Dříve mi je doporučovali,dnes sémo támo někdo haní.Máte přesnější informace? (Pozor,nemluvím o sacharinech,ty jsou karcinogenní,mluvím o všeljakých Irbisech a jim podobných).
Sluník
Musel bych to vyhledat, ale kdysi jsem na téma aditiv psal semestrálku do školy. Měl jsem na to různé podklady a z některých vycházelo, že pokud se tím sladí teplé nápoje, (káva, čaj) tak se aspartam mění v formaldehyd.
Vím, že v té době táta zrovna Irbisem sladil, rozmluvil jsem mu to, ale těch neaspartamových je dost málo.
vimaana1
» player
Ahoj, já už jsem to sem dávala vícekrát, ale nedá mi to: www.mwm.cz - tam jsou články o mikrovlnkách, aspartamu, cukrovce, atd....
Údajně je to tak, že pokud necháš třeba kolu light (s umělým sladidlem) v létě v autě, tak se zahřeje na teplotu, kdy se skutečně uvolňuje formaldehyd (snad jsem to napsala správně), a stává se prudce toxickou.
Vůbec bych se tomu nedivila, a nepodcenila to: je to proti přírodě stejně jako roztíratelná umělá hmota Rama.
Vyslechla jsem zajímavý postřeh: lidé, co mají nejdražší auta, musí lít do nádrže kvalitní palivo, jinak se jim auto rozhasí. Přitom ale do vlastního těla strkají chemická jídla namísto kvalitních potravin. Na vlastním těle šetří, aby měli skvělá auta. Jistě to neplatí pro všechny, ale je zvláští, že u diskontních potravinových marketů parkují ponejvíce právě ta drahá auta...