Manipulativní partneři


20.05.2018 - 23:33
(Váhy) Mišple
Manipulativní partneři
Ahoj, mohl by mi někdo napsat,jestli mám nějaký divný tranzit přes partnerské planety a domy? Chtěla bych si najít stálého partnera a založit rodinu, ale narážím pořád na stejné egoistické, manipulativní sedmilháře, kteří se mě snaží ovládat. Mě prostě tyhle typy přitáhnou a já přitahuju je.

Příspěvky v diskuzi

Stránka: 1 2 3
Řazení:
20.05.2018 - 23:58 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý
Hele, já bych toto asi nehledal v tranzitech, ale přímo v radixu. A zde nic až takového přímo nevidím. Ale... Zaujalo mne, jak málo (a když už, tak slabých) neharmonických aspektů máš v radixu. S ohledem na to pak můžou přinášet neharmonické aspekty až partneři (v synastrii), což je pro Tebe nová situace a najednou jsi konfrontována s omezením, které v jejich blízkosti pociťuješ.
Člověk, který sám má v radixu dostatek neharmonických aspektů, je na podobné stavy zvyklý. Ocitá se v podobných situacích jako Ty, ale umí v tom chodit, takže se tím nevzrušuje, nepovažuje to za manipulaci.
Ještě bych neopomíjel Venuši ve Štíru v těsné konjunkci se Saturnem. Ale stejně bych se ptal, zda to není spíše o tom, že jsi volňák a vztahy jako takové tě omezují z principu? Pochopitelně nevím, protože zde ani nerozebíráš konkrétní partnery, proto to ber jen jako tip.
21.05.2018 - 00:10 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » Sosna zvlčelý
Ale jasněže to má už v radixu slunce váha-merkur v d.8 se bude chovat manipulativně. A tranzity osobních planet momentálně jen posilují.
Linie lunárních uzlů ukazuje jedinou možnost stáhnout se do nitra.
Posílit tím IC(lunu) a partnera hledat nejlépe v "podvodním" světě.
Prostě hledat k sobě rovného a né chtít něco co sám nedám.
Manipulanta lháře a egoistu. To je ono, to je ta správná volba. :15: :4:
21.05.2018 - 08:50 | Filtr
(Panna) Mici Angóra
Pokud by Mars v horoskopu měl značit typ partnera, který tě (i nevědomě) přitahuje, tak muži, o kterých píšeš, jsou podle mě vyjádřeni jeho konjunkcí s Neptunem (a vlastně i s Jupiterem). :17:
21.05.2018 - 14:29 | Filtr
(Býk) player
Zkus hledat jinde.
21.05.2018 - 15:25 | Filtr
(Střelec) tiferett
Ženy ktoré majú Slnko alebo Mesiac v Rybách, sú veľmi jemné a submisívne a často majú takéto vzťahové problémy, keďže si svojou submisivitou priťahujú mužov, ktorí takúto ženu tlačia do role obete - či už vedome, alebo preto, že muža dráždi „jemnosť“ takejto ženy a začne na ňu mnohorakými spôsobmi útočiť a tlačiť ju „do kúta“.
Navyše máš aj ty Venušu v Škorpionovi, - teda aj ty sama máš v sebe isté manipulátorské sklony, ktoré si možno ani neuvedomuješ, ale isté je, že si nimi priťahuješ takých istých plutónskych mužov, ktorí ti len nastavujú zrkadlo.
Neptún máš v konjunkcii s Marsom, čo zase zjemňuje a oslabuje tvoju prieraznosť , ktorú by si potrebovala, aby si sa vedela presadiť pri takýchto mužoch a dať jasne najavo svoju vlastnú vôľu. Na jednej strane ťa takí plutónski muži dráždia a lákajú a na druhej strane ti potom spôsobujú utrpenie.
Možno by nebolo zle zamerať sa na Neptúnskych mužov ( máš Mars v konjunkcii s Neptúnom) - teda narodených v znamení Rýb, alebo s Mesiacom v Rybách, alebo s inými planétami postavenými v Rybách. Aj keď takíto muži majú zas iné negatíva, možno by si s nimi viac rozumela. Vyhovovali by tvojej jemnosti.
21.05.2018 - 16:09 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý
Mohl bych mít doplňující otázky?
Píšeš, že jde o partnery. Kolik jich bylo takových? A jakým způsobem se projevovali? Můžeš klidně do vzkazů.
21.05.2018 - 16:28 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » tiferett
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele aktigram, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
No ja neviem, jakožto dietko Luny v rybach, myslím že muž s ktorým som prežila 22 rokov na mne videl moju silu a neriešil jemnosť. Tak to nemusí byť pravidlo. Aj ked ako mladučka som sa vydala za takého typka.
21.05.2018 - 19:02 | Filtr
(Blíženci) Lupi » Sosna zvlčelý
Sosno, ty vidíš Venuši/Saturn ve Štíru, jako možný prvek manipulace?
21.05.2018 - 19:18 | Filtr
(Váhy) Mišple » Sosna zvlčelý
Ano, bylo jich několik, 2 ve vztahu dlouhodobém a několik v krátkodobých vztazích, kdy jsem z toho raději vycouvala. Projevy byly takové, že mě neustále kontrolovali, snažili se ovládat, abych jim byla po vůli, včetně sexuální oblasti.
21.05.2018 - 19:19 | Filtr
(Váhy) Mišple » tiferett
Muži v Rybách mě nepřitahují, já paradoxně tak jemná nejsem, takový typ muže je pak pro změnu nešťastný ze mě.
21.05.2018 - 19:25 | Filtr
(Váhy) Mišple » player
Nejlepší rada dne, děkuji, nejjednodušší řešení ;)
21.05.2018 - 19:40 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » Mišple
Tak pár let zpátky by ta manipulace mohla odpovídat dlouhodobému tranzitnímu kvadrátu od Pluta na vládce 7. domu Slunce, které je navíc v 8. A vlastně i ten samotný tranzit Pluta 12. ti asi má ukázat, co nechceš. :97:
21.05.2018 - 19:44 | Filtr
(Váhy) Mišple » Mici Angóra
Je to už trochu frustrující, mám pocit, že začínám být vůči mužům silně nedůvěřivá.
21.05.2018 - 23:30 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý » Lupi
Saturnův vliv na Venuši jako přísný, chladný, možná zkostnatělý, ovšem také stabilní (což pro mnoho lidí není), ale právě že manipulativní ne. Starší partnery, autority, pozdní milostní vzplanutí atd., to už není zcela k tématu, tak je opominu vědomě.
Venuše ve Štíru pak ano. Mohu to potvrdit z osobní zkušenosti, já tam Venuši mám. A vím, že velmi dobře vnímám a uvědomuji si spoustu možností manipulace. Ale současně se mi manipulace tak příčí a natolik nesnáším, když se někdo pokouší manipulovat se mnou, že toto morálně nedávám. Žádný účel není tak velký a morálně omluvitelný (pro mne), abych si tím tento prostředek zdůvodnil a posvětil.
Zde mohu říct, že se Venuše ve svých důsledcích projevuje tak, že dokáži mnohé odpustit, dát druhou šanci (dokonce s tvrzením, že každý si druhou šanci zaslouží). Ale u vědomé a úmyslné manipulace, kterou bych prokoukl, bych si skutečně nedovedl představit tu druhou šanci dát. Tady je pro mne něco tak zásadního, že to je absolutní ztráta důvěry.
Ale zpět k té Venuši ve Štíru: Ano, zde vidím možnost manipulace, ale jen tento jeden prvek skutečně ještě nic neznamená.
A můj dotaz k zakladatelce zde byl právě z důvodu, zda právě přísný a neústupný vliv Saturnův na Venuši není zaměňován s manipulací.
21.05.2018 - 23:34 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele bubobubo, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Zkus si začít vážit sebe sama...pak se z velkých nenažraných potkanů stanou malé roztomilé myšky.
21.05.2018 - 23:47 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » player
třeba v nějakém románu..
https://www.youtube.com/watch/…
YouTube
01.06.2018 - 13:12 | Filtr
(Blíženci) Lupi » Sosna zvlčelý
No ptám se proto, že mám v těsné blízkosti dva chlapy s touto konstelací a jeden manipuluje (respektive, snaha je) a druhej ze zásady ne.
Jen jsem se chtěla ujistit, že mluvíme o dvou pólech téhož. Mmch, já Saturnův vliv takhle nevnímám (mám těsnou konjunkci s Neptunem, což se taky projevuje zajímavě) ale možná v konjunkci to vypadá kapku jinak - řekla bych, že Saturn - ovocnář ořezává Venuši všechny bujné výhonky, což Venuše pravda asi nese nelibě - ale konečný výsledek by měl být festovnější a zdravější růst. Taky nezapomínej na opačný vliv - Venuše na Saturn, hádala bych, že ho dokáže dost rozvrkočit :4:
Já to vidím z pozice člověčice, která má naopak Venuši a Saturn v opozici - jak jsem lítala mezi "Óch, všechno je možné" až po "ach, nic není možné".
01.06.2018 - 16:54 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Daisybunch, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Jasně si stanov, jaké jsou tvé potřeby, a z těch nikdy neslev, ani neslev ze své potřeby svobody. A kidně si stanov i to, jak se normální chlap, kterého chceš, má chovat (tj. např. žádné divné hry na odpovídání a neodpovídání zpráv a tak podobně. Hraješ, ok, tak čau, další.). Pak se ti takoví muži budou vyhýbat obloukem.
01.06.2018 - 22:13 | Filtr
(Ryby) Flory
ja si myslim, ze to vychazi uz z te Vahy, ta potreba harmonie za kazdou cenu v kombinaci se sebeznicujici Rybou v citovem zivote.. no nevim, existuje jasnejsi ukazatel?

Vodnarsky ascendent je uplne mimo a zajima se o vsechno mozne, jen ne o to, jak ohranicit tu Rybu a oslabeny Mars tomu taky moc nepridava

zacla bych formulovanim svych vlastnich potreb ve vztahu, pak se je naucit komunikovat, ale hlavne je zit, nekdy je muzi reknes, on kyvne, ale nic se nezmeni, proto je dulezite je procitovat a uvedomovat si je

nekdy se vraci do zivota stejny archetyp aby ukazal, ze ve vztahu k jednomu ze svych rodicu (nebo i obema) nejsi rovnopravna

to byva trochu tuhy orisek tohle odstranit, podle tve situace si to totiz jeste ani neobjevila

s velkou pravdepodobnosti to zrcadli, ze jeden z rodicu nechce vnimat tve potreby a ty ses s tim naucila zit

druha cakra se timto emocnim prostredim zformulovala do tvaru, ktery sexualne pritahuje jedince, kteri ji chteji cotove I sexualne zneuzivat
01.06.2018 - 22:21 | Filtr
(Ryby) Flory
jeste existuje jedno S.O.S. pravidlo, kdyz uz jsi v interakci s manipulatorem

otazka: "Co citis?"

a na jeho odpoved reagovat:

"Necitim se ted dobre kdyz tohle po mne chces."


Vypada to jednoduse, pod tlakem uz to tak jednoduche neni. Vzdy kdyz te nekdo nekam chce dotlacit, ma hlavne strach ze ztraty. Pokud je nezraly a nechce si to uvedomit, okay. Ale ty svou vetou das najevo, ze za jeho strachy nemuzes nest odpovednost a ze mas pravo na vztah, kde budes citove naplnena :3:
02.06.2018 - 09:57 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Flory
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Daisybunch, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
a na jeho odpoved reagovat:

"Necitim se ted dobre kdyz tohle po mne chces."

Tohle pomůže pouze v některých případech, z vlastní zkušenosti to spíš přileje olej do ohně.

"Jo tak ty se necítíš dobře jo? A jak si asi myslíš, že se cítím já, když.....(dosaďme si jakoukoliv urážku, přesně mířenou na nejslabší místo dotyčné).

:28:
02.06.2018 - 10:02 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Daisybunch, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ještě mě napadá, že je asi zapotřebí nejprve definovat, jestli zakladatelka myslí "pouze" muže, kteří mají tendenci manipulovat, nebo opravdové manipulátory a psychicky narušené jedince. Ve druhém případě snad ani není třeba hledat, jak s takovými vyjít, ale ze vztahu odejít a najít si nějakou pomoc.

Ono se to totiž dobře říká, ale mnozí si neuvědomují, že manipulátoři nezačnou manipulovat hned, ale dají si čas na to, až vycítí slabé stránky druhého, až jim druhý opravdu důvěřuje a teprve potom udeří. Tady potom končí platnost nějaký teorií o hranicích a sebeúctě. Jsou ženy, které byly sebevědomé a měly pevně stanovené hranice a po vztahu s manipulátorem z nich byly trosky zralé na léčení v Bohnicích.
02.06.2018 - 11:21 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » Daisybunch
zajímalo by mně zda si je manipulant vědom toho že manipuluje
zajímalo by mně také jak manipulanta diagnostikovat
někdo může mít pocit manipulace když druhá strana očekává teplou večeři
když první strana je zvyklá pojídat v restauracích
obyčejně je chyba v nedostatku komunikace, která ukáže rozdílnosti potřeb partnerů
v něčem jsou rozdíly žádoucí, v něčem jiném jsou naopak pro vztah fatální
často si člověk nehodlá připustit vlastní nekompatibilitu a pak zakopává o nevyřčená očekávání která klasifikuje jako manipulaci
02.06.2018 - 11:49 | Filtr
(Ryby) Flory » Daisybunch
ten odstavec pokracuje "pokud je nezraly a nechce si to uvedomit.." :1:
Příspěvky: 1-25 26-50 51-63
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Střelec Střelci
ukázat kalendář »