Tak a je to tady... u sebe jsem to i tušila - u dítěte už je to jisté: nedělá nám dobře bílkovina kravského mléka... http://www.celostnimedicina.cz/mlek… se tak zamýšlím, co teď budeme podnikat stran stravování, je mi docela úzko, protože se zdá, že mléko (nebo něco z něj) se v dnešní době dává téměř do všeho... Prý se přidává i do spousty druhů pečiva Nevíte někdo, v jakém pekařském výrobku není???
Melody Pond
» Hustokrutě obscénní Morti
Myslím já si, že je jen maximálně sníženej obsah laktózy, která je právě tou nejblbější částí mlíka...zvlášť pro alergiky...
atraM
» Melody Pond
Ony jsou u mlíka zrádné dvě věci - jednak laktóza, a pak ta bílkovina.
U laktózy (mléčný cukr) se tomu prý říká intolerance, není do toho zapojen imunitní systém, nejde o alergii, ale zas je to, bohužel, na celej život...
U bílkoviny je to vpodstatě reakce imunitního systému. V osmdesáti případech ze sta to prý do tří let přejde, až víc vyzraje trávení. Otázkou je, co to je PŘEJDE...
Hustokrutě obscénní Morti
» Melody Pond
Já fakt nevim...akorát je divný, že to dělaj jakože jenom pro ty kočky...že to prostě není obecně mlíko se sníženým obsahem toho a toho atd....