
Najdise.cz ... najdi a poznej lidi, kteří se narodili ve stejný den jako ty ...
Jednoduché, RYCHLÉ obědy (večeře) - Diskuze a zkušenosti
- Astrologie
onlineOsobní horoskop (radix)
Partnerský horoskop
Tranzitní horoskop
Psychologická astrologie
Online výpočty
solár, direkce, revoluce, kompozit a další ...
Lunární kalendář
- Horoskopy 2021
kalendáře a jinéZnamení zvěrokruhu
Partnerský horoskop
Ascendent a Descendent
Horoskopy na rok 2021
Čínský, Keltský, Výklad karet, Léčivé kameny, a další ...Kalendáře na rok 2021
Čínský horoskop 2021
- Slavné osobnosti
astro databáze - Narozeniny
jména, svátky - Numerologie
online - Poznej
znamení - Galerie
uživatelů - Diskuzní
fórum
Jednoduché, RYCHLÉ obědy (večeře)
18.02.2020 - 13:55

Jednoduché, RYCHLÉ obědy (večeře)
Hned na začátek se omlouvám, že prasím, ale fakt potřebuju tipy na vaření. Nemám mozek to vymýšlet. Hovězí a vepře nejím, tak prosím bez toho.
Díky
Později asi smažu..
Díky

Později asi smažu..

Příspěvky v diskuzi
23.02.2020 - 21:20
| Filtr

Trochu přeháním... ale většinou. Suchar s máslem je taky dobrý.
***
Dnes jsem poslouchala kus Beranové o tom, jak se vařilo v pravěku a středověku - hromady, kupy inspirace: Kaše na tisíc způsobů, omáčky (třeba z krve), masové šišky, pečené veverky, nadívaní pávi atd., atd.

22.02.2020 - 18:14
| Filtr


jinak já sem hodně velkej minimalista co se vaření týče a úplně nejraděj dělám rychlý "eintopfy" - páč děti, takže to musí bejt rychlý, vařím bez masa a jelikož kvůli kojení nemůžu luštěniny

v poslední době sem si oblíbila kombinaci quinoi a bulguru - většinou dělám tak, že na pánvi lehce osmahnu nějaký semena (většinou slunečnici a dýni - nějaká moje náhražka za cibulu


další hyperlehká věc co dělám je zelenina v troubě (kořenová + dýně) a k tomu nějakej dip
až bude trochu víc sezóna tak určo nějaké salátky atd...
SUSHI
JARNÍ ZÁVITKY
ASIJSKÝ NUDLE SE ZELENINOU


22.02.2020 - 17:24
| Filtr

=====
Ano ano už jsem to přepsala, díky.



21.02.2020 - 20:07
| Filtr

=====
Ahoj,
nepíšeš jestli vařiš i pro děti. Ale můj nej rychlejší oběd je Cappuccino.

K tomu zjišeni jsem prišla náhodou, mívala jsem Stress a odpočivala jsem přes objedovou přestavkou u řeky a tam byla jenom mala italska kavarna. Až tak po třech-čtyřech hoddinach jsem dostala zase hlad.
Dneska piju ráda Cappuccino s Garam Masala a Soja namisto mléka.
Možna že to stoji za vyzkoušení.


20.02.2020 - 21:40
| Filtr

=====
Pohanka s dušenou zeleninou posypaná sýrem
Čoćka na kyselo
Brokolicová polévka(krém)
Katův šleh z kuřecího
Špagety na 1500 způsobů
Rizoto



19.02.2020 - 12:03
| Filtr


Mě to zaujalo, protože jsem nedávno četla recept na "kuřecí stripsy" z tofu, a já moc tofu nemusím. Jím ho jen kvůli bílkovině. A v něm se tofu několikrát mrazí a následně se z něj presem vytlačuje voda. Prý nakonec jde natrhat na vlákna a obalovat.
díky za recept



19.02.2020 - 10:04
| Filtr


Jediné, co je pracnější je nechat cca 3 dni naklíčit čočku.
A pak jen nameleme (mixneme) a dodáme koření jako do prejtu ...tzn. majoránka,česnek, sůl +libovolné + můžeme dohustit např. trochu strouhanky, nebo mouky z luštěnin...cizrnovou moukou by myslím bylo nejlepší....ta tenkrát ještě nebyla....nebo jsem neznala.
A dáme na trochu oleje do pekáčku a do trouby....peče se dle druhu trouby (cca 1/2hod.).
PS: když jsme měli na návštěvě tchýni (s tchánem), která měla pocit, že ničím své dítě, které odmítalo maso....sem jim to uvařila...a nepoznali, že to není masovej.
Proto mě to utkvělo v hlavě.
Budu muset zas zařadit.


19.02.2020 - 09:46
| Filtr


250g červené čočky uvařit do měkka, nechat vychladnout.
100g strouhanky
50g ovesných vloček
3 stroužky Deamovo česneku

3/4 balení majoránky (může bý i celé)
1 lžička soli (raději méně a pak dosolit - já dosolovala)
1 cibule nadrobno
2 vajíčka
Anglická slanina nakrájená na kousky (nemusí být)
Vše zňahňat dohromady, možno přidat strouhanku, dosolit, dopepřit, přidat jiné bylinky nebo bylinnou sůl a vytvarovat menší karboše.
Udělat karbanátky, naklást na vymazaný plech a nechat péct.
Mám dnes s bramborem, ale dá si i tak na chleba nebo samotné jako hrubší "chips) na chuť

Dobrou chuť



19.02.2020 - 09:38
| Filtr

Ale abych si to trochu vyžehlila,prozradím ti jedem ze svých nejoblíbenějších receptů na kuřecí čínu, mám ho v seznamu hned pod těma „vylítanýma ptáčkama“ pod názvem „čína ala havaj“ akorát doporučuju použít normálně kuřecí nebo krůtí maso (event. vegetariánům šmakouna nebo tofu). Ten recept je superrychlej, relativně zdravej a nepříliš kalorickej, nedá se moc pokazit a všem vždycky moc chutnal a a co do surovin, taky nemusíš být zrovna po výplatě, aby sis ho mohla dovolit. Tajemství jeho vyjímečnosti spočívá v závěrečném dochucení kombinací správného poměru bílého vína, sojové omáčky a česneku a spolu s mírnou sladkostí kompotovaného ovoce je to ta správná sladkokyselá chuť.
Tady je -
ČÍNA ALA HAVAJ
Suroviny -
cibule
2 jarní cibulky (nemusí být)
2-3 papriky (kapie)
malá cuketa (nemusí být)
2-3 kuřecí prsa
malá konzerva ananasu (příp. kompot broskví)
3 lžíce sojové omáčky
2 stroužky česneku
1,5 dcl bílého vína
1 lžíce hladké mouky nebo solamylu
sůl, pepř
olej na smažení
Postup -
Cibuli a cibulku si nakrájíme na kolečka, ostatní zeleninu na kostičky, maso na nudličky, ananas na malé kousky.
Osmahneme maso až zbělá na povrchu, pak hned přidáme cibuli a cibulku, chvilku restujeme, poté přidáme papriku a příp. cuketu, opět chvilku restujeme. Poté zalijeme vodou (event. vývarem) tak, aby se zelenina s masem dusila (nikoli vařila), pak když je maso i zelenina měkká, přidáme ananas (ten si můžeme předem osmahnout na másle až lehce zkaramelizuje, ale není nutné) a směs z bílého vína, sojové omáčky, mouky a rozdrceného česneku, kterou jsme si předem namíchali, mícháme dokud nám omáčka nezhoustne, je-li moc hustá, přidáme trochu vývaru, je-li příliš řídká , pak to spraví trocha mouky či solamylu. Podáváme dle preferencí a chutí s rýží, těstovinami nebo bramborem.



19.02.2020 - 06:49
| Filtr

Vařím si teď jídla do práce, protože jsem zjistla, že to hlavní musím mít kolem 11, jinak se dojídám. A takový sysém JJ mi vyhovuje, je to rychlé, dochystávám ráno.
Bez brambor taky nepřežiju.
Ale jinak se nesmím moc omezovat, protože pak se mi to zprotiví


18.02.2020 - 22:36
| Filtr

jeden můj kamarád uvažoval být vegetariánem, a protože věděl, že jsem kdysi také mívala poodobné obdoí, poprosil mě o nějakou inspiraci, tak jsem mu to sepsala (kopíruju )-
jedná se většinou o velmi rychlá jednoduchá jídla
• Rizota, jáhly, pohanka, bulgur, kuslus,,těstoviny (čerstvá zelen, mraž zelenina, řasy, fazole, naklíčené semínka, sýry, olivy, kapary, sušená rajčata v oleji, houby – čerstvé, sušené, nakládané, )
• těstoviny se sýrovou omáčkou (smetana, niva)a žampiony
• boloňské špagety se sojovou drtí
• studentské špagety s kečupem a sýrem
• špagety s arašídovou omáčkou
• těstoviny s rychlou sýrovou omáčkou (taveňák, česnek,smetana)
• těstoviny – olio - olivový olej, papričky, česnek
• těstoviny se špenátem a sýrem -
• těstoviny s pestem (olivový olej,piniové oříšky, bazalka, česnek, parmezán) a s tím codůmdal a nikdo zatím nesežral:)
• Zapečené jáhly, zapečené těstoviny, rýže,, gnochi, zapečené brambory, vše na mnoho způsobů
• zapečená cuketa se sýrem
• Bramborové knedlíky se sojovou drtí a s cibulkou, se sýrem (feta balkánský, niva)a cibulkou, se špenátem a cibulkou, nebo obdobně plněné taštičky
• špenát s bramborem,
• špenát s grilovanou polentou
• pečená zelenina (cibule na kolečka, paprika, rajčata, lilek, cuketa, houby – žampiony, hlíva ústřičná,,mrkev , dýńě, brambory) pomazaná dipem (olej, česnek, kečup,, hořčice, sojovka)
• špenát do palačinek, do listového těsta se sýrem (feta, balkán, niva)
• nerůznější placičky – z vařených brambor, celerové, květákové, i ze syrového květáku, mrkvové, vločkovo – vaječné s cibulí , kuskusové s olivama, cuketovš, kapustové, jáhlové, špenátové, čočkové,... jako příloha brambory
• polévky – květáková, brokolicová, kapustičková, mrkvová, pórková, brambotačka, dýnová, čočková, hrachovka, rajská, fazolová s kys zelím, z kysaného mléka s bramborem a vejcem česnečka s pohankou,kopřivová, špenátová se sýrem
• omáčky – rajská, brokolicová, křenová, celerová, houbová, koprovka, sýrová – více variant
• dýňovo – hrušková polévka s tofu
• těstovinové saláty na nejrůznější způsoby, příp rýžové saláty bramborové , kuskusové, jáhlové,, pohankové, fazolové saláty
• pizzy na různé způsoby, polentová pizza
• nové brambory na loupačku s tvarohem, zákysem a hlávkovým salátem
• palačinky na slano i sladko
• lívance české, ,americké lívance s javor, sirupem
• hrášková omeleta
• žampionová omeleta
• bramborák (vošouch) s kys zelím, bramborák litý na plech, cukeťák (brambory + cukety)
• koprovka s vejcem do ztracena,, brambory nebo knedlík
• šoulet – zapečené luštěniny – hrách, kroupy, pohanka,česnek, majoránka
• smažená cuketa ,v těstíčku, smažený pórek v těstíčku,
• smažený sýr alias smažák
• tofu smažené v těstíčku s bramborem
• celerové řízky uvnitř s plátkem uzeného sýra s bramborovou kaší
• brokolice vařená v páže posypaná smaženou strouhankou, brambor
• květák zapečený v sýrovém těstíčku s bramborem
• kaše – ovesná, jáhlová, rýžová,krupičková, rychlá instantní jáhlová (Mišutka)
• nákypy – jáhlový s kompot ovocem, rýžový, krupičkový
• nudle s mákem, tvarohem
• tvarohovo- bramborové ovocné knedlíky s mákem nebo tvarohem, cukrem,event. Sirupem, polévané máslem,
• škubánky s mákem
• červená čočka na cibulce s vege párkem
• znojemská čočka- se smetanou a kys okurkou
• segedýn se sojovým masem
• fazolový guláš
• guláš z hlívy ústřičné
• lečo s chebem, bramborem
• džuveč – lečo s rýží
• halušky s brynzou
• škubánky na slano
• flíčky se zelím
• topinky na nejrjůznější způsoby,
• smažená vajíčka na topinky s česnekem a sýrem,, hlávkový salát,
• míchaná vejce, bageta
• volské oko, bagets,
• plněná vařená vejce
• knedlíky s cibulkou a vajíčkem (houskové / brsmborové)
• brambory s vejcem, těstoviny s vejcem a cibulkou - alias spotřebíme všechny zbytky od oběda,
• dušená mrkev s bramborem
• fazolky na smetaně s bramborem
• dušený kedluben na smetaně s bramborem
• kukuř klasy s máslem
• tofu ala vylítaní španělští ptáčci
• čína ala havaj - tofu nebo šmakoun se zeleninou, ananasem a omáčkou z bílého vína, soj omáčky a česneku
• vaječná tlačenka
• smaženice z čerstvých hub, houby na kmíně, houbové přírodní řízky , řízky z hub v těstíčku, houbový kuba
• dýně pečená
• pomazánky – z pečeného česneku, humus, vajíčková, tvarohpvá
• fazole s javor sirupem,
• tousty na mnoho způsobů, zapékané
• vegetariánské burgery – tofuburger, slumečnicová burger, s různými placičkami
• langoše s česnekem, kečupem, sýrem
bába alias sýrový koláč
• quiche ns mnoho způsobů (francouzský slaný koláč jehož základem je listové těsto a smetana, vejce a strouhaný sýr, nejlépe eidam + chedar
Pokud bys potřebovala nějaký recept upřesnit, napiš,
Jana

18.02.2020 - 22:02
| Filtr

Batátové hanolky
2 ks batátů, 4PL oleje, sůl, barevný pepř, hrst nasekané petrželky, rozmačkaný česnek, 5PL najemno strouhaného parmezánu, 1/2 hrnku umixovaných kešu, min. 1PL lahůdkového droždí
Rozpálit troubu. (Tuhle větu miluju, někdy to jde samo.

Zbytek smíchat v misce, a poté použít na hranolky.
Batátová kaše s hráškem
Oloupané batáty povařit. Poté přidat trochu soli, koření či bylinky a rozšťouchat. Mražený hrách povolit s trochou másla, smíchat s batáty.
Rychlé, chutné, efektivní. Dobrou noc


18.02.2020 - 21:07
| Filtr

Cesneku hodne a muzu i obden.
K příspěvku je přiložený obrázek, který se zobrazí pouze přihlášeným uživatlům.
(Přihlásit)

18.02.2020 - 21:01
| Filtr




18.02.2020 - 20:57
| Filtr

Mastne jako svina. Prepaleny olej. Radsi uz ten rizek.
Ale obstojne pakory delaji krisnaci.






18.02.2020 - 19:58
| Filtr

=====
Já mám osobně nejradši úplně obyčejně pečený, třeba právě s těma bramborama a česnekem se solí. Není to žádná věda.


© 2007-2021 Najdise.cz