Najdise.cz ... najdi a poznej lidi, kteří se narodili ve stejný den jako ty ...
Calábek o fruktóze - Diskuze a zkušenosti
- Astrologie
online Osobní horoskop (radix) Partnerský horoskop Tranzitní horoskop Psychologická astrologie Online výpočty
solár, direkce, revoluce, kompozit a další ...
Lunární kalendář
- Horoskopy 2024
kalendáře a jiné Znamení zvěrokruhu Partnerský horoskop Ascendent a Descendent Horoskopy na rok 2024
Čínský, Keltský, Výklad karet, Léčivé kameny, a další ... Kalendáře na rok 2024
Čínský horoskop 2024
- Slavné osobnosti
astro databáze - Narozeniny
jména, svátky - Numerologie
online - Poznej
znamení - Galerie
uživatelů - Diskuzní
fórum
Calábek o fruktóze
17.06.2015 - 08:51
Bosch
Calábek o fruktóze
Nedávno proběhl v rádiu cyklus 3 rozhovorů s Milanem Calábkem a jeden z nich se věnuje problematice živin - fruktózy a tuků.Protože mně jeho povídání zaujalo (sám se problematice stravy věnuju) dávám link kde je možnost si pořad nechat přehrát.V dnešní době kdy se na nás valí obrovská spousta různých stravovacích systémů a diet je tento rozhovor celkem perla v moři lží a bahna komerce.Pokud stále používáte ramu a chcete si ji nadále mazat na chleba (pokračovat v mumifikaci svého těla), pak nečtěte. Zásadní posun v gastromyšlení už společnost začíná zaznamenávat v nutnosti přesunu zájmu z potravin s rychlou glukózou na "pomalou glukózu" což jsou všechny sacharidy "zabalené" do vlákniny. Povaha makroživin hraje vedle fyzického pohybu nejvýznamnější roli v tom, jak se cítíme a jak nám to myslí. Chce to jen udělat si v tom trochu jasno. Pokud vás něco podnětného k tématu napadne budu rád když se podělíte.Pěkný den přeje prima vařečka http://www.rozhlas.cz/dvojka/…
Stránka:
2 1
17.06.2015 - 23:35
| Filtr
Najdise.cz
» Bosch
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Laki, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
to jo, jednou jsem zkousela davat mozku minimalni davku sacharidu kazde tri hodiny, presne tak, aby vzdy dalsi 3 hodiny organismus vydrzel bezet, problem je, kdyz nastanou okolnosti, kdy se clovek nemuze v danou chvili najist
rychly kolaps
=====
to jo, jednou jsem zkousela davat mozku minimalni davku sacharidu kazde tri hodiny, presne tak, aby vzdy dalsi 3 hodiny organismus vydrzel bezet, problem je, kdyz nastanou okolnosti, kdy se clovek nemuze v danou chvili najist
rychly kolaps
17.06.2015 - 22:45
| Filtr
Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Neferlin, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Rama, Perla a podobný "margarýny" fakt nejím Nechápu, co je na tom tak chutnýho. Já jedině máslo od nás z mlékárny!
=====
Rama, Perla a podobný "margarýny" fakt nejím Nechápu, co je na tom tak chutnýho. Já jedině máslo od nás z mlékárny!
17.06.2015 - 22:05
| Filtr
Bosch
» Laki
Ne technika problém není. Nemyslím si ž ebychom se jí museli zříkat to ne naopak. Můžeme z toho těžit. Ale není potřeba ji donekonečna rozvíjet je to cesta do pekel. Nové druhy telefonů a přístrojů je to jako by se s tím roztrhl pytel a stále nové za chvíli nás to zasype.
Cukr je droga. Těžká droga.
Rýže je prakticky cukrovinka :-) je to téměř samý cukr ale je tam i bílkovina atd. Takže se rýže dneska považuje pro nás za nejvyrovnanější obilninu. Jde taky o rychlost uvolňování toho cukru takže nejlepší rýže je basmati ta je asi nejharmoničtější jako obilnina.
S tím snižováním cukru to není jednoduché protože mozek na to špatně reaguje. Pozor může docházet až k poškozením mozku nedostatkem cukru. Dobrou dávku cukru potřebujeme tak cca 60-65proc stravy má tvořit sacharid. Ale není potřeba přidávat k tomu další a to je téměř u každého dneska problém.
Cukr je droga. Těžká droga.
Rýže je prakticky cukrovinka :-) je to téměř samý cukr ale je tam i bílkovina atd. Takže se rýže dneska považuje pro nás za nejvyrovnanější obilninu. Jde taky o rychlost uvolňování toho cukru takže nejlepší rýže je basmati ta je asi nejharmoničtější jako obilnina.
S tím snižováním cukru to není jednoduché protože mozek na to špatně reaguje. Pozor může docházet až k poškozením mozku nedostatkem cukru. Dobrou dávku cukru potřebujeme tak cca 60-65proc stravy má tvořit sacharid. Ale není potřeba přidávat k tomu další a to je téměř u každého dneska problém.
17.06.2015 - 21:52
| Filtr
Najdise.cz
» Bosch
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Laki, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
ja si myslim ze vyvoj k technice neni ten problem
spis ze veda je pod diktaturou korporaci
je glukoza i v hnede ryzi?
cukr a bic v uplne jine rovine, vtipne
=====
ja si myslim ze vyvoj k technice neni ten problem
spis ze veda je pod diktaturou korporaci
je glukoza i v hnede ryzi?
cukr a bic v uplne jine rovine, vtipne
17.06.2015 - 21:42
| Filtr
Bosch
» Laki
Jo já na ty vína najel taky nedávno dříve mi vadila ale mám hranici níž tak dcl večer dost.
To omezení se týká přidané glukózy. Ale je pravda že calábek je zastáncem nízkosacharidové stravy s přechodem na tukový spalovací režim.
To je velice zajímavý směr souvisí s vývojem těla od prvopočátku.
V současné době mozek člověka jede hlavně na gluózu. Zajímavé je že glukóza se začala do stravy dostávat až s neolytem dříve prostě v přírodě nebyla a ani zvířata ji běžně nevyužíavají jako hlavní složku potravy. Myslí se obilí a jeho kultivace - to začala éra urychlení procesu vývoje civilizací - vznikaly kultury + extrakce cukrů docela nedávno pak přinesla obrovský nárůst mozkového potenciálu který se promítl do vědeckotechnické revoluce.
Ten vývoj mozku -myšlení prostě souvisí s glukózou.
Jenže ten vývoj směrem k technice chemii atd šťastný není.
Otázka jak na to. Přeprogramovat mozek a organismus tak nějak zpět, dosáhnout tukové spalování to není jen tak a pro každého.
Například opravdu dobrý maratonec musí celých 40km spalovat jen tuky. Pak nakonec 2km si může dovolit jet na cukry. To si normální člověk neumí představit co to znamená. My nevylezeme ani do 1.patra abychom nejeli na glukózový dluh. Mozek neandrtálce to ale uměl.
Totiž ty další mechanismy co se na to pak vážou - produkce neurotransmiteru gaby v mozku ma´pak za následek úplně jiné prožívání.
Místo neustálého růstu, expanze a neklidu mír, relaxace. Něco jako aborigini. Glukóza je stimulátor dráždí a provokuje. To chce průmysl aby se kupovalo. Utrácelo. A aby se chtělo stále více. Na tom je založena celá tato kultura. Na cukru a biči.
To omezení se týká přidané glukózy. Ale je pravda že calábek je zastáncem nízkosacharidové stravy s přechodem na tukový spalovací režim.
To je velice zajímavý směr souvisí s vývojem těla od prvopočátku.
V současné době mozek člověka jede hlavně na gluózu. Zajímavé je že glukóza se začala do stravy dostávat až s neolytem dříve prostě v přírodě nebyla a ani zvířata ji běžně nevyužíavají jako hlavní složku potravy. Myslí se obilí a jeho kultivace - to začala éra urychlení procesu vývoje civilizací - vznikaly kultury + extrakce cukrů docela nedávno pak přinesla obrovský nárůst mozkového potenciálu který se promítl do vědeckotechnické revoluce.
Ten vývoj mozku -myšlení prostě souvisí s glukózou.
Jenže ten vývoj směrem k technice chemii atd šťastný není.
Otázka jak na to. Přeprogramovat mozek a organismus tak nějak zpět, dosáhnout tukové spalování to není jen tak a pro každého.
Například opravdu dobrý maratonec musí celých 40km spalovat jen tuky. Pak nakonec 2km si může dovolit jet na cukry. To si normální člověk neumí představit co to znamená. My nevylezeme ani do 1.patra abychom nejeli na glukózový dluh. Mozek neandrtálce to ale uměl.
Totiž ty další mechanismy co se na to pak vážou - produkce neurotransmiteru gaby v mozku ma´pak za následek úplně jiné prožívání.
Místo neustálého růstu, expanze a neklidu mír, relaxace. Něco jako aborigini. Glukóza je stimulátor dráždí a provokuje. To chce průmysl aby se kupovalo. Utrácelo. A aby se chtělo stále více. Na tom je založena celá tato kultura. Na cukru a biči.
17.06.2015 - 17:02
| Filtr
Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Laki, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
libi se mi ta cast o stredozemnich vinech, stale jsem v procesu vyzkumu ucinku cerveneho vina na moje zdravi a informace o max. hodnote pro zenu 3 dcl je pro me uzitecna.. dokonce se sama intuitivne na teto hranici drzim
s vyrazenim glukozy a fruktozy mam dost zkusenosti
ale nikdy jsem si nedokazala zvyknout na "nove telo, ktere mi tato zmena prinesla
vse mi bylo velke a citila jsem ze na svete "zabiram min prostoru"
taky jsem po ztrate tukovych vrstev nebyla pripravena na to, ze budu muset obzvlaste v zime nosit vic obleceni - porad jsem byla nemocna z prochlazeni
=====
libi se mi ta cast o stredozemnich vinech, stale jsem v procesu vyzkumu ucinku cerveneho vina na moje zdravi a informace o max. hodnote pro zenu 3 dcl je pro me uzitecna.. dokonce se sama intuitivne na teto hranici drzim
s vyrazenim glukozy a fruktozy mam dost zkusenosti
ale nikdy jsem si nedokazala zvyknout na "nove telo, ktere mi tato zmena prinesla
vse mi bylo velke a citila jsem ze na svete "zabiram min prostoru"
taky jsem po ztrate tukovych vrstev nebyla pripravena na to, ze budu muset obzvlaste v zime nosit vic obleceni - porad jsem byla nemocna z prochlazeni
© 2007-2024 Najdise.cz