepřekvapuje) a už vůbec ne náš nastavájící prezident (to bych naopak od něj naopak čekala, aby tu situaci trochu uklidnil). Na to upozornil akorát Vítězslav Jandák, co jsem zachytila, možná o tom mluvil ještě někdo jiný.

https://www.youtube.com/watch/…
YouTube
07.02.2023 - 16:03 | Filtr
(Lev) Gryphon
9.března proběhne inaugurace a oním okamžikem se Pavel stává oficiálně prezidentem. Tranzity jsou docela vtipné. Pluto přes Jupiter ve dvanáctém domě je jasný, Pavel zkrátka odpovídá kolektivnímu archetypu spravedlivého vládce...ale Saturn opozice Lilith (plus dobíhající opozice Uran) jakoby ukazovala, že jeho působení bude tak trochu jako slon v porcelánu. Už nyní se spřátelená média jako Šafrovo Fórum24 nebo SeznamZprávy začínají chytat za hlavu a poukazovat na to, že jeho touha po tom být maximálně akční, dělá víc škody, než užitku, viz. telefonát na Taiwan, vyjádření se k Ukrajině a její budoucnosti v NATO (Ehm, nezačala válka náhodou právě kvůli tomu?). Zajímal by mě ale váš názor na Jupitera s Chironem přímo na hrotu druhého domu, v Beranu. Na mě to mluví skoro jako kdyby náš milý jenerál poznal meze svého působení v politice, zkrátka a dobře, že něco silou prostě a jednoduše neurve, prostě to nepůjde.
K příspěvku je přiložený obrázek, který se zobrazí pouze přihlášeným uživatlům.
(Přihlásit)
06.02.2023 - 23:31 | Filtr
(Vodnář) Znovuzrozená » Svá štírka
No, nás se to zvýšení odchodového věku už naštěstí týkat nebude, ale i tak těch 65 pro ženský je hrozný. Stačilo by úplně do 60. Moje matka šla asi v 53 letech (měla tři děti a šla dříve bez krácení důchodu)a tchýně v 56 a obě říkají, že toho měly plné kecky a nemohly se dočkat. Moje máti stále naříká, jak se strašně v životě nadřela (dělala jako ty v obchodě), ale už je doma 28 let! Tchýni je 88 let, takže taky v důchodu spoustu let. To my si tak neužijeme, je pravda, co říká tvůj známý, že není důležité za kolik, ale jak dlouho. Změna profese jak navrhuje madam Pekarová, je v našem věku nesmysl a blbost, po padesátce je těch šancí minimum. Já se do stávajícího zaměstnání před šesti lety dostala na doporučení sousedky, zakládalo se u nich nové oddělení a potřebovali lidi do pozice, kam se moc lidi nehrnou. Musela jsem ale projít výběrovým řízením a udělat něco jako Scio testy, postřeh, rychlost, přesnost. Po čase jsem přešla na jiné oddělení, mám alespoň normální pracovní dobu, když nepočítám neustálé přesčasy, ale víkendy jsou volné, jenže práce je hodně náročná a zejména psychicky velmi vyčerpávající, pracuju s lidma a jejich penězi, zjednodušeně řečeno...je to masakr, lidi se za pár let hrozně moc změnili k horšímu, vždycky si s kolegy říkáme, že bychom měli mít k dispozici psychologa, abychom se k němu chodili zrelaxovat z těch sra.ek co denně řešíme.
06.02.2023 - 23:11 | Filtr
(Vodnář) Znovuzrozená » Mici Angóra
Jj, chystám se tam napsat, ale abych pak nebyla v šoku, co všechno mi nezapočítali. :4:
Na černo jsem nikdy nepracovala, tak uvidíme.
Pekarovou jsem zrovna včera viděla v Partii na Primě a já tu babu s jejíma hraběcíma radama teda fakt nemusím... :48:
06.02.2023 - 19:47 | Filtr
(Štír) Svá štírka » Znovuzrozená
Já bych měla mít nárok do plného důchodu k 15.1.2026, ale uvidím, kdy bude reforma a jestli až od 1.1.2025, tak bych tedy šla o ten rok a kousek asi dřív, také už mám toho všeho dost. :28: Možná se to také vyvine tak, že bude potřeba, abych mladým hlídala malého. :63: Můj kamarád mi včera řekl, že se nemám stresovat a že mám jít, když toho mám dost, že není důležité za kolik, ale na jak dlouho. :3: Svým způsobem má pravdu. Znala jsem lidi, kteří do poslední chvíle pracovali, a pak si důchod už nestihli užít. :8:
Dřív jsem byla v supermarketu, ale to bych asi už umřela, tak jsem šla do menšího obchůdku, kde není taková buzerace, ale je tu menší plat. :8: Když tak nad tím přemýšlím, tak spolužáky jsem viděla naposledy před covidem a ani nevím, co teď dělají, Dřív jich hodně bylo OSVČ, teď je není vidět ani slyšet. :63:
06.02.2023 - 07:45 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » Svá štírka
Já jsem to počítala na základě informace, že děláš celý život prodavačku, pokud jsi dělala jiné profese, tak to bude jinak, doba načerno se samozřejmě nepočítá (ale znám i lidi, co si mysleli, že dělali načerno, ale na sociálce to měli započítané :4:), ale tam jde většinou spíš o roky a těch máš zdá se dost. Tak uvidíš. :17:
06.02.2023 - 07:34 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » Znovuzrozená
Lze si zažádat (papírově nebo online) o tzv. Informativní osobní list důchodového pojištění a tam hned uvidíš, jaké roky a jaké zaměstnavatele ti sociálka eviduje, takže budeš vidět, co je ještě třeba dodat. Pracák se počítá do tzv. náhradních dob. Jinak souhlasím, že vaše ročníky Kalouskovu novinku vyžraly nejvíc :62:. Pekarová by ti poradila, ať na starý kolena změníš práci, zrovna včera to někde psali :2:
05.02.2023 - 19:50 | Filtr
(Vodnář) Znovuzrozená » Svá štírka
Jj, já to mám v 64 letech a deseti měsících, no aspoň o těch deset měsíců si to zkrátím. :4: I tak je to ještě pět let :24:
Já teda dělám v kanclu,ale v korporátu a je to mazec. Jsem nejstarší na oddělení, ne-li v celé firmě :61:, dokonce náš ředitel je o pár let mladší než já. :4: Nikoho nezajímá, jestli držíš krok s kolegy kterým je kolem 25. Žádné úlevy a ohledy, jsme na tom všichni stejně, máme normy a ty musíme plnit, jinak je zle, srážky ze mzdy a blbé kecy nadřízených.
Kolikrát si říkám, kde jsou moji vrstevníci, maximálně v těch supermarketech?
Příspěvky: 138-114 113-89 88-64 63-39 38-14 13-1
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »