
Najdise.cz ... najdi a poznej lidi, kteří se narodili ve stejný den jako ty ...
Cukr - blog - Diskuze a zkušenosti
- Astrologie
online
Osobní horoskop (radix)
Partnerský horoskop
Tranzitní horoskop
Psychologická astrologie
Online výpočty
solár, direkce, revoluce, kompozit a další ...
Lunární kalendář
- Horoskopy 2026
kalendáře a jiné
Znamení zvěrokruhu
Partnerský horoskop
Ascendent a Descendent
Horoskopy na rok 2026
Čínský, Keltský, Výklad karet, Léčivé kameny, a další ...
Kalendáře na rok 2026
Čínský horoskop 2026
- Slavné osobnosti
astro databáze - Narozeniny
jména, svátky - Numerologie
online - Poznej
znamení - Galerie
uživatelů - Diskuzní
fórum

Cukr - blog
04.11.2015 - 15:56
Bosch
Cukr - blog
Ahoj.Zítra 5.11. dávají v 15.15 na ČT2 opakování dokumentu Anderei Culkové o cukru s názvem cukr - blog.Pokud máte možnost koukněte se případně si nahrajte stojí to za to. Já bohužel tv doma nemám ale snad to bude brzo na síti.Co dělá cukr jak funguje v těle na naše zdraví a jak s náma je skrze cukr úspěšně manipulováno.http://www.csfd.cz/film/…

Stránka:
1 2
08.11.2015 - 12:20
| Filtr
Bosch
» 144
A pozor na to ať nedojde k nepochopení problému.Nikde netvrdím že nasycené tuky jsou zbytečné. Jsou důležité v poměru. Ten má svoje důvody. Nejde jen o civilizační choroby ale hlavně o dobré fungování buněčných membrán kde je přebytek nasycených tuků naškodu.
Je dobré nevybíjet jedním argumentem druhý a vylívat celou vaňu. Já si kokos taky dávám kupuju pastu. Ale dávám na poměr už větší pozor necpu se nasycenýma což je česká typická klasika. Takže ani žádné odezdi ke zdi nedoporučuju. Teď se vrhnout na kokos atd. Vše má být vyvážené.
"Současné výzkumy vůbec neprokazují žádný vztah mezi příjmem nasycených tuků a rizikem kardiovaskulárních chorob, přičemž nasycené tuky mají naopak ochranný účinek," potvrzuje doktor Malhotra.
Ideální je pak středomořská kuchyně, kde se sacharidy přijímají v podobě celozrnných obilovin a tvoří jen menší část denního energetického příjmu, zatímco jsou ve stravě bohatě zastoupeny bílkoviny z ryb a mořských plodů, drůbeže a libového masa. Středomořská strava je ale také bohatší na tuky z ořechů, olejů a másla.
Což ovšem znamená že středomořská strava je bohatá na n3 i na n6 a mononenasycené což není případ české klasiky. Ta je založená hlavně na NMK tedy sádlo máslo. Margaríny u nás hojně používané a bohužel jsou hlavní součást pečiv - až 45 procent transnasycenćh MK je jed na entou. Proto pečivo vůbec nekupuju. Oni to totiž pekárny můžou používat bez omezení takže tam margarín perou je nejlevnější. A nikdo s tím nic neudělá kvůli lobby. 45 proc tuků v pěcivu má transnasycené MK. Z toho jsou nejhorší nemoci.
http://zena.centrum.cz/zdravi/…

08.11.2015 - 18:18
| Filtr
144
» Bosch
margarin nie je jedlo o tom je zbytocne sa bavittransnasytene je nieco ine ako nasytene
ked sa do argumentacie zahrnu margariny apouzijeje sa slobo transnasytene MK
v citeajucej laicke verejnosti vznikne asociacia vseobecne k nasyteneym
stary trik
kokos ? alebo kokosovy olej ?
ja pisem o kokosovom oleji nie o kokose

08.11.2015 - 21:36
| Filtr
Bosch
» 144
no jistěže. píšu o transnasycených. a kokos myslím kokos né kokosový tuk.
prodávají to běžně v takových tetrapacích u vietnamců v praze. nebo u indů a arabů ti to mají zaručeně. chce to brát bez éček a příměsí.
https://encrypted-tbn2.gstatic.com/…

© 2007-2025 Najdise.cz





Štíru