Najdise.cz ... najdi a poznej lidi, kteří se narodili ve stejný den jako ty ...
Diskuze, Diskuzní fórum
- Astrologie
online Osobní horoskop (radix) Partnerský horoskop Tranzitní horoskop Psychologická astrologie Online výpočty
solár, direkce, revoluce, kompozit a další ...
Lunární kalendář
- Horoskopy 2024
kalendáře a jiné Znamení zvěrokruhu Partnerský horoskop Ascendent a Descendent Horoskopy na rok 2024
Čínský, Keltský, Výklad karet, Léčivé kameny, a další ... Kalendáře na rok 2024
Čínský horoskop 2024
- Slavné osobnosti
astro databáze - Narozeniny
jména, svátky - Numerologie
online - Poznej
znamení - Galerie
uživatelů - Diskuzní
fórum
Hlavní strana >
Diskuzní fórum > Poslední příspěvky v diskuzích
Sosna zvlčelý - Poslední příspěvky (Archiv)
31.05.2016 - 21:24
Ostatní: Prečo ľudia veria v Boha
Lidem bez víry toto právo nikdo nedal.
Proto věřící existenci Boha nepopírají a nevěřící popírají o to více.
Celá diskuze: od začátku | nejnovější příspěvky »
30.05.2016 - 13:00
Celá diskuze: od začátku | nejnovější příspěvky »
30.05.2016 - 12:40
Ostatní: Zachraň jídlo
Pych - to je krásné vyjmenované slovo, které vymírá... Proto je třeba občas do kukuřice, aby nevymřelo úplně a čeština nebyla zase chudší.
Celá diskuze: od začátku | nejnovější příspěvky »
30.05.2016 - 09:15
Ostatní: Zachraň jídlo
Jako kluk jsem chodil paběrkovat, když sklízeli cukrovku. Babička pak pekla vynikající řepánky.
Celá diskuze: od začátku | nejnovější příspěvky »
30.05.2016 - 12:16
Ostatní: Má nejdražší večeře
Celá diskuze: od začátku | nejnovější příspěvky »
30.05.2016 - 12:09
Ostatní: Má nejdražší večeře
Celá diskuze: od začátku | nejnovější příspěvky »
30.05.2016 - 12:06
Ostatní: Má nejdražší večeře
Ono je to spíše tak, že sice není zakázáno běžně tyto houby sbírat, třebas to mykologové neradi vidí, ale ta rezervace je tam z důvodu ochrany i těchto druhů, takže zakázáno to je. Jenže já vyrostl v houbařské rodině a nějak mi nedošlo, že jsem v rezervaci, houba je přece houba.
Celá diskuze: od začátku | nejnovější příspěvky »
30.05.2016 - 10:42
Ostatní: Má nejdražší večeře
Hřib bronzový - pro svou vzácnost by neměl být sbírán ke kuchyňskému použití, je zařazen do Červeného seznamu hub České republiky.
Hřib přívěskatý - vzácná houba z čeledi hřibovitých, v posledních desetiletích je v rámci České republiky pozorován výrazný úbytek této houby (no aby taky ne), veden v červeném seznamu hub České republiky jako téměř ohrožený druh.
Hřib Quéletův - zařazen v Červeném seznamu hub České republiky jako ohrožený druh (tento druh však byl pojmenován až v roce 2014, takže ten jsem oficiálně nesežral ).
Tak nejsem já ?
Celá diskuze: od začátku | nejnovější příspěvky »
22.05.2016 - 18:15
Ostatní: Čím pohostit vegetariány...
Celá diskuze: od začátku | nejnovější příspěvky »
22.05.2016 - 18:12
Ostatní: Čím pohostit vegetariány...
Celá diskuze: od začátku | nejnovější příspěvky »
22.05.2016 - 17:06
Celá diskuze: od začátku | nejnovější příspěvky »
22.05.2016 - 17:03
Celá diskuze: od začátku | nejnovější příspěvky »
15.05.2016 - 18:08
Ostatní: Pro lepší náladu a divoké sny
Celá diskuze: od začátku | nejnovější příspěvky »
13.05.2016 - 13:38
Ostatní: Pro lepší náladu a divoké sny
Celá diskuze: od začátku | nejnovější příspěvky »
13.05.2016 - 13:32
Ostatní: Pro lepší náladu a divoké sny
Celá diskuze: od začátku | nejnovější příspěvky »
13.05.2016 - 13:27
Ostatní: Pro lepší náladu a divoké sny
Celá diskuze: od začátku | nejnovější příspěvky »
13.05.2016 - 13:25
Celá diskuze: od začátku | nejnovější příspěvky »
09.05.2016 - 01:52
Ostatní: Zoufalství - emoce kterou nevstřebám
Ale když jsem byl mladší, tak mě tato emoce párkrát dostihla. Tenkrát jsem s ní asi neuměl bojovat. Nebo jsem neměl prostředky. Tu vůli k boji. Dnes je to jiné. Jakmile se objeví náznak nějaké bezmoci, která by snad mohla vést k zoufalství, měním se. Bojuji. Ne třeba právě s tím, co mne dostihlo, ale za jinou věc, která má smysl. Když nemohu uhájit pozice, které držím, zabojuji a získám jiné. Prostě vždy si najdu něco, pro co má smysl žít. Tedy alespoň dosud se mi to vždy podařilo, ale nemusí to znamenat, že tomu tak bude vždy. Ale uvnitř doufám, že ano. A protože pouze doufat nestačí, tak se snažím něco tímto směrem také dělat.
Celá diskuze: od začátku | nejnovější příspěvky »
19.02.2016 - 23:48
Ostatní: Řemeslo kulinářské
A koření mám ho doma spoustu. To samé jídlo jde tak různě ochucovat... Nelituji nakupovat koření všelijaké. A až při vaření se řídím tím, že by mi do toho dneska chutnalo to a to. A vonělo něco jiného.
Vyhýbám se pepři, tomu jsem nikdy nepřišel na chuť. A když dám, tak spíše celý pepř do polévek.
Polévky, ty miluji, proto je vařím rád. Velmi rád.
Střídám vše, někdy mám období vysloveně vegetariánské, pak zase masožroutské, ale pravdou je, že maso je u mně často spíše ingrediencí. Přesto takový ovar... žlučník zatím přežil.
Nikdy jsem se učit nevařil. A nikdo mě to neučil. Přišlo to ke mně samo. Tedy hlavně v době, kdy jsem žil s jednou slečnou, která se sice snažila, ale prostě nebyla dobrá kuchařka. A já zjistil, že vařím mnohem lépe, přestože jsem to nikdy do té doby nedělal. Ale mám asi dobrou fantazii.
Zajímavostí (i pro mně samotného) je, že v průběhu vaření nikdy neochutnávám! Opravdu vůbec! Já to prostě solím od oka (raději méně, já moc slané nemusím a přisolit se dá vždy), to samé s kořením. Nejvýš ochutnám zeleninu, ale ne pro chuť, ale zda již je uvařená. Takže jsem úplně stejně překvapen chutí jídla (a kupodivu většinou pozitivně), jako ti, pro které jsem vařil. Ochutnám až s nimi. Sám to nechápu...
Taky si nepíšu recepty, když na něco přijdu. Ta buchta s kardamomem, co jsem sem dnes hodil recept, je výjimka, to bylo poprvé, co jsem to sepsal. Takže občas bych mohl litovat, když něco fakt dobrého uvařím, že už to nikdy netrefím. Ale ať, trefím zase něco jiného. Improvizovat mě baví, kopírovat ne.
Uvařit dokážu mnohé, jak v jednom hrnci, tak v deseti současně (kecám, tolik ploten nemám a hrnců taky ne ).
Tak nevím, je toto typický kuchař Kozoroh? Astrologicky bych to spíše svedl na moji Venuši. Venuše ve Štíru v 1. domu je požitkářka. V mém případě je to zkrátka bílý sex. Ten vztah je velmi velmi hluboký...
Celá diskuze: od začátku | nejnovější příspěvky »
19.02.2016 - 22:56
Ostatní: Řemeslo kulinářské
No tak jsme na tom asi stejně, no. Experimentuji při vaření moc rád, protože mám pocit, jaký zažívali (asi) středověcí alchymisté. Ti taky většinou nevěděli, co jim z toho vznikne, přestože si nějaký cíl dali. Vaření je dobrodružství. A výsledky občas stojí za to. A to jak v dobrém, tak zlém, ale i chybami se učíme...
Celá diskuze: od začátku | nejnovější příspěvky »
© 2007-2024 Najdise.cz