Nekonečný kolotoč


28.10.2010 - 21:07
(Střelec) Novča
Nekonečný kolotoč
Před půl rokem se se mnou rozešel přítel. Takové věci se stávají, celkem rychle jsem se z toho oklepala. Ale co čert nechtěl, v srpnu mě zkontaktoval, aby mi přes internet řekl, jakou udělal chybu a jak mu chybím. Nicméně když přijel na návštěvu, nikterak se k řešení této situace neměl. Měli jsme vztah na dálku a já mu řekla že v tom už nechci pokračovat. Odjel a opět se dva měsíce neozval. Až do minulého týdne, kdy mě opět přes internet zkontaktoval a opět si sypal popel na hlavu s nenápadnými narážkami, zda bych se za ním nechtěla přestěhovat. Do očí mi však nikdy nic takového neřekne prý je srab a tyhle věci neumí řešit. Já ho bohužel stále miluji a tyhle jeho výlevy, vzkazy a kontakty mě pokaždé rozhodí, ale jak to vyřešit ? Když jsme se mu za doby našeho chození narovinu řekla, že jsem ochotná se přestěhovat za ním, obával se, že si polezem na nervy a co se stane když to nevýjde a podobně. Mám být opět já ta kdo ho " zaženě do kouta" a donutí ho nějak jednat ? Krásně se v tom oba motáme. Chtěla bych aby převzal kus zodpovědnosti a pokud stojí o to, být se mnou, měl by pro to taky něco udělat. Mimo slovních nenápadných narážek. Jak to vidíte vy ?

Stránka: 2 1
Řazení:
10.11.2010 - 09:17 | Filtr
(Váhy) Evika87 » Sosna zvlčelý
S bodem 10 souhlasím, myslím si to celou dobu :4:

Osobně bych se nevracela, myslím že oba máme pocit, že asi nikoho jiného nemá ten mladík, tak si chce vyplnit svůj volný čas.. Jeden můj bývalý napsal jedné slečně, že se se mnou tedy rozejde, ale ne hned, protože se říká "užívej si dokud máš s kým" Takže bych to viděla tak - podle popsaného chování, že je to tak nějak podobně.

Musí si stanovit podmínky (samozřejmě že pro sebe) ale když je má pro sebe, samozřejmě to platí i pro něj.. Teď není čas na kompromisy když by chtěla zkusit se vrátit, musí vzbudit ostražitost, mít pevnou páteř aby sebou nenechala vláčet a pak po dlouhé době kdyby poznalaže to myslí vážně, pak je čas na kompromisy.. :3:

Jinak tě mám taky pořád ráda :62:
08.11.2010 - 22:53 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý » Evika87
Tak já nevím. :4: Proč se mi stále zdá, že pravdu máme ba stejně, ale já tvoji uznám více, než ty moji? :20:
To jsem si zase naběhl, co? Se vzdušňákem takto polemizovat, nakonec mě stejně přesvědčíš o svojí pravdě a já moji budu muset zapomenout. :4:

"že mu nemá dávat šanci, ale nemá zradit čemu věří..." - nějak jsem našel jen tu první polovinu, tu druhou jsem nepsal. :3:
"na jednu stranu říkáš že aplikovat se nedají zkušenosti na každého a na druhou že se nemá vracet..." - jenže já neaplikuji zkušenosti na pisatelku, já jednoznačně radím nevracet se a nečerpám ze své zkušenosti, spíše z toho, že jsem chlap. Z mužského vnímání. Prostě se snažím nabídnou pohled druhé strany, něco, co ženská sama nepozná, ale může to pochopit, když dostane příležitost.

Hele, mně nejde o to, abych měl za každou cenu pravdu, stejně máme každý svou, natož abych měl poslední slovo, o to mi nikdy nešlo. Pouze obhajuji a vysvětluji svůj názor. Což se mi asi nepodařilo, když v tom vidíš rozpory, takže moje chyba.
Pokusím se vysvětlit pokud možno srozumitelně poslední věc a to proč nemá cenu se stejně vracet (ale jde samozřejmě opět pouze o můj subjektivní pohled, to předesílám ihned):
1) Chlapec slečně vzkázal přes internet, že udělal blbost a chce to vrátit. Jako jestli o někoho fakt stojím, tak mu to vzkážu přes internet? To ukazuje na opak. Leda z očí do očí!
Že se bojí odmítnutí? Tedy nedostatek sebedůvěry? O to těžší vztah by to byl. Láska je tak nejistá, že pokud se bojím možné prohry a odmítnutí, nemám se do tak nejistého podniku vůbec pouštět! Každý si natluče, to k tomu patří! Je to risk. Kdo nevsadí, nemůže vyhrát.
2) Potvrzením 1) je fakt, že při setkání se chová, jakoby nic. Ale kdyby mu na tom skutečně tak moc záleželo, překoná se, to mi nikdo nevymluví! Aspoň by začal mluvit! A jestli mu víc záleží na pocitu, jestli se neshodí, pak víc miluje sám sebe, než ji.To není provztah dobře.
3) Slečna by si měla dát podmínky, nějaké meze, souhlasím. Ale ne jemu, sama sobě. Jasně si stanovit, že za tuto hranici už nejdu. A to mu říct, aby věděl, jak na tom je. To totiž ve vztahu funguje mnohem lépe, ovládat sám sebe a nenechat se ovládat druhým je dobrá cesta. Ovládnout druhého (tím, že stanovím meze jemu, dávám najevo dominanci, že mám navrch) podle mně není tím správným řešením a takto já stále vnímám stanovení požadavků na druhého, kdy prostě řeknu, že bude po mém. Já bych to na místě slečny nedělal, protože to zaručuje neúspěch. On na to může pod vlivem touhy kývnout, ale brzy přijde na to, že to byla chyba a stejně uteče. A ona si prožije znovu rozchod. Ale to se dá za těchto okolností předpokládat. Proč? Už jen proto, že je to chlap. A chlapa není dobré pokořit takovým způsobem. Věř, že jako chlap vím, o čem mluvím a proč tak mluvím. Tohle stále ještě není o ješitnosti, ač by to na ni v tomto okamžiku nejedna ženská mohla svést. Ta je jinde. Tady je to o pouhé důstojnosti.
Jak tedy na to? Ať slečna řekne, že odmítá vzdát se všeho. Zkrátka má svůj domov a je ochotna budvat nový, ale kompromisně. Nevzdá se všeho sama. On může jít k ní, ale taky je ochotna jít do kompromisu. V žádném případě nepůjde ona k němu.
(Je ochotna - to zní dobře. Ale ona stanovila, že on musí jít k ní - chlape, ať jsi jakýkoliv, ať jsi udělal cokoliv, zdrhej!!!)
4) Lepené vztahy nemají cenu. Nepředkládám to jako fakt, pouze že já bych to neudělal a nikomu nedoporučil. Že to někomu může vyjít, v tom máš pravdu. Ale pravděpodobnost, že jiný vztah vyjde lépe, je mnohem vyšší.
5) Nemohu souhlasit s argumentem, že si zaslouží šanci, protože o ni chce bojovat. To by si totiž zasloužil šanci třeba i nějaký veliký hajzlík, který jí určitě bude ubližovat, ale chce o ni zkrátka bojovat? (Vím, teď jsem si spíše rýpnul, je mi jasné, jak to myslíš, ale napsané mi to nepřijde výstižně. :62:)
6) Už mě to nebaví.
7) Asi půjdu spát.
8) Dobrou noc a krásné sny! :7:
9) A doufám, že jsem se tě nijak nedotknul, protože to nebylo mým úmyslem, protože
10) nám jde v podstatě o to samé, jen to říkáme každý jinak,
11) navíc jsem rypák,
12) ale stejně tě mám rád. :17: :62: :29:

(Uf, ty je zase elaborát, jak by řekla Nuna. :15:)
08.11.2010 - 21:03 | Filtr
(Váhy) Evika87 » Sosna zvlčelý
na jednu stranu říkáš že aplikovat se nedají zkušenosti na každého a na druhou že se nemá vracet... Pak zase že mu nemá dávat šanci, ale nemá zradit čemu věří... Sosno, kdybych byla já v té nouzy, tak bych z tvé rady nebyla ani trochu moudrá :63:
:4:

Moje rada byla míněná jasně - pokud se chce vrátit, musí vědět za jakých podmínek (každý má přece nějaké hranice).. někdo možná nemá ale proto si natluče čumák.. Ona si musí stanovit hranice za kterých je ochotná se vrátit, a aby to bylo fér, on by měl ty hranice znát.. Ne vždy platí že lepený vztah nemá cenu.. Z jejího příspěvku sice cítím že to nemá cenu, ale pokud si dá pevné hranice a on je bude ochoten akceptovat, tak si myslím že si šanci zaslouží, protože o ní chce bojovat.... Ale je to všechno pokud... bavíme se o coby kdyby... Tak toho nechme :3:
07.11.2010 - 14:51 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý » Evika87
Vlastní zkušenosti máme kdekdo, ale nejde vždy aplikovat moji zkušenost na kohokoliv jiného. Nikdy to není stejné, ač se to někdy podobá velmi moc.
A taky jsem nikdy neřekl, že se má vrátit a nastěhovat se k němu! V tom jsme zajedno.
Že se mu do teď přizpůsobovala ona, to byla chyba. Pokud o té chybě ví, nebude do ní tlačit někoho jiného, leda by tím chtěla popřít vše, v co věří. To už by mi trošku přišlo jako odplata, nikoliv šance pro druhého.
Souhlasím, že nemá cenu být s kýmkoliv, kdo z tebe dělá hadr na podlahu. A podotýkám: Proč ho ze sebe nechá kdokoliv udělat? Proč to druhému umožňuje? Nemůže si za to pak taky trošku sám? Neumožňujme to druhým, važme si sami sebe (nejen) a bude líp.
Mezi náma: Žádné podmínky, vůbec neuvažovat o návratu. Nakonec tu blbost, že se s ní rozešel, udělal on. A lepené vztahy nemají smysl.
Pak je tu další argument proti, který jsem nezmiňoval a nesouvisí zcela s tématem, ale bylo to míněno: je to voják z povolání. Pokud si udělá statistiku, kolik vojáků z povolání se nerozvede, bude zděšena a zdrhne. Když jsme byli na povodních, tak jsme se tam s nimi o tom bavili a sami to přiznali, že nemají možnost vést rodinný život, že to žádná ženská s nimi nevydrží. A přitom to byli fajn lidi.
04.11.2010 - 08:04 | Filtr
(Váhy) charri » Evika87
V mnohém máš pravdu :15: v něčem nee, ale rozhodně to není férový člověk, je to manipulátor.... :47:... :8:
04.11.2010 - 07:18 | Filtr
(Váhy) Evika87 » Sosna zvlčelý
Z vlastních zkušeností mám z toho dojem že ten muž jen zkouší co vše je pro něj schopna udělat. Takhle pozná jestli o ni stojí. Tak, že budede ochoten se přispůsobit. Do teď se přispůsobovala ona, je na čase to otočit pokud chce tomu dát šanci. Nemá cenu být s mužem který si z ní dělá hadr na podlahu. A jestli se vrátí a ještě se mu nastěhuje do bytu, tak jak to chce, tak tvrdě narazí, jsem o tom přesvědčena. :29:

Muži chtějí ženu lovit, nepotřebují aby mu šla tzv. na ruku. Měl by ji moc lehko a po tom co ji udělal, si musí autorka článku dát podmínky za kterých je ochotna se k němu vrátit. :15:
04.11.2010 - 01:46 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý » Evika87
Na jedné straně s tebou souhlasím, na druhé vůbec ne!
"Jestli si vážíš sama sebe, tak ho odkaž do patřičných míst nebo řekni ano, ale za mých podmínek. Pokud budeš skákat jak on píská, nevážíš si sama sebe." - ano, je to pravda, ale současně nabádáš, ať mu udělá to samé! Stejný hnus! Přijmi mé podmínky, nebo nebude nic! Ale o tom vztah přece není, ten má být o spolupráci, tudíž oboustranný kompromis! Jak si pak ona má vážit jeho, když se všeho vzdá (pokud by to udělal)? V čem pak bude ona lepší v porovnání s tím, jaký je on nyní?

Jediná cesta je otevřít oči a snažit se o rovný kompromis. Nebo nedat šanci, protože lepené vztahy už stejně nemají cenu. Osobně bych tomu šanci nedal.
01.11.2010 - 21:50 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý » miluška medvídková
:22: Jáj! :39: To jsem si dal! :41: Já jsem taky 4. ledna! :61: :61: :61:
Nevím, pokud já mohu ze svého života něco říct, tak průser byl, že jsem se snažil o smír, když druzí stále válčili (neustále jsem dělal kompromis z kompromisu, ustupoval jsem, dnes už bych raději válčil, protože někdy je to zkrátka potřeba, kompromis má být půl na půl a ne 25:75!
No aspoň že jsem se trefil s partnerkou přesně doprostřed doporučeného období. :4:
01.11.2010 - 21:31 | Filtr
(Lev) DC-forever
Mluvis o chlapovi, jsou stydlivy a hlavne co se tyce citovych zalezitosti, ale treba po roce spolecneho ziti se otrka, aspon ten muj jo :) Strach z ponorky ma hodne lidi, ale risk je risk, ja taky mela strach se nastehovat k priteli, hadali jsme se to jo, ale pak jsme se zacli vzajemne tak nej tolerovat a uz si na nervy nelezem, ale urcite jestli ma nebo mel kvuli tomuhle strach tak to naprosto chapu, protoze je ceho se obavat. Mela bys to s nim skusit, aspon uvidis jak na tom ses, zijes jen jednou a treba on je ten pravy ale jeste to nevidis. Hodne stesti :74:
30.10.2010 - 01:24 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Háňa*
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele MarkétaF, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
souhlas naprosto se vším :1:
29.10.2010 - 17:47 | Filtr
(Beran) Háňa*
Já s tebou naprosto souhlasím. Když neví, co chce, co s ním.

Možná jen zkouší, jestli hned budeš se vším svolná, kdykoli se milostivě ozve. Někteří muži mají potřebu si takovýmto způsobem něco dokazovat.
Až potkáš jiného a on to bude vědět, dá se očekávat, že přijde s konkrétními návrhy (bude zkoušet, jestli je pro tebe cennější, než ten nový) - nevím, proč to dělají :25:
Já bych ho pustila z hlavy a telefon přestala brát jeho telefony - není důvod, rozešli jste se

Kolotoč ? Pokud ti už nevyhovuje, seskoč a vypni ho :3:
29.10.2010 - 17:41 | Filtr
(Střelec) Novča » MeloryNox
Zkoušela jsem i tuto variantu, ale vzhledem k tomu, že on je voják z povolání a já pracuji v sociálních službách navíc v kraji, kde je vysoká nezaměstnanost, tuto variantu odmítnul.Tady by práci nenašel a pokud ano, tak za minimum peněz.
29.10.2010 - 09:41 | Filtr
(Štír) MeloryNox
Ahoj,

zkusila jsi mu navrhnou opačnou variantu? Aby se přestěhoval on za Tebou? Když Tě tak miluje a touží po Tobě... Třeba to udělá rád, hm?
29.10.2010 - 07:42 | Filtr
(Býk) OLLA
:63:Celý náš život je o rozhodovaní sa medzi niekoľkými možnosťami, ktoré nie sú jednoznačne dobré alebo zlé... len zákonite prinášajú so sebou dôsledky, ktoré musíme niesť na svojich pleciach my a často aj iní ľudia, tí, ktorí sa nerozhodujú, za ktorých rozhodujeme my. :63: Niekedy treba odolávať, verní svojmu presvedčeniu, niekedy sa treba vykašlať na ideály a vrútiť sa do toho, čo nám život priniesol do cesty... Niekedy mlčať, niekedy sa len usmiať, niekedy včas odísť, niekedy vydržať :44: Ale keby to bolo také jednoznačné, čo je kedy správne, čo by to bol za život? Hovorí sa, že kde je vôľa tam je cesta...no,to už je len na tebe. :3: Nechaj si to prejsť hlavou a potom sa rozhodni... :1:Vela šťastia :29:
28.10.2010 - 22:41 | Filtr
(Váhy) Evika87 » player
Už jednou jsem psala že ženy mívají problém se zaměňováním emocí a citů. A tohle jsou emoce. Pokud nakluše poslušně zpátky a ještě ke všemu se nastěhuje k němu, tak je to nejlepší cesta do pekel... :23:
28.10.2010 - 22:35 | Filtr
(Býk) player » Evika87
Jasně.Měl by mít.

Jenže za to,že jsi frajer si nekoupíš ani benzin do zapalovače.Jde o to,co vše je k sobě pojí a pokud říká,že ho stále miluje...bude hrdá a tvrdá a přitom trpět?

Já bych to řešil úplně jinak a sice tak,že bych na chvíli odpáral city a nasadil naprostej pragmatismus,ale jsem býk...
28.10.2010 - 22:04 | Filtr
(Váhy) Evika87 » player
V jednom s tebou nesouhlasím - ona musí mít svou hrdost. Ženy mívají občas problémy rozlišovat city a emoce, takže já bych jí doporučovala spíš racionální uvažování - v takovémhle případě je to myslím na místě.

Myslím že by se měla poučit i z chyb druhých, nemusí zkoušet jak ten sporák pálí když už to někdo vyzkoušel před ní ne ? :2:

Jen ať bydlí tam kde je, pokud se bude chtít vrátit, není dobré to uspěchat. nejdříve je třeba poznat jestli jí za to stojí. Je třeba mu dát najevo, že si není jistá a proto se nechce hned vázat. Čas schůzek organizovat podle jejího času, ne jeho! Pokud jí bude chtít vidět, přizpůsobí se, chlapi chtějí o ženu bojovat, vydobýt si její čas! jakýkoli projev neúcty netolerovat. :44:
28.10.2010 - 22:01 | Filtr
(Střelec) Novča » miluška medvídková
Já mám rovinu saturnu celý můj život je jedna velká zkouška :3: No ale co jsem si vybrala to mám
28.10.2010 - 21:59 | Filtr
(Beran) miluška medvídková » Novča
no holka, tak do toho bych teda nešla, ale co víš, třeba to máš dané osudem jako zkoušku
28.10.2010 - 21:58 | Filtr
(Střelec) Novča » miluška medvídková
Díky moc, nádherně to sedí.
28.10.2010 - 21:56 | Filtr
(Střelec) Novča » Evika87
Myslím, že s ním už jsem si ten nos taky docela nabila a pořád já kráva blbá naivně doufám :48: Nejspíš máš pravdu a já bych měla udělat to, nad čím přemýšlím už od toho léta a dosti důrazně ho požádat, aby se mi přestal motat do života, že on už svou šanci měal a já bych teď ráda konečně navázala kvalitní vztah s normálním chlapem.
28.10.2010 - 21:54 | Filtr
(Lev) kvitek » Novča
pokud si sním nepromluvíš tak jasno mít nebudeš podle všeho sám neví co chce :17:
28.10.2010 - 21:54 | Filtr
(Býk) player
Udělej co chceš.

Tuhle situaci s tebou těžko někdo procítí naplno,protože žádný rádce netuší,kolik se toho mezi váma událo a kolik jste spolu zažili.

Na nějakou hrdost bych se moc neohlížel,jelikoš příští známost může bejt horší (i lepší).

Hrdost je dobrá na zubařským křesle ale ve vztazích je lepší uvažovat a prociťovat,než hrát na jakékoli pózy.Asi tak. :15:
28.10.2010 - 21:52 | Filtr
(Beran) miluška medvídková » Novča
4.ledna Den kritiky
Tito lidé nebývají příliš ve svém okolí oblíbení. Mají většinou nešťastnou, sarkasticky založenou povahu, která dokáže mnoho lidí odradit nebo si je dokonce znepřátelit. Tito zrozenci by se měli naučit být diplomaty, držet své názory na uzdě, zejména pokud se týká lidí, kteří mají nad nimi jakoukoliv moc nebo jsou silnější. V jejich dispozicích je zakódováno nepochopení a často zůstanou v poslední fázi života sami. Vždy by měli jednat raději podle srdce než z pozice síly a pokusit se raději o smír, net o válku.
nejlepší spojení 2.až 6.listopadu, 2. až 10.září, 3. až 11. května, 2. až 6.října
nejhorší 1. až 9. dubna, 3. až 11. července, 1. až 9. října
28.10.2010 - 21:50 | Filtr
(Váhy) Evika87 » Novča
Já měla takových vztahů dost a taky je tu podle toho ode mně diskuzí... takže vím o čem mluvíš. Já si to myslela taky, že nic špatného nedělám, ale jestli si ten typ hodné holky (a myslím že jo) tak si vzpomeň, že hodná znamená být někdy blbá. Alespoň já jsem si tolikrát natloukla čumák, že jsem na to přišla. :3:
Příspěvky: 33-9 8-1
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »