Najdise.cz ... najdi a poznej lidi, kteří se narodili ve stejný den jako ty ...
co všechno dokáže rafinovaný bílý cukr - Diskuze a zkušenosti
- Astrologie
online Osobní horoskop (radix) Partnerský horoskop Tranzitní horoskop Psychologická astrologie Online výpočty
solár, direkce, revoluce, kompozit a další ...
Lunární kalendář
- Horoskopy 2025
kalendáře a jiné Znamení zvěrokruhu Partnerský horoskop Ascendent a Descendent Horoskopy na rok 2025
Čínský, Keltský, Výklad karet, Léčivé kameny, a další ... Kalendáře na rok 2025
Čínský horoskop 2025
- Slavné osobnosti
astro databáze - Narozeniny
jména, svátky - Numerologie
online - Poznej
znamení - Galerie
uživatelů - Diskuzní
fórum
co všechno dokáže rafinovaný bílý cukr
11.03.2010 - 11:45
Shirma Nuwa
co všechno dokáže rafinovaný bílý cukr
mám ráda sladkosti,sice moc často je moc nemlsám a používám hnědý cukr,ale každý měsíc mě chytá mlsná že mám úplný záchvat žravosti. po tomhletom článku který vyšel v Dr.cz mě tohle snad navždy přešlo.1. Cukr může oslabit imunitní systém.2. Cukr narušuje hladiny minerálů v organismu.3. Cukr může způsobit hyperaktivitu, úzkost, poruchy koncentrace a chování u dětí.4. Cukr může výrazně zvýšit hladinu triglyceridů (tuků) v krvi.5. Cukr přispívá k útlumu obranných reakcí proti bakteriální infekci.6. Cukr způsobuje ztrátu elasticity a funkčnosti tkání; čím více cukru jíte, tím více elasticity a funkčnosti ztrácejí.7. Cukr snižuje hladinu HDL (dobrého cholesterolu).8. Cukr vede k deficitu chrómu v organismu.9. Nadměrná konzumace cukru vede k rakovině prsou, vaječníků, prostaty a konečníku.10. Cukr může zvýšit hladinu krevní glukózy nalačno.11. Cukr způsobuje deficit mědi.12. Cukr narušuje vstřebávání vápníku a hořčíku.13. Cukr může oslabit zrak.14. Cukr zvyšuje hladinu neurotransmiterů (nervových přenašečů) dopaminu, serotoninu a norepinerfrinu. 15. Cukr může vést k hypoglykémii (snížení hladiny cukru v krvi).16. Cukr může způsobit překyselení trávicího traktu.17. Cukr může způsobit rychlý nárůst hladiny adrenalinu u dětí.18. Narušené vstřebávání cukru je časté u lidí s funkční poruchou střev.19. Cukr může urychlit stárnutí.20. Cukr může vést k alkoholismu.21. Cukr kazí zuby.22. Cukr přispívá k obezitě.23. Vysoký příjem cukru zvyšuje riziko Crohnovy choroby a ulcerativní colitidy.24. Cukr působí změny, které se často nacházejí u lidí s žaludečními či dvanácterníkovými vředy.25. Cukr může způsobit artritidu (zánět kloubů).26. Cukr může způsobit astma.27. Cukr může způsobit kvasinkovou infekci (Candida Albicans).28. Cukr může způsobit žlučníkové kameny.29. Cukr může způsobit ischemickou chorobu srdeční.30. Cukr může způsobit zápal slepého střeva.31. Cukr může způsobit roztroušenou sklerózu.32. Cukr může způsobit hemoroidy.33. Cukr může způsobit křečové žíly.34. Cukr může zvýšit hladinu glukózy v krvi a inzulínovou odezvu u uživatelek hormonální antikoncepce. 35. Cukr může přispívat k vzniku onemocnění periodontu (ozubice).36. Cukr podporuje vznik osteoporózy.37. Cukr přispívá ke kyselosti slin.38. Cukr může způsobit snížení senzitivity k inzulínu.39. Cukr vede k snížení tolerance glukózy.40. Cukr může způsobit snížení hladiny růstového hormonu.41. Cukr může zvýšit hladinu cholesterolu.42. Cukr může zvýšit systolický krevní tlak.43. Cukr může způsobit ospalost a snížení aktivity dětí.44. Cukr může způsobit migrénu.45. Cukr může narušit vstřebávání bílkovin.46. Cukr může způsobit potravinové alergie.47. Cukr může přispět ke vzniku cukrovky.48. Cukr může způsobit toxémii během těhotenství.49. Cukr může přispět ke vzniku ekzémů u dětí.50. Cukr může způsobit onemocnění srdce a cév.51. Cukr může narušit strukturu DNA.52. Cukr může změnit strukturu bílkovin.53. Cukr může přispět k stárnutí kůže a ke změnám struktury kolagenu.54. Cukr může způsobit šedý oční zákal.55. Cukr může způsobit rozedmu plic.56. Cukr může způsobit atherosklerózu.57. Cukr může podpořit zvýšení hladiny LDL (špatného cholesterolu).58. Cukr může podnítit vznik volných kyslíkových radikálů v krevním řečišti.59. Cukr snižuje aktivitu enzymů. 60. Cukr může trvale změnit způsob aktivity bílkovin v organismu.61: Cukr může způsobit dělení jaterních buněk a zvětšení jater.62. Cukr může zvýšit množství tuku v játrech.63. Cukr může způsobit zvětšení ledvin a patologické změny v ledvinách.64. Cukr může poškodit slinivku.65. Cukr může zvýšit zadržování tekutin v organismu.66. Cukr je nepřítel číslo 1 střevní peristaltiky a může způsobovat zácpu.67. Cukr může způsobit krátkozrakost.68. Cukr může narušit výstelku kapilár.69. Cukr může způsobit křehkost šlach.70. Cukr může způsobovat bolesti hlavy.71. Cukr může přetížit slinivku.72. Cukr může nepříznivě ovlivnit školní prospěch dětí.73. Cukr může způsobit zrychlení delta, alfa a théta vln mozku.74. Cukr může způsobovat deprese.75. Cukr zvyšuje riziko rakoviny žaludku.76. Cukr způsobuje dyspepsii (nedokonalé trávení).77. Cukr může zvýšit riziko onemocnění na dnu.78. Cukr zvyšuje inzulínovou odpověď u lidí, kteří konzumují dietu s vysokým množstvím cukru ve srovnání s lidmi se sníženým příjmem cukru.79. Cukr zvyšuje fermentaci v tlustém střevě.80. Cukr může způsobit snížení funkcí dvou krevních proteinů - albumin a lipoproteiny, což vede k neschopnosti organismu metabolizovat tuk a cholesterol.81. Cukr může způsobit shlukování krevních destiček.82. Cukr může narušit hormonální rovnováhu.83: Cukr může vést k tvorbě ledvinných kamenů.84. Cukr může způsobit přecitlivělost hypothalamu na rozličné stimuly.85. Cukr může vést k závratím.86. Strava s vysokým obsahem cukru značně zvyšuje hladinu sérového inzulínu.87. Dieta bohatá na cukr může vést k rakovině žlučníku či žlučovodů.88. Strava bohatá na cukr bývá chudá na antioxidanty.89. Vysoká konzumace cukru u mladistvých těhotných žen je spojena s dvounásobným rizikem porodu dítěte s malou porodní váhou.90. Vysoká konzumace cukru může vést ke zkrácení doby těhotenství u adolescentních žen.91. Cukr zpomaluje průchod potravy zažívacím traktem.92: Cukr zvyšuje koncentraci žlučových kyselin ve stolici a bakteriálních enzymů v tlustém střevě. Toto může modifikovat žluč na rakovinotvorné sloučeniny a způsobit rakovinu tlustého střeva.93. Cukr váže a narušuje enzym fosfatázu.94. cukr způsobuje závislost.95. Cukr může způsobit intoxikaci podobnou alkoholové.96. Cukr může zhoršit premenstruační syndrom.97. Cukr může utlumit lymfocyty (bílé krvinky).98. Organismus vytváří při metabolismu cukru 2x až 5x více krevních tuků než při metabolismu škrobu.99. Rychlé vstřebávání cukru podporuje nadměrný příjem potravy u obézních lidí.100. Cukr může zhoršovat příznaky u dětí s poruchami pozornosti (ADD).101. Cukr nepříznivě ovlivňuje elektrolytové složení moči.102. Cukr může negativně ovlivnit funkci nadledvinek.103. Cukr má potenciál navodit abnormální metabolické procesy u zdravého jedince a podpořit chronická degenerativní onemocnění.104. Vysoký příjem sacharózy může být důležitým rizikovým faktorem rakoviny plic.105. Cukr zvyšuje riziko dětské obrny.106. Vysoký příjem cukru může způsobit epileptický záchvat.107. Cukr vykrmuje rakovinové buňky.108. Cukr způsobuje vysoký krevní tlak u obézních lidí.109. Nitrožilní výživa s glukózou může omezit přísun kyslíku do mozku.110. Cukr zvyšuje hladinu estradiolu ( nejsilnější forma estrogenu) u mužů.111. Cukr může snižovat hladinu vitamínu E v krvi.112. Cukr může přispívat k rozvoji Alzheimerovy choroby.113. Cukr podávaný předčasně narozeným dětem, zvyšuje hladinu krevního cukru, což způsobuje ztrátu cenného cukru, vody a solí močí a zvyšuje riziko dehydratace a elektrolytového rozvratu.114. Cukr podávaný předčasně narozeným dětem též ovlivňuje množství produkovaného oxidu uhličitého, což dále zhoršuje potíže s plícemi.115. Cukr může způsobit či zhoršit akné.116. Cukr hraje roli při vzniku rakoviny slinivky u žen.117. Dieta s velkým množstvím rafinovaného cukru snižuje učební kapacitu mozku.Webové stránky Dr. Appleton a zdroje, z kterých čerpala naleznete na www.nancyappleton.com linkuj | google | facebook | vybrali SMEkomentovat | tisknout | doporu
Stránka:
1 2
11.03.2010 - 12:02
| Filtr
Tuatha Dé Danann
V jedne knize "YOGA", v casti o stravovani, jsem se docetl, ze bily cukr je latka, ktera totalne nema v nasem tele co pohledavat...
..kdyz uz , tak brown sugar...
..kdyz uz , tak brown sugar...
11.03.2010 - 15:02
| Filtr
Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele alegna, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
tak už chápu, proč mi nechutnaj slazený nápoje a vůbec sladký....a proč mám ráda sýry a maso
=====
tak už chápu, proč mi nechutnaj slazený nápoje a vůbec sladký....a proč mám ráda sýry a maso
11.03.2010 - 15:46
| Filtr
Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele královna zvířat, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
cukr je ve větším množství jed, to je všeobecně známá věc
byly doby, kdy byl k dostání jen v lékárnách
=====
cukr je ve větším množství jed, to je všeobecně známá věc
byly doby, kdy byl k dostání jen v lékárnách
11.03.2010 - 17:37
| Filtr
Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele eXistence X, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
tak to sem v rejži, sbohem světe
bych prosil 2 cukříky k tomu kafi
=====
tak to sem v rejži, sbohem světe
bych prosil 2 cukříky k tomu kafi
11.03.2010 - 18:19
| Filtr
mikiduc
» eXistence X
Hele, kostěji, nebul, jsme dva a navíc nesmíš všemu věřit Na těch padesát let si vůůůbec nestěžuju a sladím celý života ráda....nic z uvedených problémů jsem zatím nezaznamenala
11.03.2010 - 18:34
| Filtr
Shirma Nuwa
Důležité je vědět, které potravinové doplňky vám mohou pomoci překonat chuť na sladké a obnovit pocit zdraví.
DLPA - aminokyselina, která snižuje chuť na sladké a působí proti depresi.
Hydroxy citrát - stabilní forma kyseliny hydroxycitronové, získané z Garcinie cambogia. Blokuje přeměnu jednoduchých cukrů na tuky. Asi nejvhodnější potravinový doplněk pro zarputilce, kteří se prostě sladkostí vzdát nechtějí.
Chrom pikolinát - pomáhá inzulínu účinněji odstraňovat cukr z krve a vyživovat buňky. Snižuje chuť na sladské.
B komplex - podporuje nervový systém a působí proti stresu. Stres často vede k nekontrolovatelné konzumaci sladkostí.
Vitamín C - tlumí touhu po cukru a sladkostech, posiluje imunitu a působí proti stresu.
Kyselina kaprylová - tato mastná kyselina získávaná z palmového oleje působí proti přemnožení kvasinek (Candida albicans) ve střevě. Kvasinky pro svůj metabolismus využívají cukry. Pokud jsou v organismu přemnoženy, člověk velmi často zápasí s neodolatelnou chutí na sladké, čímž opět podporuje množení kvasinek a začarovaný kruh se uzavírá. V tomto případě boj proti kvasinkám je tou nejkomplexnější volbou pro zbavení se závislosti na cukru a pro nastartování hubnutí. Tento boj musí být veden minimálně na čtyřech liniích:
1. Ničení kvasinek - užívání kyseliny kaprylové jako přírodního protikvasinkového prostředku.
2. Posilování jater - játra se musí vypořádávat s odumírajícími kvasinkami a jejich metabolity. Posilovat játra lze např. za pomoci ostropestřece mariánského.
3. Obnova přirozené střevní mikroflóry - pomocí probiotik.
4. Oslabení kvasinek dietou - vynechání jednoduchých cukrů včetně ovoce a bílého pečiva. Neužívání kvašených výrobků, zrajících sýrů a alkoholu. Na dietou oslabené kvasinky rychleji a účinněji působí kyselina kaprylová. Pozor: Protikvasinkovou dietu nikdy nedodržujte bez užívání prostředků proti kvasinkám - došlo by pouze k potlačení metabolické aktivity kvasinek. Sice by mohlo dojít k úlevě od mnoha zdravotních potíží, ale po opětovné konzumaci jednoduchých cukrů (třeba i ovoce) by mohlo dojít k bouřlivému navrácení všech symptomů.
Tento boj trvá zhruba 3-6 měsíců a výsledkem je zbavení se chuti na sladké (mizí po pár dnech ), odstranění nadýmání a rozličných zdravotních potíží způsobovaných kvasinkami (viz. články Projevy kvasinek u dospělých a Projevy kvasinek u dětí). Ve většině případů též začnou lehce mizet nadbytečná kila. Do tohoto boje byste měli ale vyrážet pouze tehdy, jestliže opravdu trpíte příznaky přemnožení kvasinek v organismu a nebo jsou vám kvasinky opakovaně diagnostikovány (např. časté gynekologické mykózy).
Autor: mk
Důležité je vědět, které potravinové doplňky vám mohou pomoci překonat chuť na sladké a obnovit pocit zdraví.
DLPA - aminokyselina, která snižuje chuť na sladké a působí proti depresi.
Hydroxy citrát - stabilní forma kyseliny hydroxycitronové, získané z Garcinie cambogia. Blokuje přeměnu jednoduchých cukrů na tuky. Asi nejvhodnější potravinový doplněk pro zarputilce, kteří se prostě sladkostí vzdát nechtějí.
Chrom pikolinát - pomáhá inzulínu účinněji odstraňovat cukr z krve a vyživovat buňky. Snižuje chuť na sladské.
B komplex - podporuje nervový systém a působí proti stresu. Stres často vede k nekontrolovatelné konzumaci sladkostí.
Vitamín C - tlumí touhu po cukru a sladkostech, posiluje imunitu a působí proti stresu.
Kyselina kaprylová - tato mastná kyselina získávaná z palmového oleje působí proti přemnožení kvasinek (Candida albicans) ve střevě. Kvasinky pro svůj metabolismus využívají cukry. Pokud jsou v organismu přemnoženy, člověk velmi často zápasí s neodolatelnou chutí na sladké, čímž opět podporuje množení kvasinek a začarovaný kruh se uzavírá. V tomto případě boj proti kvasinkám je tou nejkomplexnější volbou pro zbavení se závislosti na cukru a pro nastartování hubnutí. Tento boj musí být veden minimálně na čtyřech liniích:
1. Ničení kvasinek - užívání kyseliny kaprylové jako přírodního protikvasinkového prostředku.
2. Posilování jater - játra se musí vypořádávat s odumírajícími kvasinkami a jejich metabolity. Posilovat játra lze např. za pomoci ostropestřece mariánského.
3. Obnova přirozené střevní mikroflóry - pomocí probiotik.
4. Oslabení kvasinek dietou - vynechání jednoduchých cukrů včetně ovoce a bílého pečiva. Neužívání kvašených výrobků, zrajících sýrů a alkoholu. Na dietou oslabené kvasinky rychleji a účinněji působí kyselina kaprylová. Pozor: Protikvasinkovou dietu nikdy nedodržujte bez užívání prostředků proti kvasinkám - došlo by pouze k potlačení metabolické aktivity kvasinek. Sice by mohlo dojít k úlevě od mnoha zdravotních potíží, ale po opětovné konzumaci jednoduchých cukrů (třeba i ovoce) by mohlo dojít k bouřlivému navrácení všech symptomů.
Tento boj trvá zhruba 3-6 měsíců a výsledkem je zbavení se chuti na sladké (mizí po pár dnech ), odstranění nadýmání a rozličných zdravotních potíží způsobovaných kvasinkami (viz. články Projevy kvasinek u dospělých a Projevy kvasinek u dětí). Ve většině případů též začnou lehce mizet nadbytečná kila. Do tohoto boje byste měli ale vyrážet pouze tehdy, jestliže opravdu trpíte příznaky přemnožení kvasinek v organismu a nebo jsou vám kvasinky opakovaně diagnostikovány (např. časté gynekologické mykózy).
Autor: mk
11.03.2010 - 18:36
| Filtr
Shirma Nuwa
Důležité je vědět, čím nezdravé sladkosti nahradit.
Je nutné zvýšit příjem polysacharidů složitých cukrů a vlákniny. Ty se nalézají především v celozrnných obilovinách (celozrnná rýže, pohanky, jáhly, celozrnné pečivo) a zelenině.
Též je žádoucí zvýšit příjem kvalitních bílkovin a luštěnin, ořechů, semínek, libového masa.
V záloze je třeba mít při sobě neustále nějaké zdravé pamlsky jako první pomoc pro případ neodolatelné chuti: mandle, slunečnicová či dýňová semínka, zeleninový salát, kousky ovoce, bílý jogurt, který můžete ochutit vanilkou, muškátovým oříškem či skořicí.
Je nutné zvýšit příjem polysacharidů složitých cukrů a vlákniny. Ty se nalézají především v celozrnných obilovinách (celozrnná rýže, pohanky, jáhly, celozrnné pečivo) a zelenině.
Též je žádoucí zvýšit příjem kvalitních bílkovin a luštěnin, ořechů, semínek, libového masa.
V záloze je třeba mít při sobě neustále nějaké zdravé pamlsky jako první pomoc pro případ neodolatelné chuti: mandle, slunečnicová či dýňová semínka, zeleninový salát, kousky ovoce, bílý jogurt, který můžete ochutit vanilkou, muškátovým oříškem či skořicí.
11.03.2010 - 19:03
| Filtr
Najdise.cz
» Shirma Nuwa
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele eXistence X, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
jak nezdravé sladkosti nahradit
daj sladkosti nebo Ťa vyměěnim
=====
jak nezdravé sladkosti nahradit
daj sladkosti nebo Ťa vyměěnim
11.03.2010 - 21:25
| Filtr
mikiduc
» Shirma Nuwa
Osladím si čaj, kafe a to je asi vše
Limonády nepiju, dorty, sušenky, čokolády nejím...jen 80% a dvě kostičky.Jen ty bonbony A vodu piju, tak hurááá
Limonády nepiju, dorty, sušenky, čokolády nejím...jen 80% a dvě kostičky.Jen ty bonbony A vodu piju, tak hurááá
11.03.2010 - 21:26
| Filtr
Shirma Nuwa
» eXistence X
já si takový sadkosti nahrazuju,třeba jogurt s banánem,ovocný salát,krupičnou nebo rýžovou kašičku,kterou sladím hnědým cukrem...hlavně to ovoce.
11.03.2010 - 21:34
| Filtr
terere
hm ,tak já to mám za pár
čokoládu musim
kafe mi teď zakázali,ale piju slabí a třicukříčky
čajdu taky sladim
horší je,že ať šťourali jak štourali ...nic mi nanešli
tak se nedá nic dělat a já sladký můžu
čokoládu musim
kafe mi teď zakázali,ale piju slabí a třicukříčky
čajdu taky sladim
horší je,že ať šťourali jak štourali ...nic mi nanešli
tak se nedá nic dělat a já sladký můžu
© 2007-2024 Najdise.cz