Řemeslo kulinářské


17.02.2016 - 23:33
(Býk) player
Řemeslo kulinářské
No , mě to chytlo. Začal jsem 14 dní , před osiřením a zatím paráda. Budu nyní zkoušet nějakou francouzkou kuchyni. Taky rádi experimentujete?

Stránka: 1 2
Řazení:
17.02.2016 - 23:38 | Filtr
(Býk) player
Třeba jsem objevil koření Kotányi - Jablečný závin. Skvělé , má to Kaufik. Je to taková vylepčená skořice.
18.02.2016 - 00:10 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele bubobubo, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Jo,když je čas.Spíš na tom miluju ten rituál.Kdy si zvolím,že něco zkusím a pak vstanu,jdu nakoupit,pak si to rozmístím po kuchyni,uvařím si kávu,pustím si hudbu a vypukne to... :4:
18.02.2016 - 01:49 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » bubobubo
nabrrrousit kudlu a pak šmik šmik už to jede.. :4:
K příspěvku je přiložený obrázek, který se zobrazí pouze přihlášeným uživatlům.
(Přihlásit)
18.02.2016 - 09:13 | Filtr
(Střelec) tiferett
Ja som sa tento týždeň naučila piecť kváskový chlieb...Vydaril sa, je výborný..Aj keď obrázok je dosť nejasný ..-)
K příspěvku je přiložený obrázek, který se zobrazí pouze přihlášeným uživatlům.
(Přihlásit)
18.02.2016 - 09:26 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » tiferett
a kvásek udržuješ doma sama? žitný?
18.02.2016 - 11:25 | Filtr
(Býk) player » tiferett
Hm - chleba bych si taky jednou chtěl zkusit. Vzpomínám , když jsem kdysi ležel ve špitále s nohama , tak tam jedna manželka nosila svému chlapovi domácí chleba - normálka ten z kupovanýho prášku. Mana nebeská. Vonělo to na celej špitál.
18.02.2016 - 11:30 | Filtr
(Býk) 144
vzdy vytvorim novy recept

cudzie recepty nekopirujem nevarim podla knih, a co si vymyslim nezapisujem kazdy raz robim nieco ine vzdy nove

pred chvilou to bola nova varianta kolaca z ryze , rozdelil som to na 2 male a do jedneho sli na vrch broskve a do druheho ceresne
18.02.2016 - 11:34 | Filtr
(Váhy) Buddha/2 » player
To máš štěstí :1:.
Obecně je problém koupit nevyčichlé koření.Snad aby tomu dodali nějakou chuť, míchají z toho směsi s glutamátem a solí :19: :23:
18.02.2016 - 11:34 | Filtr
(Vodnář) Znovuzrozená
Obdivuju chlapy, co umí vařit a navíc je to baví... :15:
18.02.2016 - 13:41 | Filtr
(Býk) player » Znovuzrozená
No já vůbec netušil , jak mě to spolkne. Navíc mám v kapele vítěze prostřena , takže rada je na skajpu vždy po ruce.

Akorát ty hory toho nádobí , no - to je daň. myčku nemám , tak drhnu a drhnu a drhnu. A pořídit si dvounohou myčku - hm....to by bylo moc drahý..
18.02.2016 - 14:15 | Filtr
(Býk) kapka růžové
...přijedu na kapustové karbanátky... :2: :34:
18.02.2016 - 14:16 | Filtr
(Býk) player » kapka růžové
Já ti je udělám. Akorát jíst je nebudu , to bys musela dovézti také pojízdnou JIPKU.

Nebo to s tebou udělám jako Mihule s dcerou. Žádnou kapustu tam nedám a když se zeptáš: kde je kapusta , tak odpovím - to je masová kapusta. :61:
18.02.2016 - 14:52 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele 16ka, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
V mém širokém příbuzenstvu nikdy žádný chlap nevařil. Ani z mužovy strany. Tedy až na strýce, svobodného mládence.

Vařící chlap je pro mě fata morgána a mám z představy že mi chlap vaří ehmm zajímavé fyziologické projevy :20:

Všimla jsem si, že vařící chlap se zpravidla chová velmi efektivně z hlediska času i náročnosti přípravy. Co chlapi píšou že vařili, jde většinou o rychlá či jednoduchá jídla, zdánlivě však chutná :2:
18.02.2016 - 15:01 | Filtr
(Váhy) Buddha/2 » 16ka
Asi proto je tolik šéfkuchařek :2: :4:
18.02.2016 - 15:08 | Filtr
(Býk) player » 16ka
Hm. Dneska jsem jel z jednoho vrzu načisto guláškovku a koprovou. Hodina a 45 minut.
18.02.2016 - 15:16 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele 16ka, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Věděla jsem, že okamžitě přijdou protinávrhy. Sdílela jsem jen osobní zkušenosti s chlapama neprofesionálama.

Znám 3 chlapy co vaří a od každého jsem okoukala nějaký recept právě kvůli fascinaci z kombinace rychlost/chuť/výživová hodnota. Nějak už mě nebaví trávit půl dne nad přípravou pokrmu, který je za pár minut sněden.
18.02.2016 - 15:27 | Filtr
(Váhy) Buddha/2 » 16ka
Pro mě je maximum půl hodiny, ne půl dne :4:


... a vůbec, dlouhým vařením se ničí vitamíny :2:
18.02.2016 - 15:31 | Filtr
(Býk) player » 16ka
Já si nevařim na jeden , ale na 3-4 dny. Mě nevadí jíst omajdu 4 dny po sobě. Jsem zvyklej od dětství. Naopak - většina jídel jsou nejlepší třetí den.

Stejnak - uvařit něčeho jednu porci je skoro nemožný.
18.02.2016 - 15:35 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Buddha/2
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele 16ka, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Vida, tak znám 4 chlapy ... :61:
A až to Pleyda vydrží aspoň půl roku, tak si doplním seznam :3:

18.02.2016 - 15:39 | Filtr
(Býk) player » 16ka
Vařím od konce května , doplň si seznam.
18.02.2016 - 15:52 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » player
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele 16ka, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
:15: :30:
18.02.2016 - 16:26 | Filtr
(Hadoken) ži.va
ráda vařím a peču. zatím mě to neomrzelo. mám několik osvědčených receptů, ale ráda se nechávám inspirovat - například Kuchařka ze Svatojánu nebo Herbář.
mám ráda českou kuchyni (akorát s minimálním zastoupení masa a knedlíků), ale i indickou. a umím docela dobrý saláty a špagety :20:



dneska drožďová polívka, zeleninové rizoto a maková bábovka
18.02.2016 - 17:15 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » player
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele včielkaMajka, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Mňa by zaujímalo, keď už je reč o tom, ako varia chlapi...prečo väčšina mužov veľmi rada varí najradšej guláše a veci z "jednoho hrnca". U nás napr. by na šťave mohlo byť každý deň...ešte, že syn nezdieľa otcov názor... :4:

toto je oblubená letná činnosť:

K příspěvku je přiložený obrázek, který se zobrazí pouze přihlášeným uživatlům.
(Přihlásit)
18.02.2016 - 22:33 | Filtr
(Býk) 144 » včielkaMajka
""" prečo väčšina mužov veľmi rada varí najradšej guláše a veci z "jednoho hrnca". """

pretoze myslia dopredu kolko hrncov bude treba umyvat

otazka znie opacne, preco zeny ked varia musia zaspoinit co najvoac hrncov panvuc varecielk a vselijakych inych nastrojov a potom spokojne pozeraju na tu horu spinaveho riadu a maju pocit ze ked tak vela zaspinili tak urcite teda dobre a usilovne varili

ako ked cata ciganov co kopu kanal je spokojna s pracou vtedy ked polamu co najvoac krompacov a lopat, lebo to je znak usilovnej prace
18.02.2016 - 22:50 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » 144
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele včielkaMajka, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
To je tvoja skúsenosť?

Lebo moja je opačná...vždy, keď varia chlapi ostane v kuchyni jak po výbuchu, napriek tomu, že jedlo končí v jednom hrnci...nože, dosky, misy, panvičky...
Cítia sa jak šéfkuchári a tak zabudnú, že nemajú pomocných kuchárov, čo po nich odpracú... :25:
Příspěvky: 1-25 26-39
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Střelec Střelci
ukázat kalendář »