Recepty pro kuchaře i začátečníky


01.02.2017 - 17:46
(Ryby) Ema
Recepty pro kuchaře i začátečníky
Hrníčkový perník:
Cukr krystal 1 hrnek
Vejce 1 ks
Žloutek 1 ks
Olej 1/2 hrnek
Hladká mouka 2 hrnek
Prášek do pečiva 1/2 balíček
Prášek do perníku 1 balíček
Mléko 1 hrnek
Kakao 2 lžíce
Rum 2 lžíce
Zavařenina
dle chuti
Čokoláda na vaření
Kokos
na posypání

Cukr s celým vejcem a jedním žloutkem utřít do pěny. Poté postupně přidat zbývající ingredience - mouku, olej, mléko, prášek do perníku, kakao, rum a nakonec zlehka vmíchat prášek do pečiva. Pečeme ve středně velkém pekáči (vymazaném a vysypaném polohrubou moukou).

Perník po vychladnutí rozkrojíme napůl, namažeme zavařeninou, opět přiklopíme a povrch polejeme čokoládou na vaření a posypeme kokosem.
Nerozkrojovala jsem, kluci do těsta přidali lžíci meruňkové marmelády a posypali vršek cukrem a je výborný, vláčný
K příspěvku je přiložený obrázek, který se zobrazí pouze přihlášeným uživatlům.
(Přihlásit)

Řazení:
01.02.2017 - 20:18 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » Ema
Ema nekřič na mně proboha ještě se mi srazí žloutek.
Příležitostně něco přidám ale teď dost experimentuju s paleo stravou.
Je to takové dost jednostranné. Ale zdá se účinné
Máš pěkné dobroty ty věci musí dobře chutnat.
Děkuji za námět nápad a realizaci pro inspiraci je to super. :29:


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v BeranBeranu
ukázat kalendář »