Lilith/chiron


07.03.2021 - 18:39
(Blíženci) cimi
Lilith/chiron
Ahojte astrohloubači,

nikde se moc nemůžu dočíst o kombinaci chiron/lilith a zajímalo by mě toto spojení víc do hloubky. Kdysi jsem nad tím dumala v souvislosti se synastrií a teď nad tím dumám v souvislosti s transity jelikož mi zrovna tak kuriózně vzájemně prochází chiron v opozici na mou nativní lilith a lilith v konj na můj nativní chiron, takže bych se do toho ráda ponořila víc a rozšířila si vědomí...

Zatím musím říct akorát “au au” x)

Co mohou mít tyto dva principy společného?

Jestli máte nějaký tip i třeba na četbu nebo poslech k tomuto tématu, tak budu ráda...

Díky :74:

Příspěvky v diskuzi

Stránka: 3 2 1
Řazení:
11.03.2021 - 18:25 | Filtr
(Blíženci) cimi » Buddha/2
Nene ; ) interní záležitosti
11.03.2021 - 15:53 | Filtr
(Váhy) Buddha/2 » cimi
Co to co to? Návštěva u Mili :4: ?
10.03.2021 - 12:43 | Filtr
(Blíženci) cimi » Buddha/2
Já jsem dnes ko a mozku jsem dala pauzu, takže s tebou souhlasím na všech rovinách :61:
09.03.2021 - 20:19 | Filtr
(Ryby) thééé » Buddha/2
:15: joo, tak k tomuto se taky asi nejvíc přikláním
09.03.2021 - 20:18 | Filtr
(Ryby) thééé » Nabi*
dobrá žejo :62:
09.03.2021 - 14:34 | Filtr
(Rak) aktigram » verka96
Napísala si to presne - po takom niečom som vždy musela zahodiť všetko čo bolo.
09.03.2021 - 13:29 | Filtr
(Střelec) verka96
Já bych ještě po takové detailní analýze řekla asi to, že jsem si i pro sebe chtěla ujasnit, co Lilita dělá v tranzitech. To je i dotaz v této diskusi... :5:
Ve srovnání bych se spíš klonila k Uranovi než k Marsovi (to je takový ohnivý bojovník, apod.), určitě jistá podobnost tu je, ale Mars je čistě mužská energie, Lilita je ženská...
U Urana je to vyšší vědomí, takový aha efekt, princip svobody, odhalení pravdy. A když mi Lilita lezla přes asc. a pak Cheirona, tak tam opravdu byl ten aha efekt - něco vyšlo najevo a to bylo tak absolutně jasné téma, že jsme to museli vyřešit a v té době i vyřešili. A týkalo se to energie Býka, v mém případě majetku nemovitém i finančním. A musím říct, že jsme z toho byly opravdu velmi překvapení, neboť to do té doby bylo utajeno... :16: A to myslím, že je ten archetyp stínu, který je ukrytý, co se v pak v tranzitech nemilosrdně provalí.

Určitě, jak to napsala Théé to je ono, jen jsem ty dva chtěla od sebe odlišit - Lilitu a Ch.

Měli jste to také tak v tranzitech??? :22:
09.03.2021 - 13:17 | Filtr
(Střelec) verka96 » thééé
Určitě je to tak s tím 8. domem a energií Štíra, to jsou těžké krize, kdy si člověk sáhne na dno - nějak má tu potřebu, i nevědomou, aby si tím prošel a zase se z toho vyhrabal... Obzvlášť, když je tam ta těžká váha Saturnu a s Lilitou dohromady :39: :15: A pak je z něj "jiný" člověk...
09.03.2021 - 13:13 | Filtr
(Váhy) Buddha/2 » thééé
Nebo může být za Lilith jen lidská potřeba polárního vidění. Dělení na světlo/tmu, dobro/zlo. Temná luna je pořád ta samá jako světlá, jen právě není osvětlená. A lidi mají tendenci vidět ve tmě démony :21: :3:, navíc se pak dá na ně leccos hodit :4:
09.03.2021 - 13:11 | Filtr
(Štír) Nabi* » thééé
Děkuju za tenhle tip. Celkem jsem se zasmála jak některé věci sedí úplně přesně :61: Ale paní má myslím taky Chirona v 6d, tak ví o čem mluví :75:
09.03.2021 - 13:01 | Filtr
(Ryby) thééé » aktigram
Jo to jsou drsné zkušenosti, na Tvůj saturn s lilith jsem se dívala, i teď na ten tranzit.. :22: taky saturn na lilith, jako u mě tehdy. Já navíc měla pluto na marsu v tom 8. domě.

Jakoby jsi celý život stála jednou nohou tam a jednou tady..
Ono se o 8. domě říká, že to jsou krizové situace, které mají člověka zásadně proměnit..Silný 8. dům dokonce způsobuje, že člověk tyto intenzivní prožitky a krize , možná i podvědomě vyhledává, aby víc cítil, že je na živu.. jakoby ty mezní prožitky přivolával.
09.03.2021 - 12:57 | Filtr
(Ryby) thééé » cimi
Znova jsem se dívala do wiki, a tam se píše, že se u Lilith v mytologii jedná o démona, asi proto se vykresluje tak temně. Ovšem, cituji:
" ani Sumerové se na přesném zrodu a životu příběhu o Lilith nemohou shodnout"
tak jak se máme shodnout my :61:

Pro mě je zásadní, že ten první jazyk starého zákona i kabaly není doslovný.
Takže Eva je téma, stejně jako Adam ...i Lilith a ráj
Takže si můžeme lámat hlavy..
klidně to může být "velký třesk" a prvotní stvořené ...atd...
ale asi jako správná černá díra nám to zůstane nějak zastřené :32: :64:
09.03.2021 - 12:54 | Filtr
(Rak) aktigram » cimi
Ani som sa na to nepozrela, ale to je naozaj v téme Lilith v tom čase stala na Cheironovi a Saturn na Lilit a Saturne
K příspěvku je přiložený obrázek, který se zobrazí pouze přihlášeným uživatlům.
(Přihlásit)
09.03.2021 - 12:50 | Filtr
(Ryby) thééé » Korzárka
Prosím Tě, se nemaž ..
Ale Adam a člověk zní dobře, tak to rozveď..
co potom Eva..
09.03.2021 - 12:48 | Filtr
(Ryby) thééé » Buddha/2
truhlík :61:
a hned mám jasno :61: :15: .. jsi mi připomněl truhlíky na jaro
máš recht, divokost je mars, tak proč to komplikujeme :97:
(Připodobnění s východními šiva šakti vzpomněla eau, tomu moc nerozumím..)
09.03.2021 - 12:46 | Filtr
(Váhy) Buddha/2 » cimi
Tak obyčejně z kotěte vyroste kočka, ne naopak :92: :4:
09.03.2021 - 12:29 | Filtr
(Váhy) Buddha/2 » cimi
Jo, může být :5:
To je právě tím, že nemáme společnou definici "zemské" energie. A mícháme tu Šivu s Marsem :85: - různé systémy. Ind si v základu vystačí s Šivou a Šakti (když pomineme stovky božstev :4:), my do toho potřebujeme zamíchat zemi, případně ještě x planet :4: a číňan potřebuje 5 prvků :4:.
Myslím, že by bylo jednodušší držet se spíš psychologického výkladu symbolů. I když všichni mluvíme o jednom slonovi, akorát že jeden ho drží za chobot, druhý za kel a třetí za ocas :20:. A do toho ještě Sysifos intoši, kteří to všechno smetou se stolu jako nevědecké a vysvětlí nám Všechno pomocí Velkého třesku o kterém mluví tak přesvědčivě, jako by si ho pamatovali :46:
09.03.2021 - 11:42 | Filtr
(Blíženci) cimi » Korzárka
Z toho mě mrazí :5: :14:
09.03.2021 - 11:39 | Filtr
(Blíženci) cimi » Nabi*
“ Přemýšlím nad tím tématem Chiron/Lilith, protože jsem za ty roky došla jedna věc. Vlastně celkem nedávno. A tou je, že z některých věcí už nikdy nevýjdu stejná, ale ne ve smyslu, že se změním (přetransofrmuju), ale že se rozbiju na milion kousků a už se vlastně nikdy neposkládám do podoby ženy jakou jsem byla, protože to nejde a už nikdy ani nepůjde. Ten celek, kterým jsem byla, je pryč.
Hmm, to je zajímavý pocit. Píšu to teď bez cenzury, tak jak to plyne a jak to cítím. Zajímavý obraz, se kterým chci být, tak jak je. Bez toho aniž bych znala budoucnost, svou budoucí podobu...
Je v tom nějaká zvláštní úleva, která ani nevím z čeho pramení. ”

:74: tak tento pocit opravdu důvěrně znám :62:
09.03.2021 - 11:35 | Filtr
(Blíženci) cimi » Buddha/2
Jsem ráda i za takové neastropohledy : ) vždycky se z toho může vyloupnout zase jiný úhel pohledu...

Jj je v tom chaos x)

S něčím úplně nesouhlasím, a to s tím, že by ten nadbytek zemské energie měl být jen marsovský...to už je živel ohně...zemská energie je energie tvořivosti...i když dokáže i ničit...tu nespoutanost si představuju třeba jako když ve filmu Fountain vypije šťávu ze stromu “nesmrtelnosti” a ta síla ho úplně proroste až se stane součástí x))
Myslím že pak v tom kontextu krotí jeden druhého, protože i Šiva dokáže ničit...tam je cestou stát se tím vědomím, jasností a pozorovatelem... šaktická energie pak může po té vertikále šplhat nahoru :5:

“ Co když Cheiron jen symbolizuje božského truhlíka, který neuměl zacházet s energií a až díky zranění se to naučil? ”

:61: i to je možné :61:
09.03.2021 - 11:25 | Filtr
(Blíženci) cimi » aktigram
To je silný příběh...díky :74:
09.03.2021 - 11:24 | Filtr
(Blíženci) cimi » thééé
To si taky úplně neumím vysvětlit, proč on byl ňouma a ona tak vzpurná. Možná jako důsledek duality stvoření a rovnováhy. Že jakmile bylo vysloveno to, že by si neměli být rovni, rozhoupaly se misky vah x)) Prvopočátek důsledků x))

Jenže já si nemyslím, že by lilith měla zachránit svobodu žen. Dokonce si ani nemyslím, že by spojením Evy a Lilith vznikl úplně celistvý obraz. Ale myslím, že její přítomnost může napomoci nějakému rozpomenutí si..

Ano svoboda volby tam asi taky bude jako téma, a současně přijetí své cesty i se všemi následky....
09.03.2021 - 08:49 | Filtr
(Štír) Nabi* » cimi
To je zajímavý jak jsi to vyštrachala. Na Zveráku je těžké najít něco svého, když po smazání profilu jsou všichni neznámí.
Docela jsi mě předběhla, protože se k tomu dostávám až dneska.
U mého komentu si říkám, že jsem to kdysi měla víc srovnané než teď :14: :4: Holt mít to srovnané před zkušenostma a po, jsou dvě celkem odlišné věci.
Přemýšlím nad tím tématem Chiron/Lilith, protože jsem za ty roky došla jedna věc. Vlastně celkem nedávno. A tou je, že z některých věcí už nikdy nevýjdu stejná, ale ne ve smyslu, že se změním (přetransofrmuju), ale že se rozbiju na milion kousků a už se vlastně nikdy neposkládám do podoby ženy jakou jsem byla, protože to nejde a už nikdy ani nepůjde. Ten celek, kterým jsem byla, je pryč.
Hmm, to je zajímavý pocit. Píšu to teď bez cenzury, tak jak to plyne a jak to cítím. Zajímavý obraz, se kterým chci být, tak jak je. Bez toho aniž bych znala budoucnost, svou budoucí podobu...
Je v tom nějaká zvláštní úleva, která ani nevím z čeho pramení.

Momentálně mi jde Mars přes Chiron v 6d. a je mi fakt celkově těžko i psychicky, bolí mě hlava, špatně spím a teď jsem i řešila nepříjemnosti v práci kolem nuceného testování.
Musím se přiznat, že si zpětný průchod Lilith přes Chiron nějak moc nespojuju s ničím konkrétním, akorát 2003 rok byl rok maturit a nástup na pomaturitní studium angličtiny, což bylo skvělé období v tom, že mě to fakt hodně bavilo. I když je fakt, že jsem se hodně hledala, protože všichni (až na výjimky) studovali výšku a já prostě nevěděla, co budu v životě dělat. A pak konec roku 2012, to bylo taky šťastné období a moc hezké začátky s partnerem. Pokud jsem něco řešila, tak to bylo krátkodobé, protože si to moc nepamatuju. Teď hádám, že to bude něco zcela jiného, i z pohledu toho, jak vypadají moje další tranzity v této době. Budu to sledovat a pak dám vědět buď tady nebo soukromě.
08.03.2021 - 22:04 | Filtr
(Váhy) Buddha/2 » thééé
Můžu taky ? Neastropohled ? :20:
Když vás tak čtu, mám z toho pocit zmatku. A ten myslím vzniká z toho, že se snažíte pomocí abstrakcí z nedefinovaných pojmů (Adam,Eva, Lilith, Cheiron ...) "zhmotnit" něco uchopitelného.
Téma divokosti: tady se z mého pohledu často míchá několik věcí: svoboda, svévolnost, agresivita ... já bych řekl, že je to nadbytek energie, té zemské, naturální, syrové, neusměrněné, nespoutané - s tvořivým i ničivým potenciálem, v řeči symbolů oheň nebo Mars. BTW, u něho ta šipka ven mluví velmi jasně :5: - symbolizuje expanzivní/odstředivou/ sílu). Vlastně i ten Šiva, který je zároveň označován jako mužský princip (asi pro jednodušší pochopení :4:).
Jenže když už se mluví o Šivovi, nelze vynechat Šakti, to by bylo jako mluvit o sluneční soustavě bez Slunce :4:. Někdo prostě musí Šivu krotit :46:.

Co když Cheiron jen symbolizuje božského truhlíka, který neuměl zacházet s energií a až díky zranění se to naučil? (to už je dost neastro výklad :20: :4:).
08.03.2021 - 22:04 | Filtr
(Rak) aktigram » verka96
Ďakujem veľmi pekne, dostala som sa vlastne k staliciam a prišla som na to že naozaj to pôsobí tak ako hovorí Kubík.
Viem že sa to tu veľmi nenosí stálice, raz som chcela o tom viac počuť ale ohlas nebol, lebo aj ja som vtedy prišla na to že tých stálic v konjunkcií u mňa je veľa. Potom mi to dáva celé iný význam.
Prosím eau aby prepáčila. Mám na JU a Jupiterovi Sírius, Uran pollux, Spica Neptun, Vega SU a na Cheironovi Terebeuum, na ASC Fomalhaut a na Lune Archenar - takže by som sa mala vrátiť k týmto stáliciam. Nerozumiem stálici Pravé rameno Panny Saturn a V lemu šatu Panny Lilith, vraj všetky škorpionské sú zlé, no musím viac pohľadať ale toto je taký merkuricko saturnovske aspoň sa mi zdá.
Příspěvky: 54-30 29-5 4-1
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »