Láska k partnerovo synovi


21.07.2009 - 11:27
(Panna) henry288
Láska k partnerovo synovi
Můj partner má 12letého syna,kterého máme s jeho matkou ve střídavé péči.Na dovolené mi po roce dokázal,že nehodlá respektovat mě ani mé dcery,pochopila jsem jeho odlišnou výchovu-pro mě nepochopitelnou v mnohých případech...obávám se,pár týdnů před svatbou,že ve mě vznikla jistá alergie vůči němu,nemůžu na něj ani promluvit..respektuji ho,ale to je vše.Máte někdo nějaké zkušenosti ?Partnera miluji,ale přece není zákonité,že musím milovat i jeho syna....Vychovávat,přehlížet..co s tím?????

Stránka: 4 3 2 1
Řazení:
23.07.2009 - 16:00 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Gatura
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele melanie, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
:4: :4: Jestliže poděkování za rozbor mé osoby je útok, tak bych ti nějaký měla předvést. Ale nechce se mi.

Piš klidně dále, neboj, mě to neirituje.

Přeji ti ostré brko i jazyk :30: :4:
23.07.2009 - 14:45 | Filtr
(Kozoroh) Gatura » melanie
Nechápu, proč útočíš Melanie?
Pokud je můj příspěvek pouhým "úsměvným dílkem", pak nechápu, proč se čertíš?

Spíš bych řekla, že jsem se tě asi, ač opravdu nechtěně, dotkla.
Hodnotím to, co jsi napsala, protože mi to přišlo jako podnět k zamyšlení, a já měla potřebu na tvé myšlenky reagovat. Od toho jsme na diskuzním webu. Kdybych tě opravdu "hodlala jakkoliv řešit", tak tu úvahami nad tvojí osobou budu trávit velmi dlouhé chvíle. To je, v tvém případě, plýtvání časem. Ty nejsi typ, který by - v době, kdy je "nadzvednutý ze židle" - byl schopen vnímat v klidu, co mu druhá strana říká. Hrdost a "spravedlivé" rozhořčení ti stojí v cestě.
Dívej se:
Já ti neberu tvé prožité pocity, to ani nelze, jsou v tobě. Ale zpochybnit, namítnout cokoliv, to můžu. Brát mi právo na vyjádření názoru nemůžeš, byť jde o tobě nelibý obsah toho, co píšu. To, že dost málo rozumíš dětské duši v tak těžkém období, jako je rozluka rodičů, by jsi mi mohla vyvrátit pouze rozumnou diskuzí. Nikoliv rádoby zesměšňujícím a "zlehčujícím" výpadem, který jsi tu předvedla Melanie.
Zloba, která z tebe čiší na toto téma, je zarážející, ale ne neobvyklá. Jak jde čas, mívají ženy tvých kvalit čím dál častěji potíže se správným chápáním/překladem mezilidských vztahů, nejen těch se svými blízkými. Jen s obtížemi dokážete zpracovat i jiný pohled na věci, které jste prožily, než je ten váš. To říkám ze své vlastní zkušenosti. Ty jsi mne, bohužel, jen utvrdila v tom, že moc z řady nevybočuješ. Snad je to nevědomou obavou z toho, že už tě tvé okolí nepovažuje za takovou autoritu, jak jsi byla zvyklá, a jak by jsi si přála, co já vím :25:. Nechce se mi to pitvat a lézt do tvého nitra ještě hlouběji.
Nezlobím se a není mi ani líto, že jsi se rozhodla zaujmout k mému názoru (vlastně ke mně :3:) tento postoj. Tak to prostě je. Proto také toho necháme obě včas :15:
Takže mi nezbývá než konstatovat: Drž se, dáme si oddych a nic ve zlém... :17:

P.S.:
Chybí ti nadhled, ale ani já nejsem jiná, pokud jde o témata chlapi vs násilí, alkohol a tak :3: :5:

P.P.S.pozastavení - cituji:
"Jak jsem řekla, je to ve zděděné povaze a výchově. Navíc i v určité věkové vyzrálosti. Není řečeno, jak se zde píše, že chudák dítě, ve 12 letech musí být zákonitě poznamenáno. A jestli ano, tak svými pravými rodiči."...
Horší odsudek (rozsudek) jsem dlouho nečetla. :19: :16:
22.07.2009 - 22:18 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Gatura
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele melanie, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Gaturo - děkuji ti za vyčerpávající slohovku a rozbor mé osoby. Jsi zcela mimo. Pod kůži už dávno nic nemám. Vyrostla jsem z toho. Mé vlastní dítě je dospělé, a v nejhorším mi vždy pomáhalo. Jak jsem řekla, je to ve zděděné povaze a výchově. Navíc i v určité věkové vyzrálosti. Není řečeno, jak se zde píše, že chudák dítě, ve 12 letech musí být zákonitě poznamenáno. A jestli ano, tak svými pravými rodiči.
Píšeš tady něco, že "není to má krev", jistě, že ne, ale já také nejsem "jeho krev", a průměrně inteligentní dítě,si toto nepřímo uvědomuje. Nehledá klíč, jak pomoci otci či matce v novém vztahu, proč také, když žárlí na každý jeho pohyb. (Toto nemusí být problém jen dospělých, ale hlavně nedozrálých dětiček).
Je zajímavé, že žárlivost se více projevuje u kluků, kdežto dívky matek, jsou benevolentnější, chápavější. Přejí matce, i sobě nového otce-přítele.Případně nového kamaráda.
Už jsem toho o mých zážitcích napsala dost. Toto tvé dílko je vykonstruované z tvého pohledu.

Hodnotíš, co neznáš. Navíc já nic neřeším. Mám vše vyřešeno. Řešíš ty mě, a tvé myšlenkové úvahy jsou zcela mimo hru. Jsi v diskusi jiné osoby, a zde se nehovoří o mém problému, takže bych ji neprznila rozborem jiných osob.

S tvým popsaným faktem si problém nemíním dělat, protože vím, že jsi napsala jen snůšku určitých tvých duševních konfliktů. Asi jsi je musela ventilovat a zbavit se jich.

Je to opravdu pro mě úsměvné dílko. :1:
22.07.2009 - 21:48 | Filtr
(Kozoroh) Gatura » melanie
Ahoj Melanie, asi jsi to neměla lehké, protože to máš hodně hluboko pod kůží :62:. Ale ruku na srdce, tobě je tak trošku dáno do vínku, že své vlastní děti budeš brát vždycky jinak, než ty nevlastní, zejména, když se projeví nějak vzdorovitě. Vyzařuje to z tebe podprahově, i když taková nechceš být a nemyslíš si to o sobě.
Není to "tvá krev" a to je do začátku těžká "vazba". Na to, aby tě dítě jiné ženy chytlo za srdce, by potřebovalo k němu klíč (vědět, co všeobecně od dětí očekáváš, co očekáváš od dospělých, což není snadno rozluštitelná hádanka). Ty v něm totiž nevnímáš "jen" dítě, ale ono je pro tebe pozůstatkem předchozího vztahu se ženou, kterou nemusíš, se "soupeřkou". Ne, že by jsi jí věnovala pozornost, ale tak nějak přirozeně všechno, co s ní souvisí, podléhá podivné žárlivosti, spalujícímu plamenu v tobě, který ti našeptává, že jsi lepší, že se umíš o svého milovaného, vyvoleného postarat lépe, že neděláš chyby jako ona, proto tě vyvolený miluje. Jenže to je pohled tvýma očima, v té chvíli zamilovanýma. To, co následuje dál, je jeden a tentýž "přenášený" problém. Nejsi zvyklá být na druhém místě společně s dítětem. Ty je sice budeš, jako lvice, bránit, když se mu děje křivda, ale u partnera má být (dle tvých nastavených hodnot) dítě na žebříčku až za tebou - a o to tady jde - o nevědomý proces tvého sebeprosazení se u partnera, získání jeho plné podpory, úcty, lásky, uznání, že jsi důležitější, než níže postavené děti. Pak jsi ochotna se chovat jako skvělá máma a opravdu opečovávat svoji rodinu. Musíš cítit, že máš přednost před dítětem, co se týká vážnosti a důležitosti tvého slova. Zkrátka jde o tvoji vnitřní hierarchii Melanie, která svádí ve chvílích nerozhodných "konfliktů" souboj za tebe.
Tím vším chci říct, že rozhodně jsi výborná máma, ale s nevlastními dětmi budeš mít pořád potíže, dokud si výše popsaný fakt neuvědomíš a neporadíš si s ním. Pro tebe je bytostnou potřebou být hvězdou srdce tvého partnera. Konkurenci nesneseš.
22.07.2009 - 21:20 | Filtr
(Kozoroh) Gatura » maty.k
Charrismo zlatá :27:, ty návrhy, které tu padly na odložení svatby nebyly kvůli synovi, ale kvůli Henry-etce.. :3:. Ona by si měla udělat jasno, co z toho všeho může být. Z následujících příspěvků je ovšem jasné, že si partnera vzít rozhodně chce, takže "Najdisácká velká rada" musí vycházet z faktu, že svatba bude :1: :15:.
Dítě skutečně není soupeř v ringu. Pokud se mu dospělý člověk bude stavět silou, vychová z něj vždycky člověka, který na první nesoulad, vztahovou krizi chceš-li, bude zase jen odpovídat "silou", i když dětskou a neohrabanou. Nebude schopen správně analyzovat situaci a podle toho se řídit, protože bude znát pouze jednu jedinou cestu: Na nedorozumění se musím zaseknout a jít na to "tvrdě"... (Jak jinak, že ano, když mi otec, matka, "maceška", neřku-li ještě otčím, dali jasně na srozuměnou, že se se mnou nikdo jinak bavit nebude, pokud nepřistoupím na jejich způsob komunikace.) I dospělák by si řekl: A kdo se ptá mně, co cítím já, proč já mám chápat bez výhrad atd. atd.?
Jak Henry řekla, bude se snažit, což je strašně fajn, protože druhých, které a kteří se nesnaží je poměrně dost, o nešťastných dětech nemluvě. Silou vychovávané dítě nevyroste ve vyrovnaného jedince ani náhodou. Jenže důsledky takové výchovy jsou viditelné dost pozdě. Někteří rodiče si to nedokážou přiznat ani tehdy, když se diví, jak komplikované vztahy jejich potomek v pozdějším věku prožívá, jak těžko nese jakýkoliv náznak autoritativnosti ve svém okolí. Nikomu není potom jasné, proč se bouří, protože na skutečného "původce" už se dávno zapomnělo...
22.07.2009 - 18:04 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Jan.ina
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele melanie, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Do sebe se raději pouštět nebudeme, ale vyměnit si názory, může být přínosné. Vzhledem k tomu, že žijeme každý jiný, mnohdy dosti hektický život, je "každá rada drahá".

:27: :17:
22.07.2009 - 16:34 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » melanie
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Jan.ina, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Díky Melanie. :17:

A příště, v diskuzi o něčem jiném, se do sebe zase pustíme, abychom si to vyříkaly, souhlasíš? :46:

Přeju Ti hezký zbytek dne :17: :17: :17:
22.07.2009 - 16:30 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » melanie
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele melanie, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Jani,
já přece nikoho přesvědčovat nechci. Jen vím, že tyto situace jsou náročné.

Nic víc. A každý je pochopitelně řeší po svém. :23:
22.07.2009 - 16:18 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Jan.ina
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele melanie, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Tak si palte kůži... Já napsala své prožitky.
Také to, že mé dítě ve 12letech, vědělo oč jde.

Jo tady to čtení, je náročné na bednu.

Názory nikomu neberu. Dospěle se chovat nemusí, ale slušně snad ano. Píši v globále, že ji rád nemusí mít. Nikdy. Po roce by se to už totiž samo vyvrbilo.

Já jsem měla možnost se dívat přívětivýma očima ve svém životě na tyto chlapečky. Napsala jsem to. Po zlém jsem nikdy nic nedělala. Také z toho nic nebylo. Vyhráli mazánci.

Jestli neumíš pochopit mé poznatky, tak bohužel. A přes hlavu lásku lámat nejde. To vím.

K poslední tvé větě: Henry? Jaképak scény synovi? Proč? To je tvůj problém? :1:

22.07.2009 - 16:18 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » funik
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Jan.ina, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Já to vzdávám Fando :63:. Nechci vypadat jako neústupná, ale stejně mě Melanie nepřesvědčila. :6:

22.07.2009 - 16:09 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » funik
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele melanie, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Toto jsem vůbec nenapsala. Je vidět, že se zde spletou veškerá ovoce, od hrušek po třešně dohromady.

Je jen nevychovaný....není připravený rodiči na to, že každý bude mít jiného partnera....dítě má akceptovat své rodiče, pochopitelně i naopak, ale to by tu snahu, dítě, muselo chtít a umět se s nimi soužít...dotyčný synek nechce....proto paní chytla na jeho chování averzi...

Ty višně, ty by byly dnes fajn, ale od tebe asi budou buď horkem přezrálé, nebo nedozrálé.... :44:
22.07.2009 - 16:06 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » melanie
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Jan.ina, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ještě jednou promiň, ale neříkáš to, co já.

"Poučeno rodiči"... takových poučení jsme už slyšeli a co? Protečou nám kolem hlavy ... stejně si každý musí spálit svoji kůži.

Jestli chceš po dvanáctiletým klukovi, aby se choval jako dospělý, tak to chceš nemožné. Je mi přes čtyřicet a taky nebudu mít ráda každého, na koho ukážeš. Jsem teda nevychovaná?

...pokus se o empatický přístup... a podívej se na to jeho očima ... je jedno, jestli je to nevychovaný spratek a nebo zlomená duše... po zlém to nepůjde

...bude-li Henry dělat scény svému příteli a on pak synovi... tak to fakt doporučuju zabalit rovnou... vydělají na tom všichni
22.07.2009 - 15:56 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » melanie
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele funik, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
je nevychovaný už z toho důvodu, že dotyčná paní chytla na jeho chování averzi?
Hmm,ty jsi asi spadla z višně :61: Nebo já :29:
22.07.2009 - 15:48 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Jan.ina
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele melanie, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Vždyť to říkám. Co ty. Od ní se to chce, to vím, znám to. Ale bohužel, jí to dáváno od dítěte není. Mě to také dáno nebylo. O nic nejde, jen o to, že dítě má také pochopit, a to asi v prvé řadě, (být poučeno rodiči), že se rozcházejí, a že oba dva budou mít jiné partnery.

A pokud je dítě nepřijme, tak mají smůlu. :25:
22.07.2009 - 15:43 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » melanie
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Jan.ina, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Promiň Melanie, ale vztah na úrovni kamarádství, pochopení,vzájemného porozumění -to je přesně to, co se od ní chce.
22.07.2009 - 15:36 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » funik
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele melanie, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Faniku,
je nevychovaný už z toho důvodu, že dotyčná paní chytla na jeho chování averzi. Viz popis.
Respekt zde nemusí být, ale přátelství, ano. A to umí dítě, které začíná mít už dost velký rozum, velice dobře rozeznat.
Pokud by ji uměl vstřebat jako tátovu kamarádku, tak by tato diskuse nikdy nevznikla.

Protože by byli všichni spokojeni, hlavně syn, který by "novou paní" měl už zpočátku rád, jako svou kamarádku. Toto se však nestalo. A i v kamarádství respekt v mírné dávce není na škodu.
Ahoj :29:
22.07.2009 - 15:33 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » melanie
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Jan.ina, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Teda Melanie, ty mi dáváš. :43:

Když si najdu chlapa, který má dítě z minulého vztahu, tak z toho musím přeci vycházet, musím to respektovat. Když mi taková situace nevyhovuje, nenutím ho zatratit vlastní dítě, ale prostě vycouvám sama :8:
Kdyby totiž nějaký muž chtěl něco podobného po mně ... prostě svoje děti miluju kruci ...já bych to neudělala, ikdybych měla skončit jako osamocená stará babka s dvaceti kočkama...

A výchova nevýchova - syna vychovávali s bývalou manželkou společně, nebo snad ne?


22.07.2009 - 15:29 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » funik
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele melanie, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Faniku,
možná jsem o nějaký rok starší, ale věř, že děti a jejich návyky z rodin, výchova stávající matky,a otce, v nefunkčním manželtví, je důležitým aspektem.

Muž mezi tím lítá, a neví, jak se zařídit. Kluk najednou vidí, že si z cizí "paní rozumí". Žárlivost je silná emoce, která ničí vztahy.
A toto nikdy více. Aby byl syn mého přítele pořád na prvním místě i ve věku 12ti let, abych mu musela ustupovat, protože jím bude harcovat puberta, podporována z druhé strany matkou, to žádná nová partnerka nemá zapotřebí.

Nakonec z přátelství přítelkyně otce, slízne holka jen ústrky, později ze tří stran. Až budeš vícekrát ženatý, či budeš soužít s vícero přítelkyněmi s dětmi, tak uvidíš, že toto není legrace.

Že se dítě na tebe podívá, a prvním pohledem tě bude buď ignorovat, což je slabé slovo, a nebo nenávidět. Možná, že tě bude mít rádo, ale to ho budeš muset vychovat z plínek. A být téměř od narození tatínkem. (A ani toto není zaručeno).

Já vím, jak se chová slušné a inteligentní dítě v 10 letech. Generační odstupy v tom nehrají žádnou roli. Je to v povahách a ve výchově.

Já u svého dítěte respekt nepotřebovala. Privileguji vztah na úrovni kamarádství, pochopení, ale také vzájemného porozumění, tak jako u mužského partnera. Není v tom rozdíl.

:1:
22.07.2009 - 15:16 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » melanie
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele funik, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Zvláštní pohled..Je vidět,že už jsi jiná generace.Jak víš že je nevychovaný?O respekt šlo v prvé řadě u dětí možná za vás..Averze k němu je opravdu zlá a ten kluk ať to dělá z jakéhokoliv prospěchu tohle nevezme ve dvanácti a poznamená ho to.Snad se aspoň trochu mýlím :25:
22.07.2009 - 15:02 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » funik
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele melanie, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Faniku (7.37)
averze této paní tě nemusí zarážet. Měla by tě spíše poučit, že dítě má mít respekt jak k otci, tak jeho přítelkyni. Ona jej má. Dítě ne. Víme co umí nevychované dítě udělat v normální rodině, natož mezi lidmi, kteří se snaží najít znovu lásku.

Jejím úkolem není nic. Jen to, aby se k němu slušně chovala. Což dělá. Není jejím úkolem ho vychovávat či mu podlézat. Přítelkyni má doma - je to jeho matka. CO JE POTOM PRO NĚJ MATKA?

Odpovídám ti proto, protože s takovým mužem, který by chtěl po mě, to, co uskutečnit nejde, a nevidí, jak má vychovaného syna, bych určitě za muže nechtěla.

Ani s papírem, ani bez něj. Matka je jedna. A pokud dítě nechce přijmout přítelkyni svého otce za svou kamarádku, ať je raději doma, a neničí nový vztah.

Otec má právo se s ním stýkat, ale jeho přítelkyně u toho být nemusí. :25:
22.07.2009 - 14:53 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele melanie, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Nepřečetla jsem podrobně všechno. Myslím, že každý má jiné životní zážitky.
Jen ti řeknu mé poznatky, a neber to jako rady. To si budeš muset rozebrat sama.

Miluješ partnera. Miluj také jeho syna. Pokud nemá rád on tebe, udělá ti nebo vám oběma ze života peklo. Navíc při střídavé péči. Nelze vychovávat dítě mezi dvěma rodinami. Buď se stáhneš, pokud on bude vévodit u vás doma, a bude mu nablízku jen otec, a ty si někam zajedeš, nebo bude peklo.
Čím více ucítí, že ho respektuješ, tím více ti bude dělat naschvály. Pramení to ze žárlivosti, že jeho tatínek má najednou jinou ženu. Neumí to vstřebat. A navíc není k tomu veden z obou stran.

Svatbu po tvých úvahách o alergii na jeho chování, bych určitě odložila. Zaděláváš si na další životní průšvih.

Pokud si na tebe nezvykl po roce, nezvykne si naschvál nikdy. To říkám, protože to znám. Dvakrát. Můžeš se rozkrájet, a ničím se nezavděčíš. Tady nepomůže ani striknost, ani respekt ani sympatie. S tím musí přijít hlavně to dítě.

Mě takto shořel vztah. Díky synovi mého přítele. Žárlil. U mě byla pohoda, on byl rozmazlený fracík. Dělala jsem, že to nevidím. Nakonec stejně jeho otec dal přednost jemu, s tím, že se mu musí více věnovat. Během pěti minut bylo po pěkném vztahu.

Do dnes lituji, že jeho syn překročil práh mého bytu. Všechny děti nejsou vychovávány tak, aby chtěli či uměli pochopit a přát svému rodiči. Naopak jsou vedeni k sobectví. Protože každý se těm chudáčkům chce zavděčit.

Vezmi toto na vědomí. Láska je krásná, ale pokud je neustále nabourávána, hory nepřenese. Naopak. Budou dny, kdy budeš mít otrávený život, který si chceš teď napravit.

Z toho co píšeš, ten "tvůj" chce pro něj také vytvořit vše "nej", ale nikdo nemůže mít vše.

On má svou matku, tak nevím, proč bys jej měla vychovávat ty. Za jeho chování, které bude pořád trvdší. Nakonec jej budeš přehlížet, a to se nebude líbit tomu tvému.
Vytvořil se ti začarovaný kruh.

Vyjdi z něj ven. Osvoboď se. Stýkejte se bez něj. Nebo si najdi jiného.

Třeba budeš mít větší štěstí. :17:




22.07.2009 - 08:53 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » maty.k
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele funik, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Hele ty double noho :4: Já to četl celý :20:
22.07.2009 - 08:26 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » funik
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele maty.k, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Fando?????
A psala někde, že ho přijmout nechce???? :47:
Přečti si to celé, prosím :39:
22.07.2009 - 08:25 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » henry288
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele maty.k, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Budu držet palečky :15:
Je vidět, že se opravdu snažíš, tak snad se to podaří :17: :3:
22.07.2009 - 07:37 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele funik, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ahoj taky bych svatbu nerušil-je potřeba určovat krok sám a né podle dítěte,ale tvá averze k němu mě zaráží..Chápu,že máš své zvyky a pohledy a on je nenaplňuje,ale promin tvým úkolem je ho přijmout a být mu dobrou přítelkyní,vzorem a pochopit ho.Bez tohoto bych s tebou svatbu plánovat nemohl :8: :3:
Příspěvky: 83-59 58-34 33-9 8-1
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v PannaPanně
ukázat kalendář »