nemoomen (* 25.6.1960)
Muž
ahoj
můžu se podělit jen o vlastní zkušenosti, nesleduju žádný trendy ani nečtu žádný příručky o vaření mám jen pár pravidel který se snažím dodržovat
1/ moje babička vždy říkala jez do polosyta pij do polopita a vyjdou ti naplno léta
2/ snažím se jíst jen když mám hlad a ne pocit hladu a to v kteroukoliv hodinu řídit se tím co říká moje tělo a když na něco dostanu chuť tak vím že si moje tělo říká že to potřebuje takže mu to dám ale také je dobré znát míru a nepřežrat se tím což se někdy dobře říká a hůř plní ale snažím se protože vím že když to přeženu dobře mi rozhodně není,samozřejmě taky někdy uletím na něčem hodně nezdravým.
3/vařím pouze ze základních surovin tak jak to dělala moje babička čili žádné polotovary řádné ohřívání chemických blivajzu samozřejmě je mi jasné že se chemii nevyhnu protože je i v masu zelenině ve všem to bych umřel hlady ale snažím se omezovat ji na nejnižší míru co jsem schopen
4/vařím si svoje polívky pěkně postaru poctivě z masa zeleniny a koření a takovou polívku když člověk sní pěkně horkou tak uplně cítí ten příval energie ale holt to chce čas ,práci a vařit s ůctou a láskou k jidlu
5/používám jen základní koření v surovém stavu pepř ,paprika,sůl,nové koření,majoránka,bobkový list někdy kečup ,hořčice ze zeleniny česnek,cibule,paprika,petržel,celer,mrkev,rajče
6/ zlatý pravidlo je pro mě jednoduchost žádný mixy všeho možnýho i nemožnýho prostě jednoduchý jídla tak jak je vařili naši prarodiče jsou pro mě nejlepší a nejchutnější žádný diety a jiný ptákoviny mě nezajímaj,když dělám na tuku tak podle toho co dělám máslo,sádlo,olivový olej toť vše.
