Hlavní strana > Diskuzní fórum > Poslední příspěvky v diskuzích

Filtr:

Sosna zvlčelý - Poslední příspěvky (Archiv)


  
 
 
 
31.05.2016 - 21:24

Sosna zvlčelý » faraym
Bůh dal s vírou lidem právo popřít jeho existenci.
Lidem bez víry toto právo nikdo nedal.
Proto věřící existenci Boha nepopírají a nevěřící popírají o to více.
:3:
30.05.2016 - 13:00
Ostatní: Zachraň jídlo

Sosna zvlčelý » Freja
Nebo "pích" s dlouhým, že? :61: :61: :61:
Jáj :39:, jdu prasit jinam. :14: :20:
30.05.2016 - 12:40
Ostatní: Zachraň jídlo

Sosna zvlčelý » Freja
Ale kdeže krádež, to má odbornější název: pych. :4:

Pych - to je krásné vyjmenované slovo, které vymírá... Proto je třeba občas do kukuřice, aby nevymřelo úplně a čeština nebyla zase chudší. :21:
30.05.2016 - 09:15
Ostatní: Zachraň jídlo

Sosna zvlčelý » Freja
Tuto diskusi vnímám jako provokaci vůči mé diskusi Má nejdražší večeře! :47: :47: :47:
:61: :61:

Jako kluk jsem chodil paběrkovat, když sklízeli cukrovku. Babička pak pekla vynikající řepánky. :69:
30.05.2016 - 12:16

Sosna zvlčelý » Petr9
Bych to na sebe ani neprásknul, však jsem to již skoro zapomněl. Ale ta kniha, co ji zde (vedle v diskusi) uvádíš, mi to opět připomněla. :49:
30.05.2016 - 12:09

Sosna zvlčelý » charri
Kdepak, já vím, že už je to promlčené. :20: To není žádná nová příhoda. A pokud vím, tak tam ty houbičky rostou dále - naštěstí. :3:
30.05.2016 - 12:06

Sosna zvlčelý » Petr9
Hřib královský jsem jako kluk taky zbodnul, u nás jich rostlo dost. Ale v 90. letech úplně vymizeli. Teď ho najít, tak si ho nanejvýš vyfotím. Taky úlovek.
Ono je to spíše tak, že sice není zakázáno běžně tyto houby sbírat, třebas to mykologové neradi vidí, ale ta rezervace je tam z důvodu ochrany i těchto druhů, takže zakázáno to je. Jenže já vyrostl v houbařské rodině a nějak mi nedošlo, že jsem v rezervaci, houba je přece houba. :69:
30.05.2016 - 10:42

Sosna zvlčelý » Najdise.cz
Nu co já dohledal ze stránek rezervace a z Wikipedie, tak šlo asi o tyto druhy:
Hřib bronzový - pro svou vzácnost by neměl být sbírán ke kuchyňskému použití, je zařazen do Červeného seznamu hub České republiky.
Hřib přívěskatý - vzácná houba z čeledi hřibovitých, v posledních desetiletích je v rámci České republiky pozorován výrazný úbytek této houby (no aby taky ne), veden v červeném seznamu hub České republiky jako téměř ohrožený druh.
Hřib Quéletův - zařazen v Červeném seznamu hub České republiky jako ohrožený druh (tento druh však byl pojmenován až v roce 2014, takže ten jsem oficiálně nesežral :21:).

Tak nejsem já :40:?
22.05.2016 - 18:15

Sosna zvlčelý » charri
Ještě mě napadá tofu. Dá se nakládat a kořenit různě.
22.05.2016 - 18:12

Sosna zvlčelý » charri
Já vím, že jistě chceš jako hostitelka překvapit, ale nebylo by lépe optat se přímo jich? Není hanba přiznat, že nevíš, čím je nejlépe uctít, když tím naopak prokážeš snahu. Ať si sami řeknou, co by nejraději. :3: :17: :74: :68:
22.05.2016 - 17:06

Sosna zvlčelý » Buddha/2
Svatopluk Čech, určitě se ho zeptali! :4:
22.05.2016 - 17:03
15.05.2016 - 18:08

Sosna zvlčelý » Buddha/2
Na pár zelených to bylo spíše potom! :37: :4: Ale zmrskat se na Štědrý den? :23: :40:
13.05.2016 - 13:38

Sosna zvlčelý » charri
To mně tenkrát vánoční nálada úplně opustila. :41: Tak si to vynahrazuji nyní. :56: Ale pravdu díš, je na co vzpomínat. Nakonec se tomu člověk zasměje a časem to někde (na najdise) přidá k lepšímu. Nicméně před vhazováním čehokoli do hajzlíčku důrazně varuji!
13.05.2016 - 13:32

Sosna zvlčelý » Najdise.cz
No jo, kompostér... To je právě hned vidět, že to byla městská holka z paneláku, ta nevěděla, že by se něco dalo kompostovat a prostě záchod řešil vše, co se vešlo... Jenže ne vždy se vešlo. :4:
13.05.2016 - 13:27

Sosna zvlčelý » Najdise.cz
Copak plovák, to je čistá práce. :15: Co před tím plavalo, to už je horší! :41:
13.05.2016 - 13:25

Sosna zvlčelý » Buddha/2
50 odstínů hnědé? :61:
09.05.2016 - 01:52

Sosna zvlčelý » Najdise.cz
Nevím, protože tyto emoce jak popisuješ, nemívám. Ne tak intenzivní, aby mě to paralyzovalo. Takže asi nemám správnou odpověď.
Ale když jsem byl mladší, tak mě tato emoce párkrát dostihla. Tenkrát jsem s ní asi neuměl bojovat. Nebo jsem neměl prostředky. Tu vůli k boji. Dnes je to jiné. Jakmile se objeví náznak nějaké bezmoci, která by snad mohla vést k zoufalství, měním se. Bojuji. Ne třeba právě s tím, co mne dostihlo, ale za jinou věc, která má smysl. Když nemohu uhájit pozice, které držím, zabojuji a získám jiné. Prostě vždy si najdu něco, pro co má smysl žít. Tedy alespoň dosud se mi to vždy podařilo, ale nemusí to znamenat, že tomu tak bude vždy. Ale uvnitř doufám, že ano. A protože pouze doufat nestačí, tak se snažím něco tímto směrem také dělat.
19.02.2016 - 23:48

Sosna zvlčelý » Najdise.cz
Jak vaří Kozoroh? No především tak, že nikdy by nedal do jídla kořenící směs! To mi vůbec nesmí domů. Dodnes jsem nepochopil lidi, co na grilované kuře dávají grilovací koření. :41: Pouze sůl a (!!!) máslo! Ano, máslo tomu dodá tu pravou chuť!
A koření mám ho doma spoustu. To samé jídlo jde tak různě ochucovat... Nelituji nakupovat koření všelijaké. A až při vaření se řídím tím, že by mi do toho dneska chutnalo to a to. A vonělo něco jiného.
Vyhýbám se pepři, tomu jsem nikdy nepřišel na chuť. A když dám, tak spíše celý pepř do polévek.
Polévky, ty miluji, proto je vařím rád. Velmi rád.
Střídám vše, někdy mám období vysloveně vegetariánské, pak zase masožroutské, ale pravdou je, že maso je u mně často spíše ingrediencí. Přesto takový ovar... žlučník zatím přežil.
Nikdy jsem se učit nevařil. A nikdo mě to neučil. Přišlo to ke mně samo. Tedy hlavně v době, kdy jsem žil s jednou slečnou, která se sice snažila, ale prostě nebyla dobrá kuchařka. A já zjistil, že vařím mnohem lépe, přestože jsem to nikdy do té doby nedělal. Ale mám asi dobrou fantazii.
Zajímavostí (i pro mně samotného) je, že v průběhu vaření nikdy neochutnávám! Opravdu vůbec! Já to prostě solím od oka (raději méně, já moc slané nemusím a přisolit se dá vždy), to samé s kořením. Nejvýš ochutnám zeleninu, ale ne pro chuť, ale zda již je uvařená. Takže jsem úplně stejně překvapen chutí jídla (a kupodivu většinou pozitivně), jako ti, pro které jsem vařil. Ochutnám až s nimi. Sám to nechápu...
Taky si nepíšu recepty, když na něco přijdu. Ta buchta s kardamomem, co jsem sem dnes hodil recept, je výjimka, to bylo poprvé, co jsem to sepsal. Takže občas bych mohl litovat, když něco fakt dobrého uvařím, že už to nikdy netrefím. Ale ať, trefím zase něco jiného. Improvizovat mě baví, kopírovat ne.
Uvařit dokážu mnohé, jak v jednom hrnci, tak v deseti současně (kecám, tolik ploten nemám a hrnců taky ne :4:).

Tak nevím, je toto typický kuchař Kozoroh? Astrologicky bych to spíše svedl na moji Venuši. Venuše ve Štíru v 1. domu je požitkářka. V mém případě je to zkrátka bílý sex. Ten vztah je velmi velmi hluboký...
19.02.2016 - 22:56

Sosna zvlčelý » player
Jé, já to tvoje nečetl a založil si vlastní kulinářský koutek! :75: :4:
No tak jsme na tom asi stejně, no. Experimentuji při vaření moc rád, protože mám pocit, jaký zažívali (asi) středověcí alchymisté. Ti taky většinou nevěděli, co jim z toho vznikne, přestože si nějaký cíl dali. Vaření je dobrodružství. A výsledky občas stojí za to. A to jak v dobrém, tak zlém, ale i chybami se učíme... :15:
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Lev Lvu
ukázat kalendář »