Tak a je to tady... u sebe jsem to i tušila - u dítěte už je to jisté: nedělá nám dobře bílkovina kravského mléka... http://www.celostnimedicina.cz/mlek… se tak zamýšlím, co teď budeme podnikat stran stravování, je mi docela úzko, protože se zdá, že mléko (nebo něco z něj) se v dnešní době dává téměř do všeho... Prý se přidává i do spousty druhů pečiva Nevíte někdo, v jakém pekařském výrobku není???
350 g normální bílé mouky, 255 nějaké tmavé hrubé mouky a 155 žitné mouky, 25 gramů soleného másla - jiné jsem nemela, 2 lžíce kvasnic v prášku, 1 a půl až 2 lžíce soli, semínka co dům dal, v tomto případě byla dýňová, a lněná, a 450 ml teplé vody postup: smíchat suché ingredience, nakonec vodu, nechat na teplém místě vykynou 1 a půl hodiny přikryté utěrkou, potom z toho pěstí vytlouct vzduch, udělat líbivý bochánek a přendat na pekáč, nechat znovu 40 min kynout, poté potřit vejcem a posypat semínky na ozdobu, šupnout do rozehřáté trouby asi tak na 35 až 40 min
K příspěvku je přiložený obrázek, který se zobrazí pouze přihlášeným uživatlům.