Jsem "polívkovej typ". Mohl bych jíst polívky pořád.Nedávno jsem se ale setkal s člověkem , kterej se zajímá o pochody v lidském těle , jak jdou od rána do večera. Tak jsem se dozvěděl toto.Pro tělo jsou poévky úžasnou věcí. Ale nejlepší je ke snídani , na což jsem okamžitě najel , je to skvělé. A dále - když se jí k obědu , kupodivu by se měla dávat ne před hlavním ,ale naopak po hlavním chodu. To mě taky zaujalo , takže jsem si svého hostinského naučil v restauraci na opačný gard. Je teda fakt , že lidi dost čuměj , co je to za exosta , že dává polívku až po hlavním chodu... Taky snídáte polívku?
Najdise.czSystémová zpráva: Příspěvek je od uživatele wanderer, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu: =====
Zajímavé téma :-)
miluji polévky, intuitivně jsem je taky začal cca před 4 rokama jíst až po hlavním chodu - ze začátku to bylo hlavním tématem, ale pak si nějak spolupracovníci zvykli
a jako snídani ne ( snídám chia semínka + kustovnici s vločkama ) , ale polévku "bramboračku" zkusím zítra ranko
Bosch
» Fenix
Jíst polívky právě teď na podzim je velmi dobrý nápad. Další dobrý nápad je například dávat si je jako večeři. Třetí dobrý nápad je dávat je hlavně lidem s přemírou větru případně ohně v nativu. Tak to vidím s polívkami já.
Najdise.cz
» BoschSystémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Fenix , který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu: =====
Ahoj. Hodil jsem ti sem příběh o kocourovi. V rovnici si doplň neznámé a budeš vědět co. Víc neprozradím
Najdise.cz
» BoschSystémová zpráva: Příspěvek je od uživatele plutarch, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu: =====
Já sem z kérkonoš tal to znám dobře:) A třeba i hubník nasladko:)
Bosch
» plutarch
Anebo taky žurek polski A krkonošské kyselo. Ale to kyselo se dělávalo z kvásku žitného původně. Žádné zelí. Jenom kvásek brambor. V podkrkonoší. Vajíčko a houby. http://www.moje-dobroty.cz/krkonosk…
Najdise.czSystémová zpráva: Příspěvek je od uživatele plutarch, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu: =====
Mé kuchyňské néboženství se jmenuje Eintopf:
Německý Eintopf, jídlo z „jednoho hrnce“, patří k nejstarším tradičním jídlům. Jedná se přitom o značně zahuštěnou polévku s různými přísadami, srovnatelné např. s bramborovou polévkou (často se název Suppe, tedy polévka, alternativně i používá). Pokrm se skládá z různých druhů zeleniny (mrkev, čočka, pórek, hrášek, brambory a další) a z různých druhů masa (i drůbežího) či párků a buřtů.
K nejznámějším patří různé druhy hrachové či čočkové polévky, Lübecker National (z tuřínu, brambor a vepřového masa), původně bavorský Pichelsteiner Eintopf (různé druhy zeleniny a masa se špekem), čistě zeleninové polévky, a další, někdy připomínající bramborovou polévku, jindy guláš. V bývalém východním Německu zase došla obliby ruská polévka Soljanka, kde hlavní přísady tvoří rajčatový protlak a kyselé okurky. Základní varianty soljanky jsou masová, rybí a houbová.
Snídám, obědvám i večeřím a zajímavostí tohoto pokrmu je, že ho lze neustále nastavovat a obměňovat v jednom a téže hrnci:) To je pak nekonečná súpa. Súpa je sanskrtské slovo označující polévku a podle mne jde o jeden z nejstarších pokrmů vůbec. Pro příští verzi náboženství navrhuji větu: Při večeři vzal polévku a řekl: Vezměte a jezte z toho všichni toto je můj (sliz) hlen, který se za vás vydává.
Najdise.cz
» playerSystémová zpráva: Příspěvek je od uživatele tulačka, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu: =====
Tak Ti někdy nějakou zelňačku uvařím. A ještě Ti dám vybrat
Zrovinka na dnešek plánuju čočkovku s rajčaty. A už z této diskuze mizím nebo fakt dostanu hlad
Zelňačka kraluje , pak dál gulášovka , držkovka (i z hlívy ústřičné) , domácí hovězí...miluju polívky z luštěnin ,ale kvůli kyselině močové v krvi už si je dopřávám tak kvartálně , trochu se mi po nich stýská. Česnečka je taky skvělá. Nedávno jsem si dělal vývar z drůbežích srdíček a byl přímo exklusiv.
Najdise.cz
» théééSystémová zpráva: Příspěvek je od uživatele tulačka, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu: ===== když on se ten alkohol odpařuje Ale veselá jsem byla
Najdise.czSystémová zpráva: Příspěvek je od uživatele bubobubo, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu: =====
Mám ráda polévky...nejraději houbové kyselo a zelňačku,gulášovku,ale když je dobrý vývar tak také.To s tím obráceným postupem děláme ve službe,polívka je teplejší než to druhé a nestíhali bychom to do sebe naházet.
Najdise.czSystémová zpráva: Příspěvek je od uživatele tulačka, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu: =====
Snídám. Jen o víkendech, v týdnu bych ráno polévky nestíhala. V týdnu spíš k večeři. Nedám na ně dopustit, je to moje království Nejradši mám stejně ale asi česnečku. Ne tu umaštěnou z kantýn. Ale "moji". V každém kraji, kam přijedu, ochutnávám zelňačku. Dost se to liší. Vybavilo se mi, jak jsem jednou vařila sýrovou polévku podle nějakého receptu (častěji improvizuju). Akorát mi "ujela" ruka s bílým vínem Přísahám, že jsem byla opilá z výparů
Filtruj příspěvky nebo odpovědi na - najdise.cz v této diskuzi
Filtruj příspěvky nebo odpovědi na - najdise.cz v této diskuzi
Najdise.cz (Systémová zpráva)
Příspěvek je od uživatele tulačka, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu: === Snídám. Jen o víkendech, v týdnu bych ráno polévky nestíhala. V týdnu spíš k večeři. Nedám na ně dopustit, je to moje království Nejradši mám stejně ale asi česnečku. Ne tu umaštěnou z kantýn. Ale "moji". V každém kraji, kam přijedu, ochutnávám zelňačku. Dost se to liší. Vybavilo se mi, jak jsem jednou vařila sýrovou polévku podle nějakého receptu (častěji improvizuju). Akorát mi "ujela" ruka s bílým vínem Přísahám, že jsem byla opilá z výparů
Máš nějakou oblíbenou?
Filtruj příspěvky nebo odpovědi na - theee v této diskuzi
Ukaž horoskopy diskutujícícho
thééé (* 9.3.1973) Žena
tak to byla vinná
Filtruj příspěvky nebo odpovědi na - najdise.cz v této diskuzi
Najdise.cz (Systémová zpráva)
Příspěvek je od uživatele tulačka, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu: === Snídám. Jen o víkendech, v týdnu bych ráno polévky nestíhala. V týdnu spíš k večeři. Nedám na ně dopustit, je to moje království Nejradši mám stejně ale asi česnečku. Ne tu umaštěnou z kantýn. Ale "moji". V každém kraji, kam přijedu, ochutnávám zelňačku. Dost se to liší. Vybavilo se mi, jak jsem jednou vařila sýrovou polévku podle nějakého receptu (častěji improvizuju). Akorát mi "ujela" ruka s bílým vínem Přísahám, že jsem byla opilá z výparů
Máš nějakou oblíbenou?
Filtruj příspěvky nebo odpovědi na - player v této diskuzi
Ukaž horoskopy diskutujícícho
player (* 20.5.1968) Muž
No jéje.
Zelňačka kraluje , pak dál gulášovka , držkovka (i z hlívy ústřičné) , domácí hovězí...miluju polívky z luštěnin ,ale kvůli kyselině močové v krvi už si je dopřávám tak kvartálně , trochu se mi po nich stýská. Česnečka je taky skvělá. Nedávno jsem si dělal vývar z drůbežích srdíček a byl přímo exklusiv.
Filtruj příspěvky nebo odpovědi na - najdise.cz v této diskuzi
Filtruj příspěvky nebo odpovědi na - najdise.cz v této diskuzi
Filtruj příspěvky nebo odpovědi na - najdise.cz v této diskuzi
Najdise.cz (Systémová zpráva)
Příspěvek je od uživatele plutarch, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu: === Mé kuchyňské néboženství se jmenuje Eintopf:
Německý Eintopf, jídlo z „jednoho hrnce“, patří k nejstarším tradičním jídlům. Jedná se přitom o značně zahuštěnou polévku s různými přísadami, srovnatelné např. s bramborovou polévkou (často se název Suppe, tedy polévka, alternativně i používá). Pokrm se skládá z různých druhů zeleniny (mrkev, čočka, pórek, hrášek, brambory a další) a z různých druhů masa (i drůbežího) či párků a buřtů.
K nejznámějším patří různé druhy hrachové či čočkové polévky, Lübecker National (z tuřínu, brambor a vepřového masa), původně bavorský Pichelsteiner Eintopf (různé druhy zeleniny a masa se špekem), čistě zeleninové polévky, a další, někdy připomínající bramborovou polévku, jindy guláš. V bývalém východním Německu zase došla obliby ruská polévka Soljanka, kde hlavní přísady tvoří rajčatový protlak a kyselé okurky. Základní varianty soljanky jsou masová, rybí a houbová.
Snídám, obědvám i večeřím a zajímavostí tohoto pokrmu je, že ho lze neustále nastavovat a obměňovat v jednom a téže hrnci:) To je pak nekonečná súpa. Súpa je sanskrtské slovo označující polévku a podle mne jde o jeden z nejstarších pokrmů vůbec. Pro příští verzi náboženství navrhuji větu: Při večeři vzal polévku a řekl: Vezměte a jezte z toho všichni toto je můj (sliz) hlen, který se za vás vydává.
Filtruj příspěvky nebo odpovědi na - theee v této diskuzi
Ukaž horoskopy diskutujícícho
Najdise.cz (Systémová zpráva)
Příspěvek je od uživatele plutarch, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu: === Soljanka dle DDR
Filtruj příspěvky nebo odpovědi na - bosch v této diskuzi
Ukaž horoskopy diskutujícícho
Bosch (* 8.1.1968) Muž
Anebo taky žurek polski A krkonošské kyselo. Ale to kyselo se dělávalo z kvásku žitného původně. Žádné zelí. Jenom kvásek brambor. V podkrkonoší. Vajíčko a houby. http://www.moje-dobroty.cz/krkonosk…
Filtruj příspěvky nebo odpovědi na - najdise.cz v této diskuzi
Najdise.cz (Systémová zpráva)
- Příspěvek byl smazán -
Filtruj příspěvky nebo odpovědi na - bosch v této diskuzi
Ukaž horoskopy diskutujícícho
Bosch (* 8.1.1968) Muž
Pokud to už víš poraď. Směle do toho rád se nechám poučit.
Filtruj příspěvky nebo odpovědi na - najdise.cz v této diskuzi
Najdise.cz (Systémová zpráva)
Příspěvek je od uživatele Fenix , který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu: === Ahoj. Hodil jsem ti sem příběh o kocourovi. V rovnici si doplň neznámé a budeš vědět co. Víc neprozradím
Filtruj příspěvky nebo odpovědi na - bosch v této diskuzi
Ukaž horoskopy diskutujícícho
Bosch (* 8.1.1968) Muž
kde je ten román o kocurovi
Filtruj příspěvky nebo odpovědi na - najdise.cz v této diskuzi
Najdise.cz (Systémová zpráva)
Příspěvek je od uživatele Fenix , který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu: === no v ostatních....
Filtruj příspěvky nebo odpovědi na - bosch v této diskuzi
Ukaž horoskopy diskutujícícho
Filtruj příspěvky nebo odpovědi na - najdise.cz v této diskuzi