Mars konjunkce Neptun


29.01.2024 - 19:02
(Váhy) rivka
Mars konjunkce Neptun
Lidi co má za povahu aspekt Mars konjunkce Neptun v synastrii konkr. Mars na asc. Jednoho v kozorohu a Uran,Neptun 7 dům partnera kozoroh ? Co je to za energii ? Jak to interpretovat ?

Příspěvky v diskuzi

Řazení:
30.01.2024 - 08:15 | Filtr
(Panna) Mici Angóra
Tento typ dotazů nemám ráda, jednak nemá smysl vytrhávat jeden aspekt z kontextu obou celých radixů a jednak jsem to četla 3x a stejně si nepředstavím, které planety jsou čí. Takže buď oba radixy nebo sorry :2:
30.01.2024 - 10:24 | Filtr
(Váhy) rivka » Mici Angóra
Omlouvám se ?pardon
K příspěvku je přiložený obrázek, který se zobrazí pouze přihlášeným uživatlům.
(Přihlásit)
30.01.2024 - 12:10 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » rivka
Díky :4: Tak je třeba si uvědomit, že ta konjunkce Uran Neptun v Kozorohu je "generační" (nebo ji má prostě hodně lidí narozených v tom roce/letech), takže to má tak s kdekým. Jak tam má toho Merkura, tak mi přijde, že ho člověk s touhle konjunkcí mentálně stimuluje (může ho i štvát) a zároveň tak nějak mate. Osobně bych mu doporučila lovit spíše v jiných vodách :1: A konkrétně v této synastrii bych určitě řešila opozici Marsů, která sice může přinášet v tomto postavení přitažlivost, ale pro případné soužití a spolupráci to může být obtížné. Ale je tam plno pěkných aspektů, třeba Venuše-Saturn. Společné mohou být neptunské tendence, tak by mě zajímalo, jaký ten vztah nabere směr a kdo bude tahoun.
30.01.2024 - 18:28 | Filtr
(Váhy) rivka » Mici Angóra
No, je taky pravda že je dost možné že ascendent má i někde v býku například já jsem ten ascendent totiž tak typla podle toho jak ho vnímám že je takový vytříbený až moc pracovitý a pořád někde pryč, zaměřený hodně na kariéru A přišlo mi to že má takové hodnoty které já bych přesně u muže chtěla. Naše první setkání bylo jako výbuch okamžitě jsme si rozuměli hlasitě se smáli A naprosto neplánovaně jsi skvěle užili večer myslela jsem že to všechno skončí nicméně každé ráno mi napíše A mám pocit že k němu cítím takovou nějakou slabost a důvěru že je v něm něco tak jemného co nedokážu popsat vlastně ani nevím jestli mu věřit nebo nevěřit zdá se že vztah je udržovaný tím že mi každé ráno napíše občas i večer A tím zase celý náš kontakt podpoří.byli jsme spolu už tak 5 krát a já po posledním rozchodu řeším získání pevné půdy pod nohama takže se do ničeho ani nehrnu.získala jsem nový náhled na lásku nepotřebuji aby člověk se mnou vyloženě bydlel a byl na mě upnutý nebo já na něj spatřuji lásku v něčem jiném už si to nechci pokazit chci prožívat to krásné že si na mě někdo vzpomene a zanechat to všechno tak aby to zůstalo vzácné.dalo by se říct že bych ho mohla milovat ..zase ten Saturn v rybách a něco zemského a do toho ještě to jeho střelectví , o bože zbožňuju ho :75: :75: :75: :61:
31.01.2024 - 18:57 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » rivka
No tak pokud ten čas neznáš,tak je celá diskuse zbytečné plýtvání energií a to, co jsem napsala ohledně asc samozřejmě neplatí :3:
01.02.2024 - 19:04 | Filtr
(Lev) Gryphon
Mars konjunkce Neptun je, podle jednoho názoru, jedním z nejhorších postavení, co existují, a to jak v radixu, tak v synastrii. Já, ačkoliv nemám rád nějaké kategorické soudy, tak musím uznat, že je tento aspekt v jistém smyslu nebezpečný, minimálně z toho hlediska, že vypadá docela nevinně a že se zdá, že nenadělá velké škody, a ono ouha...
První věc: setkávají se tu planety, které jsou totálně odlišné, jedna si dělá na svém písečku a věří tomu, že co si nevydobyde sama, to nemá cenu. Druhá je kolektivní, nemá ráda asertivitu a když už je přinucena jednat, což je jí zcela proti srsti, pak jedná zásadně nepřímo a oklikou. Jedna planeta je ego v plné parádě, zatímco ta druhá se ho má tendenci vzdát pro něco vyššího.
Setkal jsem se s názorem, že to je aspekt závislosti na alkoholu nebo drogách. Nemůžu to potvrdit, navíc si myslím, že způsoby, jakým se energie manifestují, zhmotňují, jsou velmi různorodé, rozhodně to nejde jediným konkrétním způsobem. Ale obecně, může to znamenat to, že člověk vynakládá svoji energii nějakým ne zcela konstruktivním způsobem, jako by ho něco nevědomě ničilo, házelo klacky pod nohy...anebo se to může projevit tak, že ať uděláte cokoliv, jen se nadřete a výsledek je nula. Podobně se to může projevit i ve vztahu.
Nutno ale říci, že způsobů, jak se tato energie projeví, je vždycky ohromné množství - jakmile je Neptun ve hře, jsou to doslova romány, příběhy, pohádky, trochu Vojna a mír. Nemusí to být vždy negativní, naopak může to být něčím doslova magické. Vždy je tam ale ve hře nějaké nalhávání si do kapsy, neschopnost vidět realitu takovou, jaká je, snění o tom, "co by kdyby". Je třeba vědět, že to může (ale nemusí) dělat cosi jako "růžové brýle" a že probuzení do reality je pak docela drsné.
Já bych to interpretoval tak, že Mars do vztahu může vnášet svou energii, iniciativu a být v tom nějak zainteresován osobně, ale záhy může zjistit, že se jeho energie někam ztrácí, nebo že není přijímána. Něco jako "ať udělám, co udělám, stejně to nemá cenu". Neptun může naopak Marse vnímat jako někoho, kdo je sólista a kdo není schopen pracovat pro blaho celku, tj. vztahu. Nemusí se to úplně potkávat, zejména v osobních vztazích. Na druhou stranu, když by oba dva našli nějaké životní téma, které je oba dva přesahuje, pak by to mohlo docela slušně fungovat. Třeba v rámci nějaké církve, sekty, neziskovky, tam bych si dokázal představit, že se to projeví v tom lepším.
01.02.2024 - 19:08 | Filtr
(Lev) Gryphon » Gryphon
S Marsy v opozici to může být zajímavé, chvilku i žhavé, ale po čase to začne být nuda. Něco jako:

"Půjdeme po červené značce."
"Ne. Po zelené."

Nebo:
"Se šípkovou!"
"Se zelim!"
02.02.2024 - 12:11 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » Gryphon
Souhlas, ale kvadrát je asi přece jen horší, hlavně v kardinálních a fixních znameních :14:
03.02.2024 - 10:57 | Filtr
(Lev) Gryphon » Mici Angóra
Jasný...Ale taky už jsem se setkal s docela klidným soužitím, kde byly Marsy v kvadratuře. Fungovalo to tak, že každej si jel to svý. Například: manželka vaří, manžel jde na ryby. Manžel luští křížovky, manželka štrykuje. Společné zájmy se moc nekonají, ale žitelný to je...
03.02.2024 - 12:56 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » Gryphon
Jo, to je nejlepší řešení, když to těm lidem tak vyhovuje a jsou schopni se respektovat. Méně vědomí jedinci budou bojovat o moc. A někdy člověk musí zatnout zuby i při běžných činnostech, které holt občas musíš dělat společně a kdy prostě nechápeš, jak to ten druhý může dělat zrovna takhle :23: :4:


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v KozorohKozorohu
ukázat kalendář »