Svoboda slova


21.10.2017 - 11:57
(Býk) Onirique
Svoboda slova
Co to vlastně je?
Byla někdy v lidském společenství...je...bude?
Je tento jev vůbec možný?
Mi příjde, že ne, nebyla...není. Jestli nikdy nebude? Nevím.

Stránka: 3 2 1
Řazení:
24.10.2017 - 09:48 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » MG34
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele vibe, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
ja bych byl pro - slovo podvedomi snad uplne vymazat ze slovniku - lide misto aby konali, tak jen hledaji obetniho kozla (a je celkem jedno jestli obetnim kozlem bude slovo podvedomi, slovo ego, nebo treba nazev nejake planety)
i psychologove jim v tom nahravaji - porad hledaji neco, nebo nekoho, na koho by se to cele dalo svest(uz jen to, jak hledaji napr. jaka cast mozku muze za to a to - k cemu to cele, kdyz ja jsem jen uzivatel - irelevantni informace)
tohle funguje ve svete forem(kde ja jsem tvurcem tech forem) - kde temer 100% roli hraje kauzalita
napriklad: remeslnik se mnou vydrbal a ja ted muzu zpetne jit a hledat, ktere konkretni kroky jsem "ja" opomenul (udelal blbe) - to, ze on byl svine, je sice pravda, to mi ale muj problem nevyresi
protoze svini je cela rada a muj problem je naucit se s nima zachazet, jednat
u te anorexie napr: staci si jen priznat, ze mi to dela dobre - ze me to rajcuje
ja treba pred rokem jsem mel 13 kilo nadvahu, protoze, jsem nemel moznost/cas jist rano a tak jsem jedl az odpoledne a jen pecivo
kdyz mi to zacalo vadit(tyhle veci mi vadi dost) tak jsem zase stejnym zpusobem zhubnul
zadna sebelaska v tom nebyla - jen vedome rozhodnuti
za pul roku mam o 13 kilo min
a masochista jsem porad - jen jsem zameril pozornost jinym smerem(bez jakychkoliv ezo kecu)
24.10.2017 - 09:03 | Filtr
(Ryby) MG34 » dan162
Nic třeba anorexie. https://cs.wikipedia.org/wiki/…
To je VĚDOMÁ záležitost. Nic o podvědomí tam není a mimochodem jedna z příčin se uvádí narcistní sklony vzniklé v DĚTSTVÍ.

Workoholismus je rovněž vědomá záležitost.

Ty tady vyloženě lžeš (například "Co třeba anorexie ? To je příklad nesvobody podvědomí a není vzniklý v dětství.") a napíšeš k tomu pak "Tak tu diskuzi nechme být..." - jednous to (vědomě) napsal veřejně, tak si asi už těžko "ponecháš to své" jako před zveřejněním
24.10.2017 - 07:26 | Filtr
(Rak) dan162 » MG34
Co třeba anorexie ? To je příklad nesvobody podvědomí a není vzniklý v dětství. Nebo workoholismus. A jiné programy, podle kterých podvědopmí funguje, jinak než by fungovalo svobodně, volně. Nadvláda vědomí nad podvědomím. Myšlenky nad tělem. Vzduchu nad Zemí.

Toulavej napsal ve vedlejším vláknu: "Duchovní růst?
.. použití mysli, jako nástroje pro tělo. Duši vyladit k srdci a mysl pouze čeká na "povel" srdce. Být tichý pozorovatel děje..." Ten to rovnou otáčí, utišuje vědomí a jeho moc ve prospěch svobody podvědomí.

Tak tu diskuzi nechme být, nechci tě iritovat, jen s tebou nesouhlasím a chci si ponechat to své, i když ti to smrdí a hodně.
24.10.2017 - 07:20 | Filtr
(Ryby) MG34 » dan162
Nene, tady něco smrdí a hodně.

Podvědomí samozřejmě zná stavy VĚDOMÍ. Ale podvědomí těmito stavy není ovlivněno. O svobodě slova se bavíme JEN vzhledem k vědomí.

To jedině v případě, že podvědomí by bylo nějak patologicky zprzněné. Což je to, o čem jsem psal výše - prolomená hranice a sice asi jedině tím nejtvrdším způsobem - indoktrinací různými tabu už od dětství.

Tato možnost je dost hypotetická, nesměl by tam být žádný jiný vliv, úplná izolace. A to se tady netýká nikoho z nás - to není tak snadné docílit, aby vznikl tak nevratně pomýlený robot, který CTÍ ty tabu i ve snu. Píšu že je CTÍ, ne že na ně naráží nebo se mu o nich nezdá - naopak to se mu o nich bude zdát a dost, ale bude je ve snech PROLAMOVAT. Ctít je rozhodně nebude. A o tom to je, ty "názore", podvědomí se rozhodně neomezuje...

A proto mne to tak irituje, protože ten tvůj "názor" otáčí pozornost tématu k nepodstatnému - bavíme se o vědomé svobodě slova a ty sem taháš neexistující nesvobodu slova podvědomí.
23.10.2017 - 23:49 | Filtr
(Rak) dan162 » MG34
Trvám si na té chybě. Podvědomí zná stav nesvobody - svázané, zakázané a i svobody - projevující se. Ponechme si své: ty názor a alergii, já svou chybu.
23.10.2017 - 22:19 | Filtr
(Štír) tronco
Na počátku bylo Slovo.
Ale Ty jsi zřejmě myslela svobodu projevu.
Jistě. Lidé se mohli vždy vyjadřovat, kam jim jejich odvaha dovolila, protože svobodně neseme následky svých slov. Proto miřme slovem přesně.
23.10.2017 - 21:39 | Filtr
(Ryby) MG34 » dan162
Otázka míry svobody slova se týká POUZE vědomí. V žádném případě ne podvědomí, protože podvědomí se s ničím nepáře, když se dostane k vládě nad tělem - zacpeš si ústa a vyteče ti to ušima.

Na slovo "názor" su opravdu hodně alergický v případě, že se za něj schovává elementární chyba.
23.10.2017 - 16:57 | Filtr
(Rak) dan162 » koczka.zlobywa
Hm, provokace zrealizována, stačí říct :-)

Tady někdo pěkně napsal, nechce se mi to hledat, že svoboda je vnitřní stav, která navenek vyjevená holt počítá s trestem. Jiný příklad ? Dopravní předpisy, omezení rychlosti značkou na 70km/h před křižovatkou. Když budeme všichni mít roubík zahozený, budeme ignorovat značku, případně ji zahazovat, nebude síla, která by takovou rychlost dokázala vynutit. Jedině díky roubíku na naše chování je omezený počet řidičů, kteří ji nedodrží a ti už se dají řešit. Je na každém z nás, jak hodně si nasadí sám sobě roubík, spoutá si ruce a snaživě se mrská důtkami. U omezení rychlosti vnímám slábnoucí respekt, subjektivní výklad platnosti této značky. nehodnotím tu značku ani řidiče. Konstatuju, že roste projevovaná svoboda řidičů jezdit dle svého a snižuje se svoboda těch, kteří by se rádi z křižovatky hnuli z vedlejší.

Za mne: chci mít vztahy svobodné, kde mohu říct co cítím, učím se to, a ostatní mohou přeladit na jiný kanál. A je umění říct něco, co je pod sankcí a tu sankci nedostat - ale jde to, i to se učím. Císařpán není vůl, císařpán je korunovanej.
23.10.2017 - 16:48 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » koczka.zlobywa
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele onka, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Tušila jsem Tě v závěsu, ale svobodně to tam nechala :61:
23.10.2017 - 16:40 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » onka
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele koczka.zlobywa, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
:15: :4:
23.10.2017 - 16:33 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele onka, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Myslím, že v lidském společenství projevují svobodu slova jen autisti. Všichni ostatní jsme z různých důvodů neschopni se vyjadřovat svobodně. Nutno říct, že u autistů je jakékoliv vyjádření akceptováno ... protože "autista", tedy bytost jiného vnímání, která se nenechá ničím a nikým ohnout
23.10.2017 - 16:13 | Filtr
(Rak) dan162 » MG34
Spíš jiný názor. Moje vědomá část neví o ledasčems, co se děje v těle, nejen při spánku a přesto se to děje. Neru, že Já jako existující entita (nikoliv ve smyslu ega) = vědomá PLUS nevědomá část. Když jsem prodával dům, tak prvním zájemcům jsem říkal jako první všechny neduhy, jen jsem s překvapením sebe pozoroval, protože jsem to plánoval říct jinak. Nevědomá část to tak začala a vědomá mohla už jen pokračocat. Ti zájemci dům koupili. Přijímám tu vědomou i nevědomou část za rovnocenné části sebe.
23.10.2017 - 15:17 | Filtr
(Rak) Loreena Mckennitt » Sosna zvlčelý
:61: to tykadlo je nezabudnutelne
23.10.2017 - 15:02 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » dan162
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele koczka.zlobywa, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Tak za prvé - admin je frajer, jo :3:

A za druhé - já jsem myslela, že svoboda slova je psát/říkat něco beztrestně, aniž bych nad tím musela přemýšlet. Smazání je to nejmenší, já řeším "roubík".

A za třetí - přešla bych případně na jiný příklad. Toto byla spíš provokace než vyzrálá úvaha. Ty mi totiž (zatím) moc nejdou :3:
23.10.2017 - 13:01 | Filtr
(Ryby) MG34 » dan162
Ne, zase chyba.

Tvoje tělo a tvoje já ve spánku nejste ve většině případů spojení (až na výjimky, kdy to spojení v omezené míře přetrvává). To je jeden z účelů spánku - odpojit tělo (tedy i slovo) od tvého já.

A až na výjimky tvoje já ve snu ani neví (neuvědomuje si), že k tomu odpojení došlo a vysílané povely ve skutečnosti do těla nedorazí. I to je svým způsobem účel snu.
23.10.2017 - 12:06 | Filtr
(Rak) dan162 » koczka.zlobywa
Počkej, ale ty můžeš napsat, že admin je vůl, zcela svobodně, máš svobodu slova. Neřkuli o tom, že si to můžeš svobodně myslet, bez ohledu na náladu kohokoliv. Že to admin smázne s poukazem, že tlučeš mu o jeho nos a przníš mu jeho děťátko forum, je jen střet dvou svobod, ale vždy najdeš formulaci, která projde a řekne totéž.
23.10.2017 - 11:33 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý » koczka.zlobywa
Jsi dobrovolně nesvobodná, tak co chceš, ty tykadlo? :4:
23.10.2017 - 11:22 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Žihadlo
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele koczka.zlobywa, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Svoboda jo? Leda tak svobůdka. Hihi. Zřejmě jsi nečetla pravidla a nebo se zkus znelíbit adminovi a nebo zkus čekat x týdnů na schválení :3:

Svoboda slova zde na webu končí přesně tam, kde začíná adminkova blbá nálada :5:

PS: snad nepůjde o testovací příspěvek
23.10.2017 - 11:22 | Filtr
(Býk) Onirique
Pěkně se to tady rozjíždí. Jen tak dál...
:30:
23.10.2017 - 11:17 | Filtr
(Rak) dan162 » MG34
Ok.
23.10.2017 - 11:17 | Filtr
(Rak) dan162 » MG34
Mám svobodu slova. Moje tělo a já jsme jeden. Že mluví ze sna a říká něco jiného než jak bych to formuloval vědomě, že se projevuje jiná část mne, to mi nevadí. Řekové se před válečnou výpravou řízeně ožrali v uzavřené místnosti, aby i to nekontrolovatelné, podvědomé vyplulo na povrch.
23.10.2017 - 11:14 | Filtr
(Rak) dan162 » MG34
Ok, máš pravdu.
23.10.2017 - 11:01 | Filtr
(Ryby) MG34 » dan162
A poslední věc, ke které to všechno směřuje - ta hranice není ostrá a je značně individuální.

U někoho je prolomením vnitřní hranice až třeba chirurgie a nějaké drsné drogy. Na někoho jiného se stačí špatně podívat...
23.10.2017 - 10:52 | Filtr
(Ryby) MG34 » dan162
Ještě ti k tomu doplním úplně banální příklad (domysli si spousty dalších podobných a nechytej se zbytečně jen tohoto jednoho, jak máš ve zvyku) - máš ve spánku svobodu slova?

Nemáš - a o tom to je - protože v té chvíli neovládáš svoje tělo.
23.10.2017 - 10:48 | Filtr
(Ryby) MG34 » dan162
Ne, tos špatně pochopil, co jsem napsal.

Je určitá hranice - samotný proces vyhodnocení, jestli svoboda slova stojí za riziko. A když vnější vlivy tuto hranici prolomí (ať už násilím, chemicky, psychologicky nebo jakkoliv), tak pak už žádná svoboda slova není - ani vnitřně - protože ten vnější vliv přímo ovládl ten vnitřní rozhodovací proces.
Příspěvky: 52-28 27-3 2-1
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »