Hlavní strana > Diskuzní fórum > Poslední příspěvky v diskuzích

Filtr:

Džejn123 - Poslední příspěvky (Archiv)


  
 
 
 
26.07.2020 - 10:53

Džejn123 » Hustokrutě obscénní Morti
Nedávno jsem objevila pěknej ezo-vtip nebo možná není ani tak ezo,ani zas tak vtipnej, ale mě se opravdu už dlouho žádnej vtip tak nelíbil, tak jsem přemýšlela, na jakou diksuzi to nabalím, a vyštrachala tuhle,
tady je -


Františkovi v jediném týdnu zbankrotuje obchod, uteče žena, dítě přejede auto, shoří dům...tak jde František do kostela, klekne si a v slzách se ptá:" Bože, proč mi to děláš?"
Nu a Bůh chvíli mlčí, pak pokrčí rameny a povídá:
" Ti nevím, Franto, prostě mě tak nějak sereš..."
02.05.2020 - 18:50

Džejn123 » kocour_mivik
Tohle video jsem si otevřela poprvé v době, kdy mi bylo nejhůř v mém životě, noje nemoc mě tehdá dávala hodně zabrat, tihle dle mého prvotího dojmu "tančící hrdlořezové" mě rozesmáli tak, že jsem málem slítla z postele, později jsem se dozvěděla, že to jsou Sudhiové , tedy mírumilovní muslimští mystici

https://www.facebook.com/watch/…
01.05.2020 - 07:01

Džejn123 » kocour_mivik
Tenhle patří mezi mé oblíbené, je takovej nadčasovej,
ačkoli nemusím moc sprostý slova ve vtipech a vůbec, sem to jediný lehce sprostý slovíčko patří.....

Letí orel vysoko nad skalisky hor, pohoda, klídek, a najednou stáhne křídla, valí to kolmo dolů a 15 cm nad zemí to vybere.
Vidí to vrabčák a říká : "Orle, orle, to bylo super, jak to děláš? Nauč mě to."
Orel říká : "Prostě letíš, pak ztáhneš křídla, valíš to kolmo dolů a těsně nad zemí to vybereš, ale hlavně,musíš to mít tak trochu v píči." Ta letí spolu, a najednou ztáhnou křídla a valí to kolmo dolů k zemi a těsně nad zemí to vyberou.
Vidí to medvěd a říká : " Tý jo, to je hustý! Jak to děláte? To chci taky umět!"
A vrabčák mu říká : "Prostě letíš, pak ztáhneš křídla , valíš to kolmo dolů a těsně nad zem to vybereš,..... ale hlavně musíš to mít tak trochu v píči!"
Tak medvěd vyleze na útes, rozběhne se a skočí dolů a valí to kolmo dolů s orlem a vrabčákem.
A jak tak letí, říká vrabčák medvědovi :" Hele medvěde a máš ty vůbec nějaký křídla?" A medvěd odpoví : " Ne, nemám." A vrabčák na to: "Ty volee medvěde, ty to máš teda dobře v píči!"
26.02.2020 - 04:53

Džejn123 » Najdise.cz
Ahoj Karle,
možná by tě mohlo inspirovat diskusní téma "Život a krása jednoduchosti"....Podle mě dělá život šťastným zejm. to, nakolik jsme schopni vnímat a prožívat jemné krásy obyčejného života a vážit si zdánlivých sanozřejmostí, jejichž hodnotu často oceníme, až když o ně přijdeme.
Připojuju jedno tematické video.
Držím palce, J.

https://www.youtube.com/watch/…
20.02.2020 - 06:31

Džejn123 » nutelina
Ahoj,
díky ale já to mám úplně jinak, to co mi znemožnuje po většinu dne mj. psát, at už ručně nebo elektronicky, jsou vedlejší účinky léků, které se projeví časem zákonitě u každého člověka, kdo tyto léky bere.Takže nemám potíže o kterých píšeš, jen se zkrátka nemůžu trefit kam chci.a trefuju se všude možně, kam nechci:)..Ale když zrovna žádné mimovolní pohyby nemám, píšu a datluju na mobilu (i na tom chytrém) naprosto bez obtíží, jenže zatím jsou takové chvíle poměrně vzácné, mou dlouhodobou snahou je mj. to, aby se staly normou. J.
19.02.2020 - 19:41

Džejn123 » Freja
Neboj už nevařím:) j.
19.02.2020 - 09:38

Džejn123 » thééé
Přiznám se, že tenhle recept jsem vyzkoušela asi jen jednou a dala jsem ho sem, protože mě taky zauajal hlavně svým názvem a ani chuťově to nebylo tak zlý:). Ti „vylítaní španělští ptáčci“ proto, že se tam dávají ingredience jako do španělských ptáčků (tedy vejce natvrdo, kys okurka, kousek (vege:) párku, cibule, paprika, hrášek) ale není to jaksi „kompaktní“, víc si nepamatuju, bohužel.…Trefila jsi asi na jedinej recept z tohhle seznamu, kterej nedám „ z hlavy“, tedy už si nepamatuju přesně co s tím, aby z toho nebyl nechutnej blebajs na smetaně:¨).

Ale abych si to trochu vyžehlila,prozradím ti jedem ze svých nejoblíbenějších receptů na kuřecí čínu, mám ho v seznamu hned pod těma „vylítanýma ptáčkama“ pod názvem „čína ala havaj“ akorát doporučuju použít normálně kuřecí nebo krůtí maso (event. vegetariánům šmakouna nebo tofu). Ten recept je superrychlej, relativně zdravej a nepříliš kalorickej, nedá se moc pokazit a všem vždycky moc chutnal a a co do surovin, taky nemusíš být zrovna po výplatě, aby sis ho mohla dovolit. Tajemství jeho vyjímečnosti spočívá v závěrečném dochucení kombinací správného poměru bílého vína, sojové omáčky a česneku a spolu s mírnou sladkostí kompotovaného ovoce je to ta správná sladkokyselá chuť.
Tady je -

ČÍNA ALA HAVAJ

Suroviny -
cibule
2 jarní cibulky (nemusí být)
2-3 papriky (kapie)
malá cuketa (nemusí být)
2-3 kuřecí prsa
malá konzerva ananasu (příp. kompot broskví)
3 lžíce sojové omáčky
2 stroužky česneku
1,5 dcl bílého vína
1 lžíce hladké mouky nebo solamylu
sůl, pepř
olej na smažení

Postup -
Cibuli a cibulku si nakrájíme na kolečka, ostatní zeleninu na kostičky, maso na nudličky, ananas na malé kousky.
Osmahneme maso až zbělá na povrchu, pak hned přidáme cibuli a cibulku, chvilku restujeme, poté přidáme papriku a příp. cuketu, opět chvilku restujeme. Poté zalijeme vodou (event. vývarem) tak, aby se zelenina s masem dusila (nikoli vařila), pak když je maso i zelenina měkká, přidáme ananas (ten si můžeme předem osmahnout na másle až lehce zkaramelizuje, ale není nutné) a směs z bílého vína, sojové omáčky, mouky a rozdrceného česneku, kterou jsme si předem namíchali, mícháme dokud nám omáčka nezhoustne, je-li moc hustá, přidáme trochu vývaru, je-li příliš řídká , pak to spraví trocha mouky či solamylu. Podáváme dle preferencí a chutí s rýží, těstovinami nebo bramborem.
:69:
18.02.2020 - 22:36

Džejn123 » Nabi*
Ahoj,
jeden můj kamarád uvažoval být vegetariánem, a protože věděl, že jsem kdysi také mívala poodobné obdoí, poprosil mě o nějakou inspiraci, tak jsem mu to sepsala (kopíruju )-
jedná se většinou o velmi rychlá jednoduchá jídla
• Rizota, jáhly, pohanka, bulgur, kuslus,,těstoviny (čerstvá zelen, mraž zelenina, řasy, fazole, naklíčené semínka, sýry, olivy, kapary, sušená rajčata v oleji, houby – čerstvé, sušené, nakládané, )
• těstoviny se sýrovou omáčkou (smetana, niva)a žampiony
• boloňské špagety se sojovou drtí
• studentské špagety s kečupem a sýrem
• špagety s arašídovou omáčkou
• těstoviny s rychlou sýrovou omáčkou (taveňák, česnek,smetana)
• těstoviny – olio - olivový olej, papričky, česnek
• těstoviny se špenátem a sýrem -
• těstoviny s pestem (olivový olej,piniové oříšky, bazalka, česnek, parmezán) a s tím codůmdal a nikdo zatím nesežral:)
• Zapečené jáhly, zapečené těstoviny, rýže,, gnochi, zapečené brambory, vše na mnoho způsobů
• zapečená cuketa se sýrem
• Bramborové knedlíky se sojovou drtí a s cibulkou, se sýrem (feta balkánský, niva)a cibulkou, se špenátem a cibulkou, nebo obdobně plněné taštičky
• špenát s bramborem,
• špenát s grilovanou polentou
• pečená zelenina (cibule na kolečka, paprika, rajčata, lilek, cuketa, houby – žampiony, hlíva ústřičná,,mrkev , dýńě, brambory) pomazaná dipem (olej, česnek, kečup,, hořčice, sojovka)
• špenát do palačinek, do listového těsta se sýrem (feta, balkán, niva)
• nerůznější placičky – z vařených brambor, celerové, květákové, i ze syrového květáku, mrkvové, vločkovo – vaječné s cibulí , kuskusové s olivama, cuketovš, kapustové, jáhlové, špenátové, čočkové,... jako příloha brambory
• polévky – květáková, brokolicová, kapustičková, mrkvová, pórková, brambotačka, dýnová, čočková, hrachovka, rajská, fazolová s kys zelím, z kysaného mléka s bramborem a vejcem česnečka s pohankou,kopřivová, špenátová se sýrem
• omáčky – rajská, brokolicová, křenová, celerová, houbová, koprovka, sýrová – více variant
• dýňovo – hrušková polévka s tofu
• těstovinové saláty na nejrůznější způsoby, příp rýžové saláty bramborové , kuskusové, jáhlové,, pohankové, fazolové saláty
• pizzy na různé způsoby, polentová pizza
• nové brambory na loupačku s tvarohem, zákysem a hlávkovým salátem
• palačinky na slano i sladko
• lívance české, ,americké lívance s javor, sirupem
• hrášková omeleta
• žampionová omeleta
• bramborák (vošouch) s kys zelím, bramborák litý na plech, cukeťák (brambory + cukety)
• koprovka s vejcem do ztracena,, brambory nebo knedlík
• šoulet – zapečené luštěniny – hrách, kroupy, pohanka,česnek, majoránka
• smažená cuketa ,v těstíčku, smažený pórek v těstíčku,
• smažený sýr alias smažák
• tofu smažené v těstíčku s bramborem
• celerové řízky uvnitř s plátkem uzeného sýra s bramborovou kaší
• brokolice vařená v páže posypaná smaženou strouhankou, brambor
• květák zapečený v sýrovém těstíčku s bramborem
• kaše – ovesná, jáhlová, rýžová,krupičková, rychlá instantní jáhlová (Mišutka)
• nákypy – jáhlový s kompot ovocem, rýžový, krupičkový
• nudle s mákem, tvarohem
• tvarohovo- bramborové ovocné knedlíky s mákem nebo tvarohem, cukrem,event. Sirupem, polévané máslem,
• škubánky s mákem
• červená čočka na cibulce s vege párkem
• znojemská čočka- se smetanou a kys okurkou
• segedýn se sojovým masem
• fazolový guláš
• guláš z hlívy ústřičné
• lečo s chebem, bramborem
• džuveč – lečo s rýží
• halušky s brynzou
• škubánky na slano
• flíčky se zelím
• topinky na nejrjůznější způsoby,
• smažená vajíčka na topinky s česnekem a sýrem,, hlávkový salát,
• míchaná vejce, bageta
• volské oko, bagets,
• plněná vařená vejce
• knedlíky s cibulkou a vajíčkem (houskové / brsmborové)
• brambory s vejcem, těstoviny s vejcem a cibulkou - alias spotřebíme všechny zbytky od oběda,
• dušená mrkev s bramborem
• fazolky na smetaně s bramborem
• dušený kedluben na smetaně s bramborem
• kukuř klasy s máslem
• tofu ala vylítaní španělští ptáčci
• čína ala havaj - tofu nebo šmakoun se zeleninou, ananasem a omáčkou z bílého vína, soj omáčky a česneku
• vaječná tlačenka
• smaženice z čerstvých hub, houby na kmíně, houbové přírodní řízky , řízky z hub v těstíčku, houbový kuba
• dýně pečená
• pomazánky – z pečeného česneku, humus, vajíčková, tvarohpvá
• fazole s javor sirupem,
• tousty na mnoho způsobů, zapékané
• vegetariánské burgery – tofuburger, slumečnicová burger, s různými placičkami
• langoše s česnekem, kečupem, sýrem
bába alias sýrový koláč
• quiche ns mnoho způsobů (francouzský slaný koláč jehož základem je listové těsto a smetana, vejce a strouhaný sýr, nejlépe eidam + chedar

Pokud bys potřebovala nějaký recept upřesnit, napiš,
Jana
18.02.2020 - 22:22

Džejn123 » Wiké
Ahoj,
zapomněla jsem ti poděkovat,
ale budu v tomto asi marná, odjaskživa jsem měla jen Nokii, ted navíc používám jeden velmi historický tlačítkový model, moje časté mimovolní npoohyby si s chytrým dotykáčem zkrátka nesednou,, ale i tak dík, třeba se mi podaří jednou ty sračky vvysadit:)
14.02.2020 - 07:48

Džejn123 » Freja
Nevíte někdo,zda existuje něco,co by převádělo hlas do písemné podoby? Zkrátka jen zápis hlasového záznamu?
Já bych moc ráda napsala knížku,o tom co jsme si prožila v souvislosti se snahou vymanit se z mých těžkostí zejm s blbou nemocí, zatím jen z potřeby si to nějak všechno poskládat a možná bych to jednou i vydala, to ještě nevím... Ale mívám často mimovolní pohyby, což jsou vedlejší projevy léků,a tak mi i psaní na počítači většinou dost zmáhá.
Díky, j.
17.05.2019 - 16:07
Ostatní: Svobodná vůle

Džejn123 » Bosch
Já bych řekla, že jde o přijetí nejen všeho co se rodičů týká, ale zejm o přijetí sebe sama ve sve prirozenosti a opravdovosti, nejprve rozpoznání sebe a zejm. svých slabších míst, poté pokus o jejich eliminaci či změnu. A to co se nám na sobě nelíbí ale nejde s tím příliš pohnout, prostě přijmout, akceptovat,a pokud s tím v životě narazíme, nemůže nás to už srazit na kolena, pokud o tom víme.
Např.mým osobním tématem je mj. chaos, nepořádek, nepřehled, disharmonie, která mi stále chodí do života a já se pokouším vše zvrátit v opak, ale je mi jasne ze to ma svoje limity.
Narodila jsem se 29. stejne jako moje máma, číslo 29 v numerologii znammená nepřehlednost,moji rodiče jsou oba vnitřně velmi nevyrovnaní a oba také velcí bordeláři, ač jsou oba jinak velmi inteligentní. Takže at se snařím sebevíc, vím že budu v jistých věcech stále narážet, že můj život těžko bude perfektně zorganizován,že nebudu umět mít doma dokonale naklizeno, ale jsouce si toho dobře vědoma, už dávno se za to netrestám, nestresuji se..Když mě můj bývalý partner jednou vyčítal že ponechávám často houbičku na nádobí po jejím použití mokrou, tedy nevymyčkanou a že je to zdrojem bakterií, tak já na to at ji vymačká sám když zjistí tak "důležitou"" věc a mě s tím neotravuje.. Dobre zna jak to chodi u nas doma, tak muze ocenit me usili mit to jinak, trebaze to neni stoprocentne perfektni...
Nikdo nejsme perfektni..
17.05.2019 - 08:00
Ostatní: Svobodná vůle

Džejn123 » Bosch
Ahoj,
hledání sebe sama, touha a snaha o žití dle svojí svobodné vůle je moje celoživotní téma. Souvisí s odhalováním nevědomých destruktivních programů, které do tebe často v dobré vůli zaseli rodiče, kteří právě celý život pluli s proudem svého nastavení předchozími generacem a nepochopili, že je tady něco špatně. Naše sílící pocity že nežijeme v souladu se svou přirozeností mohou při dlouhodobém ignorování těchto pocitů často zapříčiněném obavou ze změn, které zákonitě nastanou, přerůst až v nenávist sebe samas, v deprese. Je to velmi náročný a namáhavý proces, ale máš pravdu, stojí to za to........
Stránka 2 / 2
« předchozí   další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Lev Lvu
ukázat kalendář »