4/6 Astrologie - Investigátoři


02.02.2024 - 12:02
(Rak) Tralalala100
4/6 Astrologie - Investigátoři
Už jste viděli tento dokumentární seriál? Mají i teď nový díl o astrologii. Minulý byl o telepatii a příští bude o breathariánství. Hledají někoho, kdo opravdu má nějaké schopnosti a prokáže je na kameru. Zatím to (překvapivě) nikomu nevyšlo.

V tomto seriálu prvně nechali udělat jeden horoskop od slovenského astrologa, poté nechali udělat té samé ženě horoskop od 5 astrologů, aby zjistili, jestli se v něčem neshodují (údajně absolutně v ničem a že si dokonoce protiřečí). No a na závěr udělali experiment (který kdysi kdosi už provedl - nepamatuji si přesně). Pozvali x náhodných lidí různého věku, zájmů a povolání do jedné místnosti, před tím chtěli jejich datum narození a poté jim řekli, že jim dají nativní horoskop vypracovaný na míru. Nicméně se jednalo o jeden a tentýž horoskop, jeden z těch vypracovaných pro onu ženu. Po přečtení lidé měli napsat od 0 do 5 jak moc na ně sedí. Konečný průměr byl tuším 3,něco z 5. Po tom, co řekli těmto lidem, že každý měl stejný horoskop, někteří se dokonce začali ozývat, že to na ně teda téměř vůbec nesedělo, ale že nechtěli nějak urazit onoho astrologa.

Takže tak nějak ve zkratce.

Jestli jste to neviděli, můžete se zdarma podívat na internetu.

Co si o tom myslíte?

Příspěvky v diskuzi

Řazení:
03.02.2024 - 10:54 | Filtr
(Lev) Gryphon
Astrologie především není víra, náboženství ani sekta, dokonce ani věda...tudíž mi přijde poněkud nesmyslné se ji snažit šířit jako nějaké evangelium, je nesmysl ji propagovat, obhajovat, hájit nebo prokazovat, že má pravdu. Ti, kdo s ní aktivně pracují, mají ty výsledky jasné, pro ně to je praxe, nepotřebují poplácání po zádech od nějakých "vědců", mééédií nebo společnosti, odezvu mají pouze od svých klientů nebo od kolegů.
I kdyby si někdo z astrologů tu práci dal, a snažil se něco "dokázat", dobrovolně se zařazuje do škatulky, která už je předem vytvořena. Nikdo z dokumentaristů totiž ve skutečnosti nechce vědět to, jaká je pravda, cílem je astrologii a veškeré ostatní iracionální nauky a metody zdiskreditovat. Ten cíl ale samozřejmě nemusí být zcela vědomý, spíš jde o to, že existuje málo lidí, kteří by si dobrovolně připustili, že jejich vědění je omezené, že ví málo a že to podstatné leží za rohem, daleko za jejich komfortní zónou...
Další věc je jednoduchá, jestliže se bavíte s někým o nějakém tématu, tak předpokládáte, že o něm něco dotyčný ví. Jste si jisti, že dotyční investigátoři astrologii znají? Nebo jen tak klouzají po povrchu? Ví například, jaký je rozdíl mezi souhvězdími a znameními? Tam prostě není o čem.
04.02.2024 - 09:40 | Filtr
(Ryby) thééé » Gryphon
:15: přesně tak
04.02.2024 - 09:48 | Filtr
(Ryby) thééé
Viděla jsem poslední 2 díly a jsem přesvědčená, že záměrem toho pořadu je něco znehodnotit nebo usvědčit ze lži, zmanipulovat celou věc ve svůj prospěch (což odráží osobnost moderátorky). A je to celé takové hloupé.
Nevěřím ani svatbě mezi Claire a moderátorem. Taková akce na efekt.
Přikládám data paní Claire, která je "duchem" akce.
8.7.1992 1.30 Ludwigsburg, Německo
04.02.2024 - 10:36 | Filtr
(Rak) aktigram
Tvorcom vždy ide o to ako zdiskreditovať týchto ľudí, nikdy nevidime všetko čo je v zákulisi.


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v KozorohKozorohu
ukázat kalendář »