Navíc se podařilo zjistit, že látky zvané „Epigallocatechin-3-galláty“ (EGCG) přítomné v zeleném čaji zastavují růst zhoubných nádorových buněk. Jmenovaná studie prokázala, že lidé, kteří pijí zelený čaj, pravidelně vykazují menší riziko rakoviny žaludku, jícnu, prostaty, slinivky břišní a tlustého střeva. Katechiny zeleného čaje rovněž významně přispívají k prevenci vzniku krevních sraženin, aterosklerózy, onemocnění srdce, diabetu, cévních příhod mozkových a dokonce i demenci. Mimo to se aktivně podílí na snižování tzv. „špatného cholesterolu“. Uvedený výzkum prokázal dlouho sdělovanou pravdu a to, že pravidelná konzumace zeleného čaje je pro lidský organismus obrovským přínosem. Jen je potřeba poznamenat, že ve větším množství dehydruje organismus, takže je třeba dbát na dostatečný přísun tekutin – nejlépe obyčejné vody.
miluška medvídková
» Im the one
to ne, holka přinesla z čajovny úžasný čaj zelený s mátou, usnula jsem ve 2 ráno. Ale tamto, jak píšeš, musí být úžasné, škoda, že tu albert není.