Najdise.cz ... najdi a poznej lidi, kteří se narodili ve stejný den jako ty ...
Nabanánujte se! - Diskuze a zkušenosti
- Astrologie
online Osobní horoskop (radix) Partnerský horoskop Tranzitní horoskop Psychologická astrologie Online výpočty
solár, direkce, revoluce, kompozit a další ...
Lunární kalendář
- Horoskopy 2025
kalendáře a jiné Znamení zvěrokruhu Partnerský horoskop Ascendent a Descendent Horoskopy na rok 2025
Čínský, Keltský, Výklad karet, Léčivé kameny, a další ... Kalendáře na rok 2025
Čínský horoskop 2025
- Slavné osobnosti
astro databáze - Narozeniny
jména, svátky - Numerologie
online - Poznej
znamení - Galerie
uživatelů - Diskuzní
fórum
Nabanánujte se!
29.07.2009 - 08:11
dáda13
Nabanánujte se!
NABANÁNUJTE SE!Profesor na hodině fyziologie hovořil se studenty o banánech. Použil slovní spojení ,,nabanánovat se,, které vychází z účinků banánů na mozek. Čti:Nikdy nedávej banán do chladničky!!!Toto je zajímavé.Když si přečteš článek, už se nikdy nebudeš dívat na banán jinýma očima. Banán obsahuje tři přírodní cukry - cukrózu, fruktózu a glukózu kombinovanou s vlákninou. Banán dává okamžitou podpůrnou dávku energie.Výzkum potvrdil, že pouhé dva banány poskytují dostačující dávku energie potřebnou na výdání 90-minutového cvičení. Není divu, že banán je ovoce číslo jedna u všech světových atletů.Banán dokáže také pomoci překonat podstatné množství chorob a nežádoucích stavů, tvořící tak prvek který by měl být přidaný do naší stravy.Deprese: Podle výzkumů mezi lidmi trpících depresí velká část se cítí výrazně lépe po požití banánu. To je proto, že banán obsahuje tryptophan, druh proteinu který tělo přemění na serotonin, a ten uvolňuje relaxační prvek a zlepšuje náladu a celkově vás činí šťastnější.Pro menstruační Syndromy: Zapomeňte na tabletky - nabanánujte se. Vitamín B6, který se v banáně nachází vám zreguluje hladinu glukózy v krvi, což kladně učínkuje na vaši náladu..Anémie : Vysoký obsah železa v banánech dokáže stimulovať hemoglobín v krvi a pomáhá v případě anémie.Krevní tlak: Toto jedinečné tropické ovoce má extrémně vysoký obsah Potasia a přitom nízký obsah soli, a to dělá banán perfektním nástrojem v boji proti krevnímu tlaku. Navíc, US Food and Drug Administration právě povolila banánovému průmyslu, aby mohla oficiálně vyhlašovat schopnosti tohto ovoce na snižovaní rizik krevního tlaku a infarktu.Mozková síla: 200 studentů na škole dostávalo tento rok po dobu zkoušek banánovou potravu: na sní dani, svačinu a oběd jako prostředku na zvýšení výkonnosti jejich mozku. Výzkum dokázal, že toto ovoce, dokáže pomáhat a dělat studenty mnohem soustředěnějšími.Trávení: Vysoký obsah vlákniny v stravě tvořený banány pomáhá upravit činnost trávicího traktu do normálu a pomáha překonat problémy bez použití laxativ.Kocovina: Jeden z nejrychlejších zabírajících způsobů odstranění poopi-cových stavů je udělat si banánovo mléčný šejk oslazený medem. Banán utíší žaludek a s pomocí medu vybuduje nazpět zničenou hladinu cukru v těle, zatím co mléko utíší a znovu zavodní váš systém.Pálení na srdci: Banány mají účinek jako přírodní antacid v těle, takže pokud máte problémy s pálením na srdci, snězte banán na úlevu.Ranní bolesti: pár kousků banánu mezi jídlem pomáhá udržet hladinu cukru ve vyvážení a odstraňuje ranní bolesti.Komáří bodnutí : Předtím než sáhnete pro krém na ošetření bolestivého vpichu po komárech, vyzkoušejte potřít bolestivé místo vnitřkem z banánové šlupky. Velké množství lidí zjistilo, že banán je neuvěřitelně účinný ve snížení pálení a podrážděnosti pokožky.Nervy: Banány mají vysoký obsah B vitamínů co tiší nervový systém.Nadváha: Práce pod tlakem? Studie psychológie dokázala, že práce pod tlakem často vede k přecpávání se uklidňujícími doplňky jako je čokoláda nebo čipsy. Při průzkumu hospitalizovaných pacientů vědci zjistili, že nejobéznějšími byli skupiny osob, pracující v práci pod vysokým nátlakem. Správy v závěru, aby jsme dokázali vyloučit požívání jídla vzniklé panikou, potřebujeme kontrolovat naši hladinu cukru v těle. Kus banánu s vysokým podílem uhlohydrátů požitý každé dvě hodiny vám pomůže udržet tuto hladinu.Žaludeční vředy: Banán je používaný jako dietní jídlo při zažívacích problémech pro svou hladkou texturu a jemnost. Je to jediné ovoce, které může být používané bez bolestí i v chronických případech. Banán dokáže neutralizovat nadměrnou kyselinu a snižuje podráždní tím, že jemně obalí stěny žaludku.Kontrola teploty: banán je uznávaný jako chladící ovoce, které dokáže snížit obě, jak tělesnou tak i emociální teplotu nastávajících maminek. Například v Thajsku, těhotné ženy pojídají banány aby zajistily, že jejich dítě se narodí s normální teplotou.Problém se sezónní citlivostí (SAD): Banány dokáží pomoci lidem trpícím na SAD protože obsahují přírodní tryptophan který zlepšuje náladu.Kouření a používání tabáku: Banány dokáží pomoci lidem, kteří se pokouší přestat kouřit. Vitamíny B6, B12 obsažené v banánech - potasium a magnézium pomáhají tělu se dostat z nikotínového absťáku.Stres: V banánu životně důležitý minerál pomáhající normalizovat srdečný rytmus, pomáhá dodávat kyslík do mozku a reguluje vaši tělesnou hladinu vody. Když jsme ve stresu náš metabolický poměr se zvyšuje a tak snižuje naši hladinu potasia. To může být vyvážené nazpět s pomocí s vysoko potasiovým ,,nabanáněním .,,Infarkt: Podle výsledků zveřejněných v TV, jedině banány jako součást pravidelné stravy může snížit riziko infarktu až o 40%!Bradavice: Tato jednoduchá přírodní alternativa potvrzuje, že když se chceš zbavit bradavice, vem kus banánové šlupky a přilož na bradavici žlutou stranou ven. Zlehka připevni slupku náplastí (isolepou) Takže, banán je skutečně přírodní prostředek na mnoho nemocí. Když porovnáš banán s jablkem, má v sobě čtyřnásobně více proteinů, dvojnásobně více uhlohydrátů, tři krát víc fosforu, pět krát více vitamínu A a železa, a dvojnásobek jiných vitamínů a minerálů. Bohatost na potasium ho činí ovocem s nejvyšší hodnotou. Je právě čas nato, aby ste změnili svoje staré zvyky ,,Jeden banán denně drží vašeho lékaře v nedohlednu!´PS: Banán je právě důvod, co dělá všechny opice šťastné po celou dobu... A přidám ještě něco; chcete mít vaše boty rychle lesklé? Vem vnitřní stranu banánu a přetři slupkou svoje botky...nakonec zlehka přelešti suchou látkou. Neuvěritelné ovoce !!!
29.07.2009 - 09:29
| Filtr
monfi
Banány nejím, nechutnají mi, přijdou mi takové bez chuti a bez zápachu a myslím, že i po přečtení toho, na co všechno jsou dobré, se to nezmění, ale díky za info
29.07.2009 - 09:31
| Filtr
Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele haf, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
banán beru odjakživa, mńam
=====
banán beru odjakživa, mńam
29.07.2009 - 19:18
| Filtr
Nuna
Jojo. Banánky Nuna miluje a taky je papká. Co má dietku, tak minimálně obden jeden či dva. Pomáhají.
29.07.2009 - 19:40
| Filtr
Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele lubatko, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
veľmi zaujímavé...hned´si idem jeden dať
alebo radšej dva?
=====
veľmi zaujímavé...hned´si idem jeden dať
alebo radšej dva?
29.07.2009 - 19:58
| Filtr
Merlot
Banán je dobrý hlavně proto,že se na rozdíl od jablíček nemusí umývat.
29.07.2009 - 19:59
| Filtr
dáda13
» yocarnero
Myslíš dezertní flambovaný?
Flambované banány (flambany)
recept je určen pro 4 osob(y)
doba přípravy je cca 25 minut
Ingredience:
1 PL másla,
4 zralé banány,
1/2 KL cukru,
3 cl ovocného likéru,
1 PL hořké čokolády.
Příprava:
Máslo rozpustíme v pánvičce určené ke flambování (masivnější s poklicí, nejlépe měděná, uvnitř pocínovaná, nebo z ušlechtilé oceli) a oloupané banány na něm z každé strany asi 2 minuty lehce podusíme (zhnědnutí není přípustné). Banány posypeme maximálně 1/2 lžičkou cukru. Ovocný likér nalijeme dokola kolem ovoce a zapálíme. Necháme vyhořet a teprve pak dáváme na talířky a posypeme nastrouhanou hořkou čokoládou.
Náročné labužníky určitě uspokojí ještě jedno zalití každého banánu zvlášť lžičkou likéru a opětovné projití ohněm.
Myslíš dezertní flambovaný?
Flambované banány (flambany)
recept je určen pro 4 osob(y)
doba přípravy je cca 25 minut
Ingredience:
1 PL másla,
4 zralé banány,
1/2 KL cukru,
3 cl ovocného likéru,
1 PL hořké čokolády.
Příprava:
Máslo rozpustíme v pánvičce určené ke flambování (masivnější s poklicí, nejlépe měděná, uvnitř pocínovaná, nebo z ušlechtilé oceli) a oloupané banány na něm z každé strany asi 2 minuty lehce podusíme (zhnědnutí není přípustné). Banány posypeme maximálně 1/2 lžičkou cukru. Ovocný likér nalijeme dokola kolem ovoce a zapálíme. Necháme vyhořet a teprve pak dáváme na talířky a posypeme nastrouhanou hořkou čokoládou.
Náročné labužníky určitě uspokojí ještě jedno zalití každého banánu zvlášť lžičkou likéru a opětovné projití ohněm.
29.07.2009 - 20:00
| Filtr
Najdise.cz
» yocarnero
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele lubatko, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ďakujem ....mám vždy zásobu bananov-dcéra hrá tenis-ale v tom teple nestíha jesť,veľmi rychle zrejú
mám tam ale štyri prezreté,hned´ich dám zamraziť..dávaš ich olúpané do misky,alebo sáčika?
=====
Ďakujem ....mám vždy zásobu bananov-dcéra hrá tenis-ale v tom teple nestíha jesť,veľmi rychle zrejú
mám tam ale štyri prezreté,hned´ich dám zamraziť..dávaš ich olúpané do misky,alebo sáčika?
K příspěvku je přiložený obrázek, který se zobrazí pouze přihlášeným uživatlům.
(Přihlásit)
K příspěvku je přiložený obrázek, který se zobrazí pouze přihlášeným uživatlům.
(Přihlásit)
30.07.2009 - 16:33
| Filtr
Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele zodiac, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Banánu a pomerančů po skrovnu jsou nezdravé a hlavně to má něco společného z leukocity .
=====
Banánu a pomerančů po skrovnu jsou nezdravé a hlavně to má něco společného z leukocity .
© 2007-2024 Najdise.cz