Jednoduché, RYCHLÉ obědy (večeře)


18.02.2020 - 13:55
(Štír) Nalani
Jednoduché, RYCHLÉ obědy (večeře)
Hned na začátek se omlouvám, že prasím, ale fakt potřebuju tipy na vaření. Nemám mozek to vymýšlet. Hovězí a vepře nejím, tak prosím bez toho.
Díky :62:

Později asi smažu..

Příspěvky v diskuzi

Stránka: 3 2 1
Řazení:
23.02.2020 - 21:20 | Filtr
(Vodnář) Anilah » Freja
Jsem v životě nevařila večeři :p

Trochu přeháním... ale většinou. Suchar s máslem je taky dobrý.


***

Dnes jsem poslouchala kus Beranové o tom, jak se vařilo v pravěku a středověku - hromady, kupy inspirace: Kaše na tisíc způsobů, omáčky (třeba z krve), masové šišky, pečené veverky, nadívaní pávi atd., atd.
22.02.2020 - 18:14 | Filtr
(Rak) Loen
zrovna dneska sem dělala na véču ŠPANĚLSKOU BRAMBOROVOU TORTILLU (nějak se nám nehromadila kupa vajec) - na plátky brambory hodit na pánev na olej a přikrýt poklicí, sem tam promíchnout. Do mísy rozkvedlat cca 4 vajca (na 3 velký brambory - ale to je orientační) osolit, okořenit, a dále do toho můžeš dát byliny jakýkoli, špenát, třeba aj sýr nebo nějakou masovou věc (to já nejím) - brambory hodit do té mísy a promíchat se smšsí a znova nalít na pánev a přykryté dodělat - vyklopit a mělo by to držet pohromadě :61:¨

jinak já sem hodně velkej minimalista co se vaření týče a úplně nejraděj dělám rychlý "eintopfy" - páč děti, takže to musí bejt rychlý, vařím bez masa a jelikož kvůli kojení nemůžu luštěniny :24:, který miluju (tj. HUMMUS, BABAGANOUSH...)

v poslední době sem si oblíbila kombinaci quinoi a bulguru - většinou dělám tak, že na pánvi lehce osmahnu nějaký semena (většinou slunečnici a dýni - nějaká moje náhražka za cibulu :63:), pak na to hodím nějakou zeleninu (většinou cuketu a lilek), podleju a rovnou do toho šupnu trochu té quinoi a bulguru, nějak okořením, zadělám pokličkou a na mírno vařím cca 15min :61:

další hyperlehká věc co dělám je zelenina v troubě (kořenová + dýně) a k tomu nějakej dip

až bude trochu víc sezóna tak určo nějaké salátky atd...

SUSHI
JARNÍ ZÁVITKY
ASIJSKÝ NUDLE SE ZELENINOU
22.02.2020 - 17:24 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » registrovaná
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Verona1, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ano ano už jsem to přepsala, díky.
22.02.2020 - 14:16 | Filtr
(Lev) registrovaná » Verona1
A nie Garam Masala? :)
21.02.2020 - 20:07 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Verona1, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ahoj,

nepíšeš jestli vařiš i pro děti. Ale můj nej rychlejší oběd je Cappuccino. :27:
K tomu zjišeni jsem prišla náhodou, mívala jsem Stress a odpočivala jsem přes objedovou přestavkou u řeky a tam byla jenom mala italska kavarna. Až tak po třech-čtyřech hoddinach jsem dostala zase hlad.

Dneska piju ráda Cappuccino s Garam Masala a Soja namisto mléka.

Možna že to stoji za vyzkoušení.
20.02.2020 - 21:40 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele bubobubo, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Pohanka s dušenou zeleninou posypaná sýrem
Čoćka na kyselo
Brokolicová polévka(krém)
Katův šleh z kuřecího
Špagety na 1500 způsobů
Rizoto
19.02.2020 - 19:41 | Filtr
(Štír) Džejn123 » Freja
Neboj už nevařím:) j.
19.02.2020 - 13:41 | Filtr
(Štír) Freja » Džejn123
Hrnečku DOST ! :61:
19.02.2020 - 12:03 | Filtr
(Ryby) thééé » Džejn123
V pohodě, je mi jasné, že některé recepty vyzkoušíme jen jednou :3:
Mě to zaujalo, protože jsem nedávno četla recept na "kuřecí stripsy" z tofu, a já moc tofu nemusím. Jím ho jen kvůli bílkovině. A v něm se tofu několikrát mrazí a následně se z něj presem vytlačuje voda. Prý nakonec jde natrhat na vlákna a obalovat.

díky za recept :17:
19.02.2020 - 10:13 | Filtr
(Štír) Nalani » mili111
Jj, ten mi kdysi uvařila teta a fakt je ta chuť věrná :30: :15:
19.02.2020 - 10:04 | Filtr
(Vodnář) mili111
Ještě jsem si vzpomněla na čočkový prejt...který jsem už strašně dlouho nedělala. Ale chutná jako opravdový prejt. Je to podle té první vegetariánské kuchařky, co byla...nějaký manželé...mam jí nyní v krabici...takže si nevzpomenu. :63:
Jediné, co je pracnější je nechat cca 3 dni naklíčit čočku.
A pak jen nameleme (mixneme) a dodáme koření jako do prejtu ...tzn. majoránka,česnek, sůl +libovolné + můžeme dohustit např. trochu strouhanky, nebo mouky z luštěnin...cizrnovou moukou by myslím bylo nejlepší....ta tenkrát ještě nebyla....nebo jsem neznala.
A dáme na trochu oleje do pekáčku a do trouby....peče se dle druhu trouby (cca 1/2hod.).

PS: když jsme měli na návštěvě tchýni (s tchánem), která měla pocit, že ničím své dítě, které odmítalo maso....sem jim to uvařila...a nepoznali, že to není masovej.
Proto mě to utkvělo v hlavě.
Budu muset zas zařadit. :4:
19.02.2020 - 09:46 | Filtr
(Štír) Nalani » Nalani
Slíbený recept (ingredience o doka) :4:

250g červené čočky uvařit do měkka, nechat vychladnout.
100g strouhanky
50g ovesných vloček
3 stroužky Deamovo česneku :4: (klidně může být i víc)
3/4 balení majoránky (může bý i celé)
1 lžička soli (raději méně a pak dosolit - já dosolovala)
1 cibule nadrobno
2 vajíčka
Anglická slanina nakrájená na kousky (nemusí být)

Vše zňahňat dohromady, možno přidat strouhanku, dosolit, dopepřit, přidat jiné bylinky nebo bylinnou sůl a vytvarovat menší karboše.
Udělat karbanátky, naklást na vymazaný plech a nechat péct.
Mám dnes s bramborem, ale dá si i tak na chleba nebo samotné jako hrubší "chips) na chuť :4:

Dobrou chuť :69: :30:
19.02.2020 - 09:38 | Filtr
(Štír) Džejn123 » thééé
Přiznám se, že tenhle recept jsem vyzkoušela asi jen jednou a dala jsem ho sem, protože mě taky zauajal hlavně svým názvem a ani chuťově to nebylo tak zlý:). Ti „vylítaní španělští ptáčci“ proto, že se tam dávají ingredience jako do španělských ptáčků (tedy vejce natvrdo, kys okurka, kousek (vege:) párku, cibule, paprika, hrášek) ale není to jaksi „kompaktní“, víc si nepamatuju, bohužel.…Trefila jsi asi na jedinej recept z tohhle seznamu, kterej nedám „ z hlavy“, tedy už si nepamatuju přesně co s tím, aby z toho nebyl nechutnej blebajs na smetaně:¨).

Ale abych si to trochu vyžehlila,prozradím ti jedem ze svých nejoblíbenějších receptů na kuřecí čínu, mám ho v seznamu hned pod těma „vylítanýma ptáčkama“ pod názvem „čína ala havaj“ akorát doporučuju použít normálně kuřecí nebo krůtí maso (event. vegetariánům šmakouna nebo tofu). Ten recept je superrychlej, relativně zdravej a nepříliš kalorickej, nedá se moc pokazit a všem vždycky moc chutnal a a co do surovin, taky nemusíš být zrovna po výplatě, aby sis ho mohla dovolit. Tajemství jeho vyjímečnosti spočívá v závěrečném dochucení kombinací správného poměru bílého vína, sojové omáčky a česneku a spolu s mírnou sladkostí kompotovaného ovoce je to ta správná sladkokyselá chuť.
Tady je -

ČÍNA ALA HAVAJ

Suroviny -
cibule
2 jarní cibulky (nemusí být)
2-3 papriky (kapie)
malá cuketa (nemusí být)
2-3 kuřecí prsa
malá konzerva ananasu (příp. kompot broskví)
3 lžíce sojové omáčky
2 stroužky česneku
1,5 dcl bílého vína
1 lžíce hladké mouky nebo solamylu
sůl, pepř
olej na smažení

Postup -
Cibuli a cibulku si nakrájíme na kolečka, ostatní zeleninu na kostičky, maso na nudličky, ananas na malé kousky.
Osmahneme maso až zbělá na povrchu, pak hned přidáme cibuli a cibulku, chvilku restujeme, poté přidáme papriku a příp. cuketu, opět chvilku restujeme. Poté zalijeme vodou (event. vývarem) tak, aby se zelenina s masem dusila (nikoli vařila), pak když je maso i zelenina měkká, přidáme ananas (ten si můžeme předem osmahnout na másle až lehce zkaramelizuje, ale není nutné) a směs z bílého vína, sojové omáčky, mouky a rozdrceného česneku, kterou jsme si předem namíchali, mícháme dokud nám omáčka nezhoustne, je-li moc hustá, přidáme trochu vývaru, je-li příliš řídká , pak to spraví trocha mouky či solamylu. Podáváme dle preferencí a chutí s rýží, těstovinami nebo bramborem.
:69:
19.02.2020 - 07:00 | Filtr
(Ryby) thééé » Džejn123
super, to se sejde :17:
ale tofu ala vylítaní španělští ptáčci, to mi musíš dát recept :4:
19.02.2020 - 06:49 | Filtr
(Ryby) thééé » tajga
Svatojánka je taky skvělá.
Vařím si teď jídla do práce, protože jsem zjistla, že to hlavní musím mít kolem 11, jinak se dojídám. A takový sysém JJ mi vyhovuje, je to rychlé, dochystávám ráno.
Bez brambor taky nepřežiju.
Ale jinak se nesmím moc omezovat, protože pak se mi to zprotiví :4:
18.02.2020 - 22:36 | Filtr
(Štír) Džejn123
Ahoj,
jeden můj kamarád uvažoval být vegetariánem, a protože věděl, že jsem kdysi také mívala poodobné obdoí, poprosil mě o nějakou inspiraci, tak jsem mu to sepsala (kopíruju )-
jedná se většinou o velmi rychlá jednoduchá jídla
• Rizota, jáhly, pohanka, bulgur, kuslus,,těstoviny (čerstvá zelen, mraž zelenina, řasy, fazole, naklíčené semínka, sýry, olivy, kapary, sušená rajčata v oleji, houby – čerstvé, sušené, nakládané, )
• těstoviny se sýrovou omáčkou (smetana, niva)a žampiony
• boloňské špagety se sojovou drtí
• studentské špagety s kečupem a sýrem
• špagety s arašídovou omáčkou
• těstoviny s rychlou sýrovou omáčkou (taveňák, česnek,smetana)
• těstoviny – olio - olivový olej, papričky, česnek
• těstoviny se špenátem a sýrem -
• těstoviny s pestem (olivový olej,piniové oříšky, bazalka, česnek, parmezán) a s tím codůmdal a nikdo zatím nesežral:)
• Zapečené jáhly, zapečené těstoviny, rýže,, gnochi, zapečené brambory, vše na mnoho způsobů
• zapečená cuketa se sýrem
• Bramborové knedlíky se sojovou drtí a s cibulkou, se sýrem (feta balkánský, niva)a cibulkou, se špenátem a cibulkou, nebo obdobně plněné taštičky
• špenát s bramborem,
• špenát s grilovanou polentou
• pečená zelenina (cibule na kolečka, paprika, rajčata, lilek, cuketa, houby – žampiony, hlíva ústřičná,,mrkev , dýńě, brambory) pomazaná dipem (olej, česnek, kečup,, hořčice, sojovka)
• špenát do palačinek, do listového těsta se sýrem (feta, balkán, niva)
• nerůznější placičky – z vařených brambor, celerové, květákové, i ze syrového květáku, mrkvové, vločkovo – vaječné s cibulí , kuskusové s olivama, cuketovš, kapustové, jáhlové, špenátové, čočkové,... jako příloha brambory
• polévky – květáková, brokolicová, kapustičková, mrkvová, pórková, brambotačka, dýnová, čočková, hrachovka, rajská, fazolová s kys zelím, z kysaného mléka s bramborem a vejcem česnečka s pohankou,kopřivová, špenátová se sýrem
• omáčky – rajská, brokolicová, křenová, celerová, houbová, koprovka, sýrová – více variant
• dýňovo – hrušková polévka s tofu
• těstovinové saláty na nejrůznější způsoby, příp rýžové saláty bramborové , kuskusové, jáhlové,, pohankové, fazolové saláty
• pizzy na různé způsoby, polentová pizza
• nové brambory na loupačku s tvarohem, zákysem a hlávkovým salátem
• palačinky na slano i sladko
• lívance české, ,americké lívance s javor, sirupem
• hrášková omeleta
• žampionová omeleta
• bramborák (vošouch) s kys zelím, bramborák litý na plech, cukeťák (brambory + cukety)
• koprovka s vejcem do ztracena,, brambory nebo knedlík
• šoulet – zapečené luštěniny – hrách, kroupy, pohanka,česnek, majoránka
• smažená cuketa ,v těstíčku, smažený pórek v těstíčku,
• smažený sýr alias smažák
• tofu smažené v těstíčku s bramborem
• celerové řízky uvnitř s plátkem uzeného sýra s bramborovou kaší
• brokolice vařená v páže posypaná smaženou strouhankou, brambor
• květák zapečený v sýrovém těstíčku s bramborem
• kaše – ovesná, jáhlová, rýžová,krupičková, rychlá instantní jáhlová (Mišutka)
• nákypy – jáhlový s kompot ovocem, rýžový, krupičkový
• nudle s mákem, tvarohem
• tvarohovo- bramborové ovocné knedlíky s mákem nebo tvarohem, cukrem,event. Sirupem, polévané máslem,
• škubánky s mákem
• červená čočka na cibulce s vege párkem
• znojemská čočka- se smetanou a kys okurkou
• segedýn se sojovým masem
• fazolový guláš
• guláš z hlívy ústřičné
• lečo s chebem, bramborem
• džuveč – lečo s rýží
• halušky s brynzou
• škubánky na slano
• flíčky se zelím
• topinky na nejrjůznější způsoby,
• smažená vajíčka na topinky s česnekem a sýrem,, hlávkový salát,
• míchaná vejce, bageta
• volské oko, bagets,
• plněná vařená vejce
• knedlíky s cibulkou a vajíčkem (houskové / brsmborové)
• brambory s vejcem, těstoviny s vejcem a cibulkou - alias spotřebíme všechny zbytky od oběda,
• dušená mrkev s bramborem
• fazolky na smetaně s bramborem
• dušený kedluben na smetaně s bramborem
• kukuř klasy s máslem
• tofu ala vylítaní španělští ptáčci
• čína ala havaj - tofu nebo šmakoun se zeleninou, ananasem a omáčkou z bílého vína, soj omáčky a česneku
• vaječná tlačenka
• smaženice z čerstvých hub, houby na kmíně, houbové přírodní řízky , řízky z hub v těstíčku, houbový kuba
• dýně pečená
• pomazánky – z pečeného česneku, humus, vajíčková, tvarohpvá
• fazole s javor sirupem,
• tousty na mnoho způsobů, zapékané
• vegetariánské burgery – tofuburger, slumečnicová burger, s různými placičkami
• langoše s česnekem, kečupem, sýrem
bába alias sýrový koláč
• quiche ns mnoho způsobů (francouzský slaný koláč jehož základem je listové těsto a smetana, vejce a strouhaný sýr, nejlépe eidam + chedar

Pokud bys potřebovala nějaký recept upřesnit, napiš,
Jana
18.02.2020 - 22:02 | Filtr
(Býk) Korzárka
Dám to sem, i když je to spíš taková opožděná reakce pro Sosnu:

Batátové hanolky
2 ks batátů, 4PL oleje, sůl, barevný pepř, hrst nasekané petrželky, rozmačkaný česnek, 5PL najemno strouhaného parmezánu, 1/2 hrnku umixovaných kešu, min. 1PL lahůdkového droždí

Rozpálit troubu. (Tuhle větu miluju, někdy to jde samo. :16:) Batáty oloupat, nakrájet na hranolky, přendat na pečící papír, přidat sůl a pepř a lehce zakapat olejem. Péct cca 25 min. a promíchávat.
Zbytek smíchat v misce, a poté použít na hranolky.


Batátová kaše s hráškem

Oloupané batáty povařit. Poté přidat trochu soli, koření či bylinky a rozšťouchat. Mražený hrách povolit s trochou másla, smíchat s batáty.

Rychlé, chutné, efektivní. Dobrou noc :84:
18.02.2020 - 21:07 | Filtr
(Kozoroh) Bosch
Klasika wok olej cesnek koreni slanina brambor nakonec kysane zeli.
Cesneku hodne a muzu i obden.
K příspěvku je přiložený obrázek, který se zobrazí pouze přihlášeným uživatlům.
(Přihlásit)
18.02.2020 - 21:01 | Filtr
(Blíženci) tajga » thééé
Podle jímejinak jsem taky svého času hodně vařila, až fanaticky, pak mě to pustilo :4: Ale vděčím jim za to, že jsem se naučila opravdu vařit "jinak". Taky Kuchařka ze Svatojánu je výborný zdroj inspirace a ne tak omezený, protože jímejinak přeci jen vynechávají spoustu běžných surovin, které úplně vypustit nechci, jako třeba brambory, rajčata.
18.02.2020 - 21:00 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » thééé
Chrest na olivaci na panvi s troskou soli.
Ale jeste neni sezona.
18.02.2020 - 20:57 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » Khalia Zvlčelá
Pakory jsou obalovana zelenina v cizrnovem teste smazena na panvi nebo friteza.
Mastne jako svina. Prepaleny olej. Radsi uz ten rizek.
Ale obstojne pakory delaji krisnaci.
18.02.2020 - 20:56 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » thééé
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Khalia Zvlčelá, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Jj, třebas. Trocha oleje a sůl. :1: Jo a odřízni ty dřevnatý konce, jsou tvrdý. :4:
18.02.2020 - 20:54 | Filtr
(Kozoroh) Bosch
Tak treba..sardinky. Konzerva?
18.02.2020 - 20:01 | Filtr
(Ryby) thééé » Khalia Zvlčelá
jakože pokapeš olejem, a na sucho ?
18.02.2020 - 19:58 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » thééé
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Khalia Zvlčelá, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Já mám osobně nejradši úplně obyčejně pečený, třeba právě s těma bramborama a česnekem se solí. Není to žádná věda. :75: Ještě se dá udělat třeba polévka nebo omáčka.
Příspěvky: 73-49 48-24 23-1
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2021
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »